Chcela by som sa opýtať či sa bude robiť fyzická kontrola poľovne upotrebiteľných psov. Viem,že niekedy sa robili takéto kontroli, ako je to teraz.
75 (1) Užívateľ poľovného revíru vedie evidenciu poľovných a poľovne upotrebiteľných psov vo svojom vlastníctve a vlastníctve svojich zamestnancov alebo členov, ak sa tieto psy používajú pri užívaní poľovného revíru, ktorú predkladá každoročne spolu s plánmi poľovníckeho hospodárenia obvodnému lesnému úradu a obvodnej komore. (2) Kontrolu skutočného stavu poľovne upotrebiteľných psov u užívateľov poľovných revírov vykonáva komora v spolupráci s orgánmi štátnej správy poľovníctva Napisem zase len to co aj bolo napisane predo mnou, vo vyhlaske je o polovnych psoch len toto a potom este v zakone paragraf 58 (8) je stanoveny pocet psov v pomere k strelcom. NIKDE nemas napisane ze PZ vobec musi mat nejakeho psa, je dane iba to, ze ak psa ma, tka moze byt skontrolovane ci ten pes aj naozaj existuje. V tomto pripade ale podla mna je kontrola psov uplne zbytocnea kedze nikde nieje dane na kolko ha kolko psov musi byt.. ◄ reagovať
idem to teda pohladat a do 20 min to tu mas... ◄ reagovať
Mám PL a keď som PL robil,tak bol na daný počet hektárov predpísaný počet PUP.Ja viem,že je nepodstatné to,že koho sú PUP na spoločnej polovke.o tom mi tu nemusíš vypisovať... včera tu yegi napísal:PZ nemá zo zákona povinnosť mať psov, takže tieto kontroly asi nemajú opodstatnenie... alebo príspevok od 3006sprg:presne tak, nechce sa mi hladat v zakone ktory paragraf to je, ale zdruzenie uz v podstate nemusi mat ZIADNEHO PSA, jeho povinnostou je len zabezpecit potrebny pocet PUP na SPOLOCNEJ POLOVACKE. Ty tu píšeš,že bez vyplnenej prílohy 16 a "teda MIN. STAVU PUP v PZ" OLÚ žiaden návrh plánu lovu neschváli.yegi a 3006sprg zase napísali,že v PZ už vlastne nemusíš mať zapísaných žiadnych psov.tak sa pýtam kde sa to dočítali.v ktorom zákone,lebo ja to neviem nikde nájsť... ◄ reagovať
Povinnosť zabezpečiť psa, sa okrem zabezpečenia psov na spoločné poľovačky, vzťahuje aj na individuálneho strelca, keďže je povinný postrieľanú zver dohľadať. Povinnosť zabezpečiť vhodného psa pri poľovačkách na vodnú pernatú sa tiež vzťahuje na strelcov. ◄ reagovať
aký link stále hladáš, máš PL ako to že nevieš, že spol. poľovačka s týmto nemá skoro nič spoločné tam je vyžadovaný potrebný počet PUP a je nepodstatné či sú cudzie alebo členov PZ,hostia nechodia na poľovačky so psom ? (kľudne môžu byť aj všetky cudzie, majiteľ jedného ochorie, alebo má majiteľka menzes, pes ochorie alebo sa fena hára ... ) čo je tu rozhodujúce je potrebný počet PUP v ZP pri výkone práva poľovníctva, DOHĽADÁVANÍ poranenej zveri, DURENÍ diviakov a tlmení líšok, BEZ VYPLNENÉJ prílohy 16 a "teda aj min. stavu PUP v PZ" OLÚ žiaden návrh plánu lovu NESCHVÁLI, čo je na tom zložité, kde sú pozaliezaní pracovníci OLÚ a PH zaregistrovaní na tejto stránke keď mlčia ako voš pod chrastou, mne na tom vadí len kontrola komorou, čo už tá má kontrolovať PZ a PO ?, jedine že by po kontrole poslali faktúru za kontrolu a stratu ich ušlého zisku ◄ reagovať
ajven,prečítaj si hneď tretí komentár od lanus...presne toto tam napísal aj on a tu je nato odkaz odkaz .ja som ale zvedavý na nejaký link,kde je písané,že v PZ nemusia byť zapísané žiadne psy a stačí ak si ich PZ zabezpečí na spoločnú polovačku...Hľadám,ale nejako sa mi nedarí ho nájsť :/... ◄ reagovať
75 (1) Užívateľ poľovného revíru vedie evidenciu poľovných a poľovne upotrebiteľných psov vo svojom vlastníctve a vlastníctve svojich zamestnancov alebo členov, ak sa tieto psy používajú pri užívaní poľovného revíru, ktorú predkladá každoročne spolu s plánmi poľovníckeho hospodárenia obvodnému lesnému úradu a obvodnej komore. (2) Kontrolu skutočného stavu poľovne upotrebiteľných psov u užívateľov poľovných revírov vykonáva komora v spolupráci s orgánmi štátnej správy poľovníctva ◄ reagovať
ak je odkaz od vladoVT, 26.2.2013 o 10:09 neaktuálny a trochu mimo zákon,tak by si ste sem mohli niekto hodiť nejaký odkaz,kde sa o tom dočítame viac... ◄ reagovať
je mi to jasne, ze mi to jasne nie je. ◄ reagovať
pozri si prílohu 16 vyhlášky k zákonu, potom klikni na odkaz vladoTV a dobre si naštuduj aj túto prílohu a potom sa zameraj na ods. 6 tejto prílohy a bude ti to všetko jasné ◄ reagovať
.... musi PZ fyzicky drzat/chovat psov? alebo staci iba zabezpecit potrebny pocet na spolocne polovacky? ◄ reagovať
a kedže nie limitovaná výška, tak s tým môžeš poľovať. to je dané podmienkami upotrebiteľnosti, a tá je definovaná práve v tej prílohe ◄ reagovať
hladaj jozef,hladaj, aj tým sa učíš...aby z teba nebol brouk pytlík... ◄ reagovať
všetko nájdeš v prílohe č. 35 vyhlášky, výška nie je limitovaná, spôsobilosť na druh upotrebiteľnosti nájdeš pri plemene vpravo... ◄ reagovať
apple ako to teda vlastne je podla dnes platnej legislatívy? A ako je to s výškou duričov? Na SD sa možu zúčastnit aj psy nad 50cm,ale kde je napísané,že možu potom aj polovať? ◄ reagovať
obávam sa, že uvedený odaz na Počet a používanie poľovne upotrebiteľných psov je neaktuálny a domnievam sa, že aj trochu mimo zákon ◄ reagovať
yegi mal som to v materiáloch ktoré som mal na prípravu na kurz...skúsim najsť ◄ reagovať
jozef už si to našiel? pacenko. ano, som si istý...hm ◄ reagovať
Pokyn MP SR č. 428/2008-700 z 22.4.2008 odkaz ◄ reagovať
goret - Vďaka; už som to našiel, je to v tej poslednej "Šimonovej vyhláške". (Poslednú kontrolu u nás robili vlani,t.j.ešte pred jej platnosťou) . ◄ reagovať
Lanus, celý §75 bol zredukovaný na znenie: "Užívateľ poľovného revíru vedie evidenciu poľovných a poľovne upotrebiteľných psov vo svojom vlastníctve a vlastníctve svojich zamestnancov alebo členov." Ja by som to zredukoval ešte viac len na evidenciu PUP a aj tú by som zrušil, lebo mi pripadá zbytočná, keďže je to len evidencia pre evidenciu. Evidencia by mala byť vedená a publikovaná aspoň v rámci RgO-OkO, aby ľudia vedeli koho možno požiadať o pomoc so psom. ◄ reagovať
Leon-súhlasím že sa robilo všeličo a psi sa dávali tomu komu by som ani svinu chovať nedal...kto bude chceť psa na postrel stále sa je na koho obrátiť..a spol.polovačky myslím si že organizované skupiny vodcou duričov majú budúcnosť čo som rád... ◄ reagovať
Naozajstného kynológa to neodradí a je rozdiel chovať psa pretože chcem a chovať psa pretože musím. Neviem či som odpísaný,keď cez sezónu spoločných polovačiek mám niekedy 4-5 ponúk na polovačku na jeden deň. A pridám ešte jeden postreh zo spoločných polovačiek. Chovné jedince vidím málokedy!!! A najlepšie psy sú tie ktoré polujú prevažne doma v koterci. ◄ reagovať
a proč by je měla mít když si je může sehnat u nás to je a je to největší blbost jaká je jenom se čachruje s papírama a nebo vlastněj psi z povinnosti ti co by je nikdy neměli mít a ti psi podle toho vypadaj ◄ reagovať
A to je velká chyba takto odpíšu kynológov..neviem aký máte na to názor no podla mna je to svinstvo aby PZ/PS nebolá zo zákona povinná mať PUP. ◄ reagovať
presne tak, nechce sa mi hladat v zakone ktory paragraf to je, ale zdruzenie uz v podstate nemusi mat ziadneho psa, jeho povinnostou je len zabezpecit potrebny pocet PUP na spolocnej polovacke ◄ reagovať
ano Jozef,ale zabezpečiť napr. na spoločnú polovačku určitý počet psov a nie chovať tie psy ako to bolo po starom ◄ reagovať
yegi na určitú plochu revíru a určitú oblasť pripadá xy psov nechce sa mi to hladať... ◄ reagovať
Vo vykonávacej vyhláške je kontrola psov definovaná takto: § 75 (1) Užívateľ poľovného revíru vedie evidenciu poľovných a poľovne upotrebiteľných psov vo svojom vlastníctve a vlastníctve svojich zamestnancov alebo členov, ak sa tieto psy používajú pri užívaní poľovného revíru, ktorú predkladá každoročne spolu s plánmi poľovníckeho hospodárenia obvodnému lesnému úradu a obvodnej komore. (2) Kontrolu skutočného stavu poľovne upotrebiteľných psov u užívateľov poľovných revírov vykonáva komora v spolupráci s orgánmi štátnej správy poľovníctva. ( Napr. v našom okrese sa kontrola robí pravidelne každý druhý rok) . ◄ reagovať
PZ nemá zo zákona povinnosť mať psov, takže tieto kontroly asi nemajú opodstatnenie...aj to svedčí o zákone, hm ◄ reagovať
Fláka sa to niektoré PZ majú stále písane už dávno mrtve psi!Keby sa to naozaj skontroluje mali by po pič... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.