ahojky. cilan to s tymi vecernymi hodinami som nepochopila...co sa aspon mna tyka, predstava ist niekde vecer po tme do lesa, ...nie dakujem. No tam kde mam kona ja urcite ziadneho v lese sameho past sa nestretnes...je to daleko zo vsetkych obyvanych casti. Ale vsetko je to o ludoch. Len som sa chcela zapojit do diskusie, ze do lesa nechodia iba polovnici a 4kolkari ale aj obycajni turisti, ci uz pesi, na koni alebo na bicykli :-))) ◄ reagovať
co sa koni tyka tak mne je neprijmne ked dakto taky prejde okolo mna vo vecernych hodinach, v skorych rannych hodinach som veru este nestretol nikoho, kone hej , ale same sa past ◄ reagovať
neviem, tie klince si neviem predstavit... nastastie u nas v lese, kde ja chodim s konom, stretnem 4kolku malokedy, obcas motorkarov. Viem, ze polovnici neradi vidia v lese aj kone, ale ja sa snazim chodit iba po cestach, bud sirokych turistickych alebo lesnych, priznavam, ze sa mi obcas stane, ze idem mimo cestu, ale je to velmi vynimocne. Len si neviem predstavit, co by sa stalo, keby mi na tie klince stupil moj kon, pripadne si ho zapichol moj pes do labky (mavam ho v lese na voditku)....alebo by sme nebodaj padli do tej jamy :-( . ◄ reagovať
Navrhujem vybagrovat jamu, na jej dno nastrazit zahrotene koly a prikryt konarikmi a listim :-)))) Pre istotu este zopar vretenic a besneho psa. ◄ reagovať
Klince síce asi nie sú s dobrý nápad , ale bohužiaľ najúčinnejší ◄ reagovať
Nam se hrebiky moc neosvedcily.Na ctyrkolkach nav v reviru litali mladi chatari,nebyl problem zde videt jezdit i dvanactilete kluky.V jeteline si udelali drahu,tak zde agronom dal desku s hrebiky.No a u auta si vsechny kola rozpichal nas clen,ktery mel v praci tezky uraz,chodil o berlich.Po pulroce marodeni ho to vytahlo do lesa,ale jelikoz by to jeste neusel tak videl vyjezdenou kolej chtel si zkratit cestu a takhle to dopadlo.Dnes nam zde,kdyz je cas projedou policajti,po dohode s MS.Nelze tenhle nesvar vymitit,ale aslepon u nas v reviru nejsou motorkari videt tolik co drive. ◄ reagovať
no ved vravim!!ja som uz tez videl jak na stvorkolke nahanali srnu!! a preto doporucujem klince! ◄ reagovať
Zkuste se mrknout na clanek odkaz nekteri dovedou to uz zustava rozum stat. ◄ reagovať
koho vy chcete trieskat? , sak by vas vysmiali
A tie klince fakt nie su dobry napad ◄ reagovať
Klince 4EWER, klince sa oplatia lebo ked nekomu natreskate na hubu tak vas moze udat a ked tam date klince tak vas vidiet nemusi a viac sa tam neukaze. ◄ reagovať
este lepsie je navarit nejaku pasovinu nech im to roztrha cele koleso! ◄ reagovať
Chlapci,chlapci...prečítajte si niekoľko článkov v PaR a zistíte aké hlúposti píšete o tých klincoch. ◄ reagovať
ked to das na nejaku cisto motorkarsku trat! tak na ne nikdo iny nenarazi!! ◄ reagovať
klince sú dobré riešenie ak nane nenarazí niekto iní . musím doporučit ◄ reagovať
FLATretriver , najefektívnejšie su jednoznacne klince!!!bo taky motorkar ked zobere celu bandu tak... ◄ reagovať
najefektívnejšie je ak si motorkára odchytíš a vysvetlíš mu to ručne stručne, to by mal pochopiť aj keď nieje dvakrát múdry ◄ reagovať
ked vidim ze motorkari uz jazdia! nafasujem to tam! prepichnu kolesa,potom ked odidu si zoberem klince a motorkarov uz niet! ◄ reagovať
U nás si popri domácich motorkov zvykli chodievať na dovolenku cez leto aj zahraničný motorkári, hlavne z rakúska a nemecka. A nejazdia iba po lesných cestách, ale rozjazdené sú aj úzke chodníčky. Doma si to nemôžu dovoliť, lebo by mali problémy so zákonom, tak sa prídu vyblázniť k nám, kde sme na nich prikrátky a nevieme si s nimi rady. ◄ reagovať
Pakon, casom dojdes na to ze tento tvoj nazor nie je taky strasne dobry ako si myslis ◄ reagovať
najlepsie ked to nafasujes nejaku uzku trat kady jazdia!!!!uspech zaruceny!!!! ◄ reagovať
Ved prave. Chcem to dat ako oznam na nejaku ,, motorkarsku" stranku. ◄ reagovať
noa ale funguje to!!!zaruceny sposob!!!odporucam ◄ reagovať
:-)) Skus natiahnut cez chodnik vo vyske krku lanko s cedulkou ,, Zakaz vjazdu". Ked tu cedulku naaahodou niekto ukradne, vyhodis z prilby hlavu, nakopnes motorku a odfrčiš. :-)))) P.S. Dufam, ze to cita aj nejaky motorkar. ◄ reagovať
klince, klince, sa mi stalo že som s išiel prejsť a vaše klince skončili v mojej nohe, tak podľa mňa najlepšie bude ak si dotyčného osobne odchytíš a dáš mu cez hubu, to je môj názor ◄ reagovať
vravim vam!!!na toto neni nic lepsie nez KLINCE! ◄ reagovať
je to zložité chýba im úcta k prírode ,chyba je aj vo výchove mládeže . ◄ reagovať
ano lowec aj ja s tebou suhlasim...je to vazna vec. U nas takýto motorkari nemaju zabrany jazdit ani v narodnom parku a na takych miestach kde by ich clovek vobec necakal. kolaje od motoriek som pozorovala uz aj na cestach v pasme kosodreviny... je to naozaj hrozne. A to nehovorim o tom ako brazdia nase lesy... moj otec je clenom lesnej straze a necele 2 tyzdne dozadu prichytil motorkarov. Zastavil ich a pytal sa ich co tam robia..oni mu povedali, ze ich tam poslal jazdit trener...takze si myslim, ze by nebolo odveci napriklad kontrolovat aj cinnost organizacii, ktore sa zaoberaju motokrosom... ◄ reagovať
je to važna vec pani ....ale velmi tažko riešitelná ...
pri kontrole dotýční maju viac menej prilbu takže identifikacia nulová .arogancia s ich strany velká... s praxe pri kontrole 3 s nich sa preukazaly služobnym preukazom polícia ..čo bolo pre nás šokujúce....
Riešenie takychto alarmujúcich motorkárou , štvorkolkarou ..je možné riešit komplexne s spolupráci s policiou konkretne policajne prezídim spolu s lesnou stražou ,polovníkmi prípadne ochranármi ... a to narazovými max.utajeními akciami ....akcie podobneho typu okres nemali učínok nakolko informácie o kontrolách sa dostali kam nemali ... opisujem briebeh z bratislavkeho kraja ..... pomôže len prevencia .kontroly ... a nabrat odvahu.. inak maju dvere otvorené ... iné postupy tu ani nemôžem spomenut mam na mysli samo vyriešenie takýchto prípadov v spoločnostiach ...PZdruženia ◄ reagovať
V susednom revíry minulý rok na štvorkolke nabrali srnča.húda moc neho nezostalo. MALO by sa riešit lebo samo sa to nevyrieši! ◄ reagovať
Neurobíš s nimi vobec nič, to su arogantné ... ale daj vedieť lesoochranárskemu združeniu, či ako sa volajú ten VLK mám na mysli a oni nech dačo robia veď aj tak len hovadiny vymyšľajú... ◄ reagovať
Raz ich upozorníš a na druhý deň sú tam.U mna je problém,že najomca hotela si z toho urobil biznis.Chodia k nemu Nemci.Vždy iný a vžy ich je aspoň 5.Poradte čo s nimi a je to aj v národnom parku. ◄ reagovať
Dobrý nápad, len treba upozorniť všetkých poľovníkov, aby to nemalo opačný efekt........ ◄ reagovať
najlepsie je im na trat dat klince!!!ked dostanu 4 krat defekt tak uz tam chodit nebudu !!! ◄ reagovať
U nás je tento problém, takisto vážny.Minulý týždeň som stretol viacerých...Upozornil som ich, aby sa crossovali niekde na lúke resp. som im aj určil, kde nech nechodia, že plašia zver. Jeden mi vravel, že má aj povolenie, no ukázať mi ho nechcel...Treba s nimi jedneť pekne a vysvetliť im, kde môžu jazdiť a kde nech radšej nechodia. Myslím si, že táto téma bude stále vážnejšia, no dúfam, že ju vyriešime. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.