Ranné fotenie je náročné...hlavne na vstávanie z postele:):):) ◄ reagovať
Ok, skúsim tam ísť najbližšie zase ráno. ◄ reagovať
Hovorí sa ,že srnca vidíš do Jána . V týchto horúčavách zver vychádza veľmi neskoro . Srnčia je zalezená v repkách odkial chodí na žitá a vodu . Podobne je to u diviakov. Daleko lepšia úspešnosť je fotenie ráno .Hlavne sa ti stále zosvetluje . Ranný opar dáva fotkám často fantastickú atmosferu. Samozrejme je to i o znalosti danej lokality atd. Nejeden raz som zavádzal hosťa na srnca a vyšiel vždy a tam kde som presne vedel že príde :-) ◄ reagovať
batuska ... hej bol som tam prvy krat rano, takze je mozne ze tam ta liska chodi. K tomu co pises, ja toto miesto pozorujem uz 3. mesiac. A vzdy chodili este za svetla, chodil som vzdy vecer. No v poslednej dobe (4 krat) co som tam bol vecer, vysli horko tazko len po tme. Ze ci to je teplom alebo cim. ◄ reagovať
admin ono je velmi casto o skusenostiach. Skor ako si ides niekde sadnut a cakat, musis vediet ci ta zver na dane miesto vychadza alebo danym miestom prechadza. Zver migruje za potravou a vodou z miest svojho denneho odpocinku, ktore nemusi byt az tak vzdialene od miesta kam sa chodi popasat. Takze zver si musis najskor castym pozorovanim vyhliadnut. Zacal by som srncim, to je dost konzervativne a ak raz najdes srncie, ktore niekam vychadza na pasu je velmi velky predpoklad, ze tam bude vychadzat v tom obdobi i nadalej. Niektorí hovoria, ze si mozes podla nej nastavit i hodinky - tak vychadza presne. samozrejme ak prebieha ruja vsetko moze byt trocha inak :-)...vysoku musis tiez najst, hlavne si vsimaj pobytove stopy....ohryzy, stopy, chodniky...a vysoka potrebuje vodu...ak revir nepoznas dobre je spytat sa miestnych polovnikov..dufam, ze budu ochotní...minuly rok som fotil o takomto case vysoku, ktora velmi rada chodila spasat zitko a dokonca v blizkosti pola v hustinach i zalihala a do hor vytiahla az v auguste, pred rujou, ked zvliekla z lyka parozie...teraz je na danom mieste slnecnica a vysoka sa presunula kusok dalej...zasa k zitku...i ked danym miestom prechadza ak ide na vodu...takze treba chodit co najcastejsie a vela pozorovat...no a samozrejme niekedy musis cakaz na zaber aj niekolko dni...vela stastia a hlavne sa nevzdavat :-) PS: ta liscicka nemusi byt nahoda...mozno chodi pravidelne na to pole lovit mysi..ale to zistiz az pri dalsej navsteve pola v obdobnom case... ◄ reagovať
Bol som včera večer od 19:00 do 22:00, čakal som na poli a nič. Dnes ráno som išiel skúsiť (tento rok som ešte ráno nebol), bol som tam od 3:45 do 6:45. A jediné čo mi prišlo bola líška o 5:00. Som rád aspoň tej líške, no čo sa týka srnčej alebo vysokej tak nič. Tá líška myslím bola skôr náhoda. Je možné, že sa tá zver stiahla vyššie do hôr alebo chodí len v noci? Čo si o tom myslíte? ◄ reagovať
ani nie trreba chhodit rano ◄ reagovať
goret a okrem ovadov je vonku i zver? Či ani nie? ◄ reagovať
v takomto lete aj na horných lúkach cez deň i podvečer kurevsky hryzú ovady ◄ reagovať
admin ešte nemám :) chcem si ho kúpiť no teraz mi to finančne nevychádza :) lebo som si kupil novú zrkadlovku :) ja chodím do hory ráno o 4 už je pekne vidno a srnčia je na paši aj do 8 u nás pokiaľ ju niečo neruší ... a vtedy sú už celkom dobre podmienky na fotografovanie :) a chodím na lesné lúky alebo polia blízko lesov som z Oravy čiže mi tu ani nemáme nejaké lány :) :) večer ani nechodím to by som nafotil skôr motorkára ako nejakú zver :( :) ◄ reagovať
Petere5- naco su Ti kluce od posedov? chces zver fotit, alebo co? z posedov dobre fotky nikdy nenarobis, jedine, ze by si fotil zirafy. zabudni na posedy ak ti mozem poradit a vysedavaj pekne na zemi. ◄ reagovať
Chcem sa spýtať, kam a kedy chodiť fotografovať? Z mojich pár posledných výletov za fotením to je asi takto (z môjho pohľadu): Chodím fotiť na polia, a v týchto veľkých teplách tam zver chodí až po západe slnka, čiže už vôbec nie sú podmienky na fotenie. Kam teda chodiť fotiť a kedy? Chodiť na lesné lúky, ktoré sú vyššie položené? Kedy chodiť fotiť (čas)? Zaujímajú ma vaše skúsenosti v tomto teplom období. Ja chodím ako som písal na polia večer od cca 19:00. No už po 21:00 nie sú podmienky na fotenie. A vy? ◄ reagovať
zdravím, používa tu z vás niekto hejkal ? ◄ reagovať
no lubos mne toto hovorit nemusis srnciu zver mozem kludne fotit aj pocas dna a vobec ju nevirusim s jelenmi je to horsie nemam dobre miesto na ne ◄ reagovať
Peter,jedna rada,ak chceš fotit srnciu zver,pozoruj kam vychádza večer alebo rano na pašu,ked ich budes pozorovat,ale POZOR,nevyrusis ich,zarucene presne na ,minutu ti tam pridu aj nasledovny den,ale samozrejme ze za ten den co si ich pozoroval by ich nemal nikto rusit,potom ti tam pridu,a budu presny na minutu :) vyskusaj to,len jedna nevyhoda ze rano alebo vecer je zle svetlo, tak skus si vsimat odkial resp kadial chodia na pašu,potom choj na tu cesticku a uspech mas na 80% zaruceny :) tolko odomna ... ◄ reagovať
kormp musis vediet aj o kolkej tade chodia nielen to ci tade chodia ◄ reagovať