M.K.P. AGRO služby
dnes je štvrtok,  6. marec 2025,  meniny má Radoslav/Radoslava,  spln: 14. marec 2025,  dnes východ slnka: 06:19,  dnes západ slnka: 17:35
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Bežecká stopa - diskusia

autor: off horarmatus
pridané: 15.12.2012 11:34

Potreboval by som návod na jednoduché zariadenie na vytvorenie stopy pre bežky, aby som nemusel vymýšľať vymyslené! Min. 2x do týždňa najazdím s krmením po lesných cestách a zvážniciach cca 20 - 25km a tak ma napadlo spojiť dobré s užitočným. Zapnúť ,,niečo" za ťažné na Samurai a ísť. Mohlo by ,,to" fungovať? Za každú dobrú radu, nápad, nákres, foto vopred ďakujem!

počet zobrazení: 3 075
počet hlasov: 1
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

flinty.sk

komentáre

zoradiť
off borgeo, 2.2.2013 o 20:50

:-) Alebo ako pise pavian: odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off pavian, 2.2.2013 o 20:37

Zožeň si niekde z bývalého Zväzarmu klasickú žehličku na stopu, väčšina ich aj tak niekde hrdzavie a máš postarané... A ešte na to môžeš naložiť aj zo 4-5 vreciek krmiva ;) Ak budem s kamarátom, hodím sem foto. Len aby Ti potom Biela stopa neviedla od jedného krmelca k druhému :D ◄ reagovať

off borgeo, 2.2.2013 o 20:36

Alebo ako pise Stoklasa.. ◄ reagovať

off Stoklasa, 2.2.2013 o 20:23

Raz prejsť trasu na bežkách a stopa je hotová. Načo vymýšľať komplikované veci, keď sa to dá jednoducho. Treba obuť bežky a ísť. ◄ reagovať

off borgeo, 2.2.2013 o 14:31

Tak ako pise goret, len ja by som tie ucka zavaril praveze vpredu sikmo nahor. Tym dosiahnes, ze pri tahani vozidlom bude sneh do stopy zatlacany a nie z nej frezovany. Alebo jednoduchsie riesenie: Zober staru stolicku a pripevni ju na dve stare lyze (prava predna a prava zadna noha stolicky na pravu lyzu a lava predna a lava zadna noha na lavu lyzu. Tuto stolicku potom niecim zataz alebo na nu niekoho posad a mozes tahat za autom :-) ◄ reagovať

off goret, 31.1.2013 o 12:04

nesmie to byť ľahké: predstav si oceľovú platňu cca 80x80cm vpredu vyhnutú ako lyže, aby sneh utláčala. V platni 2 pozdĺžne otvory s roztečou stopy, šírka otvoru ako šírka bežky + chlp, dĺžka cca 20cm. Zo spodu platne 2 účka dnom nadol, vpredu otvorené, vzadu šikmo nahor zavarené, ktoré vyrezávajú stopu a vytláčajú sneh nahor dierami, hore za dierami je navarený mantinelík v tvare širokého V, aby sneh odvádzal do strán. K autu to pripoj lomenou tyčou, aby ti ho nepoškodilo, nie pevnou, ale výkyvnou v čape umožňujúcom kopírovanie terénu zariadením. ◄ reagovať

off borgeo, 31.1.2013 o 11:40

Jednoduché zariadenie na vytvorenie bežkárskej stopy. Kto ju zbadá, bude bežkať: Bežecká stopa - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

reklama

Poľovníctvo TEREM