M.K.P. AGRO služby
dnes je utorok,  25. február 2025,  meniny má Frederik/Frederika,  spln: 14. marec 2025,  dnes východ slnka: 06:37,  dnes západ slnka: 17:21
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

CZ 550-557-FS - diskusia

autor: off brano027
pridané: 25.11.2012 19:26

Ake su recenzie na novu gulovnicu od Českej Zbrojovky na rok 2012-13 . Bude to to iste ako model 550 s maličkymi vylepšeniami alebo to bude uplne nova gulovnica s vymakanejšim zaverovym mechanizmom lebo už teraz starši model 550 mal zaver nič moc ... Čo vy na to ?

počet zobrazení: 97 950
počet hlasov: 0
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off BLEIKER, 13.3.2014 o 19:51

Moja prvá a zároven posledná skúsenost s touto zbranou-v jednom polovníctve mali skladom ráž 30-06 a 243.Po overení,že sú na sklade som sa v rámci služobky rozhodol ich "otestovat".Vyzbrojený vybíjacími nábojmi v oboch rážach som si nechal vyložit obe.Klady-krásne drevo u oboch modelov,spracovanie bez výhrad,výborné vyváženie-tažisko zbrane je medzi strelcovimi rukami,bližšie k lúčiku,čím nepripadá,že má 3,3kg.Spúšt-u oboch výborná už z fabriky,lepšia ako má moje SAKO.Vravím si -paráda,až na tú krátku hlaven.Horšie to už bolo s chodom záveru-síce lepší ako u 550,ale stále NIč-MOC.Kryt mušky-nič sa nedeje,dá sa dolu.Ergonomia-pištolová rukovat fajn,ale chrbát pažby sa nepodaril-po prilícení cez mech .mieridlá super,na optiku to nie je.A potom to prišlo-vsuniem vybíjací náboj priamo do komory-nevytiahlo a pri vybíjaní ostal v komore u oboch ráží.Skúsili sme vybíjčky priamo z predajne-rovnaký výsledok.Náboje som vytiahol a skúšal s ostrými.Naládoval som do schránky 5-prvé 4 bez problémov nabíjanie aj vybíjanie,posledný sa vždy vzpriečil a ani za B..a do komory-u oboch ráží!Pružina schránky!Nerozumiem jednej veci-ako niečo takéto može opustit fabriku a prejst cez výstupnú kontrolu.Chcel by som sa spýtat p.Vrágu,ako robil nástrelný terč-asi s tuškou,alebo posledný náboj vložil priamo do komory.Ked porovnám túto katastrofu s AZ 1900 PRO S BATTUE,kde pultová cena je vyššia iba o 180Ečiek,tak nie je o čom.CZUB Už ASI SKUTOčNE STRATILI SúDNOST.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 11

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 201-240 z 795 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off 3006sprg, 5.2.2013 o 21:06

kto tu riesi kopance? riesi sa tu v prvom rade strata sluchu na 5 minut a pri vecernej postriezke aj strata zraku na 10 minut...a este som zabudol na stratu energie a rychlosti...kto chce nech kupuje, ale keby som uz mal dat za zbran 900 eur urcite to nebude CZ, toboz nie nejaky nepodarok s 52 cm hlavnou... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off dusab, 5.2.2013 o 18:55

Neviem co furt riesite nejake kopance, ked kalibre 30-06, 308, 7x64, 8x57, 7x57, 8x64 a vsetky ostatne s podobnym vykonom maju spatny raz takmer rovnaky, rozdiely su minimalne!!! ◄ reagovať

off hunter2010, 5.2.2013 o 18:15

Pekný podvečer prajem! Tak môžem sa s Vami podeliť o pocity zo streľby z touto zbraňou v cal. 30-06 springfield. Strieľal som Normu Oryx 11,7 gramu. Musím Vám prezradiť, že som mal pred streľbou obavy zo spätného nárazu. Po vystrelení prvého náboja som bol príjemne prekvapený. "Kopanec" môžem prirovnať k 308čke, ktorú má môj dedo. Iná káva je akustický efekt. V tom ste sa nemýlili. Je to pekná pecka (strieľal som bez ochrany sluchu). Myslím si, že v lese to bude miernejšie, nakoľko sa hluk rozľahne viac ako v zastrešenej strelnici. Toto sú zatiaľ moje poznatky. ◄ reagovať

off Pepes33, 5.2.2013 o 18:06

lukasW308, myslím si že to Geco v 308 čke rýchlo vymeníš, to zbadáš až budeš s tým na zver strieľať. Ďalšia vec, CZ ta je určite spoľahlivejšia ako Rosler, za pár rokov používania skúsiš koľkokrát ti zlyhá bicí mechanizmus u Roslera. Ale to je len môj názor a postrehy zozbierané od kolegov, spolupoľovníkov. Vieš ono flinta ktorá ti 3 krát za 2 roky zlyhá, tak to nie je moc dobrý výsledok toho ,,kvalitného spracovania". V mojom okolí to spravilo Rosler 4 poľovníkom. Ja vlatním Tikku, a už viac krát som tu na lovuzdare povedal, čo je pri nej super a čo mi vadí, takže som objektívny, nie som z tých čo si každý len svoje chváli. S pozdravom...Lovu a lesu zdar. ◄ reagovať

off lukasW308, 5.2.2013 o 17:52

Dobrý večer, tiež som chcel kúpiť CZ 557. Keď som prišiel do predajne a ohmatal si ju padla mi do oka ďalšia guľovnica za pultom. Tak som si ju tiež poobzeral, vyskúšal záver a poistky. A hneď som bol rozhodnutý. Odišiel som domov s Rossler Titan 6 luxus. Chod záveru a poistka sa s CZ nedala porovnať, o elegancii pažby a celkového vyhotovenia zbrane ani nehovorím. Hlaveň má 56 cm/vymeniteľná za iné kalibre/, ráž .308 win. Puškohľad Hawke Endurance 3-12x50 ir strelivo GECO 170 gr. SP, nastrelená na ONV /164m/ šiestimi ranami. Nástrel drží. Rozptyl zo stojanu na 100m 1cm. Toto je moja reálna skúsenosť, žiadne "myslím si" alebo "na obrázku a v tabuľke to bolo takto". Pekný večer ◄ reagovať

off Turbiak, 5.2.2013 o 14:57

MMasska: Na udaje co som zadal plati ze 100 % prachu vyhori 4 cm pred ustim..cize ziadny plamen ani extremny hluk sa nekona ◄ reagovať

off pandur1, 5.2.2013 o 13:56

chlapi toto už kope odkaz a nie 30-06stka :-)))))) ◄ reagovať

off Josse, 5.2.2013 o 13:23

Chcete střílet? tak to něco provází a když se s tím neumíte smířit tak si pořiďte 22LR nebo vzduchovku. Už mě ty věčne debaty a stesky nad tim že něco kope a kdesi cosi nebavi. Mám 70Kg a nedělá mi problém střílet celý den z brokovnice a nebo víc než krabičku nábojů z kulovnice. Střílel jsem i z .50 a tam je projev o něčem jiném :D a končil jsem ne kvuli slěpotě, ohluchnuti nebo uražení ramene, ale proto že deset ran mi udělalo průvan v peněžence:D ◄ reagovať

správca MMasska, 5.2.2013 o 13:01

Turbiak ja mam dojem ze BLEIKER nemal na mysli stratu rychlosti ani energiu pri tejto razi ale skor zvukovu kulisu pri 520mm hlavni a ten metrovi plamen :-DD to sa fakt nasmejes ked s takej strielas ! ◄ reagovať

off Turbiak, 5.2.2013 o 12:50

25-06 Rem so 120 gr strelou ma ustovku 900 m/s pri 520 mm hlavni ( 3146 J) a to je tusim najtazsia mozna strela pre tento kaliber , cize netvrdil by som ze treba minimalne 56 cm hlaven :) ◄ reagovať

off Jager68, 5.2.2013 o 12:26

Jaaaaj 25-06 rem. prijemny kaliber...ale mnimalne 56cm hlaven...aj mne velmi reže.... ◄ reagovať

off BLEIKER, 5.2.2013 o 11:10

Josse,mne bolo hned jasne, že za tie roky ti toho muselo prejst rukama vela - možno aj kalibrov.Ale som rad,že si už dostal facku od života,ked si sa presvedčil,aka pohodička je strielat SPRG z 520 mm hlavne.Už len aby ju vyrobili v25-06-to sa potom nasmejem-ale nie kvoli spatnemu razu. ◄ reagovať

off Josse, 5.2.2013 o 10:51

Nezapomínejte chlapi že nevíte kdo je u dalšího monitoru, občas to ušetří dost OT. Příspěvky čtu celé. Rukama mi toho prošlo hodně a byla to i 8x68. Nevíte někdo jak je to v na Slovensku s těmi dalšími rážemi? Celkem by mě to zajímalo. Kamarád už má 557 v 8x57 zatím jsme s ní lovili jen terče ale ze střeleckého hladiska je to super. Oproti té 30-06 je to kultivovanější. ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Aky typ gulovnice si mam vybrat? (autor: consul).

off BLEIKER, 2.2.2013 o 21:28

Hunter243-aby si ma zle nechapal-nemam sice nejake EXTRA velke vyhrady voči zbraniam CZ,ale do klubu sa zatial nehlasim a po uvedení 557 na trh už vobec nie,ešte na tu Ebony by som sa možno dal prehovorit-trošku by som ju dopiloval,upravil,zjemnil spušt ... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

Príspevok presunutý z diskusie Aky typ gulovnice si mam vybrat? (autor: consul).

off BLEIKER, 2.2.2013 o 21:25

3006sprg-REM 770-ja sa čudujem,že to vobec striela dopredu,na Marlina som mal možnost šahat a strielat pol dna a k nemu len tolko-nastreloval som dost CZ550 ,ani jednej nemožem upriet presnost a je to voči tomu Marlinu uplne inde.Ale s ostatným suhlas,netreba vela priplatit a mam lepšiu kvalitu.Ak by som osobne dnes chcel pušku tejto cenovej hladiny/cca/vyhral by to asi ZOLI.Bavarian je celkom pekný,komu nevyhovuje može mat pažbu monte carlo aj s kanelovanou hlavnou-PRO S BATTUE-53CM hlaven,alebo PRO S so 60cm hlavnou,VYBORNA SPUST,napinačik,plavajuca hlaven,možnost nabijania a vybijania pri zaistenej zbrani,dostupna v bežných kalibroch.Co viac potrebuje drvivá vačšina polovnikov?A to pri cene 1100-1200EUR.vELMI DOBRE TO VYSTIHOL palo3006-a-aj urobil. ◄ reagovať

off Hunter243, 2.2.2013 o 21:19

Zdravím, som rád, že "klub CZ" sa "rozrastá" :D :D o stúpencov v osobách Bleiker, Borza 222 a iný. Fakt je, že za málo korún veľa muziky a môže to byť, ako ste to nazvali "pracovnou zbraňou". A v tomto je, lebo akýkoľvek problém so zbraňou, ak sa vôbec vyskytne, tak stačí skočiť do auta a za hodinku to mám u "bratov" za "gořalku" vybavené a odstránené, či je to na kove, alebo na dreve a nie u tých lux prosiť predajcu, alebo priamo chodiť mimo Slovensko. No a v spojení s kvalitnou optikou od Meopty v triede Meostar je to zbraň nie na predvádzanie sa na nástupe, ale na spoľahlivé poľovnícke využitie v praxi. Často mi až srdce poskočí, keď na nástupe vidím pána s puškou na pleci typu "Galaš" v 8-mičke, ktorý si ju nevie vynachváliť a verte mi, že vystupuje z auta Range Rover! V mojom prípade už nešetrím iba na strelive. Tam ma trocha Vlašim sklamal. Takisto súhlasím aj s Pepies, ocovia sa poznajú a korektne priznáva, že svoj názor nikomu nevnucuje, takže je to ozaj iba o vlastnej spokojnosti. Príklad je aj používanie GB kozlíc ZH v praxi, keď majiteľovi padne z pútka hlavne na zem, alebo spadne z vlečky traktora a po skončení poľovačky dostáva na výrade zálomky za dva ulovené kusy diviakov, proste ten "kutáč" drží ako blázon aj spolu s optikou Carl Zeiss Jena 4x, no a gratulujú mu aj majitelia zbraní lux. Takže takto to je v praxi. Príklad, keď kamarát ulovil lanštiaka, zhasol po 50 metroch a ukazoval mi náboj, pozri, čo dokáže včelička za 80 korún. No a v druhom kole ďalší kamoš ulovil 3 prasatá v ohni a prišiel za tým 80 korunovým a vytiahol vyblískané staré patróny a hovorí, no pozri a tieto boli po 2,40 Kčs! Taký je život... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Hekler, 2.2.2013 o 21:11

podľa drvivej väčšiny ľudí najlepšie víno nie je ani suché, biele, červené alebo podľa ročníkov ale ZADARMO, no a ktorá puška je najlepšia - MOJA, u predajcu skoro vždy tá ktorú nemôže predať alebo najdrahšia ◄ reagovať

off Foldes, 2.2.2013 o 21:07

jasné, dnes jedine Blaser,Zeiss,Norma,Mercedes a pod... ked na to nemás tak sa ani nepocitaj medzi "normálnych" polovnikov! ◄ reagovať

off palo3006, 2.2.2013 o 20:40

mal so tri české gulovnice zkk 600,cz537,brno98 nestrielali zle ale boli to vyrobky DODO preto som sa rozhodol ze uz ziadna česká gulovnica a kupil som browning cenový rozdiel malý ale kvalita na urovny ovela drahších zbraní ◄ reagovať

off 3006sprg, 2.2.2013 o 20:21

ja ti zase hovorim ze tie lacne su na rovnakej urovni...resp. CZ je enormne predrazena vzhladom na kvalitu...dobre mozno som sa trosku sekol s tou rovnakou cenovou kategoriou...ale myslim ze pokial niekto priplati 100 eur tak moze dostat ovela ale naozaj ovela lepsiu kvalitu ako je CZ ◄ reagovať

off pepies, 2.2.2013 o 20:18

Páni velmi pekne to opísal Stagstalker ten kto nevyskusal nič ine okrem českych zbraní nemože objektivne hodnotit.Sám som zacinal polovat so ZKK600 v 8x57 a puskohlad Meopta tiež som bol maximalne spokojny zakial som nevyskusal Blasera R93 a Swarovski Z6i a ostal som im verny dodnes.Jedine co mi vadi tak tie odborne rady "ščitanych kolegov" aky je Blaser naprd a nebezpecny pritom Blasera videl tak v regali predajne popripade v katalogu Hubertlov a lebo čitali o nom na nete.Nakolko mam v rodine dvoch zbrojarov a tiez byvalych reprezentantov v brokovych a gulovych disciplinach mal som moznost zopar zbrani si omakat a vyskusat.Pre mna je Blaser to prave orechove ale svoj názor nikomu nevnucujem a netvrdim ze je to najlepsia zbran na svete. ◄ reagovať

off borza222, 2.2.2013 o 20:18

Obávam sa priatelu že s remingtonom 770 a Marlinom si to trošku prehnal, alebo si ešte v ruke nedržal CZ 557. Nerád sa zapájam do takýchto debát pretože väčšinou to býva tak že každá líška svoj chvost chváli. Ale ked tu stále dokola sledujem nekonečnú diskusiu pokúsim sa aj zareagovať. V roku 2002 som začínal s CZ 550 lux 7x64 - zbran bola dostatočne presná aj na väčšie vzdialenosti, maličko sa mi nepozdávala pažba (na môj vkus moc nalakovaná) a povrchová úprava hlavne aj ked je pravda že su ju čistil asi raz za rok. Inak plná spokojnosť. Neskôr ma zlákala CZ 550 FS v kal. 8x57 JS pažbu som si dal upraviť a povrchová úprava kovových častí je už na veľmi dobrej úrovni. K presnosti 52 cm hlavne poviem len - ked chodíme na strelnicu a používame stojan rozptyl tej osmičky so strelivo SaB Nosler Partition je na 100 metrov 3 centimetre. V najbližšej dobe budem kupovať novú gulovnice a už teraz viem že to bude zase ČZ UB. ◄ reagovať

off BLEIKER, 2.2.2013 o 20:09

Ja ti na to niečo poviem-nemam CZ-ale tie šroty,čo si tu uviedol-ktoré su cenovo nižšie sa CZ nemožu rovnat ani zdaleka,to si si robil iba srandu.Ostatne su drahšie a to si ešte poplietol jablka s hruškami.Toto nemam rad-treba vždy porovnavat rovnake modely-a nie k EBONY prirovnavaš kompozitneho Browninga a DURALOVEHO Rosslera v základnom prevedení,pričom len verzia Lux je už o 200E drahšia.Detto Zoli v prevedení STD s nemožnou pažbou a 52cm hlavnou. ◄ reagovať

off 3006sprg, 2.2.2013 o 19:46

ku niektorym staci pridat 100 eur ku cene CZ a je to... ◄ reagovať

off BLEIKER, 2.2.2013 o 19:27

3006 sprg-uved par príkladov-teda aspon dva.Dík ◄ reagovať

off 3006sprg, 2.2.2013 o 19:15

ja zase tvrdim ze v dnesnej dobe za cenu CZ sa da najst X znaciek ktore su kvalitou natom rovnako a cenovo nižšie, a Y znaciek ktore maju rovnaku cenu ale kvalitou su ovela vyssie ◄ reagovať

off OndrejP, 2.2.2013 o 18:27

Přidám taky svůj názor. Nejdřív chci pogratulovat Tomášovi ke koupi vynikající zbraně a popřát mu mnoho úspěchů s ní. Co se ČZ týče, jsou to, podle mě, spolehlivé a laciné zbraně, které jsou ve svojí třídě konkurenceschopným produktem. Budou spolehlivě pracovat. Porovnávat je však s produkty značky Mauser, Blaser nebou Sauer, v současnosti asi nejlepšími sériově vyráběnými zbraněmi, je, opět podle mě, mimo. Zpracování, povrchovka nebo železo je jinde. Takže ČZ ok, v dané cenové relaci dobrá, pracovní zbraň, ale kdo chce lepší kus a je ochotný a schopný za ní dát násobky ceny ČZ, tak po ní nešáhne a vybere něco z celkem bohaté škály lepších zbraní. Můj názor. ◄ reagovať

off bulldog5, 2.2.2013 o 15:26

3006sprg: Neviem či som niečo prehliadol v príspevku Hunter243, ale nikde tam nevidím napísané, že Sauer, Manlicher, Mauser, Blaser a pod. sú horšie ako zbrane UB a nikdy by si takú zbraň nekúpil. Je viac ako pravdepodobné, že keby jeho otec poľoval celý život so Sauerom, bol by určite nadmieru spokojný. Ja som z jeho príspevku pochopil najmä to, že pre poľovníctvo a zážitky z prírody nie je podstatný názov, resp. značka zbrane, ale spoľahlivosť a osobný dobrý pocit a toto je možné dosiahnuť aj bez loveckého kompletu za 4.000 - 5.000 € alebo aj viac. Je to aj o dnešnej dobe, nie každý poľovník si môže dovoliť investovať toľko peňazí do svojej záľuby. Čítam tieto diskusie pravidelne, avšak do nich veľmi neprispievam, lebo nemám ani chuť a ani duševnú slabosť na to, aby som sa s niekým dohadoval cez "písmenká" o tom, prečo nemám ani Sauer a ani Blaser a som spokojný (viac ako spokojný) aj so ZKK a Deltou Titanium spolu za 1.000 €. Raz som si dovolil v jednej diskusii vyjariť tu svoj názor, že Blaser zbrane (okrem K 95, nakoľko mojou srdcovou záležitosťou sú jednoranové zlamovačky) sa mi nepáčia s pôsobia na mňa "chladno", netúžim ani po nej a koniec koncov by som nemal na ne ani financie a stal som sa terčom kritiky a posmeškov. Toto ja určite nemám za potreby len preto, že som vyjadril svoj názor a čisto len vo vzťahu k mojej osobe. Nikomu som pritom svoj názor nevnucoval. Je pravdou, že v súčasnosti by som pri kúpe novej zbrane dal asi prednosť Zolimu ako CZke, ale to nič nemení na veci, že kto si kúpi zbraň Českej zbrojovky, bude u mňa menejhodnotný poľovník ako ten čo príde na Defendri s Blaserom a Swarom. Hawk!!! ◄ reagovať

off Stagstalker, 2.2.2013 o 12:58

Hunter243: staré české zbrane dosahovali inú kvalitu ako tie súčasné, nedá sa to porovnávať. Možno máš skúsenosti práve s tými staršími a preto tak chváliš. Alebo si za celý život s otcom ani iné nevyskúšal a preto to nevieš reálne porovnať. Mne sa tiež nezdala poistka na cz hlučná, či chod záveru tuhý, pokiaľ som si to neporovnal s inými zbraňami. Nehovorím, že CZ zbrane patria do kanála, mám od nich malokalibrovku je veľmi presná a som s ňou spokojný. Ale v trezore je aj CZ550 a to je oproti saueru 202 len obyčajné veslo. Presná je, o tom potom, ale komfort užívania je o pár levelov nižšie. Napináčik na fúknutie si spravíš na hoc akej zbrani, lenže pri lepších zbraniach ten napinák často ani nevyužiješ a to vďaka veľmi dobrému chodu spúšte už v základe. A to CZ určite nemá. Ale proti gustu žiaden dišputát, poľovať sa dá s CZ aj s drahšími značkami, rovnako ako sa odvezieš v trabante, ale tiež aj v bmw. Len s rozdielnym komfortom ;) ◄ reagovať

off 3006sprg, 2.2.2013 o 12:37

hunter pozdrav otca a povedz mu nech skusi odlovit jednu sezonu napr. so sauerom...po roku nam zase napis aky ma nato cele nazor, a garantujem Ti, ze bude iny... ◄ reagovať

off Hunter243, 2.2.2013 o 12:32

Zdravím Páni, to čo tu čítam, tak žasnem nad tým, aký máte názor na "najväčšie črepy" z UB. Otec sa tu smeje, poľuje 35 rokov iba s zbraňami z Uherského Brodu. Kvituje názor Findula, Urssus, Bulldog5, ktorý sa neboja povedať svoj názor. Ani raz ho ani jedna zbraň nesklamala, či už to boli malokalibrovky, guľovničky ZKW, alebo Fox, s ktorými vystrieľal Majstra streľby, Zkk 601, 600, 602, súčasné 550, všetky kombinované od rady 500, cez CZ 584, v rôznych kalibroch od Hornetu až po 300 WM podľa typu zbrane! A prečo? Nuž preto, že tieto zbrane, ktoré sú v trezore majú všetky rukopis PÁNA STRELCA FRANTU LENIKUSA A JEHO PRIATEĽOV, skutočných MYSLIVCOV z "obyčajnej českej fabričky", čo už niečo v praxi odlovili a preto svoje skúsenosti a zlepšenia pretavili svojimi poctivými rukami do funkčnosti zbrane. V žiadnom prípade nepoznáme hlučné poistky, ťažké chody záverov... a to Vám nebudem opisovať jemnosť napináčkov, priam na fúknutie od jeho kolegov, napr. Standa Střižík, nebohý Karel Hajný a spol. To sú skvosty! K všetkému krásne rytiny... A teraz ešte k montážam a obímkam, ktoré robia doma 100% český zbrojári a držia po stovkách zhodení a nahodení naspäť pri všetkých kalibroch. Páni a to všetko za "pár českých korún! Nakoniec iba to, že som pyšný, že ich môžem používať. ◄ reagovať

off bulldog5, 2.2.2013 o 11:29

urssus: Tú poslednú vetu radšej zmaž, lebo ťa tu budú milovníci tej značky linčovať a osočovať, že ako si si to vlastne mohol dovoliť. ◄ reagovať

off urssus, 2.2.2013 o 9:25

Ahoj, asi pred rokom som bol v podobnej situacii ako ty. Rozhodol som sa pre CZ 550 Exclusive Ebony Edition v razi 30-06 a nelutujem. Mne sa zbran vzhladove paci, pohodlne sa mi z nej striela a co je asi najdolezitejsie, mozem sa na nu 100 percentne spolahnut. Okrem pusky su dolezite aj strelivo a puskohlad. Ja som zvolil Meostar R1 3-12x56 s cervenou bodkou a strelivo Norma Vulkan. Uz som s nou strelil par kuskov, nic neodislo, vsetko komorove rany a strielal som od 10-220 metrov. Flinta má francuzsky napinacik, čo mi plne vyhovuje. Jedine, co by som jej vytkol je poistka. Na jednu stranu je bezpecna, ale kvoli bezpecnosti trochu hlucna. Pri troche cviku sa da odistit celkom potichu, ale urcite to nie je napr. Sauer. Samozrejme nemam s nou dlhorocne skusenosti, neviem v akom stave bude po x rokoch. Ale to zistim po x rokoch. Poda mna nie su CZty taky odpad ako je to na tomto fore prezentovane. Aj Blazery sa zasekavaju, modely s priamotaznym zaverom dokonca zranili par lovcov ked im zaver strelil do tvare... ◄ reagovať

off 54frencis, 2.2.2013 o 3:16

zásobník využiješ akurát na spoločnej poľovačke keď ti výjde aspoň 20 ks diviakov :)...inak na individuálny lov je schránka praktickejšia... ◄ reagovať

off consul, 1.2.2013 o 22:41

..tak nakoniec som sa rozhodol pre sauer 202 7x64 + zeiss duralyt 3-12 x 50 :) ◄ reagovať

off BLEIKER, 31.1.2013 o 20:06

Josse-rypat možeš,len musíš čítat celý príspevok a nie vytrhat z kontextu,to sme tu už mali....P.S.že si ešte 8x68S ani nevidel v akcii?Ak si z neho aj vystrelíš,rad by si oželel aj viac,ako tých 500J. ◄ reagovať

off pandur1, 31.1.2013 o 19:02

Josse potešil si ma s tými rážami. ◄ reagovať

off Josse, 31.1.2013 o 18:55

Mam rypavou tak si rypnu... najednou 500J není žádná ztráta :D Jo a už je 557 i v jiných rážích, teda na podnikových prodejnách CZUB, jak u vás to nevim. ◄ reagovať

off BLEIKER, 2.1.2013 o 21:08

hunter 2010-ak je strelište prekryté,doporučujem elektronické sluchatká.No a pri 8x68S je nejakych 500J nepodstatných pri našej zveri,i ked na druhej strane to nesvedčí o dobrom mene výrobcu. ◄ reagovať

zobrazené 201-240 z 795 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM