Dobrý večer, chcem sa opytať či máte niekto skusenosti zo strielanim "Magnumov" (-76-) zo zbrane s komorou -70- , jedna sa o broky do velkosti max. 3.5mm nie jednotnu strelu...Môžem ich strielat je to bezpečne?
Osobne by som sa radsej naucil strielat a ziadne magnumy by si nepotreboval. Prerobit 70 komoru na 76 je otazka 5 minut pre priemerneho zbrojara. V dobrej firme to robia na vratnici. ◄ reagovať
Osobně bych to neriskoval. SaB dělá v cal. 12 patrony 70 mm minimagnumy 42,5 g. odkaz Je to sice míň než 53 g, ale aspoň o nějaký brok navíc oproti klasickým loveckým patronům. Já je střílel z kulobroku ZH, průměr broku 4 mm a byl jsem spokojen. ◄ reagovať
Jožko to nie do tej flinty... ◄ reagovať
Kurva Teo !Ale aspon som sa zasmial nestačila ti strelnica ked ti 70mm davala duplovku a ešte 75mm tam chceš ladovať a ešte aj magnum... ◄ reagovať
Ked chces strielat 76 mm tak si kup flintu, ktora ma nato komory. Neriskoval by som znicenie flinty a hlavne seba !! ◄ reagovať
urcite nie! ale naopak sa to da (70ky strielat zo zbrane 76) ◄ reagovať
teoreticky je to možné, ale prakticky záleží iba na tebe, akú máš dobrú životnú poistku:-)))) Ale ja osobne by som nikdy nestrieľal magnumy s dĺžkou nábojnice 76 mm z komory 70 mm. 76 mm nábojnica sa ti otvorí až v hlavni za nábojovou komorou, nastáva prudký nárast tlaku, pričom hrozí deštrukcia zbrane. Dokonca strelivo magnum má komorové tlaky cca 1000 bar a 70 mm strelivo má tlaky iba okolo 700-800 bar. Keď si zoberieš v úvahu vyššie komorové tlaky plus nárast tlaku s titulu otvárania nábojnice až v hlavni, je vysoké riziko zničenia zbrane a úrazu strelca. A toto riziko nestojí sa pokus. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.