Dobrý den. Potřebuju poradit od zkušených. Protože mi moji psi už stárnou, chci si do budoucna pořídit štěně honiče. Mám doma velšteriera a jezevčíka. Jezevčík je pro mě svým způsobem myšlení a chování favoritem a přesto, že mu dělá problémy hluboký sníh, pořídím si ho znovu. Chci ale ještě i jednoho vyššího psa pouze na dosledy a na naháňky. Nemyslím si, že jezevčík je tak tvrdohlavý pes, jak se o něm říká. Pokud s ním jednám po dobrém, dělá to, co chci. Chtěl bych nějakého honiče s podobnou povahou a hlavně ovladatelného. Zvažuju štýrskou braku, alpskou jezevčíkovitou braku, popř. i jiné plemeno. Doporučován mi byl na prasata i dosledy český fousek. Poraďte mi, prosím. Díky
odkaz co tak toto?ta pani ti poradi vo vsetkom ◄ reagovať
Milý Jožko, ja som s kopovmi vyrástol a nikdy som nemal pocit, že by ich môj starý alebo krstný otec neovládali. Maj sa pekne a vyžívaj sa na niečom a niekom inom. ◄ reagovať
goret narážaš na neovládatelnosť kopova ? ◄ reagovať
na prasata i dosledy je vhodný aj nemecký prepeličiar, je vyšší ako jazvečík a je ovládatelný :) ◄ reagovať
3006sprg.: Já neříkám, že fousek bude velmi ostrý. Říkám, že když bude ostrý, mohl by mít problém. Vzhledem k velikostem obou (fousek vs. jagoš) bude mít fousek větší problém, než jagoš. Takže žádný paradox;). A hlavně Roman chce honiče, čehož jsem si hned nevšiml. Proto jsem dal ty jagoše ze svého příspěvku pryč. ◄ reagovať
pises ze chces nieco vyssie, daxelkopov od jazvecika nieje az tak vysoky, iba par cm, tam ked napadne 20 cm snehu tak ma problem jazvec rovnako ako aj daxel takže to je jedno...a stajerak tam sa tiez neda povedat zeby pracoval iba 10 metrov pred tebou ceskeho fuzka rozhodne nie, niezeby sa nedalo, ale je to vysoky pes a dost neobratny v hustinach je velke riziko poranenia ak narazi na kanca ondrej, hovoris ze fuzek bude velmi ostry, ale radis mu jagosa? toto sa vola paradox na zaver asi len tolko, vyber si co sa ti paci, ale do tvojich podmienok najskor nejaky terier alebo fakt ten daxel ◄ reagovať
a prečo neostat u welsha je super durič nepracuje na velke vzdialenosti má super nos a aj hlasitost PS.budem mat šteniatka :-) ◄ reagovať
Romane na prasata přímo doporučován fousek? A proč? Ty dosledy bych ještě chápal, ale vždyť jít s tak velkým psem na naháňku je snad dokonce zakázáno, nebo není? Na šoulačce se na prasata narazí, dobře. Ale tohle-doporučovat fouska na naháňky na prasata, to se mi zdá jako blbost. Když bude tvrdý na kontakt, tak ti ho první nasr..aný prase otevře jak konzervu. Neber to jako hanu na fouska, jsem jeho skalním fanouškem:). Ale na naháňku jsou, myslím, vhodnější plemena. ◄ reagovať
Díky. Proč kopova? Myslivost provozuju v lesní honitbě. Leče ale nejsou tak velké, abych myslel na kopova. Bojím se, že by po prohnání 1ha leče šel za prasaty dál a prohnal půl honitby (2000 ha). Znám pouze asi 2 kopovy a ti to tak dělají. Nejsem znalcem kopova, u nás je to málo rozšířené plemeno. Jde mi hlavně o dosledy a práci v nevelkých lečích. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.