Rád by som otvoril diskusiu ,ktorá sa bude uberať viacmenej smerom k vínu ktoré je neodeliteľnou súčasťou spoločenského života stretnutia poľovníkov ,ale aj k výberu vína k rôznym pokrkom pripravovaných z diviny a vôbec okolo všetkého čo vás napadne pri slovnom spojení víno a poľovníctvo.
Mám rád kvalitné prívlaskové vína v rozumnom množstve,čo sa týka tvrdého som nenáročný.Stačí mi hocijaká stará hruškovica!!! ◄ reagovať
Tak čo páni dneska počasie vyzývajúce k otvoreniu nejakej dobrej flaštičky ..... trebars Veltlínske Zelené 2011 NZ ? ◄ reagovať
Merlot a pinot noir môže byť. V dobrej spoločnosti s príjemnými témami. To pohladí dušu. ◄ reagovať
Mrva Stanko Cabernet Sauvignon barrique ročník 2009 s dobrou divinkou je famózna kombinácia :) ◄ reagovať
príjemný deň, ako výrobca vína a poľovník musím len skonštatovať , že víno ako aj dobrá pálenôčka sú v rozumnej miere neoddeliteľnou súčasťou našej kultúry a v rozumnej miere vedia veľmi dobre poslúžiť ak si chcem niekoho uctiť alebo si len tak spríjemniť chvíle pri poľovníckych debatách .Zdôrazňujem ,že v rozumenj miere pretože inak to má presne opačný účinok..Stretnutie po vydarenej poľovačke v mojej pivničke je vždy krásny zážitok... Lesu Lovu ZDar .... ◄ reagovať
Áno, pri stolovaní aperitív pred jedlom a počas konzumácie jedla a po ňom vínko. P.s- je dobré vedieť aspoň základy o víne a destilátoch, pretože niektoré značky vín a ich odrôd treba nechať aj niekoľko rokov dozrieť a až vtedy sú vhodné na konzum, kde sa prejaví ich kvalita a vlastnosti ( však kubik 856 ). Pozdravujem. ◄ reagovať
pred jedlom niečo tvrdšie neuškodí, skôr naopak, no k jedlu a po ňom už by som ho neodporúčal. inak ja osobne najšastejšie jedlo zapíjam čírou pramenistou "necpaliankou". niekedy ani nevieme aké poklady doma máme :) ◄ reagovať
Slivovicu alebo hruškovicu zo zásady nepijem. Nikdy som nepochopil ako niekto môže obľubovať slivovicu alebo hruškovicu. Akákoľvek kvalitná hruškovica alebo slivovica nehľadiac na farbu je pre mňa len štiplavou vodou. Radšej uprednostním degustáciu dobrého bieleho alebo červeného suchého vína. Samozrejme všetko v rámci mravnosti a morálky. ◄ reagovať
Víno zo zásady nepijem. Nikdy som nepochopil ako niekto môže obľubovať víno. Akékoľvek kvalitné víno nehľadiac na farbu je pre mňa len kyselou vodou. Radšej uprednostním degustáciu dobrej slivovice alebo hruškovice. Samozrejme všetko v rámci mravnosti a morálky. ◄ reagovať
zdravím páni...vidím, že téma sa rozbehuje..no ja by som jednoznačne doporučil TOKAJ a druh či rok už nechám na každého...Tokajské suché, to je niečo...... ◄ reagovať
Najlepšie ku všetkému a na všetko je Pukanské ◄ reagovať
... a ešte k tomu s čistou hlavou a jasnou mysĺou :-o))))) ◄ reagovať
tu je nazorna ukažka na Jarovi,že ked sa pije kvalitne vino da sa bez spanku vydržat celu noc a cely den:):):):):):) ◄ reagovať
Presný zásah :-o) P.s- pekný a daritelný deň želám. ◄ reagovať
Jaro,kedže si ešte hore predpokladam že si stavil na kvalitu a nie na kvantitu,prijemny zbytok dna :):):):):):) ◄ reagovať
Prioritná je samozrejme kvalita a pri nej treba prihliadať aj na množstvo, čiže kvantitu :-o))) ◄ reagovať
u mna Kabernet Savignon rose ◄ reagovať
u mňa v poslednej dobe Frankovka modrá ◄ reagovať
Páni vidím ,že diskusia sa rozbehla ako inak v slovenskom duchu .... mrtvemu aj z ucha a podľa niektorých zápisov súdim ,že viacej volíte kvantitu pred kvalitou a teraz otázka do plena hladíte aj na kvalitu vínka či len stačí keď tečie .... :-) ◄ reagovať
Tak daj vedieť kedy pojdeš okolo a zoberiem Ťa do pivnici ochutnať po našom okoštuvať :-)))), ešte sa tam zopár litríkov nájde :-) ◄ reagovať
to vieš, piť by pili, ale komu by sa už dnes chcelo okopávať, strihať, priväzovať, postrekovať ... a znovu dokola... neviem aké máte u vás vína ale chleba máte v pekárni vynikajúci, keď tadiaľ prechádzam vždy si kúpim ◄ reagovať
Chlapi slopať by ste slopali a vinohrad kopať nema do :-)))))))) ◄ reagovať
lubenko-a nie len v našon združení ale aj v širokom okolí,na nás by si vylámali zuby aj na Prednaj hore ale čo už stále nám chutí! ◄ reagovať
mlsrb,tak to v tom vašom združeni musite by dobra partia vyznavačou chlastu:):):):):):) ◄ reagovať
len ty tie tvoje deti uč radšej po hore chodiť :) ◄ reagovať
goret-ked ja ti to len to tej hory furt chodím a na disko už mám deti,naznačuječ mi kde je viac opilcov alebo sa mám viac hudobne vzdelávať. ◄ reagovať
mlsrb, prečo aspoň občas nezájdeš na nejakú disko alebo ešte lepšie hudobný festival? ◄ reagovať
V mojom živote som nevidel tolko nadrbaných ludí ako na polovačkách a po nich ved vo víne je pravda. ◄ reagovať
No a keď už "chlastať" alkohol, tak treba vždy kvalitný alkohol a nie "sračK. Každý pohárik naplno vychutnať !!! a nie len prevrátiť do seba aby som sa čím najrýchlejšie spil pod obraz boží. Fúúúúj................ ◄ reagovať
Podľa gastronómie podávame k červeným – tmavým mäsám červené vína, k svetlým-bielym mäsám podávame vždy biele vína. A vínko , najmä červené treba treba vedieť nielen správne podať ( teplota, otvorenie a odvetranie, poháre ) ale aj správne konzumovať ( „premiešanie“ v pohári, vizuálny kontakt, vôňa, premieľanie v ústach a neskoršie prehltnutie ). P.s- nebíčko v pusinke. ◄ reagovať
Dúfam, že "neodeliteľnou súčasťou spoločenského života stretnutia NEOZBROJENÝCH poľovníkov"... ◄ reagovať
k čomu je táto téma prospešná, okrem toho že sa marcelka zaregistrovala a prejavila svoje veľké celoživotné skúsenosti z pitia vína a znalostí kotŕb poľovníkov ◄ reagovať
U mna zase nehra rolu farba, kvalita ale spolocnost a prilezitost pri ktorej sa pije...nazdravie a lovu zdar :) ◄ reagovať
za to ale nemôže víno, na vine je žinčica :) táto téma by však mala byť o víne a divine ◄ reagovať
Mna napadlo v suvislosti s polovnictvom ze na znacke kvalite a farbe nezalezi. Dolezita je cena. Cest vynimkam :-) ◄ reagovať
Plzeň 12 :-) Pardon za nabourání tématu. ◄ reagovať
cabernet savignon 2012 - neskorý zber z Dolnoohajskej pivnice k pečeným diviačím rebierkam :) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.