Rád by som otvoril diskusiu ,ktorá sa bude uberať viacmenej smerom k vínu ktoré je neodeliteľnou súčasťou spoločenského života stretnutia poľovníkov ,ale aj k výberu vína k rôznym pokrkom pripravovaných z diviny a vôbec okolo všetkého čo vás napadne pri slovnom spojení víno a poľovníctvo.
aj modrý portugal je pekné víno ◄ reagovať
Za mňa určite Cabernet Moravia, nie je to bežné víno, ale mne chutí najviac. A hodí sa k divine odkaz ◄ reagovať
Svatovavrinecke, Frankovka alebo Dunaj........resp ake mas v chladnicke. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od mjmjlj1966, 21.4.2023 o 7:30 :
A ešte zadarmo! ◄ reagovať
Ake vino ku divine? No urcite cervene, najlepsie suche, polosuche, to sa snubi s divinou, nie polosladke /este to by som mozno za istych okolnosti pripustil/ ale urcite nie sladke, ci dezertne vino, aj ked net moze pisat, resp. aj pise nekedy opak- blbosti. No a kto ku divine pije biele vino, ten sa dopusta barbarizmu proti gastronomii, pravidlam a tie ako si myslim, nie su prekonane. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od jaro1, 27.2.2019 o 11:57 :
Jaro čistá pravda preto ja som vychutnávač a pijem Jack Daniels Single Barrel - Barrel Strength sa fľašuje pre La Maison du Whiskey od roku 2017. Táto whiskey sa nemieša, fľašuje sa z jedného suda pri objeme alkoholu 64,5% je to proste super.
Aróma: kukurica s množstvom masla s ľahkým škoricovým popraškom a karamelom.
Chuť: grilovaný banán, punčová zmrzlina s hrozienkami, škorica, dotyk roztopenej čokolády, červené ríbezle a ružové korenie.
Jaj milujem to ;) ◄ reagovať
Aj niektori „spekulativni, ziskuchtivi“ vyrobcovia jedal a napojov, vediac, ze CHUT zohrava dolezitu ulohu u mnohych konzumentov pri posudzovani jedla ci napoja „hraju“ na CHUTE SPOTREBITELA a sofistikovane vyrabaju jedlo alebo napoj sice vybornej chuti, no velakrat nie kvality. Nie je napr. dodrzana technologicka priprava jedla ci napoja, zamerne su zamienane drahsie suroviny na pripravu jedla ci napoja za lacnejsie, suroviny nie su cerstve, pripadne nevyhovujuce zo zdravotneho hladiska. Preto pozor, dobra chut jedla alebo napoja este automaticky neznamena kvalitu, zdravie ! Vyrobca ma totizto mnozstvo doslovne specialnych dochucovacich prostriedkov, farbiv, hlavne chemickej vyroby, ktore aj zle jedlo napravi a urobi ho „chutnym“. Co tymto vsetkym chcem povedat? V dnesnej dobe ovladanej peniazmi, by mal byt clovek pri vybere jedla alebo napoja vratane ich konzumacie poznat nielen gastronomicke pravidla, ale mal by si vsimat napr. pri konzumacii a hodnoteni pokrmu nielen jeho chut, ale aj farbu, hustotu, vonu, konzistenciu, pouzite suroviny, ktore velmi napovedia a mozu byt dovodom na jeho nekonzumaciu, pripadne vratenie, reklamaciu. No a samozrejme pri vybere a kupe vina by mal mat clovek aj iste znalosti a istu doveru k znacku a vyrobcovi a preto najlepsie kupovat vina, ktore su uz odskusane, chutia, maju farbu, iskru, vonu, hustotu, ale hlavne z ktorych nie je na druhy den hlavyboľ, pripadne ine tazkosti. PS- Karol ano, alkohol, kazdy jeho dusok treba naplno vychutnat! Kto pije preto, aby mal len v hlave, alebo si mysli, ze more mu bude stale po kolená, tak takeho cloveka treba polutovat. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od jaro1, 25.2.2019 o 13:23 :
No vidíš Jaro ja keď si mám vybrať tak si alkohol vychutnávam a nalejem si radšej za kalíštek vid foto. Ale ako cagi napisal k divine sa hodí to čo ti najviac chutí. Na zdravie priatelia.
◄ reagovať
Reakcia na príspevok od pepies, 25.2.2019 o 21:20 :
PEpies: ja si počkám až prestaneš robiť za Bratislavské ceny ◄ reagovať
Tak pokračujeme v degustácii ..... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Mysho22, 25.2.2019 o 19:42 :
Myška z Dojča taky lacny noz som ešte nevyrobil aby si ho Ty odo mňa kúpil :0) ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od marianmach65, 25.2.2019 o 18:19 :
Majo až bude PEpies robiť na mojom noziku potom mu dám.aj fľašu vínka za odmenu. ◄ reagovať
Mysho22 zanes Pepisovi flašku toho vina aby sa mu lepšie leštili žabikláče-;) ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od jaro1, 24.2.2019 o 22:47 :
U mna je take vino DOBRE ktore mi chuti. A myslim ze je na tom tak kazdy z nas:-) ◄ reagovať
Karol - ja zas nefajcim, pivo Bernarda pijem kazdy den, vino raz za dva - tri tyzdne a vtedy pivo nepijem, specialne k jedlu /hlavne veceri/, aperitiv obcas pred jedlom a s tvrdym alkoholam sa nepretekam, lebo by som ani neremizoval :-o) Ten pijem len ako liek 1, max. 2 pohariky., prevazne v zimnych mesiacoch, inak nie. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od pepies, 24.2.2019 o 21:05 :
Pepies: nezaviď a nájdi si tiež nemusíš po nociach leštit žabiklače ale venovať sa lubeznejšim činnostiam ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od jaro1, 24.2.2019 o 23:28 :
Jaro ja nepijem ani pivo ;) ◄ reagovať
Mimo inych prospesnych latok pod supkou z hrozna je RESVERATLOL co je vlastne vino? Nuz vylisovana hroznova stava, prekvasena, plna vitaminov, mineralov, antioxidantov, ochrannych latok. Je to mlieko starcov a vyborny doplnok na rozpustanie, neukladanie tukov. Priam zazrak na kardiovaskularny system, ale aj celkovo pre zdravie cloveka. Samozrejme v unosnom mnozstve /vsetkeho moc skodi/ a pri alkohole to plati dvojnasobn e. Ps- A este jedno podla mna dolezite upozornenie pri piti cerveneho vina. Vino hned neprehltame, nechame ho v ustach a premielame jazykom - hrame sa s nim /mozno robit aj dlhsi cas/. Aj o tom hovori gastronomia, preco to tak treba robit. Ja iba doplnim, ze to treba vazne respektovat, lebo to ma suvis aj s inymi vecami !! ◄ reagovať
No ale ked nepijes vinko, pijes k divine pivko, to sa tiez gastronomicky snubi s divinou a takisto aj frtana ako aperitiv je mozne si dat. Ale kto ma vino a nepije ho, tak jan Werich hovori: „Kdo vino ma a nepije, kdo hrozny ma a neji je, kdo zenu ma a neliba, kdo zabave se vyhyba, na toho vemte bic a hul, to neni clovek, to je vul.“ ◄ reagovať
Ach jaj a ja mám čo povedať keď víno nepijem ? ;) ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od laik, 24.2.2019 o 21:49 :
Co je u Teba dobre vino? Mozes to charakterizovat, konkretizovat? ◄ reagovať
Jednoznačne DOBRÉ. Ostatné s prívlastkami je to ako hovoril môj priateľ. V jeho dedine v nedeľu po omši, stále sedeli dvaja starčekovia /susedia/ na lavičke pred domom. Hodnotili nevesty, ktoré práve vychádzali z kostola. Ani jedna neprešla, aby jej nenašli chyby. Záver bol napokon takýto : ALE KAŽDÁ VYBERANÁ !!! Tak aj s tými druhmi vína je to podobne. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Mysho22, 24.2.2019 o 20:56 :
Sa ti machruje ked mas za ženu vinárku. ◄ reagovať
Tak.ja si dám.dnes aj bez diviny ◄ reagovať
Podla gastronomie sa alkoholicke napoje podavaju v poradi od lahko po tazko stravitelne /to plati vseobecne/, takze ked hovorime o vine k divine, doporucil by som na zaciatku jedla z diviny neexperimentovat s polosladkymi, sladkymi, tazkymi, ovocnymi, ci dezertnymi cervenymi vinami ku divine /mohli by sa dostavit traviace problemy, slabost, hlavy bol/ a pridrzat sa toho, co uz davno bolo z hladiska zdravia a ucinkov na ludsky organizmus objavene a potvrdene, cize k divine suche cervene vinko. Ps- no a ked sa minie, mozno prejst aj na tazsie cervene vinko /vid prvu a druhu vetu/. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od borgeo, 22.10.2017 o 12:52 :
jój veľmi dobrý výber, Devín a Dunaj chutia mne a Pálave manželke a dcére ◄ reagovať
Ja zasa preferujem portske grahams aspon 10 rocny tawny port . Zelam aj ja vam na zdravie. ◄ reagovať
O tak toto je dobrá téma. Ja si k divine viem predstaviť len červené víno a je už len na užívateľovi či z hrozna napr. Pereg Dunaj alebo lahodné čučoriedkové niečo ako Miluron poprípade dobrú sherry Jalifa. Toto sú vína ktoré si ja k divine rád otvorím, na zdravie a dobrú chuť. ◄ reagovať
Top vinko vyber z hrozna tramin červeny a k tomu seak z vysokej to je bomba ???????????????? ◄ reagovať
Osobne sa pridrzam gastronomie (cervene vina k tmavym mäsám biele vina k bielym mäsám). Je to veda, ktora vznikla vo Francuzsku.Ma pevne poucky, pravidla, ktore sa volaju gastronomicke pravidla. ◄ reagovať
Pecene masko sa dobre zapija aj bielym vinkom. Medzi moje oblubene patria odrody: Palava, Devin a Dunaj. ◄ reagovať
Ja by som si prave pochutil na kvalitnom mladom vinku a lahodnej vyzretej peknej zenuske :-o)Nuz, kolko ludi tolko chuti :-o) PS- Ako uz bolo napisane, z vin k divine jednoznacne cervene. Osobne inklinujem k Slovenskym vinam a taky dobre vyzrety (aspon dva-tri roky) Kabernet sauvignon, Svatovavrinecke, Frankovka modra, Alibernet, Neronet pripadne dalsie su nebickom v pusinke a velmi dobre sa snubia s divinou. ◄ reagovať
Staré víno, mladé ženy. Len pozor na opačné poradie.. ◄ reagovať
dusanbe,všetko moc drahe,preto davam prednost stare palené:):):):) ◄ reagovať
Mladá žena, staré pálené,aj to je dobrá kombinácia. ◄ reagovať
bonko :D Presne tak, môže mať aj 25 rokov to nevadí. Ale skromnosť nás nikdy nesmie opustiť. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.