odkaz nechápem !? takéto agresívne správanie u sýkoriek som ešte nevidel.......
Frenky dakujem! ozobavanie tuku asi pre kazdeho z nas nie je novinkou na starej slanine zavesenej na konar si sykorky vzdy s radostou pochudili ale takyto utok ma dost prekvapil:) ◄ reagovať
za mierumilovným výzorom sýkorky (Parus major) sa skrýva neľútostný zabijak. Tento známi a obľúbený vták ktorého často stretneme aj pri našich krmítkach bol už sporadicky prichytený pri svojich dravých lovoch, ale fínsky Vedec Lassi Kujala zachytil nezvyčajný záber. Sýkorka s profesionálnym útokom dravého vtáka zaútočí na Carduelis cabaret čečetku tmavú zabije ju ostrím zobákom a skonzumuje. Stredoveká literatúra spomína ozobávanie tuku a iných tkanív z obesených ľudí sýkorkami. Po čase sa na tento fakt pozabudlo, preto v roku 1975 pôsobil šokujúco pri prvej publikácii článok o tom ako zabíjajú sýkorky iné spevavé vtáky. Napriek tomu, že ešte pred týmto dátumom boli sporadicky publikované útoky na vtáky ktoré sa chytili do pasce alebo hniezdili. Týmto udalostiam ale neprikladali veľký dôraz.........tento komentar bol skopirovany z popisu tohto isteho videa na stranke mojevideo.sk ◄ reagovať
maria ci neky ešte že tie sýkorky nie sú väčšie šak by nás zožrali ◄ reagovať
pozri, dnes je vo všobecnosti zlá doba. čo si nezabiješ, to nemáš. ◄ reagovať
ja mam krmitko hned v okne sykorky sa vzdy pekne striedaju este som nevidel zeby vznikla medzi nimi nejaka pra to skor vrabce sa hasteria ale takto daleko to nikdy nezaslo... ◄ reagovať
hlad je sviňa. potreba po živočíšnych bielkovinách v období núdze. keby bola nablízku vyvesená slaninka... alebo, jednoducho ju ten vrabec proste nasral. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.