Ake su recenzie na novu gulovnicu od Českej Zbrojovky na rok 2012-13 . Bude to to iste ako model 550 s maličkymi vylepšeniami alebo to bude uplne nova gulovnica s vymakanejšim zaverovym mechanizmom lebo už teraz starši model 550 mal zaver nič moc ... Čo vy na to ?
Moja prvá a zároven posledná skúsenost s touto zbranou-v jednom polovníctve mali skladom ráž 30-06 a 243.Po overení,že sú na sklade som sa v rámci služobky rozhodol ich "otestovat".Vyzbrojený vybíjacími nábojmi v oboch rážach som si nechal vyložit obe.Klady-krásne drevo u oboch modelov,spracovanie bez výhrad,výborné vyváženie-tažisko zbrane je medzi strelcovimi rukami,bližšie k lúčiku,čím nepripadá,že má 3,3kg.Spúšt-u oboch výborná už z fabriky,lepšia ako má moje SAKO.Vravím si -paráda,až na tú krátku hlaven.Horšie to už bolo s chodom záveru-síce lepší ako u 550,ale stále NIč-MOC.Kryt mušky-nič sa nedeje,dá sa dolu.Ergonomia-pištolová rukovat fajn,ale chrbát pažby sa nepodaril-po prilícení cez mech .mieridlá super,na optiku to nie je.A potom to prišlo-vsuniem vybíjací náboj priamo do komory-nevytiahlo a pri vybíjaní ostal v komore u oboch ráží.Skúsili sme vybíjčky priamo z predajne-rovnaký výsledok.Náboje som vytiahol a skúšal s ostrými.Naládoval som do schránky 5-prvé 4 bez problémov nabíjanie aj vybíjanie,posledný sa vždy vzpriečil a ani za B..a do komory-u oboch ráží!Pružina schránky!Nerozumiem jednej veci-ako niečo takéto može opustit fabriku a prejst cez výstupnú kontrolu.Chcel by som sa spýtat p.Vrágu,ako robil nástrelný terč-asi s tuškou,alebo posledný náboj vložil priamo do komory.Ked porovnám túto katastrofu s AZ 1900 PRO S BATTUE,kde pultová cena je vyššia iba o 180Ečiek,tak nie je o čom.CZUB Už ASI SKUTOčNE STRATILI SúDNOST.
bratom nemam to ešte omakané ale k tikke ževraj ano, k saueru mannlicheru asi nie a k mauseru už asi vôbec. ◄ reagovať
vyzerať to vyzerá v pohode, otázka znie aký to bude mať záver, hladkosť a plynulosť chodu, asi tam bude pes zakopaný či sa aspoň priblíži k Saueru, Tikke, Manlicheru. ◄ reagovať
a ľavoruká verzia zase nebude? ◄ reagovať
borza222 možno skor, že vraj ostatné kalibre by sa mali predávať v prvom štvrťroku, ale že vraj :-) ◄ reagovať
Vypadá to fakt na úrovni, už sa na ňu teším. Ale na kaliber 8x57JS si budeme muset počkat do augusta. ◄ reagovať
už sa niečo konečne dá nájsť aj na stránke zbrojovky: odkaz ◄ reagovať
Najnovsia a velmi rozsiahla recenzia je v decembrovom cisle casopisu Myslivost. Vyzera to na celkom vydarenu gulovnicu. ◄ reagovať
u nás sa má predávať od 1.12. cena nie je zlá uvidíme ako to bude fungovať ◄ reagovať
V ČR už je v predaji odkaz ◄ reagovať
pandur1 budem čakať na tvoje recenzie. Pozeral som sa aj po českých fórach ale chcel som aj váš názor na tuto guľovnicu. ◄ reagovať
Trochu skoro si založil tuto temu, pretože ešte nie je v predaji. Nejaké recenzie sú na českých forach, ktoré si vyhľadáš cez google. Ale ak vydržíš do budúceho týždňa mám slúbený jeden kus na testovanie v kal. 30-06 tak sem pridám nejaké dojmy. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie CZ 550 Lux alebo CZ 557 Lux (autor: Studenic).
O.k. myslel som uz na to. Vďaka. ◄ reagovať
daj si pozor este na jednu vec, nestaci len aby mal puskohlad tubus dlhy 14mm, puskohlad by mal mat taky dlhy tubis aby si ho do 14mm upol ale zaroven aby si ho vedel namontovat tak aby ti sedel aj vo vzdialenosti od ok, moze sa ti totiz stat, ze ho do montaze das ale nebudes ho vediet posunut dostatocne dozadu....takze hladal by som puskohlad ktory bude mat tubus urcite viac ako 14mm. ◄ reagovať
Pre motaq: nechcel som už investovať vôbec, ale asi budem musieť,takže čo najmenej :-).Mal som totiž okrem týchto výdavkov na zbraň, nový puškohľad aj iné, podstatne väčšie výdavky. Ale nie, zainvestujem, koľko budem musieť. A požiadavky? : variabil, objektív najmenej 50, lepšie 56, tubus 30mm.Rozmýšľam nad dovozom z US-niečo kvalitnejšie. Dá sa to za lepší peniaz ako kupovať u nás. ◄ reagovať
Igor, kolko chces investovat do puskohladu a ake su tvoje poziadavky, myslim objektiv, zvacsenie atd... ◄ reagovať
Pre Igor43.Aha! Ale skús napísat do pošty Sako80 určite ti poradí. ◄ reagovať
Pre durko: CZ 550 W 243 FS som kupoval okrem iného aj preto, lebo sa mi veľmi páčila ako celok so strieborným medailónikom diviaka na pištoľovej rukoväti, gravírom záveru, lúčika, zásobníka a koncovky na hlavni ako aj gravírom samotnej montáže. Ak by som vymenil montáž, potom kúpa tejto gravírovanej zbrane nemala zmysel. Ako celok by to už nebolo ono. Preto musím riešiť puškohľad. ◄ reagovať
Pre Igor43. A nebude rozumnejšie a lacnejšie zohnať druhú montáž??? ◄ reagovať
Hlavne nekupuj montáž, kde nie je možné meniť vzdialenosť krúžkov medzi sebou, ak by si v budúcnosti menil puškohľad.Ja som na to teraz doplatil.Prekúpil som "novú" guľovnicu W243 s gravírom aj na montáži Kozap bez puškohľadu a kúpil som fungel nový puškohľad,ktorý som sa rozhodol namontovať na pôvodnú guľovnicu so silnejšou rážou (7x64) a z nej starší puškohľad som chcel nahodiť na "novú" guľovnicu. Keďže je medzi krúžkami fixných 14 cm a tubus staršieho puškohľadu má dĺžku len 13,5cm (ďalej sa rozširuje), nie je možné ho na novú gravírovanú montáž namontovať. Preto budem musieť kúpiť ďalší puškohľad s dĺžkou tubusu minimálne 14 cm. Ozaj, vedel by mi niekto poradiť puškohľad s dĺžkou tubusu 14,0 a viac cm? Vďaka. ◄ reagovať
tak to us je dost nooo. tak najlepsie do 200€ asi bude to od kozapu ? ◄ reagovať
Era robi schwenk montaz ale ta ta vide okolo 320 Eur. ◄ reagovať
a nemozes my dat stranku na tu montaz ERA reacknagel. ??? ako v pohode aj do 200eur moze byt ◄ reagovať
zalezi od toho kolko za montaz chces dat, medzi lacnejsie patria napr. montaze kozap napr. odkaz alebo odkaz, osobne by som volil 1-dielnu montaz, medzi drahsie patria napr. montaze ERA Recknagel. vsetko zalezi od toho kolko do toho chces investavat. ◄ reagovať
odkaz alebo odkaz je lepsa dvojdielna alebo jednodielna ? alebo su aj nejake lepsie montaze ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Aky typ gulovnice si mam vybrat? (autor: consul).
peter1985 mas pravdu. tie slavne ZD-cka su totiz trocku vynoveny model artemis 2000-ocelovy tubus-tie iste chyby. jediny rozdiel je v tom, ze tie ZD-maju o nieco hrubsie "sneky" rektifikacnych tocitiek-teda podla nich by to malo drzat, ale neni tomu tak. preto ich armada nechce a predavaju civilom. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Aky typ gulovnice si mam vybrat? (autor: consul).
mam znamu, ktorej priatel pracuje v meopte. Premyslal som ze si nieco do zalohy kupim ako ZD s pevny zvacsenim, tak som sa opytal aby mi u neho zistila pre istotu nieco o tom, jeho odpoved bola: " je to zmatek, obdobne i ZD.mrad"... co viac dodat ◄ reagovať
Pozri Chiko...aj ja som rad experimentoval..ale voj.optiku nepotrebujem..staci mi klasicka polovnicka ale top značka....a nemusim preklikavat.Pouzivam jeden druh overeneho a osvedceneho streliva nastreleneho podla tab, a nemusim mat po optike ciarky a ine značky. A do 300m balistiku neriesim.Pokial chodis na strelnicu strielat aj športovo...je to ina vec. ◄ reagovať
pepies, a ako sa ti videl ten ZD 3-12x50 taktikal? ◄ reagovať
chyba toho ZD-cka bola, ze nedrzal klikanie-sice ma lakali, aby som ho kupil-ukazal som im prst a oni chnapli po celej ruke. ale ta vaha 850 gramov....tak to nemusim... ◄ reagovať
Sorry ale o 6x50 som nevedel poznal som iba 10x50 a mal som 3-12x50 ZD taktical... ◄ reagovať
pepies, tak to sa mylis, rozmyslal som o moepte ZD 6x50, ale po kontaktnom rozhovore so Sarkou Vodakovou som od toho puskohladu upustil kvoli jeho vahe. mas pravdu-ZD 6x50 sa uz nerobi a 10x50 ZD sa predava civilom, nakolko u armady nesplnal podmienky, ktore si dali. zo zaciatku stal ZD 10x50 cez 1000 eur, mo mne ho nukala za " velmi prijemnu cenu-500 eur " tento model sa po zruseni armadou zacal vypredavat civilom, ale ziadny obchodnik ho nepredaval a ani nepredava vo velkom. ◄ reagovať
pepies pozry sa sem priatelu...odkaz v prerove som bol prenu.... ◄ reagovať
Priateľu Chiko o Meopte ZD 6x50 nevedia ani vo fabrike,s pevným zvatšením robia 10x50 ZD na veľkorážovú pušku Falcon/s červeným bodom/ a 4x32 ZD/bez červeneho bodu/a sampzrejme 3-12x50 ZD Tactical,3-12x56 ZD a teraz 1-4x22 ZD s balistickou osnovou pre 223 r. ◄ reagovať
ja pouzivam puskohlad meopta ZD 6x50 nieje to lovecky puškohlad ale sportovy resp vojensky. To ze podla mna je do 7x64 mali vyber streliva to si naozaj myslim, pretože ja osobne rad experimentujem so strelivom. 308w je oproti 7x64 velmi mlady kaliber preto ho mam, ako berem ze 1000 ludi 1000 chuti. Kedze stale studujem a prehlbujem si svoje vedomosti ohladom balistiky tak rad skusam nove a nove veci a ja osobne neostanem dlhsie ako pol sezony na jednom druhu streliva. Ako tu niekto pysal, ze co ak mi padne gulovnica?? tak padla a? prevediem maximalne korekciu..ale znova podotikam pouzivam vojensky puskohlad nie lovecky, pretoze vojenske su trochu ina stavane a uznavam pokial nemas sajn o vnutorne prechodovej, vonkajsej a tercialnej balistike je ty na 2 veci. ◄ reagovať
chiko tak to si unikat, na kazdy druh zveri iny druh strely...kebyze mas balisticku vezu tak pochopim, ale takto...rozosmial si ma, hlavne tym ze do 7x64 je maly vyber streliva... kazdy vyrobca ponuka min.3 laboracie do toho, navyse bezny slovensky polovnik za cely zivot aj tka vyskusa max 3 druhy streliva... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.