Zdravím Vás páni, aké máte info ohľadom včerajšieho rokovania parlamentu, ako to dopadlo, údajne to prešlo do druhého čítania... Zaujíma ma, ale či tam prešlo to znižovania výmer revirov "z 1000 na 500 a z 2000 na 1000", alebo to bolo zamietnuté a zostáva to v pôvodnom, teda 1000 a 2000. Taktiež, či prešlo to "doživotné" vlastníctvo poľovn. lístka. Ďakujem Vám.
U nas v PP som platil 160E na 5 rokov. ◄ reagovať
u nás v BB plataíme na 5 rokov 100 €, môžem sa aj ja ako BB zaregistrovať v ZPO Hubert? Nemusí to byť iba v mieste trval. bydliska? Chcel som sa preregistrovať do SPZ Oko Detva, kde aj poľujem ale , že to sa nedá, že členom môžem byť iba v mieste trval. bydliska ◄ reagovať
keď chcete, tak chcite, škola len, že chcete byť "trendy" a chcete to silou a nie rozumom. Pred rokom sme mali na Slovensku pomerne silné antigorilie hnutie a to tiež asi zakapalo na rovnakú chorobu. ◄ reagovať
Zákon hovorí, že SPK zastupuje všetky PO na Slovensku... Koho zastupuje? keď SPK =SPZ, každý funkcionár je na tej istej funkcií v jednej aj druhej organizácií.Tak nech každá PO, ktorá musí byť členom SPK má zo zákona právo delegovať do štruktúr SPK svojho zástupcu. Nemôžu o tom rozhodovať iba členovia SPZ, kto bude v orgánoch SPK !!!!! To je totálne choré, ale dobre premyslené...pre nich.. A keď chcete riešiť problémy zdola, v poriadku začnime ale nie s ľudmi, ktorí to teraz riadia a to chceme v Huberte. ◄ reagovať
A čo sa týka ZPO Hubert, existuje a má aj členskú základňu a najbližšom období budeme o našich aktivitách informovať. Naša úloha je zmeniť zákon a preto budeme žiadať o podporu aj ostatné poľovnícke organizácie. Okrem iného členovia PO, ktorí sú v združení Hubert, predlžovali poľovné lístky vrátane poplatku do SPK za 55 EUR na 5 rokov. ◄ reagovať
Tak ako píšete Goret, mali by sme začať "zo spodu", tam sme si v PZ volili zástupcov na snem, Tí mali nejaký mandát a ten sa prenáša následne "hore", ale ako hlasovali, to je už iba na nich a my sa tu teraz rozčuľujeme. Niekedy hlasujú tak, ako im je "doporučené" a potom máme dvojité vedenie SPZ a SPK a čo je ešte horšie, že funkcionári čo sú v OkO a RgO SPZ, sú taktiež tí istý funkcionári aj v SPK, paráda. Taktiež mi prosím Vás vysvetlite, ako prehrozne a strašne sa previní radový člen SPZ a SPK, ktorý neodovzdá starý poľovnícky lístok, tak to je sila!!! Ja mám doma zarámovaný starý poľovnícky lístok môjho pradedka spolu aj s zbrojným listom ešte v prevedení nainpregnovanej zelenej látky z roku 1944, taktiež prito mám lístky môjho dedka, atd, atd. Považujem to za poklad, lebo odtiaľ sa odvíjajú korene našej poľovníckej rodiny. Nechápem to. ◄ reagovať
Goret, dostal si odpoveď s ktorou súhlasím a s tebou diskutovať nebudem,prečo? stačí si prečítať tvoje príspevky. Je pravda,že za členov SPZ odvádza prispevky do SPK - SPZ. Poznám okresnú organizáciu SPZ, kde je členské na 5 rokov 70 EUR. Ak zaplatia napr. poistné cca 25 EUR, keby bolo aj 20, ale menej nie je a počas 5 rokov treba odoslať 5x 10 EUR na ústredie SPk a OPK.Teda nezostane im nič. Potom sú to ostatné aktivity kynológia a povinné strelby, ako príjem a ich odmeny. Táto ekonomika nesedí, nič iné ma nenapadá iba tunelovanie SPZ do SPK. Jednoduché, rozhodujú o tom tí istí ľudia.Asi vedia čo robia, členom SPZ to nevadí... Eto vaše delo....povedal Brežňev.. ◄ reagovať
goret miestami mam pocit, ze ty tiez patris do tej mafie Lebocky a spol... ◄ reagovať
Aha, rozumiem. Tí my, ste necelé 2% z tých 57000, kde tí ostatní to majú uhradené z členského v SPZ. A chápem aj prečo si sa vyhol odpovedi na otázku, či je niečo nové ohľadom ZPO. Ale vysvetli mi prečo by premérovi malo vadiť niečo, čo nevadí väčšine "obyčajných" poľovníkov. A skús uhádnuť kto môže za to, čo si nazval totálnym komunizmom a ja nazývam Zvieracou farmou podľa Orwella. Prečo sa nám viac páči život za plotom, najlepšie čím vyšším a vylepšeným ostnatým drôtom, než život bez neho? Asi by sme museli byť viac zodpovední, za seba jednotlivo, ale aj za nás spoločne. ◄ reagovať
Dobré ráno, áno všetko je o peniazoch, to je jasné každému, ale náš problém je SPK.Skupina bosov poľovníctva Lebocký a spol. si o nás bez nás vytvorili inštitúciu zo zákona, cez ktorú majú zabezpečený neskutočný zdroj prijmov.A my ju musíme platit, oklamali poľovníkov, oklamali poslancov.Komora vyberie ročne cca 1,5 mil.EUR o ktorých nikto nevie ako sa používajú???? K 1.112012 sme museli poslať na tzv. ústredie SPK cca 171 000.-EUR /57 000 x 3 = 171000.-/Na čo sa použili tieto peniaze??? Ústredie je cca 12 pracovníkov SPZ =SPK !!!!!! To nevadí p.Ficovi??? Ale nám to vadí, obyčajným poľovníkom, ktorí musíme vydržiavať túto skupinu a v situácií akej sa tento štát nachádza.A už začali znova pýtať tieto peniaze na tento rok, asi sa im to zapáčilo, do 31.3.2013 ich máme poslať. Ak nezaplatíme vylúčia nás z SPK a koniec poľovaniu. TOTÁLNY KOMUNIZMUS !!!!!! MAFIA !!!! ◄ reagovať
hubert, píšeš v prvej osobe množného čísla. Je niečo nové na tému ZPO? ◄ reagovať
Šecko je v úsťovej diere kanálovodu! ◄ reagovať
CHcel by som vedieť jediný dôvod prečo by poľovníctvo nemalo byť o peniazoch, keď dnes je už všetko, opakujem všetko o peniazoch!? ◄ reagovať
Zdravím poľovníci, parlament v utorok odhlasuje posunutie návrhu do druhého čítania a o tomto sa bude ďalej diskutovať po 13.marci. Dovtedy je možné pripraviť doplňujúce návrhy a pripomienky.Chceme aktívne do toho vstúpiť a pokúsiť sa o zmeny. Píšem pokúsiť, pretože nevieme, čo poľovnícka mafia má pripravené. Možno niekto aj navrhne zníženie výmer revírov, pretože nech nikto netvrdí že, to nemali pripravené, len sme im na to prišli.Chceli to potichu zrealizovať. Návrh novely pripravilo MP a tam všetko riadi nejaký JUDr.Puškáč a ten zrazu tvrdí, že nie...to môže rozprávať slonom v cirkuse. O všetkom musel vedieť a keď nevedel, nemá tam čo robiť.Máme vážne podozrenie, že niektoré veci v novele sú na objednávku určitých skupín, ktoré už sprivatizovali slovenské poľovníctvo. Preto si myslím,že musíme aktívne do tohto procesu vstúpiť a nedovoliť pokračovanie tejto hroznej situácie. ◄ reagovať
Palárikovo ako dopadlo!?!To je v riti! ◄ reagovať
Teda chápem to správne, že v revíroch s 2/3 vlastníctvom štátu bude vyhlásené výberové konanie na noveho uživateľa revíru??? Hold zbohom poľovníctvu už len v zbytkových štátnych revíroch a nielen v nich.... ◄ reagovať
Huntere v aktuálnom návrhu nie je redukcia rozlôh revírov. ◄ reagovať
Chlapci, neriešme mačky, alebo odlov na spoločných, to bolo, je a bude interná záležitosť vedúceho poľovačky, teraz to bude už len legálne... Ja som sa pýtal na tie výmery a to mi tu neviete povedať, tam ide poľovníctvo do záhuby, lebo sa dopracujeme až k 150 ha revírom... Tak zamietli to zníženie, alebo nie? Naopak poľný revír treba zdvihnúť na 2000 a lesný revír na 3000 !!! ◄ reagovať
Edu, len sa to legalizuje :) ◄ reagovať
K bodu 56 Zavádza sa možnosť na základe rozhodnutia vedúceho spoločnej poľovačky poľovať aj na netrofejovú zver, ak je to potrebné na splnenie plánovaných počtov z plánu chovu a lovu. Prístup vedúceho poľovačky však musí byť uvážlivý, aby mohol v prípade splnenia plánu ukončiť lov na túto zver. ◄ reagovať
saris pokial viem tak netrofejova zver je aj hola srncia, jelenia... ◄ reagovať
Na spoločnej poľovačke možno podľa pokynov vedúceho spoločnej poľovačky loviť NETROFEJOVÚ ZVER podľa plánu chovu a lovu a zver, ktorá nepodlieha poľovníckemu plánovaniu.............. treba lepšie čítať :-) ◄ reagovať
56. bod mam chapat tak, ze na spolocnej polovacke sa bude moct lovit vsetko, teda aj jelenia, srncia, dancia a muflonia? ◄ reagovať
Pozemné stavby sú priestorovo sústredené zastrešené budovy vrátane podzemných priestorov, ktoré sú stavebnotechnicky vhodné a určené na ochranu ľudí, zvierat alebo vecí; nemusia mať steny, ale musia mať strechu. ..... porozmýšľajme, čo viedlo najmúdrejších z spk k návrhu takéhoto znenia... to pôvodné bolo omnoho jasnejšie, lepšie. ale v návrhu sú oveľa väčšie perly, ktoré popierajú zdravý rozum a len potvrdzujú boľševizáciu poľovníctva v tom najhrubšom slova zmysle. čumnite na organizačné zložky, ich registráciu, alebo na 15 ročné nájmy. tu zvlášť na dikciu paragrafu. ◄ reagovať
Pozemná stavba je aj chata čo tiež nieje dobré ! Malo by tam byť "trvalo obývaná stavba" !!! ◄ reagovať
pozemná stavba je aj cesta :-D ◄ reagovať
.. a mačky pôvodom domáce by sa opäť nemali túlať v poľovnom revíri vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od pozemnej stavby. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.