Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Správanie sa diviačej zveri pri dohľadávkach postrieľaných diviakov - vaše skúsenosti a zážitky - diskusia

autor: off mikur
pridané: 10.5.2013 14:32

Prezentujte Vaše skúsenosti s nebezpečným správaním sa diviačej zveri na spoločných resp. individuálnych poľovačkách, pri dohľadávkach postrieľaných diviakov a pod. Ďakujem.

počet zobrazení: 12 846
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 41-56 z 56 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off jozefpetr, 14.5.2013 o 13:38

orl, tak u vás sa bude diviak bahniť, u nas sa bude kalužiť na a u kolegu od detvy zas to ani neviem čo bude robiť, lebo volaju tieto miesta "máchalisko" sa bude máchať nie či ako? vieš o čom som písal predsa. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Jeger, 14.5.2013 o 13:35

terminológiu treba dodržiavať ◄ reagovať

off jozef, 14.5.2013 o 13:33

Orol načo riešite blbosti?Nemože tu byť ani jedna normálna téma? ◄ reagovať

off orol, 14.5.2013 o 13:19

A čo diviak sa kúpe? ◄ reagovať

off goret, 14.5.2013 o 12:55

ide o synonymá, kedže aj zveri je jedno v čom sa okúpe ◄ reagovať

off orol, 14.5.2013 o 12:48

jazefpetr, neučí sa náhodou, že jelenia zver sa kaluží ( kalužisko ) a diviačia zver sa bahní (bahnisko ) ? P.s- lebo uvádzaš kalužisko diviaka atď... Ak sa mýlim, tak ma prosím oprav, vďaka. ◄ reagovať

off batuska, 14.5.2013 o 7:39

kazdy toreador, stojaci v arene pred tazko ranenym a vystresovanym bykom, ktory nema cestu uniku musi pocitat s tym, ze byk urobi vsetko preto, aby prezil.... ◄ reagovať

off jozefpetr, 13.5.2013 o 16:20

Človek je fakt nepoučiteľný Pri večernej posliedke revírom, som natrafil na ranne kalužište diviaka, pričom stopy smerovali rovno do mladiny, rozhodnutie bolo jasné, overiť vietor a zasadol som aj s jazvečíkom cca 20 metrov od kalužiska a od mladiny tak aby som mal čo najlepší výhľad. Začalo sa pomaly stmievať, keď som v mladine začul pohyb, že sa mi to nezdá potvrdil aj môj spoločník odložený pri ruksaku. Neváhal som a hneď som sa pripravil na streľbu, pretože z pohybu mi bolo jasné kto sa nám vracia do kalužiska. Zrazu som pred sebou takmer kolmo uvidel siluetu hlavy diviaka, ktorú monitorovala červená bodka v puškohľade, ale nebol som si istý ranou, nakoľko pred diviakom bol polom borovice a nechcel som riskovať zlu ranu, keď podišiel smerom ku mne a natočil sa na široko, umiestnil som ranu vzhľadom na svetelné pomery skôr na stred siluety ako nejak špeciálne vy mierenú a odpálil ranu. Po rane diviak vyštartoval a po čase všetko stíchlo, beriem jazvečíka a ideme na nástrel, farbu sme našli hneď, keďže 9,3x62 je v tomto nekompromisná, nasadzujem pomocníka a dohľadávame, po pár metroch nachádzame kúsok sleziny, diviak po asi 150 metroch si to nasmeroval do mladiny, pred ňou som to aj ukončil, hovorím si toto nemá význam nakoľko to bola asi 3 naša spoločná dohľadávka . Na miesto prichádzam po rane asi o 4 a pol hodiny neskôr s inými psami, aj keď viem , že nie sú moc na dohľadávku a z toho jeden ide prvý krát. Púšťam ich pred mladinou na farbu, a nič, čakám po par minútach 2 x jemný naznak zahlásenia a ticho, mladina mala asi 40 metrov šírku. Odhodlávam sa aj napriek obavám isť do vnútra, kde asi po 5 metroch nachádzam ležovisko avšak bez diviaka, farba zaschnutá, odhadujem že som ho tma vyrušil pri prvom pokuse. Postupujem smerom do mladiny s baterkou na čele, puška v ruke, švagor za mnou a stále diviaka niet ale ani psov, žeby nehlásili? Som asi dva metre pred koncom s tým že diviak sa mi stočil do černic, ktoré sú pre mňa s tejto strany nepreniknuteľné a tak stojím v mladine načúvam či nepočujem niečo keď zrazu okolo mňa prebehli asi na tri metre ,,obaja akože pomocníci“ a vpálili do černic, ktoré sa nadvihli a z fukotom a grúlením odtiaľ po nich vyštartoval diviak, chaos rýchle uskočenie od miesta pohybu, ktoré registrujem len podľa pohybu černíc a mladých bukov, zrazu pohyb asi pol metra vedľa nohy, hadžem tam zbraň, vidím rypák, kly, pálim, vedľa, chválabohu diviak sa stočil a späť do černíc, psy ani neviem kde skončili. Len viem že oba skuviňali. Vybiehame zo švagrom von z mladiny keďže sme boli tesne pri kraji a z ďaleka obchádzame černice, diviak je tam fuči, grúli, ale hovorím si dosť, bude zrejme zlá rana keďže žije po viac jak 5 hodinách od rany. Odchádzam domov s tým že dôjdem ráno, došli sme na svitaní, opäť púšťame psy, nazeráme a vidím že leží pár krokov odo mňa, zhasnutý. Uff, kanček 100-120 kg. Hneď vyvrhujem a zisťujem že rana išla šikmo po rebrach prestrelené tri, neboli načaté pľuca, potom smer slezina, ktorá bola celkom rozomletá, žalúdok, črevá a strela uviazla v zadnom stehne pod kožou. Podotýkam išlo o normu oryx 18,5 g 9,3x62, rana asi na 15-20 metrov. Dnes sa smejeme so švagrom, že ako to tam bolo, ale máme jasno, už nikdy viac v noci do mladiny. Blbosť sa nevypláca. ◄ reagovať

off jozef, 13.5.2013 o 14:08

latina-100% a bude venovaná tebe :) ◄ reagovať

off dede, 13.5.2013 o 12:14

Jozef - aké bude percentuálne zastúpenie reality a latiny ? ◄ reagovať

off jozef, 13.5.2013 o 10:41

dede možno o niekolko rokov v knižnej forme :) ◄ reagovať

off dede, 13.5.2013 o 9:00

Jozef - pusti jeden príbeh z rukáva ! ◄ reagovať

off mikur, 13.5.2013 o 8:31

... v sobotňajšie ráno ( 11.5.) som bol obzrieť nejakých srncov pred začiatkom srnčej sezóny. Sedel som na kraji trnkami obrasteného potoka a pozoroval dvoch srncov, prvý bol ročný srnec už prefarbený s vysokým ešte nevytlčeným parožím vidliaka-chovný a druhý asi o rok-dva starší už vytlčený, neprefarbený ako sa snažia zatiahnuť do krytu trniek, no akosi dlho vetrilismerom k trnkám až nakoniec odbehli opačným smerom. Išiel som sa teda pozrieť čo ich tak vyplašilo. Ako som prichádzal k tomu miestu, začul som hlasné hrdelné "bfff", "bfff". Snažil som sa nazrieť cez porast dnu, potom čo som tam zbadal diviačicu so svojim pruhovaným potomstvom, krvi by sa vo mne nedorezal. Hneď som mastil opačným smerom do stredu lúky. Svojim výstražným hlasom ma upozorňovala na svoju prítomnosť. Našťastie po mne nevyštartovala, takže to dopadlo dobre. Ale adrenalín poriadny. ◄ reagovať

off Solirov, 13.5.2013 o 8:20

ono sem tam sa zadari.. ja som v pohone strielal na prasa (druhe), to som chybil a par metrov za nim v hustom - subezne s prasatom bezala svina, ktoru som nevidel - a zasiahol.. tak sa vybrala mi to vysvetlit, ze si nemam dovolovat a ja, kedze som slabsi z poctov tak som si nezratal pocet vystrielanych ran a puska miesto bum, spravila cvak.. potom uz len viem ako mi stiahlo prdel, a hajde von z hustiny.. nastastie si to svina na kraji rozmyslela a zatiahla sa spat.. samozrejme som ju potom bol dostreli.. ale triasli sa mi kolena pekne.. ◄ reagovať

off Pa33ck, 10.5.2013 o 19:51

Pa3k má väčšiu obavu nie z postrieľanej,alebo inak zranenej zveri,ale niekedy na poľovačkách kde chodím z blbcov ktorí sú nenažraný za strelou alebo mäsom. ◄ reagovať

off jozef, 10.5.2013 o 19:08

Je tu vela majitelov psov či už farbiarov alebo duričov može to byť dobrá téma len tu sa človek nemá chuť ani vyjadriť ked vie ako sa diskusia skončí..... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

zobrazené 41-56 z 56 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM