Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Sauer - Merkel - Tikka - Steyr Mannlicher - diskusia

autor: off Drobeccc
pridané: 4.2.2013 21:33

SAUER 202 Classic

Merkel KR1 standart

Mannlicher Classic

Neviem sa rozhodnúť no jednoznačne 8x57

počet zobrazení: 55 856
počet hlasov: 1
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 121-160 z 249 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off fanda, 15.2.2013 o 11:55

Děláte z toho mausera bůví co, přitom je to akorát předražená kupa železa, flinta, která váží skoro 3,5kg mě nepříde moc pokroková ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off OndrejP, 14.2.2013 o 17:43

Z mého pohledu jako pohledu běžného uživatele mi Mauser nabízí kombinaci: odsuvný válcový závěr+Handspannung+téměř 0% plastových součástek. To je, podle mě, něco, co téměř žádná jiná zbraň nenabízí, jestli vůbec nějaká. Bonus je to, že po sejmutí a opětovném nasazení optiky drží nástřel, stejně jako hlaveň. To jsou důvody, proč jsem jí objednal a dal jí přednost před jinými modely jiných značek. ◄ reagovať

off valdo35, 14.2.2013 o 15:36

bleiker plne s tebou súhlasím... ◄ reagovať

off BLEIKER, 14.2.2013 o 15:29

valdo35-nedočita,aspon nie odo mna.Pre mna je tato tema ukončena.Keby som to aj napisal,rozputam len uplne zbytočne druhe kolo.Ty si si vybral podla svojho uvaženia a priorit.Z reakcie vidim,že nedal by si na svoju zbran dopustit,druhy však može mat ine priority a požiadavky.Verit zbrani ako celku(s montážou a optikou)-ten pocit v polovnickom strelectve asi nič nenahradi.A o to ide. ◄ reagovať

off valdo35, 14.2.2013 o 15:10

dusab M03 má čo ponúknuť, čo iné nemajú uvidíš o chvíľu sa dočítaš... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off dusab, 14.2.2013 o 15:02

Bleiker co ponuka polovnikovi ten Mauser M03 take, co takmer ziadna zbran neponukne? Vymenne hlavne nespominaj prosim ta. ◄ reagovať

off valdo35, 14.2.2013 o 15:00

Bleiker ani farár v kostole nekáže dva krát :-)) Takže, ak môjmu príspevku nerozumieš - nie je to hriech :-)) Máš odpustené... ◄ reagovať

off BLEIKER, 14.2.2013 o 14:46

Valdo35-ešte nam prezrad,čo si tym prispevkom chcel povedat,zrejme to bude zaujimat viacerych.TO,na čom sme sa mi zhodli,si ty zatial nepochopil-a nemyslim to zle-len si to nepochopil,to sa stava. ◄ reagovať

off valdo35, 14.2.2013 o 13:38

Takže zhodli ste sa na tom, že medzi Mauser, Sauer, Steyr, Merkel rozdiel nie je!? Tu už je to len o sympatiách, dizajne a ergonómii??? Pravda, stačí povedať, že mám zbraň cez 2000E a už je super. Ktorá z uvedených má možnosť výmeny hlavne, prípadne v akomkoľvek kalibri? Ktorá z uvedených po rozobratí a opätovnom zložení drží nástrel? Plynulosť chodu záveru? Kapacita zásobníka? Možnosť nabíjať z hora? Možnosť uzamknutia zásobníka? Bezpečnosť-ovládateľnosť poistky? Presnosť streľby-hlaveň? Použité materiály-kov-plast-zliatiny? Toto ma zaujímalo pri kúpe zbrane! Pekná a presná je aj CZ, Rossler, Tika atď. a nestoja cez 2000E. Ak Vám zbraň nechtiac spadne pri večernom odchode z posedu, čo poviete:? "Chvála Bohu že nevystrelila, aký som len neopatrný, veď takto ma to neučili", alebo Vás bude trápiť, ako sa zbraň poškodila, kedže viete, že vystreliť nemohla. Ale súhlasím v Vami, je to len a len o prioritách každého z nás. Pozdravujem... ◄ reagovať

off fanda, 14.2.2013 o 12:02

Každá zbraň má nějaké přednosti, bavímeli se o zhruba stejné cenové relaci různých značek, někdo to postaví na bezpečnosti, jiný zase na pohotovosti, je jen na konečném zákazníkovi čemu dá přednost. BLEIKER přesně tak jak píšeš, to vnímám taky. Ono diskuse nemůže býti objektivní, pakliže každý hájí to svoje, ale ono jeto vlastně v pořádku pokud je dotyčný o svém tvrzení opravdu přesvědčený. ◄ reagovať

off fanda, 14.2.2013 o 11:54

Každá zbraň má nějaké přednosti, bavímeli se o zhruba stejné cenové relaci různých značek, někdo to postaví na bezpečnosti, jiný zase na pohotovosti, je jen na konečném zákazníkovi čemu dá přednost. ◄ reagovať

off BLEIKER, 14.2.2013 o 11:53

Ono je to problem,každemu sa pači a vyhovuje niečo ine.Niekedy je to aj o kompromisoch,kde sa u jednej zbrane mi može pačit dizajn,ergonomia a neviem čo ešte,ale napr.nesedi mi poistka.Najjednoduchšie je,ak nesedi iba pažba a ostatny system splna všetky predstavy.Pažba sa da urobit na mieru-a mam top zbran pre daneho človeka.To čo ponuka polovnikovi napr.MAUSER M03 TRAIL-ponukne lovcom asi iba maloktora zbran,ale pre niekoho to nemusi byt rozhodujuce.Osobne som zažil na strelnici uplneho novačika strielajuceho so zbranou ZASTAVA-už vas vidim ako krutite nechapavo hlavami-tak,ako som krutil ja.A ten greenhorn s tym palil a robil viac než slušne rozptyly na 100M.A ked som mu dal strelit z mojej zbrane vystrelil 3 rany,podakoval s poznamkou,že by tu svoju za moju určite nevymenil!Pritom ma moje sympatie,napriek tomu,že to bol začiatočnik,mal vztah k SVOJEJ zbrani.Najlepšia zbran je len jedna-a je to ta Vaša-každeho jedneho z vas,ak k nej mate viac ako blizky vztah a plne vam vyhovuje a je jedno,ako sa vola. ◄ reagovať

off fanda, 14.2.2013 o 11:49

Ty seš reklama ani nemůžu napsat naco ◄ reagovať

off steyr, 14.2.2013 o 11:46

opatrnosti nie je nikdy dosť, to je jasné, len si myslím, že v akomkoľvek prípade náhodného výstrelu, z ktorejkoľvek z vyššie uvedených zbraní bude príčinou v 99% ľudský faktor a nie zbraň, takže keď tu niekto tvrdí, že zbraň môže aj zaistená vystreliť pri páde z výšky 2m, tak to nie je s kostolným poriadkom a neznamená to, že zbraň nie je bezpečná ale nie je s ňou zaobchádzané a narábané bezpečne a s opatrnosťou! aj vrecko zemiakov môže zabiť človeka, keď naňho spadne z výšky 2m... ◄ reagovať

off ferdo, 14.2.2013 o 11:00

fanda - ok nechajme to tak, zjavne sme sa nepochpili. Steyr, kolko ma skusenosti podla teba 18 rocny polovnik, ktory prave dostal papiere? Je to hlavne o minimalizacii rizika - a tam jednoznacne vedie handspanung. Zamerne nekonkretizujem na znacku zbrane. Nakolko ako ste uz viaceri podotkli, je to uz len o sympatiach. Kvalita je dobra u vsetkych spominanych modelov. ◄ reagovať

off steyr, 14.2.2013 o 10:56

Či Mauser, Sauer alebo Steyr je podľa mňa len o subjektívnych pocitoch a o tom ako komu sedí v ruke a v pleci. Merkel by som z tohto porovnania vyradil. Čo sa týka tej bezpečnosti, tak bezpečne sa dá manipulovať aj s jadrovou hlavicou, len treba mať vedomosti a skúsenosti... Inak pre mňa platí to čo som uviedol v príspevku 4.2.2013 o 23:25 ◄ reagovať

off sumcar, 14.2.2013 o 10:45

to nie je recenzia ale reklama ◄ reagovať

off fanda, 14.2.2013 o 10:41

Jaké bludy ?? To, že mě sauer sedí jako zadek na hrnec není blud, ale fakt, nic jiného jsem říct nechtěl. ◄ reagovať

off operak, 14.2.2013 o 10:08

Pre potencionálnych záujemcov pár viet o charakteristike zbrane Mauser M03 odkaz ◄ reagovať

off Stagstalker, 14.2.2013 o 0:26

Ferdo: konkretny link teraz hladat nebudem, ak nan narazim, dolozim. Fakty su proste take, ze blaser kupil sauer aj mauser, pricom hlavne sa robia v saueri. Pre vsetky 3 znacky. odkaz Co sa tyka poistky saueru. Zbran vybijam v zmysle pravidiel bezpecnosti, cize oproti pevnej prekazke, mimo priestoru, kde mozem niekoho ohrozit. Opatrne odistim, ihned otovorim zaver a je. Ano, su aj bezpecnejsie sposoby poistiek, ale toto so sauera nerobi horsiu zbran, lebo poloha a pohotovost poistky tento rozdiel striera. Nehovoriac o zbrani ako celku. Mam aj kratku zbran, ktora poistky nema absolutne ziadne, bezne nosim naboj v komore. A zijem. Vsetko je to o navykoch a bezpecnosti pri manipulacii so zbranou. Opakujem vyber zbrani medzi mauser a sauer je len na baze osobnych preferencii, kvalitativne ci uzitkove rozdiely by som velmi nehladal az na par drobnosti su to vyrovnane zbrane. ◄ reagovať

off ferdo, 13.2.2013 o 23:45

To ale neznamena, ze mas pisat bludy. Mozu to citat aj menej skuseni a mohlo by ich to pomotat. ◄ reagovať

off fanda, 13.2.2013 o 23:30

Ale jo dobrý, já mluvím za sebe pro mě je sauer top, střílejte si čím chcete. ◄ reagovať

off ferdo, 13.2.2013 o 23:25

Stagstalker mohol by si mi prosim poslat link, kde si sa dozvedel, ze Sauer robi hlavne pre Mauser? Alebo je to takisto zarucena informacia ako ze Meopta brusi skla pre Swarovski?..:))) Vopred dik! ◄ reagovať

off ferdo, 13.2.2013 o 23:18

fanda - handspanung (typu Blaser, Mauser) nemas ziadnu poistku. Iba natahujes, uvolnujes bici mechanizmus. Teda ziadne 2 ukony. Jednoducho natiahnes - rovno strielas. Ak uvolnis - nema co strelit ak aj pusku prejdes traktorom a naboj mas v komore....:). Vybijanie - nie je nutne natahovat. Uz to tu vysvetlil operak. Jemnym zatlacenim na handspanung sa odomkne zaver a je ho mozne otvorit. ◄ reagovať

off BLEIKER, 13.2.2013 o 22:13

Uvediem 1 príklad -Antonio Zoli-zbran za 1100Eur-polovica zo Sauera.Poistka 2-polohová,avšak okrem nej je tam DSS systém-jednoduché zaistenie bicieho mechanizmu a zbran možem vybijat zaistenu-parada.Natiahnem napináčik-ak nestrielam a potom zaistím,napinak sa zruší,pri zaistenej zbrani napinak nenaštechrujem-jednoduché,funkčné,bezpečné.Rovnaký systém ako SAKO.Jednoducho dnes mat zbran za 2000e a viac s 2-polohovou poistkou a nič viac nie je podla mna košér. ◄ reagovať

off fanda, 13.2.2013 o 21:46

Tak co jsi měl na mysli hřbetní napínání ? ano to se mě také líbí, ale opět moc úkonů, když nenatáhneš musíš natáhnout a odjistit, ale souhlasím pro vybíjení je to bezpečnější, je to ale věc názoru, mě vyhovuje ten sauer, ještě se mě nestalo, že bych měl problém, při vybíjení a nabíjení musí být člověk vždy opatrný ať jeto tak nebo tak, ale nesouhlasím s tebou palo3006, že by sauer byl nějak zaostalý vůči ostatním značkám a stavět to jen na pojistce, která je dle mého názoru perfektní mě příde nefér. Já vím, že na X boltu máš ten čudlík na klice. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off palo3006, 13.2.2013 o 20:04

fanda ja som nepísal o trojpolohových poistkách ◄ reagovať

off fanda, 13.2.2013 o 19:59

A co se týče kvality zpracování, vyváženosti a elegance jsou zbraně merkel, steyer, MO3 a sauer dle mého názory na nejvyšší úrovni otom nemůže býti sporu, pak už je jen na každém komu co lépe padne u mě to vyhrál sauer highland. ◄ reagovať

off fanda, 13.2.2013 o 19:55

No ono možná je to i výhoda z hlediska té bezpečnosti, na saueru jsou prostě dvě polohy a ty si nemůžeš splést buďto je odjištěno, nebo zajištěno, kdežto u těch tří polohových pojistek se lehce přehmátneš. ◄ reagovať

off Poacher, 13.2.2013 o 17:50

Chlapi, ja myslim, ze zasady vybijania zbrane s odsuvnym zaverom, ako aj zlamovacej zbrane nas ucili uz v zakladnom kurze polovnictva. Kto toto pochopil tak nikdy nemoze mat so sauerom problem, kto nepochopil, radsej nekomemtujem ... ◄ reagovať

off palo3006, 13.2.2013 o 16:38

fanda pri cene 2000e kde kvalita by mala byt samozrejmost ,očakával by som hlavne bezpečnú zbran, pre mna to znamená možnost vybit zbran v zaistenom stave bez manipulácie s poistkou ◄ reagovať

off BLEIKER, 13.2.2013 o 15:57

Stagstalker-a čo chyba ešte tej poistke u SAUERA,čo mysliš?Teda,aspon mne.Je fasa v 21.storoči pri zbrani za take prachy davat si pozor pri vybijani zbrane-super vec-a to už nie su subjektivne pocity.Teda ak plati-SAFETY FIRST. ◄ reagovať

off fanda, 13.2.2013 o 15:16

A co by si jako více chtěl palo ?????? ◄ reagovať

off valdo35, 13.2.2013 o 12:50

V čom je sauer 202 po konštrukčnej, či funkčnej stránke lepší, ako Mauser M03? Proste poprosím majiteľov saueru 202 o plusy tejto zbrane z hľadiska konštrukcie a funkčnosti. Odhliadnuc od subjektívnych pocitov. Myslím to v dobrom. Ďakujem... ◄ reagovať

off palo3006, 13.2.2013 o 12:04

tak toto bola hlboká myšlienka laco11 ale bezvýznamná mal som možnost strielat zo sauera je to pekná a presná zbran ale nič viac ◄ reagovať

off laco11, 13.2.2013 o 11:56

...ono totiž tú filozofiu funkčnosti SAUERA je potrebné najskôr pochopiť a "precítiť" ako produkt mnohoročného puškárskeho fortieľu majstrov svojho remesla a potom si ju osvojiť...bez spojenia týchto determinantov potom tu sú produkované vysoko subjektivistické súdy... ◄ reagovať

off Stagstalker, 13.2.2013 o 11:08

nerozumiem prečo by saueru mala chýbať funkčnosť, zasa netreba robiť z mausera super top guľovnicu, to podstatné, hlaveň má aj tak od saueru :) Mauser je bez debaty kvalitný, ale tiež ma svoje plusy a mínusy, rovnako ako sauer či iné značky. Aj funkčnosť je otázkou potrieb konkrétneho lovca, krásne to vidno na poistke, ktorú niekto zatracuje a iným, vrátane mňa vyhovuje, najmä pre pohotovosť. Zbraň je veľmi praktická, aj vďake tejto diskusii som si bol opäť po dlhšom čase ochytať mauser 03. Asi by som ho nechcel, príde mi hrubý, neohrabaný, ťažký, nesedí mi v pleci tak ako práve sauer.Verím však, že sú poľovníci ktorým vyhovuje nad mieru, každý sme iný, s inými potrebami a nárokmi. ◄ reagovať

off BLEIKER, 13.2.2013 o 10:45

Trochu dost si myslim. ◄ reagovať

off palo3006, 13.2.2013 o 8:00

laco11 zmysel pre funkčnost tomu saueru 202 trochu chýba ◄ reagovať

off laco11, 13.2.2013 o 7:44

...Mauser, Blaser, Sauer sú značky kvality. Mauser som vlastnil aj keď nie v naj top verzii, ale mal som Originál Mauser 2000, s kamarátovým Blaserom som lovil a momentálne už tretí rok vlastním Sauer 202 v prevedení celopažba Eleganc v kalibri 9,3x62 s optikou Kahles 3-12x56 so svetelným bodom na SEM montáži. S touto puškou poľovník, ktorý vlastnil niekoľko desiatok rôznych zbraní zažíva skutočnú eufóriu a vychutnáva si nemeckú puškársku kvalitu, precíznosť a zmysel pre funkčnosť... ◄ reagovať

zobrazené 121-160 z 249 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov