Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Nahánka so sliedením vs. klasická spol.polovačka - diskusia

autor: off jozef
pridané: 20.3.2013 20:01

Zdravím.

Píšte svoje názory na tieto dva druhy spoločného lovu.Pre a proti,čo sa vám viac páči..

Dakujem.

počet zobrazení: 13 198
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 97 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off jozef, 16.5.2013 o 17:16

Tak kniha doma,dík za tip..určite mi niečo dá.. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off binka, 9.5.2013 o 11:09

No tak oni je primárně používají na naháňění. Na dosledy mají většinou profíky s barvářema. Já to trvdím stále že v dnešní době se musí každý ohař, který je v honitbě kde se vysktuje černá zvěř, naučit pracovat s černou zvěří, v lepším případě se naučit rychle utíkat :-). ◄ reagovať

off Leon, 9.5.2013 o 10:04

vole :-))) ale jinak ten dráťák maká velice slušně jenom to chce vestu a můj pes musí čuníka udržet na fleku se štěkálkem by byli brzo na nákupu v hypermárketu :DDD ◄ reagovať

off binka, 9.5.2013 o 9:35

Tu knížku mám. Popisujou tam, že jedno nejlepší z plemen na naháňku je německý drátosrstý ohař :-) (vězšina ostatních plemen jsou vesměs uštěkaní utíkálci) Leone to je něco pro tebe co? :-))) ◄ reagovať

off Stopinko, 8.5.2013 o 12:41

Jozef je to ta co dal Leon ◄ reagovať

off jozef, 8.5.2013 o 11:15

Ok akurát som to objednal..dík za tip! ◄ reagovať

off Leon, 8.5.2013 o 11:11

Jozefe co vím tak je jediná kde je všechno ◄ reagovať

off jozef, 8.5.2013 o 10:41

Stopinko myslíš tú knihu čo dal leon alebo je ešte nejaká iná?.... ◄ reagovať

off Leon, 8.5.2013 o 10:28

Stopinko na netu to je zadarmo :-)))) a tady za 10 éček odkaz ◄ reagovať

off Stopinko, 8.5.2013 o 9:10

kup si knizku v nej je vsetko stoji par eur a je v nej od planovania az po vyrad vsetko. ◄ reagovať

off jozef, 7.5.2013 o 17:40

A ohladom fotiek tak výrad a ak máte odfotenú mapku čo sa dáva strelcom a pod. aby sa vedelo kde kto presne je ...dik ◄ reagovať

off goret, 7.5.2013 o 6:28

Nátlačka (drugjagd) je obdobou naháňky v malém rozsahu. Účastní se jí jen 3-5 střelců a asi 2 honci. Nátlačky se zpravidla provádějí v menších lečích po předchozím obeznání zvěře na obnově.Střelci tiše obsadí tradiční místa, kudy zvěř přechází, a honci tiše postupují lečí. Zvěř je při nátlačce jen minimálně zneklidněna a z leče odchází opatrně, takže střelci mají většinou dost času na posouzení její chovné hodnoty a na dobré umístění rány, napr. odkaz . ◄ reagovať

off jozef, 6.5.2013 o 20:19

Nemá niekto spracovanú prezentáciu o nahánke so sliedením?Alebo vedel by mi niekto poslať na email fotky z takej nahánky? ◄ reagovať

off orol, 26.3.2013 o 23:35

Cyrko a čo ti nie je jasné?? Zopár malomocných sa usiluje silou-mocou o zmenu zákona o poľ. a keď prejde, bude sa poľovať na Slovensku legálne takto odkaz P.s- kšefty a nenažratosť budú mať prednosť pred zákonmi, morálkou, cťou, zdravým rozumom a pravé poslanie poľovníctva nenávratne zanikne. ◄ reagovať

off cyrko69, 25.3.2013 o 20:18

uz nebudem jozef.... uz som pisal aj adminovi aby komentare nesuvisiace z temou vymazal vratane tych mojich ... ale co uz .. ale mna by fakt zaujimalo tierozdiely medzi klasickou spol.polovackou a nahankou so sliedenim kedze chovamm sam jagosa z ktorym sa zucatnujem vela spolocnych.. .... ◄ reagovať

off jozef, 25.3.2013 o 20:13

cyrko neznižuj sa na ich úroven len reakciou na nich sa zapratáva toto fórum sprostostami..nevšímajme si ich oni prestanú,prestane ich to baviť ked nikto nebude na nich reagovať... ◄ reagovať

off cyrko69, 25.3.2013 o 20:07

neboj nezabudnem... dufamm ze si sa uz nacical dost z mamineho prsnika mliecka.. aby si mal dost sily pisat hluposti na internete.... lebo v 15 rokoch mozes mat skusenosti akurat tak z hranim z pipikom a nie z polovnictvom... :D pekne papaj nerozsipaj... ◄ reagovať

off kutik, 25.3.2013 o 19:59

Nezabudni si baterku. Zdá sa, že tie tvoje nočné prechádzky po lese už zanechali nejaké následky. Bozky mi neposielaj, žiadne 69 sa konať nebude. Maj sa pekne. ◄ reagovať

off cyrko69, 25.3.2013 o 19:57

admim ... prosim ta vymaz komentare ktore nemaju nic spolocne z temou ... vratane tich mojich .. lebo koli par muderlantou tu prestane chodit vela ludi.. napr ako ja ktory si mysleli ze sa tu dozvedia nove veci ..ktore by im pomohli pri vykone polovnictva .. ale vyzera to tak ze sa tu dozviem iba hluposti ktore uvidim aj vo spravach o 19.00 ktore radsej nepozeram... je to smutne ze tak kvalitna stranka je obsadena hlupakmi .... ◄ reagovať

off cyrko69, 25.3.2013 o 19:44

noo som rad ze ta trapi moja gramatika ... mna viac zaujima zver v lese ako too co kot ako napise ale koli takym dementom ako si ty ktoy si radsej vsimaju gramatiku ako temu je to tu stale o tom ze nejaky hlupak si mysli ze zakony su zle tak potom netreba dodrzivat nic ... ale nevadi studuj si gramatiku .. ja sa radsej pojdem prejst do lesa z batohom sena ako reagovat na tvoje reci... ktore aj tak nemaju nic spolocne z temou.... pa pa posielam boztek kutik :D ◄ reagovať

off kutik, 25.3.2013 o 19:41

Cyrko, ty nielenže nevieš písať, ale dokonca ani čítať. ◄ reagovať

off cyrko69, 25.3.2013 o 19:32

podla mna admin pravdu ..ak sa nevyjadruje k teme tak naco tu bude splietat sprostosti o politile a skorumpovanosti niektorych clenou SPZ ... napr nabel nenapisla ani jedno slovo co by sa tykalo temi... nech si radsej zalozi vlastnu stranku a tam moze pisat dristy ja by som si radsej precital nazori ludi ktory pisu nieco .. k teme .... ◄ reagovať

off 3006sprg, 25.3.2013 o 18:48

admin Ty uz si fakt ako nasi politici, ak niekto vyjadri svoj nazor ktory je zalozeny na faktoch, a ktory sa Tebe nepaci, das mu bann alebo zmazes prispevok...precitla som si nabelove prispevky viackrat ale zeby tam bolo ,,neustále osočovanie, posmievanie, vulgarizmy, ..." tak to sa mi nezda...P.S. nezabudni zablokovat aj mna ◄ reagovať

off kutik, 25.3.2013 o 18:18

Adminko, nepouzivaj cudzie slova, keď nevieš co znamenajú. Veľká hlava je podla teba vulgarizmus? Ci môže junacik podla teba strieľať aj niekam inam ako do gati? ◄ reagovať

správca admin, 25.3.2013 o 9:51

Nabel dostáva BANN za neustále osočovanie, posmievanie, vulgarizmy, ... ◄ reagovať

off binka, 25.3.2013 o 8:32

Pavian ty 2000-3000 hekterové jsou v ČR jedny z větších. My třeba máme 1750 ha,z toho 400 ha lesa. Les je ještě po okrajích honitby. V takových lesích nelze udělat pořádnou naháňku se slíděním. A to lovíme 35-50 kusů černé ročně. ◄ reagovať

off Hekler, 24.3.2013 o 16:27

admin konečne *** len už to aj dodrž ◄ reagovať

off pavian, 24.3.2013 o 14:20

Problém je aj v tom, že výmera revírov v ČR a SR je dosť rozdielna. Robiť takúto vec v 2000 - 3000 ha revíroch je prakticky ťažko realizovateľné, nielen po stránke organizačnej... ◄ reagovať

off jozef, 24.3.2013 o 14:03

Robte si dobre aj nadalej...no skúste k téme nebudem už reagovať na vás a zapratávať diskusiu blbostami...pekný den.. ◄ reagovať

off Nabel, 24.3.2013 o 13:58

Pise sa za vlasy Kubko. ◄ reagovať

off jozef, 24.3.2013 o 13:47

Kubko volajte doma koho chcete..ok?..Neviem odkial máte ten príklad s Jeepom no je to dosť priťiahnuté za hlavu...A ak je to aj pravda nikoho to tu nezaujíma...A na to aby ste mi vysvetlovali po lopate ako píšete ešte niečo ohladom iných tém si myslém nemáte... ◄ reagovať

off Nabel, 24.3.2013 o 13:02

A co si sa chcel Kubko dozvediet z praxe? Niekedy nie je vsetko tak ako to na prvy pohlad vyzera. Kto ti nakukal do tej velkej hlavicky, ze ucelom spolocnej je nastrielat co najviac diviakov? Prezradim ti tajomstvo. Ucelom spolocnej je nachytat co najviac baranov, co nechaju 100€ v pokladnici za stand a narobia co najmenej skody. Najlepsie je, ked sa to zopakuje niekolko krat za sezonu. Aby mali ludovi polovnici na prenajom a cim zaprasene krky obliat. "Priatelia" sa stretnu a dohodnu sa. Vy chodte hore dolinami a my Vam pojdeme naproti. Nieco si vzajomne dzigneme. Aby bol uspech zaruceny, Jano nam to tu pobeha krizom krazom na Jeepe. Potom to nazvu Spolocna s posliedkov. Preto nemam rad ziadne spolocne a ani ziadnu neorganizujeme, lebo ziadny sposob nam nevyhovuje, nech sa to vola akokolvek. Pokukaj este nieco na nete a kludne zaloz novu temu o inom. Vysvetlim ti to pekne po lopate a bez blabolov. Na admina je skoda reagovat, aj tak by ma zmazal. ◄ reagovať

off jozef, 24.3.2013 o 12:36

škoda už aj niečo písať do tejto témy..som chcel len počuť niečo z praxe..no ak je tu niekto kto by aj vedel niečo povedať k téme tak po prečítaní komentov ho aj prejde chuť... ◄ reagovať

správca admin, 24.3.2013 o 12:25

Edu (23.3.2013 o 22:28) a Nabel (dnes o 10:09), zákon tu neporušujeme a máme právo moderovať tému tak ako my uznáme za vhodné a NIE SME POVINNÍ poslúchať a robiť to čo vy rozkážete! Ak uznáme, že niektorý príspevok je nevhodný, máme právo ho zablokovať. Nič necenzurujeme, iba sa snažíme udržať diskusiu na úrovni, čo vy naopak mám pocit sa snažíte pravý opak, kde sa zapojíte, hneď je zvada a hádky. To sa fakt nedá slušne vyjadrovať iba k téme?? Zase sa tu hádajú tie isté mená :( ◄ reagovať

off bakchus, 24.3.2013 o 10:50

Na Slovensku v jednom reviri som pravidelne zazival nadhanku so sliedenim aj ked inteligentny pan hospodar si myslel ze je to klasicka spolocna... Ide o to ze pri pocte napr. 15 ludi chcel obstat velku plochu, vytvaral obrovske medzery pretoze on "presne vedel" kadial zver pojde. Do pohonu sirokeho 1500 - 2000m poslal 4 ludi a dva psy. Chcel by som sa dozvediet ci niekde robia aj daky iny cirkus a volaju to polovacka... ◄ reagovať

off apple, 24.3.2013 o 10:27

fíha, priatelia, ale ste sa rozbehli... ústava, moc, pohrať sa... :D. akosi mi uniká súvis s touto stránkou, témou. ale nie ste sami, poznám takých, dokonca na tom najvyššom fore: odkaz ten si tiež rozkazuje, čo môže zaznieť, aký a čí názor. lenže to je to, čím sa oháňate, tam to má miesto aj opodstatnenie, ale tu? ◄ reagovať

off Nabel, 24.3.2013 o 10:09

Tiez som toho nazoru, ze konanie niektorych jedincov opojenych "mocou" vymazavat prispevky je hraniciace so zakonom, ked nie prekracovanim zakona. Stranka je raz verejna a pokial niekto nepouziva vulgarne slova pri vyjadrovani svojho nazoru, alebo nehlasa zjavne hluposti, ktore sa mi tu nechce rozpisovat, tak mu nema nikto prispevky vymazavat, aj ked s nim nesuhlasi. Pokial si mysli OV, ze kliest nie je uzitocny, je to jeho vec a ja si mozem mysliet a myslim svoje. Nikto mi nebude prikazovat, co je podla neho spravne toboz, ked sa hanbi predstavit. Mozem s prispevkom nesuhlasit, mozem sa rozhodnut, ci a ako nan budem reagovat, alebo ho budem ignorovat, ale ziadneho mudrca nepotrebujem, aby mi filtroval, co mam citat a co nesmiem. Aky pravom sa tu hrate na najmudrejsich? Ked niekto pouzije argument o teme, tak povedzme si na rovinu, co je uz toto tu za temu. Truhlik, co vsade bol a vsetko videl si pozrie video a citi potrebu debatovat. Zalozi temu a riesi. Teplu vodu vynasiel. Sposoby polovacky su rozne a je na hospodarovi, aby urcil sposob na ten den. Jemu urci pri nastupe miesto na konci radu, da mu do vrecka pyrotechniku a povie mu, kade ma chodit, kym sa mu pes nestrati a vykrikovat. Potom, kde sa mu pes strati, bude uz chodit podla inych pravidel a vykrikovat ine vykriky. Tu sa hra fesak na moderatora a riesi co je nevhodne a co je lepsie. Samozrejme, ze sa nic nove nevymysli, lebo vsetko sa uz pouziva, takze tema sa zasa zvrhne a vtedy nastupi najmudrejsi a zasiahne. Je to normalne? Este sa aj prihlasi a pripomenie sa. To je chore. Keby sa chcel niekto s nim pohrat, tak sa dokaka a nebude sa stacit cudovat, co tu vyvadzal. Ma stastie, ze nikomu za to nestoji, aby ho riesil a stracal s nim cas. ◄ reagovať

off Edu, 23.3.2013 o 22:28

správca diskusie doporučujem pozrieť . Pripomínam že je to velmi ale velmi súvisiace s tvojím príspevkom čo nemôžeš poprieť . odkaz Ustava SR T r e t í o d d i e l POLITICKÉ PRÁVA Čl. 26 (1) Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. (2) Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu. Vydávanie tlače nepodlieha povoľovaciemu konaniu. Podnikanie v odbore rozhlasu a televízie sa môže viazať na povolenie štátu. Podmienky ustanoví zákon. (3) Cenzúra sa zakazuje. (4) Slobodu prejavu a právo vyhľadávať a šíriť informácie možno obmedziť zákonom, ak ide o opatrenia v demokratickej spoločnosti nevyhnutné na ochranu práv a slobôd iných, bezpečnosť štátu, verejného poriadku, ochranu verejného zdravia a mravnosti. (5) Štátne orgány a orgány územnej samosprávy majú povinnosť primeraným spôsobom poskytovať informácie o svojej činnosti v štátnom jazyku. Podmienky a spôsob vykonania ustanoví zákon!!! ◄ reagovať

off cyrko69, 23.3.2013 o 16:51

z 10 diskusii sa vsetko skoncii len pri peniazoch politikoch a dalsichh nezmyselnych veci... co keby ste sa zacali venovat teme ...k k nej nemas co povedat tak sa radsej nevyjadruj.... su tuu ludia ktory sa chcu dozvediet aj nieco nove co sa tyka polovnictva..a nie tie vas e priblble reci ..... ◄ reagovať

off jozef, 23.3.2013 o 16:19

správca ale vymaž ho celý lebo diskusia bude len ..príspevok bol .... odstránený :D ◄ reagovať

zobrazené 1-40 z 97 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk