Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Označovanie veľkej šelmy - diskusia

autor: off nimbus
pridané: 12.1.2013 0:02

Poprosím o Váš názor- Ako s označením veľkej šelmy( vlk) v prípade, ak nemám vydanú značku na jej označenie? ( mám napr. povelenku a značku na jeleňa, diviaka ale nemám vystavenú na veľkú šelmu), príp. čo v prípade ulovenia napr. 2 kusov naraz a značku konkrétne na veľkú šelmu nemám , príp. mám len jednu ? Je potom úlovok 2 kusa možno považovať za pytliactvo? Vďaka.

počet zobrazení: 1 860
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
off Hekler, 12.3.2013 o 14:24

laco, ja a predpokladám že aj goret sme to mysleli na srandu, s prihliadnutím na Edove zistenia o cenách značiek (:, ale ináč máš úplnú pravdu ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off pavian, 12.3.2013 o 12:50

O tom nikto nepochybuje, Hekler tu málokedy napíše niečo čo si neoverí ;) Ja som tým chcel povedať toľko, že v tom má PH potom väčší prehľad a poriadok, niektoré veci sú naozaj pritiahnuté za vlasy ba až nezmyselné, v praxi obtiažne realizovateľné a zbytočne sťažujúce PH prácu. ◄ reagovať

off laco11, 12.3.2013 o 12:13

...cena značiek nemá absolútne žiaden vplyv na počet, ktorý PH poľovníkovi vydá...jednoducho každý PH musí mať k dispozícii minimálne toľko značiek koľko predstavuje súčet jednotlivých druhov zveri z plánu lovu podliehajúcej označovaniu v príslušnej poľovníckej sezóne...a ak užívateľ revíru zafinancuje iba tento počet je mi toho PH mimoriadne ľúto a nielen jeho, ale všetkých členov takého PZ resp. PS... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Hekler, 12.3.2013 o 11:02

goret, ty si to odhalil, hospodári majú málo značiek lebo sú predražené ... ha ha ha (: ◄ reagovať

off orol, 12.3.2013 o 10:59

Tiež som sa zamýšľal rovnako nad tým istým, čo uvádza o 9:14 apple. A po čase som došiel presne k tomu istému názoru, aký napísal Hekler. P.s- ten Hekler vždy dobre píše, nemôžem si pomôcť a papo tiež :-o) ◄ reagovať

off goret, 12.3.2013 o 10:53

( : lebo značky sú značne predražené :) ◄ reagovať

off Hekler, 12.3.2013 o 10:47

ak niekto uloví zver a teda aj vlka bez platného povolenia dopustí sa pytliactva, ak niekto zoberie zrazeného vlka alebo inú zver dopustí sa pytliactva, ak niekto uloví raticovú zver aj vlka s platným povolením ale nemá už značku a vezie ho hospodárovi tak sa dopustí len priestupku lebo manipuloval so zverov bez založenia značky a postup je ako uviedol apple (prečo PH nevydávajú 8 značiek nechápem)ak niekto zbiera zhody bez povolenia nedopúšťa sa pytliactva ale len priestupku proti majetku podľa z.372/90, pytliactvo má inú skutkovú podstatu a teda musí byť chápané úplne ináč ... nič netreba meniť, je potrebné aby sa úradníci štátu prestali vyhovárať na slabé zákony ale aby zákony začali dodržiavať ak nechcú alebo nemajú čas, nech opustia štátnu službu a založia si vlastné fy, napr. na predaj cukrovej vaty a tú môžu predávať kedy budú chcieť ◄ reagovať

off goret, 12.3.2013 o 9:22

vlk ako veľká šelma spadá pod označenie značkou nie však do plánu chovu ◄ reagovať

off apple, 12.3.2013 o 9:14

dušan, nepodpichuj :), kukám do zadania a ešte teda druhá časť odpovede. nemožno označiť za pytliactvo, ak máš v povolenke napr vlka a vezieš si ho v aute bez značky. je to len priestupok a napr OPK rožňava ho trestá napomenutím. pokiaľ nemáš v povolenke vyznačený hospodárom druh zveri, ktorý si ulovil, pôjde zrejme o: § 77 Disciplinárne previnenia, lebo inde nie je vyznačený, nie som si istý, či to napĺňa § 310 TZ o pytliactve. možno, no nemám v tom jasno, dám citáciu: .........Kto neoprávnene zasiahne do výkonu práva poľovníctva alebo do výkonu rybárskeho práva tým, že bez povolenia loví zver alebo ryby alebo loví zver alebo ryby v čase ich ochrany alebo zakázaným spôsobom, alebo kto ukryje, prechováva, alebo na seba alebo na iného prevedie zver alebo ryby neoprávnene ulovené alebo nájdené, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky. ◄ reagovať

off Hekler, 12.3.2013 o 9:04

nič tu netreba meniť, je potrebné prestať sa vyhovárať a dodržiavať platný zákon, za to že sú povolenia vypísané a vydané v súlade s platným zákonom zodpovedá PH a nikto iný, vydávanie po jednej značke osobne hodnotím ako hlúposť a nepochopenie zákona, je tam volných 8 riadkov pre vydanie značiek, príklad pre palo707: ak niekto strelil napr. vlani srnca III.VT, je problém pre PH vypísať mu povolenie nasledovne : srnec I.VT 1ks. a srnec II. VT 1ks od 16.5. do 30.9.2013 a srnec III. VT od 1.9.do 30.9.2013 (čo poznám PZ tak všetky majú na posledný mesiac tzv. volný odstrel) a je dodržaný zákon, veď polovník nesmie loviť to čo nemá uvedené v povolení a teda ani viac kusov, len nechápem čo robili PH na školeniach keď to doteraz nepochopili, alebo že by nechceli ? tak ich treba dodr...ť lebo zákon platí aj pre nich a sú tam na to aby jeho dodržiavanie vyžadovali aj od ostatných, ak nie treba ich odvolať ◄ reagovať

off goret, 12.3.2013 o 8:13

keď musí, tak musí .. má byť v čase od - do uvedená aj hodina?? :) ◄ reagovať

off apple, 12.3.2013 o 7:24

hekler má pravdu. je to ďalšia z hlúpostí, no pripomienkoval ju teraz niekto? a okrem toho, je problém si prevziať viacero značiek od hospodára? ak je, tak nemáš čo strieľať... alebo čakaj, až ti ju donesie hospodár a zapíše do povolenky a sebe do evidencie... ◄ reagovať

off orol, 11.3.2013 o 23:46

nimbus a nie je lepšie označkovať šelmu najprv nulkami a potom riešiť ďaľšie veci? ◄ reagovať

off palo707, 11.3.2013 o 22:27

Je to tak ,tie počty sa tam píšu,,len je to pritiahnuté za vlasy,lebo vpísať dvoch kancov 20 ľuďom je prakticky blud.Keď máme v domácom poriadku ,že keď neodloví člen jeleňa v stanovenej dobe je tento takzvane na volno a môžu ho loviť všetci členovia, tak komu napísať 1ks.Ja nemôžem nikoho obmedzovať pri výkone práva poľovníctva,máme všetci rovnaké práva. ◄ reagovať

off pavian, 11.3.2013 o 21:40

Hekler, ja si myslím, že rozumný PH hlúposti nepíše, 1 značka = 1ks ulovenej zveri, po jej odovzdaní nafasuješ ďalšiu... ◄ reagovať

off Hekler, 11.3.2013 o 20:58

v povolení na lov má byť uvedené aj koľko kusov danej zveri môže poľovník loviť, (ak má uvedené napr. že 1ks lanštiak tak nemôže uloviť dvoch)to je novinka platná od r. 2009 ale väčšina PH si ju zatiaľ nevšimla a povolenia vypisuje bez toho, všetkým preto odporúčam dobre si prečítať § 53 ods. 3 a 4 ◄ reagovať

off palo707, 11.3.2013 o 14:58

No ja som myslel že sa toto pýta nejaký mladý chalan,ale toto? Tak: ked máš vydanú povolenku a máš tam vpísaného jeleňa,srnca,vlka a blombu máš len jednu,tak ju použiješ na to čo si prvé ulovil.Na vlka sa blomba extra nevydáva,jedine že by ti zakázali loviť ostatnú zver.Keď ulovíš viac kusov ako máš značiek,tak si ich musíš vyžiadať od hospodára,lebo s neoznačenou zverou nemôžeš manipulovať. ◄ reagovať

off tkovanic, 12.1.2013 o 8:50

Je to presne to iste ako u kazdej zveri,dat plombu a mozes s nou manipulovat. ◄ reagovať

off goret, 12.1.2013 o 4:53

každý úlovok veľkej šelmy musí byť označkovaný, aby si s ním mohol manipulovať ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM