Ake su recenzie na novu gulovnicu od Českej Zbrojovky na rok 2012-13 . Bude to to iste ako model 550 s maličkymi vylepšeniami alebo to bude uplne nova gulovnica s vymakanejšim zaverovym mechanizmom lebo už teraz starši model 550 mal zaver nič moc ... Čo vy na to ?
Moja prvá a zároven posledná skúsenost s touto zbranou-v jednom polovníctve mali skladom ráž 30-06 a 243.Po overení,že sú na sklade som sa v rámci služobky rozhodol ich "otestovat".Vyzbrojený vybíjacími nábojmi v oboch rážach som si nechal vyložit obe.Klady-krásne drevo u oboch modelov,spracovanie bez výhrad,výborné vyváženie-tažisko zbrane je medzi strelcovimi rukami,bližšie k lúčiku,čím nepripadá,že má 3,3kg.Spúšt-u oboch výborná už z fabriky,lepšia ako má moje SAKO.Vravím si -paráda,až na tú krátku hlaven.Horšie to už bolo s chodom záveru-síce lepší ako u 550,ale stále NIč-MOC.Kryt mušky-nič sa nedeje,dá sa dolu.Ergonomia-pištolová rukovat fajn,ale chrbát pažby sa nepodaril-po prilícení cez mech .mieridlá super,na optiku to nie je.A potom to prišlo-vsuniem vybíjací náboj priamo do komory-nevytiahlo a pri vybíjaní ostal v komore u oboch ráží.Skúsili sme vybíjčky priamo z predajne-rovnaký výsledok.Náboje som vytiahol a skúšal s ostrými.Naládoval som do schránky 5-prvé 4 bez problémov nabíjanie aj vybíjanie,posledný sa vždy vzpriečil a ani za B..a do komory-u oboch ráží!Pružina schránky!Nerozumiem jednej veci-ako niečo takéto može opustit fabriku a prejst cez výstupnú kontrolu.Chcel by som sa spýtat p.Vrágu,ako robil nástrelný terč-asi s tuškou,alebo posledný náboj vložil priamo do komory.Ked porovnám túto katastrofu s AZ 1900 PRO S BATTUE,kde pultová cena je vyššia iba o 180Ečiek,tak nie je o čom.CZUB Už ASI SKUTOčNE STRATILI SúDNOST.
Pažba lux vyzerá byť fajn, pripomína mi nový Steyr Mannlicher. Avšak použitie buka v Spoteri je riadny gól do vlastnej siete. Tu klesli na úroveň IŽ !!! Štandardom u väčšiny výrobcov je dnes asi tých 56 cm. Žeby CZ zavádzala nový? No neviem ... Na hmotnosti nezískali nič, možno trochu lepšia manipulácia s flintou, inak to vnímam dosť negatívne. Dôvody boli dostatočne popísané v predchádzajúcich príspevkoch. Ja aj tak najradšej klasických 60. Otázne je, ako sa po dlhšej dobe používania v praxi prejavia nové konštrukčné prvky ( zrejme menej pevné nekalené puzdro záveru a systém s hliníkovou doštičkou v pažbe ..). Presnosť nie je nič mimoriadne, takú a možno aj lepšiu prezentujú a dosahujú aj iní výrobcovia aj pri "pracovných" zbraniach ( Howa, Weatherby, Marlin ...), samozrejme pokiaľ možno veriť marketingu a výsledkom niekoľkých prezentovaných testov. CZ 557 by som nepreceňoval, je to stále CZ. Má v tej istej alebo podobnej cene silnú ( ak nie lepšiu) konkurenciu napr. Howa 1500 a škoda, že zatiaľ sa unás nedá osiahať či zohnať napr. Weatherby Vanguard Series 2, alebo American Rifle od Ruger, alebo Thompson/Center Venture či Icon, prípadne Sako A7. ◄ reagovať
ferdo ver tomu ze bol. KEd ma strelivo 4550J tak kolko strati na 4cm laufe??? 1000J.? Ten S 303 s 300WM a 51cm hlaven...na spolocnu polovacku urcite super. Ako moja ,,hlavna" polovnicka zbran by to urcite tento model nebol.. Bavme sa o novej CZ 557... ◄ reagovať
Ano jager. Akurat ze v skut. Ten remmag nebol magnum ale tak max 7x64 so 62cm hlavnou. A k tomu co kto vsetko vyraba...., sauer dokaze vyrobit 303 v 300wm s 51 cm laufom.....kde jepotom vykon sa da vypocitat, vtedy uz springfield so standardnym laufom vykonovo dalekoprevysuje takyto plamenomet...;) ◄ reagovať
Pre kalibre s rychlostou strely nad 900m/s by som si ani ja nezvolil 52cm.hlaven. Ale 7x64,308W a podobne je uplne v pohode. .Vela zbrojoviek ma vo verziach ako celopazba bezne v ponuke kal. 7x64,30-06 atd. Do 25-06,243W a ja osobne ani 270Win by som nedal kratsiu hlaven ako 56cm.Taku hlaven som mal v 7rem.mag a v pohode. ◄ reagovať
Bleiker akustický zážitok je pri 30-06 už pri 56 cm hlavni :-)))) ◄ reagovať
BLEIKER - Plne súhlasím !!! Podľa mňa by mala byť v ponuke aj integrovaná waever základňa ako alternatíva pre montáž optiky ako aj umiestnenie závesných očiek remeňa malo byť viac v predu aby sa flinta pri nosení nepreklápala dopredu (t.j. predné na hlavni a zadné cca 10 cm od konca botky ) !!! ◄ reagovať
pandur1-suhlasim,myslim si len-teda som presvedčeny,že pri 30_06s 52cm hlavnou ide už aj o akusticky zažitok z takehoto vystrelu.A je vseobecne zname,že aj taka 6,5x55 SE potrebuje na vyhorenie prachu dlžku aspon 60cm,potom sa niektorym zda tento kaliber nedostatočny-ano pri 52hlavni to už nie je ta raž. ◄ reagovať
Erian a podľa mňa aj dobrý názor a súhlas aj s bleikerom, že na niektoré ráže je to málo, ale zase na "poľovnícku" vzdialenosť je 52 dostačujúca aj pri 30-06. Treba si uvedomiť, že je to lovecká flintička a nie puška na "dlhé trate". Toť moj názor. ◄ reagovať
Při hledání informací o 557 jsem zabrousil i k vám... moc toho nikde neni... jen malá poznámka k hlavni, délka hlavně nemá na přesnost tak podstatny vliv, koukal jsem na americkém foru kde porovnavali kulovnici a pistoli na siluety v te samé ráži, nějaká 6mm už nevim jaká, podstatné je že z o poloviny kratší hlavně byl na 200y stejný nástřel z "pistole" i kulovnice, takže délka hlavně ovlivňuje hlavně rychlost to znamená energii ale i tak to neni nijak drasticke mezi 600mm a 520mm ◄ reagovať
Ja osobne by som privital skor nejaky univerzal, ... cca 56cm. Je to dlzka, ktorej za pridrziava drviva vacsina zbrojoviek. Ale pravdou zostava fakt, ze mnohi z nas strielaju celkom bezne na 50-150m len obcas na vacsie vzdialenosti. Ti, co strielaju na dlhsie vzdialenosti si kupju aj ine zbrane resp. kalibre (7mmRM, 300WM, 300WSM, adp.) Je to ale iba moj velmi zovseobecneny nazor. ◄ reagovať
No neviem či pohoda,eriann dobre mieri,52cm fakt nie je vela.Na 308 to je fajn,tejto ráži tieto dlžky vyhovujú,ale pre 7x64 aj pre 30-06 je to malo a ked prepočítam 243 tak sa dostanem na uroven 22-250 s menšou rýchlostou.Je fakt,že velka čast polovníkov striela do 100m,ale pre nás ostatných to asi nebude..No a napr.25-06 ak by bola s 52cm hlavnou,tak by som sa s chuti zasmial,to je nezmysel. ◄ reagovať
52cm je v pohode...na nase podmienky do 250m bez problemov..aj 300... Kolko x strielame na 200+ m? Drviva väcsina strelby je do 100m. ◄ reagovať
Ale.... hlaven dlha 52cm je o cca 8 cm kratsia ako bezne testovacie hlavne, na ktorych sa testuje bezne fabricke strelivo. Tak aby som potom nemal z 30-06Sprg zbran podobnu vykonom napr. 7x57 ??? Vsetci dobre vieme, ze umernym skracovanim dlzky hlavne umerne klesa jak rychlost, tak trajektoria strely na 100,200 ci 300m. ◄ reagovať
Hlavne budu zrejme z ich produkcie, a ich dlzka bude 52cm. Na ich stranke je uvedene ze ich testovaci kaliber vraj zniesol cca 8000 vystrelov s prestnostou na 300m 85mm. No neviem, mne sa to trocha zda pritiahnute za vlasy, ale budiš, ak je to pravda tak je to špičková presnosť. ,,Dlouhodobé střelecké zkoušky pak ukázaly, že CZ 557 má mimořádný přesnostní potenciál: jeden z vývojových modelů ráže .308 Winchester dosahuje po 8 tisících výstřelech – což je minimální životnost zbraně – na 300 metrů rozptylu 85 mm.,, Nuž, hádam konečne zbraň ktorá stojí za to. ◄ reagovať
Bojím sa len jedného,aké na to budú vešať hlavne ? Dúfam že nie z ich produkcie ,lebo ak áno , tak to bude na ho... - tak ako doteraz ! ◄ reagovať
Naozaj vyzera fajn. Len aka bude dostupnost lavorukej verzie...a kalibre. Pisu aj o 25.-06 a podobne...Este som zvedavy,ci bude aj nejaky zaujimavy magnum kaliber. ◄ reagovať
no to bude sranda sledovať tých predajcov , som zvedavý akú cenu vystúhajú obchodníci v okolí NR a NZ :)) ◄ reagovať
557 je na Slovensku dostupná v 30-06 Spr. stačí zájsť za svojim predajcom a na druhý deň ju máš doma... odporúčaná MO cena ako už bolo spomenuté je 919 €, ale všade sa dá dohodnúť individuálna cena, napr. pre východniarov tu odkaz 557 + delta titanium 2,5-10x56 + montáž za 1400, alebo s puškohľadom Hawke Eclipse 2,5-10x50 za 1200. ◄ reagovať
Peťo zistím zajtra, inak vyzerá to na celkom slušnú gulovničku. ◄ reagovať
Cena na lavaka bude totozna???ako za klasicke prevedenie?? Dufam ze ano... ◄ reagovať
brblos presne o tom hovorím, že s cenou sa dá dosť hýbať, záleží na predajcovi. V UB dúfam nemyslíš podnikovú predajňu? Lebo tam nedohodneš nič. Jedine u pána ... meno som zabudol. Je to veľmi seriozny pán, s ktorým som prekecal celý paušál :-))), s tým sa dá určite dohodnúť. Len chcem poprosiť, ak by mal na neho niekto telefon, mne ho umelci v telekome vymazali. Dakujem. ◄ reagovať
V Žiline ju majú v .30-06 za 840 EUR a v U.Brode sa dá dohodnúť ešte lepšia cena . V 12.mesiaci má byť aj vianočná akcia - treba zavolať na podnikovú predajňu . ◄ reagovať
Páni takže najnovšie info z dobre informovaného zdroja, či ako to tí novinári hovoria :-). Do konca roka bude len kal. 30-06 postupne 308čka a 8x57JS a 7x64 to by malo byť v prvom štvrťroku ostatné do konca roka. Odporučená cena a cena vo fy. Mhunt je 919 Eur. Veľkoobchodnú resp. nákupnú pre predajcov sem písať nebudem, ale je taká, že predajca bude určite môcť ísť s cenou pod 900 Eur :). Zajtra by som ju mal mať na skúšku, tak ak sa to podarí pridám nejaké info. ◄ reagovať
tento rok ani nic ine nebude, mozno v prvej polovici buduceho roka, taka je oficialna info. Jedine ze by v CZUB konecne pochopili, ze nemozu spat na vavrinoch :-D ◄ reagovať
môžem sem postupne pridávať kalibre ktoré budú fyzicky k odberu. Takže zatiaľ len 30-06 ◄ reagovať
jozef, to ani srnky netusia co nakoniec bude alebo nie ◄ reagovať
Takže aj zásobnikova verzia bude?Lebo nikde som nenašiel nič o tom písane. ◄ reagovať
Zbran má schránku či je aj zásobnikova verzia? ◄ reagovať
zelenac ak splnia to čo píšu tak ju budú robiť, ide o to aká tam bude cena. ◄ reagovať
Sako80 ak bude cena taká aj na ostatné kalibre, tak sa ozvem. Samozrejme uvidím aká to bude kvalita. ◄ reagovať
no ak ju budu robiť v prevedení pre ľaváka a v 8x57 JS tak to budem šťastný ako blcha :) ◄ reagovať
ak by mal niekto záujem viem ju zohnať, zatiaľ len v 30-06 cena 920EUR. kontakt na mňa v mojom profile ◄ reagovať
Janko to je u Vás, a u Vás vychádza Luxka aj lacnejšie, len som zvedavý aké ceny dajú naši predajcovia. Ak by to vychádzalo cca 900-950 eur nebolo by to zlé ◄ reagovať
Doporučená cena prý za Lux cca 23000 Kč a za Sporter 19000 Kč. ◄ reagovať
uvidíme, podľa mňa to bude lepšie ako 550tka, ešte som zvedavý koľko budú za ňu pýtať :-) ◄ reagovať
sám som zvedavý, chod záveru a kvalita použitých materiálov boli asi najväčšie slabiny CZ a bolo by to už výnimočné aby sa im to podarilo odstrániť, skôr som pesimista. ◄ reagovať
nemožem to tvrdiť, mam to len z recenzii na českých forach ale jeden predajca mi slubil test, ak mu ovšem pride na predajnu ◄ reagovať
no keď sa priblíži k Tikke tak to už bude slušné. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.