Tento rok nám pani zima ukázala silu v plnom rozsahu, bolo by sa treba zamyslieť teda nad úpravou plánu lovu na základe nájdených(ale aj nenahlásených) úhynov ktorých sa tento rok zaznamenalo a zaznamená ovela viac ako po minulé roky...
Každé združenie sa stým vysporiada po svojom,ale nebolo by na škodu aby sa každý individuálne zamyslel nad touto problematikou.
Aký máte na to názor a aké komplexnejsie riešenia navrhujete?
Kolko tu máte profilov nieje vám to trápne? :)Nemám dovod sa zapájať do tejto témy nakolko viem ako sa to robí..niekde to nahlasujú niekde to premlčujú..je to o ludoch... ◄ reagovať
Ja sa len divim, ako je mozne, ze sa tu este ten najmudrejsi Jozko Kubko nezapojil, co v kazdej teme trci. Nechapem, ze este nenavrhol nejake superkomplexne riesenie na ktore tu vsetci tak netrpezlivo cakame. Nestalo sa mu nieco? Zeby dospel? ◄ reagovať
k riešeniu problému pristupujeme veľmi zodpovedne, na poslednom valnom zhromaždení poľ. hospodárov sme prijali uznesenie o nutnosti evidovať a vykazovať všetkú uhynutú aj zrazenú zveri v poľ. revíroch v mesačných hláseniach lovu ako aj v ročných výkazoch, pre zabezpečenie 100% objektívnosti výkazov sme požiadali kozmické rozviedky USA a Ruska o pravidelne mesačne nahlasovanie úhynov v jednotlivých revíroch aj druhov zveri podľa vyhodnotenia ich satelitných záberov, žiaľ doteraz sme nedostali ich odpovede na naše žiadosti ... ◄ reagovať
Ide hlavne o to že či sa každý úhyn, prizná nahlási a zaeviduje...alebo padne do zabudnutia ◄ reagovať
kukám do otázky - zadania a nemám ani potuchy, čo je nejasné, s čím sa treba komplexne "vysporiadať" a nie je mi jasné, čo tu majú PH napísať... že ako sa vysporiadali s úhynmi? či niečo robia v rozpore so zákonom a vyhláškou? ◄ reagovať
aky je zaujem o diskusiu ?... taky je aj zaujem o upravu planu lovu na zaklade uhynov...skoda ...... ◄ reagovať
Áno Chemdog, na toto som zvedavý aj ja už od včera večera, od hodiny zadania novej témy, čo sa mi aj potvrdzuje...Prvý príspevok od Teba Peťo je logický a mal by byť aj etický. Absolútne nezávidím túto situáciu poľovníckym hospodárom, lebo viem aké "tlaky" budú na nich vyvíjané, pokiaľ nie sú v PZ iba štatistami, tak v niektorých druhoch zveri je možno plán lovu "už" na 30% splnený najmä v lokalitách s ťažkými podmienkami, čo niekedy ťažko pochopí členská základňa. ◄ reagovať
úhyn po sčítaní ide do odlovu pre tento rok,treba pri plánovaní myslieť aj na to či prírastky budú tabulkové alebo skutočné , ak srnčia zver zimovala v inom revíri tak môžeš rozmýšlať koľko sa ti vráti , plány pýtajú už v marci a čriedy sú ešte teraz kdesi úplne inde takže plánovanie je zas len presný súpis nepresných údajov , potom to aj tak vyzerá s plnením plánov aj s pravdivým stavom v mesačných hláseniach a na chpt, ale najlepšie to musí zhodnotiť každý hospodár sám ◄ reagovať
dobry hospodar vie co ma v reviri a jarne marcove scitanie predsa uz bolo z vacsej casti scitanie po uhynoch zimnych. Takze sa robil plan z toho co zostalo v reviry. Ci je na to aj iny nazor? ;) ◄ reagovať
Tak to som na tuto debatu bohovsky zvedavy.... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.