Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Spoločná poľovačka aj na inú raticovú zver? - diskusia

autor: off lupty
pridané: 12.3.2013 16:02

K tomuto som sa dopátral pri čítaní uznesenia výboru NRSR pre pôdohosp. a živ. prostredie, k novele zákona o poľovníctve :

(5) Na spoločnej poľovačke možno loviť malú zver a diviačiu zver, podľa pokynov vedúceho spoločnej poľovačky tiež netrofejovú raticovú zver podľa plánu chovu a lovu, inú zver podľa § 56 ods. 1 a zver, ktorá nepodlieha poľovníckemu plánovaniu.“.“.

Ide o doplnenie pojmu, ktorý umožňuje regulovanie premnožených druhov zveri v poľovných revíroch a eliminovanie škôd.

Ak som tomu dobre pochopil tak budeme môcť na spoloč. poľovačke na pokyn vedúceho poľovačky poľovať aj na netrofejovú raticovú zver? Čo vy na to? Je to plus alebo mínus pre naše poľovníctvo?

počet zobrazení: 32 203
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Stagstalker, 10.1.2014 o 12:59

Za premnoženie diviačej podľa môjho názoru môže najmä nesprávna sociálna (veková a sexuálna) štruktúra jej lovu- čiže práve nesprávna, resp. 0 selekcia (a to najmä neselektívny odlov bachýň (je rozdiel streliť bachyňu-lanštiačku a rozdiel streliť starú, 4-5 ročnú bachyňu), kancov, málo intenzívne strieľanie prírastku a lanštiakov, prekrmovanie na vnadiskách a podobne). Ďalej je problémom rozšírenie monokultúr rôznych plodín (čo ma devastačné dopady aj na drobnú zver), najmä kukuríc, kde sa diviaky zdržujú v bezpečí takmer celoročne a v neposlednom rade aj miernejšie zimy (nižší úhyn, tiež aj to, že niektoré bachyne majú vrh aj 2x do roka, dostatok bukvy a žaľuďa). Diviaka veľa poľovníkov vníma ako kus mäsa s raticami, aký výjde takého strelia, potom sú tu veci súvisiace s lovom na spoločných poľovačkách atď...Čo sa týka lovu holej na SP, mne príde etickejšie a zodpovednejšie streliť holú za svetla, v stoji "pohnutú" honcami, ktorí su navyše 2 doliny vzadu (neraz sa mi stalo, že mi pri posliedke prišla zver lebo ju pohol hubár, turista atď) ako diviaka naverímboha v behu prenasledovaného psami. A vôbec mi nevadí, že je to na SP, ja osobne v tom nevidím problém, po bežiacej zveri predsa nestrieľam. Všetko je to ale o ľudoch, žiadny zákon "vnútornú kultúru" jednotlivca nevylepší a tých, ktorí ju maju pokrútenú podľa seba aj tak neobmedzí. Netreba si zakrývať oči a moralizovať, stačí len nadhodiť tému svietenie pri love, ktoré krásne napovie aký asi veľký "strašiak" zákon pre niektorých je.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

komentáre

zoradiť
zobrazené 121-160 z 212 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Stagstalker, 14.3.2013 o 21:42

Všetko závisí ako sa táto možnosť bude aplikovať. Vedúci poľovačky môže určiť kto zo zúčastnených bude môcť holú na SP loviť a za akých podmienok. Môže určiť zodpovedných, rozhodnutie je podľa zákona len na ňom. Prípadne takýto lov povoliť vôbec nemusí. Kebyže to na SR funguje tak, že čo nie je povolené slovač nerobí a všetko sa dodržuje, budem prvý čo bude hlasovať za zákaz lovu holej na SP. Ale kedže nie som naivný a tuším, že niekde určite aplikovali novelu už pár rokov dozadu, beriem aj opačnú stranu mince a to, že v rozumných partiách a v istých typoch revírov môžu túto možnosť zhodnotiť. Čo sa zvyšného týka (ako predchádzať protiprávnemu konaniu atď)- Na slováka platí len jedno. Represia. A to poriadna. Čím prísnejšia, tým lepšia. 50tka v obci nepomohla znížiť počet nehôd. Ale to, že pokuty narástli do takých výšok, že priemerne zarábajúceho prekročenie o 15km položí. Nie som zástancom represie, skôr mi vyhovuje čo najmenšie obmedzenie zo strany štátu s vierou, že občania s právami budú nakladať správne. Tak ako to už v pár štátoch funguje, treba skúsiť navštíviť Luxembursko, Švajčiarsko a podobne. Nie všetko je tam ideálne,ale spoločnosť je tam na troška inej úrovni.Proste spoločnosť na SR nie je ešte natoľko vyspelá, aby sa vedela spravovať bez represie. Toto by trebalo zaviesť asi aj do poľovníctva. Evidentne rozbiješ jelenicu v behu? Nedodržaná selekcia? Mastná pokuta, zákaz lovu a ďalšie sankcie. Opakovane? Odobratie poľovného lístka. Prísny externý dozor na SP, náhodné kontroly. A hneď by ste videli ako by sa situácia menila.Áno, zatiaľ je to utópia, ale nie nezrealizovateľná. Kedysi nebolo ku konci poľovačky a niekedy ani pred ňou triezveho poľovníka. Dnes, keď sa dáva fúkať a za alkohol berú ZP, je kaskadérov citeľne menej. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off orol, 14.3.2013 o 21:29

Ešte aj srnčie strieĺať na SP, však to si nik nedovolil ani za komunistov, za to by sa okamžite vyhadzovalo. ◄ reagovať

off orol, 14.3.2013 o 21:13

Načo sa učí, čo je pravým poslaním poľovníctva, o etickom kódexe poľovníka, ako chrániť zver, chovať ju a starať sa o ňu a úcte k nej, rešpektovaní predpisov, o selekci, spôsoboch lovu jednotlivých druhov zveri podľa chovateĺských zásad a kritérií. Poľovníctvo som vždy chránil, uznával a uznávam, ale ak návrh prejde a umožní celoplošne na území Slovenskej republiky na spoločných poľovačkách loviť druhovo akúkoľvek netrofejovú raticovú zver, tak toto by bolo v príkrom rozpore s vyššie napísaným a nemalo by s pravým poslaním poľovníctva nič spoločné. ◄ reagovať

off miso111, 14.3.2013 o 21:00

...a aby som nezabudol...všetkým posledne zúčastneným ďakujem vo vzletných príspevkoch prekypujúcich vierou v charakternosť Slovače, za príjemné pohladenie mojej poľovníckej duše ;) ◄ reagovať

off miso111, 14.3.2013 o 20:55

:))))))))))) veľmi s mi páčia romantické kecy o zbytočných mantineloch :))))))))))) Zatiaľ k veci diskutuje pár zodpovedných a ostatný čušia a s napätím čakajú kedy to konečne nadobudne účinnosť :)))))))))) Tá diaľnica bola super príklad :))))) U nás obmedzenú rýchlosť na vybraných úsekoch nikto nezrušil, ale aj na cestách 2. tr. mám dojem, že k tomu v SR dávno došlo :)))))) UŽ SA KONEČNE ZOBUĎME!!!!! :))))) Skvelá téma.....o najcharakternejšieho poľovníka v SR...hlavná cena - ružové okuliare o číslo väčšie :))))) Skutočne príjemné čítanie, zatiaľ na úrovni roku 1848 :))) ◄ reagovať

off apple, 14.3.2013 o 19:53

aby nedošlo k nedorozumeniu, ja sa len snažím pochopiť podstatu veci: uvedené argumenty. ja som moje dal na základe poznania, skúseností. ◄ reagovať

off apple, 14.3.2013 o 19:43

poprosím o vysvetlenie, ako budete konať, ak budete svedkom nerešpektovania vašich morálnych zásad, ako budete konať? ako budete chrániť zver? zaplačete, či čo? ako sa budete správať, keď jeden deň preženiete na spoločnej zver do susedného revíru a tam budú konať v zmysle zákona???nemôžem si pomôcť, nedá sa mi pochopiť taký postoj. ..................................................... ani príklady s neobmedzenou rýchlosťou. videl som nehodu, ku ktorej došlo v naozaj vysokej rýchlosti vo vnútornom pruhu pri kolíne nad rýnom. výsledok: snáď dvadsať rozbitých áut a na diaľnici naukladané čierne vaky. to je súčasťou tej neobmedzenej rýchlosti, no nech si ju majú. my máme múdrych šoférov, ktorí nejazdia rýchlo, ale bezpečne, no práve kvôli takým sa znížila rýchlosť v meste na 50km. a mŕtvych ubudlo. myslím, že nie príliš šťastné prirovnanie, pretože výsledkom boli nevinní mŕtvi. ..........................alebo niekomu vadí súčasný stav? to skôr. zrejme takým, čo dávajú návrhy na predĺženie doby lovu aj cez arktické zimy, keď zver potrebuje opateru a nie guľku. tu mi to dáva väčší zmysel. ..........do revíru dochádzajú aj 200 km, teda nemjú čas odloviť tak, ako treba. no ale odloviť treba za každú cenu. toto vidím ako jedinú motiváciu k novele. ◄ reagovať

off pavian, 14.3.2013 o 18:56

Stagstalker, ako je to s tou povinosťou každého rádového občana a nahlasovaním páchania trestnej činnosti? Kto nenahlási, nechce ani nemôže nič meniť... Vyhovárať sa na zákon je vrchol alibizmu ;) ◄ reagovať

off soson, 14.3.2013 o 17:55

m98 ja tiež súhlasím, obavu mám akurát z pomeru hlúpych a nenažraných versus múdrejších a zodpovednejších. :-( ◄ reagovať

on Jager68, 14.3.2013 o 17:23

m98 maximalny suhlas ◄ reagovať

off m98, 14.3.2013 o 16:20

K téme : Podľa mňa hlupák a nenažranec ZNEUŽIJE, ale múdrejší a zodpovednejší VYUŽIJE. Hlupákmi sa nehodlám zaoberať, ani ich rozoberať. Znalosť etologie a prostredia triezvo uvažujúci poľovník, nie lovec, aby sme sa rozumeli dokáže pretaviť v skutočnú selekciu,nie len pomyselnú papierovú. Takže tak. Toto pre mňa nie je strašiak, skôr mám obavy, ak má moc hlupák a " lumpenproletariát". Stagstalker- ináč palec hore. ◄ reagovať

on goret, 14.3.2013 o 15:41

Vtip je v tom, že tí zlí na hranice serú a vždy, keď sa nejaká nová objaví, rozmýšľajú len ako ju obísť a hranice, ktoré nemožno (nie je chuť) kontrolovať sú na prd. Tiež príliš veľa hraníc zvyšuje pravdepodobnosť v nejakej (autormi hranice nepredvídanej) situácii niektorú obísť a následne ich obchádzať čoraz viac. ◄ reagovať

off borgeo, 14.3.2013 o 15:27

goret, musia existovat urcite hranice, ktore sa nesmu prekrocit. Niekto automaticky spozna co je dobre a co uz nie je. A niekto to potrebuje dokola pocuvat v spravach aby to si to uvedomil. Ale tie hranice musia dodrziavat aj ti dobri aj ti zli. Bodka. ◄ reagovať

on goret, 14.3.2013 o 15:19

Na každého platí niečo iné, ty asi potrebuješ mať nad sebou zdvihnutý prst, soson nepotrebuje, ani ja nie. ◄ reagovať

off borgeo, 14.3.2013 o 15:17

Ano a ta vychova, to je ten zdvihnuty prst. To co nedokazali v detstve rodicia, musi zastresit zakon. ◄ reagovať

on goret, 14.3.2013 o 15:14

Disciplína neexistuje ani vrodená, ani zdedená, ale dá sa dosiahnuť výchovou. ◄ reagovať

off borgeo, 14.3.2013 o 15:09

goret, disciplina musi byt. A tam kde disciplina nie je v cloveku vrodena, tak tam musi byt zdvihnuty prst. Nemozes nechat rozhodnutie, ci spacha trestny cin alebo nespacha na nom. Disciplinovany a rozumny clovek ho nespacha aj keby to bolo legalne, ale hajzlovi to je jedno. A hajzlov je na Slovensku viac nez dost. ◄ reagovať

on goret, 14.3.2013 o 14:57

Orol, sloboda v rozhodovaní je o sebadisciplíne, vo vlastnej zodpovednosti za svoje rozhodnutia. Mne osobne policajný režim nevonia. Podobne je to s vážením si prírody. Skús niekoho naučiť vážiť si prírodu a zakáž mu do nej chodiť. ◄ reagovať

off orol, 14.3.2013 o 14:57

Stagstalker, však vymenujme všetky klady, zápory takéhoto návrhu novely s prihliadnutím na pravé poslanie poľovníctva, s prihliadnutím na zákony, etiku, kódex, s prihliadnutím na dopad pre zver, ktorá má byť lovená navrhovaným spôsobom... ◄ reagovať

off apple, 14.3.2013 o 14:43

pre úplnosť dám citáciu z dôvodovej správy, bude jasnejšie, o čo vlastne ide: "K bodu 56 Zavádza sa možnosť na základe rozhodnutia vedúceho spoločnej poľovačky poľovať aj na netrofejovú zver, ak je to potrebné na splnenie plánovaných počtov z plánu chovu a lovu. Prístup vedúceho poľovačky však musí byť uvážlivý, aby mohol v prípade splnenia plánu ukončiť lov na túto zver." ◄ reagovať

off soson, 14.3.2013 o 14:29

Strielať holú na spoločnej sa bude zneužívať, rád by som sa mýlil. Apelovať na otvorenú hlavu a uvedomelosť polovníkov hm. :-))) Stačí pozrieť na niektoré príspevky a fotky tu registrovaných. Strielať vysokú na vnadisku, to je neetické, kde máš čas na zodpovednú selekciu a zodpovednú streľbu, ale báchať po bežiacich kusoch, tam už len bude selekcia a strelba :-))) Vrchol etiky a zodpovednosti. To je iný absurdistan toto. Nikdy nehovor nikdy ale za seba len toľko, že holú na spoločnej strielať nebudem. ◄ reagovať

off orol, 14.3.2013 o 14:27

Mám úplne opačný názor. Však Ty predsa musíš najlepšie vedieť, čo je zákon, jeho definíciu ( čo je zákon, čo je jeho účelom a poslaním, prečo sú zákony v spol. potrebné - prečo sú ). Podľa Tvojho OPAKOVANE napísaného vlastne netreba v SR ani zákony :-o), resp. môže byť v nich čokoĽvek a stačí sa spoliehať len na ľudí, na ich konanie a uvedomelosť :-o)) ◄ reagovať

off Stagstalker, 14.3.2013 o 14:13

Nič netreba meniť. Stačí tú otvorenú hlavu používať a nevyhovárať sa na zákon. Opäť opakujem. Ak novela prejde, bude niečo umožňovať, nie prikazovať. Pokiaľ sa to bude zneužívať, môžeme si zato sami, vyhovárať sa na zákon je detinské, konáme predsa sami za seba. Zopár prispievateľov moje príspevky aj správne pochopilo, jaro uviedol aj dobrý príklad s diaľnicou a max. povolenou rýchlosťou. Pliesť do tejto témy SPZ, osobné krivdy a podobne nie je najšťastnejšie, novela samotná vôbec nie je taká tragická a jej aplikácia v praxi bude závisieť len od nás. PS: za oveľa tragickejšie považujem "predlžovanie" času lovu holej, resp. jeleníc do konca decembra a podobne. Pričom sa doteraz lovia individuálne. A tiež poznám x poľovníkov, čo na holú po polke novembra nepotiahne. Aj keď im to zákon umožňuje. S týmito spoločnými to bude presne obdobné. ◄ reagovať

on goret, 14.3.2013 o 13:42

Dá. Dajú sa úplne zrušiť spoločné poľovačky na raticovú zver :) ◄ reagovať

off soson, 14.3.2013 o 12:25

Dá sa s tým ešte niečo urobiť ? Je tu kopa otvorených hláv tak ako to zmeniť ? ◄ reagovať

off juross, 14.3.2013 o 12:16

bohužiaľ, zákonodarcov sme si zvolili sami, tak si nič iné náš sprostý národ nezaslúži, ale v tomto prípade bude trpieť hlavne zver..a tvrdenie, že aj tak to tu bolo a len sa zlegalizuje je blud, blud a sto krát blud.Však odobrime v zákone všetky trestné činy a máme vyriešenú kriminalitu. Takto sa naše poľovníctvo nikdy nepohne dopredu. Kto chce plniť plán splní ho aj individuálne a nenažranci sa pre kilo masa skryjú za zákon...pekný deň všetkým ◄ reagovať

off Hekler, 14.3.2013 o 11:31

čo ste si vy dvaja spravili že sa navzájom urážate takmer vo všetkých témach a či sa vám to páči alebo nie pokazíte tému, obaja ste veľký chlapi a správate sa oko malé deti na pieskovisku .... ◄ reagovať

off spravca-diskusie-1, 14.3.2013 o 8:01

Páni, dosť ste sa vzdialili od témy-Spoločná poľovačka aj na inú raticovú zver, i keď si to uvedomuje naďalej pokračujete v osobných sporoch ! Prosím venujte sa tu iba príslušnej téme. ◄ reagovať

on goret, 14.3.2013 o 6:19

lupty, to sa tu dialo a deje. Len po prijatí novely sa to bude diať legálne. To, že sa to bude diať legálne je plusom pre poctivcov. Zneužívať to budú len chamtivci, ktorí to robili a robia. ◄ reagovať

off borgeo, 13.3.2013 o 14:07

Stopinko, to prirovnanie so zrusenou maximalkou na nemeckych dialniciach je pekne, vobec nie je pritiahnute za vlasy, ale nevystihuje nasu situaciu. Nemecky narod je totiz disciplinovany na rozdiel od toho nasho slovenskeho. Keby tak zrusili maximalku na nasich dialniciach, co myslis ako by to vyzeralo? Stacilo by, aby ju u nas zvysili na 160 a polovica aut ktore by to vykonnostne zvladali by potom jazdili 180. A toto vystihuje situaciu v polovnictve po riadeni sa touto novelou. ◄ reagovať

off Stopinko, 13.3.2013 o 13:01

Stagstalker palec hore . Podla toho co citam , vacsina z Vas odsudila tento navrh zakona. Potom nevidim problem aby ste vo svojom PZ ci PS presadili aby sa pocas spolocnych nelovila ina ako diviacia a drava. To, ze nam to zakon povoli neznamena ze sa to musi. Lov inej ako diviacej a dravej je bezna prax v mnohych spolkoch ci zdruzeniach. Ano zucastnil som sa nejednej takejto polovacky ako host- honec a je zaujimave , ze to nikomu neprekazalo , ci bol domaci ci bol host ci bol z spz ci z pribyny. Je toto normalne ? Ja ako host som mohol kedykolvek odist a na protest sa nezucastnit . Jedine co by sa stalo by bolo ...vsak nemusis chodit ked sa ti nepaci. Realita . Clenovia SPZ ako je podotykane toleruju nelegalnost svojej organizacie ale clenovia inach spolkov ci organizacii sa zucastnuju nelegalneho lovu vysokej pocas spolocnej na diviaciu a dravu. Aby som ale veci uviedol na pravu mieru narazam na to co pisal Stagstalker, vzdy to bude len na svedomi jednotlivca a nie ci ma niekto clenstvo v takej ci onakej organizacii. Tym chcem napisat, ze hoc som sa zucastnil spolocnej kde sa lovila ina zver ako zakonom povolena nik ma nedonuti aby som potiahol spust kohutika a o tom to je. Priklad , ktory uvediem je sice pritiahnuty za vlasy ale skusim .... V nemecku pred x rokmi na urcitych usekoch dialnice zrusili maximalnu povolenu rychlost ... myslite , ze vsetci v tom momente zacali jazdit 200 a viac ? Z niektorych prispevkov je vsak zrejme ze sa bude diat bezpravie a jatky na raticovej zveri. V dobe internetu a roznych vymozenosti kde fotoaparat je sucastou zacinaju byt ludia velmi opatrny aby nevyparatili nieco co sa da velmi rychlo zdokumentovat . Chlapi len tolko , kazdy podla svojho svedomia , ak je sused K...t tak ho nezmenite. ◄ reagovať

off apple, 13.3.2013 o 12:35

to čo sa tu deje, je morálkou spz, ktoré má konečne už po dvadsiatich rokoch štatutára... tu ukáž svoju morálku. veď tento hnus je obrazom morálky spz! darmo je v spz poctivých dajme tomu 53 tisíc, keď si morálne volia tú istú zberbu dookola... to je morálka? ◄ reagovať

off apple, 13.3.2013 o 12:31

nooo, minuli sa nám cestou príspevky. :) tak popíš ty právny stav spz... popíš, ako je možné, že stanovy sú dodnes mimo zákon... ani sa mi nechce vypisovať všetko. aký je tvoj pohľad na právne postavenie pz spz? mne radšej nepíš: začnime od seba, ani všeobecne :DDDD. a to sú tie všeobecné pomery, ako môžeš ako člen spz dopustiť, že sa vyvyšujete v rozpore so zákonom nad ostatných???? to čo tu je, je morálkou spz... prečo platíš zo svojho revír lebockému? navyše nelegálny! ◄ reagovať

off apple, 13.3.2013 o 12:25

otázka nie je zlomyseľná!!! s takýmto prístupom sa nedivím, že toleruješ nelegálnosť vlastnej organizácie. a ešte čosi, nechodíme sa sťažovať, riešime veci tak, ako sa majú. takže bez akejkoľvek zlomyseľnosti sa ťa spýtam, radíš sa ku tým slušným? ak áno, tak prečo si nedáš v prvom rade svoje základné veci. ako máme potom rozumieť tvojim príspevkom? že čo obhajuješ? bezprávie, nemorálnosť, zlé rozhodnutia? prepáč mi taký postoj, naozaj to nemyslím zle, no ak pre mňa platia nejaké hodnoty, tak si ich musím ustriehnuť v prvom rade u seba. ◄ reagovať

off Stagstalker, 13.3.2013 o 12:19

Od zlozenia skusok z polovnictva a to uz som prvy listok davnejsie vratil som nic nemenil, cize predpokladam, ze ano :) ale keby som bol aj clenom hociktorej inej organizacie, moj nazor to nemeni. Prispevok bol navyse adresovany aj vseobecne na pomery SR. Ked to zjednodusim, casto pocujem vetu za to moze fico, dzurinda, ten a ten. Nie, za stav aky tu je si mozeme sami, svojim pristupom, filozofiou a spravanim sa. Aky sme, takych funkcionarov si prevazne volime. ich pozicie nie su nedotknutelne, len tomu ludia chcu verit, lebo je lahsie vyhovarat sa ako konat, cest vynimkam. jednotlivec tu nezmoze nic, to urcite dobre chapes papo. len sustredeny tlak vacsiny sposobi zmenu. ale treba zacat od seba, pretvorit mikrosvet, nie hned ten makro.Nenadarmo je nas narodny hrdina zlodej. ◄ reagovať

off Stagstalker, 13.3.2013 o 11:53

Na SR je to tak. Co je dobre a co je zle nam neurcuje vlastny rozum a svedomie, ale zakon, na ten sa vyhovarajme. Vsak je to povolene, tak co. Alibizmus, opat. Vo vyspelej spolocnosti ludia mozu mat povolenych x veci, ale vedia rozlisit co je dobre a co nie, nevyuzivaju vsetko plosne len preto, ze sa to moze, ale vyuzivaju to tam, kde to treba. Podobne je to aj s lovom vysokej na spolocnych, pri dobrej organizacii a citlivej natlacke sa nemusi jednat o buchanie zveri v trysku. Vsetko je to o ludoch a organizacii, nie o zakone. To ze na SR sa to bude buchat hlava nehlava nie je chyba zakona, ktory lov povoli, ale polovnikov, ktori ho budu takymto sposobom realizovat. Apple- veci a ludi co si opisal potom nemozeme nazyvat slusnymi, ani s moralkou. Ale v prvom rade treba zacat od seba, svojho okolia. Na slovensku je typicke, ze vsetky veci hned chceme riesit cez premiera, parlament, sud. Skusme si svoje okolie a ludi menit na urovni, ktoru dokazeme ovplyvnit sami, nie poukazovat vinu hned najvyssim organom, ti maju ine starosti ako riesit bolesti jednotlivych polovnikov ci zdruzeni, nebudme naivni. Na SR sa stale venuje nizka dolezitost komunalnej politike a spolupraci v ramci uzkej komunity. Kazdy hned uteka na sud a mysli si, ze jeho problem bude rieseny prioritne a je najdolezitejsi. Preto ak novela prejde, rieste mieru jej aplikacie u seba v zdruzeniach. Bude to mat hlbsi efekt ako stazovanie sa na ustrednych organoch verejnej spravy, verte mi. ◄ reagovať

off Leon, 13.3.2013 o 11:42

já osobně společný nemusím vůbec ani na drobnou bych nechodil kdyby byl povolený samostaný lov drobné ale vím že když se to kvalitně připraví tak to je rozumný lov ◄ reagovať

off apple, 13.3.2013 o 11:34

tomu rozumiem. teda nie je to štandardný spôsob, ale mimoriadne opatrenie. a u nás to má byť štandard, myslím, že platí, čo sa tu doteraz popísalo. ◄ reagovať

off dedazlesa, 13.3.2013 o 11:25

Jednalo se o opatření Ministerstva zemědělství ke snížení stavů spárkaté zvěře v ČR (vzhledem ke škodám), vydané dne 6.4.2011 s platností do 31.3.2013. Protože tato "opatření" nepřinesla žádoucí efekt (myslivci si přeci nevystřílí holou zveř), jsme zvědaví, jaká opatření budou následovat pro další období... ◄ reagovať

off Leon, 13.3.2013 o 11:22

tak si to máš napsat :D přesně ty společný co se většinou dělají jsou katastrofa ale kvalitně připravená společná je o něčem jiném než o zvěři v trysku která prorazí řadu bouchalu a ti si kolikrát ani neškrtnou a nebo to jenom pomlátí ◄ reagovať

zobrazené 121-160 z 212 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov