dnes je nedeľa,  22. december 2024,  meniny má Adela,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:40,  dnes západ slnka: 15:50
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Které plemeno honiče - diskusia

autor: off mozaik
pridané: 1.1.2013 21:10

Dobrý den. Potřebuju poradit od zkušených. Protože mi moji psi už stárnou, chci si do budoucna pořídit štěně honiče. Mám doma velšteriera a jezevčíka. Jezevčík je pro mě svým způsobem myšlení a chování favoritem a přesto, že mu dělá problémy hluboký sníh, pořídím si ho znovu. Chci ale ještě i jednoho vyššího psa pouze na dosledy a na naháňky. Nemyslím si, že jezevčík je tak tvrdohlavý pes, jak se o něm říká. Pokud s ním jednám po dobrém, dělá to, co chci. Chtěl bych nějakého honiče s podobnou povahou a hlavně ovladatelného. Zvažuju štýrskou braku, alpskou jezevčíkovitou braku, popř. i jiné plemeno. Doporučován mi byl na prasata i dosledy český fousek. Poraďte mi, prosím. Díky

počet zobrazení: 9 492
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovné psy

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 41-80 z 94 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Pa33ck, 5.1.2013 o 18:50

Je to smutné,ale je to tak!Niektorí si to vôbec nechcú pripustiť.Ja túto moju myšlienku rozširujem v poslednej dobe viac a viac:Netreba brať šteňa od skúseného chovateľa-rozhodcu!!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off mozaik, 5.1.2013 o 18:41

Chlapi, doufám, že neukamenujete mě, ale z diskuze a z rozhovorů s těmi, co s kopovy přišli do styku mi přijde, že poslední dobou není na kopovy nahlíženo úplně nejlíp a dělá to na mě dojem ten, že ta hodně dobrá menšina zachraňuje pověst zbytku plemene. ◄ reagovať

off Stopinko, 5.1.2013 o 18:14

Chlapi , to nepiste vsak kopov je najlepsi :DDDDD tak Peri musi byt druhy najlepsi lebo je to podpredsedov pes , najlepsi je ale predsedov :DDDD Tohoto Periho ste mysleli odkaz ci ? :P ◄ reagovať

off Pa33ck, 5.1.2013 o 17:51

Kolega tak teraz si to vystihol s tým Perim!Nechcem napísať chovnú stanicu ale keď ju len začujem tak ma ide je...úť a chce sa mi grcať! ◄ reagovať

off OndrejP, 5.1.2013 o 17:49

A nakonec ten Putovní pohár vyhrál. Z toho mi plyne, že buďto: a) se dá sehnat kvalitní kopov, nebo b) ti ostatní byli ještě horší a ta vítězná čuba byla mezi slepýma jednookou královnou:). Tak jak je to? ◄ reagovať

off Leon, 5.1.2013 o 17:42

klídek nikdo tě nekamenuje ono najít dobrýho kopova nebo daxla je v poslední době jako hledat jehlu v kupce sena i Tomáš se spálil když si k Andy dovezl kopova ze Slovenska hold jak je někde jméno Peri tak se to musí obcházet velkým obloukem :DDDDDD ◄ reagovať

off OndrejP, 5.1.2013 o 17:37

Chlapi nekamenujte mě:DD. Nemám ke kopovům žádný vztah, a tak se jen snažím Romanovi vyhledat co nejvíc objektivních informací. ◄ reagovať

off jozef, 5.1.2013 o 16:49

OndrejP a kolko ludí čo majú pracovné psi si dali prihlášku a nebolo im ani odpísané?...potom nečakaj to čo bolo pred xy rokmi kde išlo o psa a nie o to kto je jeho vodič... ◄ reagovať

off Leon, 5.1.2013 o 16:48

no vidíš a česká fena slovenského kopova nedávno na slovensku vyhrála Putovný pohár slovenska (MAR) ◄ reagovať

off OndrejP, 5.1.2013 o 16:40

Vyjádření jednoho z moderátorů loveckehofora.info: "A ke kopovům - pamatuju na dobu, kdy jsme se těšili, že na naháňce budou kopovi a budou dělat... Dneska chodí jedna fena a málokdy se vrátí a taky málokdy maká... Loni tu byl jeden maník, kterej nám tvrdil, jak držej na místě prasata a když vyměnil vybitou baterii na GPSce, ukázalo se, že jsou ve vsi u hospody. Asi měli přece jen dobrej nos... Minulý měsíc tu byla mezinár. soutěž kopovů a podle vyjádření účastníků - bejvalo líp." Jde samo o jednu zkušenost, nejde podle tohohodnotit celé plemeno, ale možná na tom něco bude. ◄ reagovať

off pilis, 5.1.2013 o 13:40

Ahoj, pokut mohu doporučit,tak jednoznačně alpskou braku, zvol dobrou chovnou stanici a neprohloupíš.Moje braka skončila na 2.místě na mezinárodní soutěži z 5státu z evropy,tak mám určitou zkušenost s tímto plemenem.Hodně štěstí ve výběru kamaráda. ◄ reagovať

off jami, 3.1.2013 o 17:09

stopinko ma pravdu je uplne jedno co si vyberies najdolezitejsie je ako a kolko sa budes psikovy venovat ake prilezitosti sa ti naskytnu pri dohladavkach a pri spolocnych polovackach ako petnast rocny som mal daxsla a ten mal vedsi akcny radius ako kopov . teraz mam dve kopovky ◄ reagovať

on kopoviar17, 3.1.2013 o 10:00

uplny suhlas so Stopinko a spito270.Treba dat pozor od koho sa psik berie a treba psika brat ako kamarata a partaka do lesa.potom je to povedsinou fajn.ja som sa naspekuloval kym som si vybral od koho budem brat mladu kopovku a teraz zbieram ovocie max.spokojnost ◄ reagovať

off Stopinko, 3.1.2013 o 9:25

Spito radi dobre ... ja len dodam , ze clovek ak je babrak moze ziskat psa vlohovo nadaneho po super predkoch no zo psa bude len popriemerny pes a naopak. Vzdy to bude o tom ako je vnmimavy vodic voci psovi. Tych najlepsich psov maju ti co ich beru ako partaka a pomocnikaa vazia si jeho pracu. Na plemene az tak nezalezi, ako som videl na prd kopovy tak som videl aj dobre , tak isto daxle , jazveciky , mozem menovat kazde jedno plemeno . Ak niekto povie ze to a to plemeno je naj tak tara nakolko kazdy jedinec je iny je to individualita . Je to presne ako u ludi nie kazdy je kardiochirurg len preto ze je clovek. ps: poznam cloveka co ma 5 kopovov a kazdy z nich je uplne iny co sa tyka prace ... ako celok vsak super svorka. ◄ reagovať

off spito270, 3.1.2013 o 0:41

mozaik, chces spolahliveho psa... Na tvojom mieste sa tu nebudem vypytovat na plemeno, ale na konkretneho chovatela, s ktorym tu niekto ma skusenosti. Potrebujes durica, podstatne je ziskat stena z kvalitneho chovu, ostatne je na tebe. Osobne by som siel do kopova. ◄ reagovať

off spito270, 3.1.2013 o 0:30

ano jozef, dobreho kopova je tazko zohnat! Mas s tym azda problem?? ◄ reagovať

off jozef, 2.1.2013 o 22:44

Pesradim takze u stajerakov je menej zlych jedincou ako u kopova? ◄ reagovať

off pesradim, 2.1.2013 o 22:39

viděla jsem práci několik štýrských brak a jejich práce byla špičková,hlasití,nejdou až tak do kontaktu ,při tom tvrdě doléhají,perfektní orientace v terénu,trošku problém s agresivitou na ostatní psy a u kusu. kopov může být taky dobrý ,ale musíš mít štěstí při výběru,viděla jsem pár schopných kopovů,ale taky několik k ničemu,ale to už bývá skoro u všech plemen,že se najdou i špatní jedinci.Kdybych někdy uvažovala o honiči byl by to určitě štajerák. ◄ reagovať

off OndrejP, 2.1.2013 o 22:38

Pár informací od majitelů také tady: odkaz ◄ reagovať

off mozaik, 2.1.2013 o 22:14

Chápu. Tak jinak. Co u kopovů převažuje - dlouhé pronásledování zvěře nebo prohnání a snaha nahnat zpět? Dál, častěji zvěř staví nebo jdou natvrdo do kontaktu? Ptám se na Vaše osobní zkušenosti se psy, které jste Vy potkali. Zároveň se omlouvám, že se ptám pořád doblba, ale nemám se koho jiného zeptat a jde o investici na dalších asi víc než 10 let (nemyslím finanční). ◄ reagovať

off jozef, 2.1.2013 o 21:55

mozaik: každý psík je iný a aj kopov nedá sa ti odpovedať ak sa pýtaš celkovo na plemeno.. ◄ reagovať

off Pa33ck, 2.1.2013 o 21:51

Pracujú ako ktoré.Niektoré čo som mal tak išli ´dalej iné robili pre mňa strieľal som dosť diviakov pri nich.Ja som nemal nikdy problém s orientáciou.Mám vždy štence len s jednej línie a tie nemajú problém s orientáciou.samozrejme ako mladé štence preduria srnčiu ale časom po výcviku to sa dá odnaučiť a vyslovene naučiť duriť diviaky.Musia to mat však v sebe-vlohy.Ja čo mám štence tak jedna ide na kontakt s diviakom a druhá obrecháva s obďaleč a to sú 8 mesačné sestry.Je to individuálne u každého psa.Momentálne mám suku ktorá hlásy aj uhynutú zve a to jeleňa asi týždňového hlásila 20 min kým som neprišiel.Aj jelenicu mi už hlásila-úhyn.O diviakoch ani nehovorím to hlásy furt!teraz som bol páriť zo psom ktorý je tiež hlásič všetkej zhasnutej zveri aj diviaka. ◄ reagovať

off Stopinko, 2.1.2013 o 21:51

Pa33ck trafil si klinec pekne po hlavicke. V dnesnej dobe vysledky skusok a vystav niesu zarukou kvality jedinca. ◄ reagovať

off mozaik, 2.1.2013 o 21:40

Jak Vám pracují kopovi? Jak daleko jdou a kdy se vrací? Odvoláte je od srnčí? Jdou do kontaktu nebo zvěř staví? Jak se chovají u zhaslého kusu? ◄ reagovať

off Pa33ck, 2.1.2013 o 21:31

Pa3k by poradil asi takto:Po výbere plemena,či to bude kopov,daxel,alebo teriér,zváž od akého chovateľa to budeš brať!Ja by som v živote nebral šteňa od skúseného chovateľa-rozhodcu!!!To čo ja sledujem po skúškach a výstavách,tak je tam strašná korupcia a rodinkárstvo!Ja som si zobral jednu sučku pred 10.rokmi od neznámeho chovateľa a bum bola chovná-vydarila sa!Potom som znovu našiel človeka ktorý mal prvú suku chovnú a od tej som zobral šteňa a teraz mám znovu chovnú suku Slovenského kopova. Které plemeno honiče - diskusia ◄ reagovať

off jozef, 2.1.2013 o 21:17

mozaik-kopov ◄ reagovať

off mozaik, 2.1.2013 o 21:14

Saris, můj velký problém je, že mě za srdce chytá každý pěkný pes...Proto potřebuju poradit i ohledně průměrných vlastností plemen. Nejvíc mě chytil ten jezevčík, ale jeho figura je v nejdůležitějším ročním období hendikepem, pokud jde o povrchovou práci. Prostě potřebuju psa, co půjde po prasatech a bude na něj spoleh při dosledu, rozhodně ale nepotřebuju psa, který jde do prasat na tvrdo a já o něj brzo přijdu nebo budu jezdit pořád na šití. Mám velše, který funguje, ale přijde mi, že se brzo proti vyšším psům unaví a není při posledních lečích už tak zdatný. Proto vybírám vyšší plemeno. Já vím, že toho nechci málo a tady asi půjde hlavně o štěstí. ◄ reagovať

off saris, 2.1.2013 o 20:05

Výber je ťažký. Ak sa dáš na štajerského duriča....nič tým nepokazíš.Mal som ho a bol som s ním spokojný. Dobrý na diviakov a aj na dohľadávky. Ale je to len na Tebe. Videl som peknú prácu aj AJD a aj kopova.V podstate je jedno akého si vyberieš...musí Ťa zaujať a od začiatku chytiť za srdce. ◄ reagovať

off jozef, 2.1.2013 o 20:02

slovinského kopova som ešte nevidel... nemože každý pes strhávať prasce v pohone hej možno máš aj pravdu ohladom klubu a chovu ale dobrého kopova a majitela ešte lahko nájdeš. ◄ reagovať

off semo444, 2.1.2013 o 19:56

Ja viem že slovinskí kopov je naše národné plemeno a skladám mu hold ale ja som už dlho nevidel dobrého psa tak bude chyba niekde inde v chove a klube. ◄ reagovať

off jozef, 2.1.2013 o 19:40

mozaik osobne kopov no ked poluješ na malej ploche tak skor AJD no za ten čas čo sa mocem okolo polovníctva som videl málo dobrých AJD a vravte si čo chcete... ◄ reagovať

off semo444, 2.1.2013 o 19:22

Ahoj mozaik, ja by som ti doporučil alpského jazvečikovitého duriča.Je to dobré plemeno, v našom revíri máme vela snehu a nerobí im to žiadné problém. V durení je výborný a na dohladávku má predpoklad, lebo má v sebe krv farbiarov. U nás v združení sú to najlepší psy. ◄ reagovať

off mozaik, 2.1.2013 o 18:43

Chlapi díky moc za reakce. Zúžil jsem výběr na kopova a štýrskou braku. Dokázal byste někdo tato plemena mezi sebou porovnat? Tuším, že ten štajerák bude asi klidnější díky krvi han. barváře, ale nevím. S těmito plemeny nemám skoro žádnou zkušenost. Popravdě ta švýcarská plemena (Peter87) mi moc nesedí, protože jsou to moc světlí psi, jejich prioritou bývali zajíci a v rodokmenech je moc výstavních ocenění oproti pracovním, které jsou obvykle ve III.c. Při jejich výšce bych šel snad radši i do toho fouska. Četl jsem i téma "malý slovenský kopov". Chápu, že se nad tím hlavně Vy Slováci pohoršujete, ale zrovna já bych takového vořecha s figurou kopova a povahou jezevčíka bral čistě na práci hned. Nedávno jsem viděl jakýsi dokument o maďarských chovatelích barvářů a jeden z nich řekl, že zatím jeho nejlepším , možná životním psem, byl právě kříženec kopova a jezevčíka. Pokud jsem to dobře pochopil, nejde do budoucna o změnu kopova, ale o vytvoření nového plemena tatranský durič. ◄ reagovať

off OndrejP, 2.1.2013 o 17:05

Myslím si to, co Edu. O kopovech nic nevím. ◄ reagovať

off Edu, 2.1.2013 o 14:47

čítam že požiadavka bola na duriča a farbiara . Takže stavačov , brlohárov i sliedičov by som neodporúčal. Najlepší je na durenie zveri durič .Kopov urobí i farbu . ◄ reagovať

off jozef, 2.1.2013 o 11:55

Goret neviem o co ti ide nevadi. Ak je toto vas bezny prejav tak neviem neviem. ◄ reagovať

zobrazené 41-80 z 94 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM