Ake su recenzie na novu gulovnicu od Českej Zbrojovky na rok 2012-13 . Bude to to iste ako model 550 s maličkymi vylepšeniami alebo to bude uplne nova gulovnica s vymakanejšim zaverovym mechanizmom lebo už teraz starši model 550 mal zaver nič moc ... Čo vy na to ?
Moja prvá a zároven posledná skúsenost s touto zbranou-v jednom polovníctve mali skladom ráž 30-06 a 243.Po overení,že sú na sklade som sa v rámci služobky rozhodol ich "otestovat".Vyzbrojený vybíjacími nábojmi v oboch rážach som si nechal vyložit obe.Klady-krásne drevo u oboch modelov,spracovanie bez výhrad,výborné vyváženie-tažisko zbrane je medzi strelcovimi rukami,bližšie k lúčiku,čím nepripadá,že má 3,3kg.Spúšt-u oboch výborná už z fabriky,lepšia ako má moje SAKO.Vravím si -paráda,až na tú krátku hlaven.Horšie to už bolo s chodom záveru-síce lepší ako u 550,ale stále NIč-MOC.Kryt mušky-nič sa nedeje,dá sa dolu.Ergonomia-pištolová rukovat fajn,ale chrbát pažby sa nepodaril-po prilícení cez mech .mieridlá super,na optiku to nie je.A potom to prišlo-vsuniem vybíjací náboj priamo do komory-nevytiahlo a pri vybíjaní ostal v komore u oboch ráží.Skúsili sme vybíjčky priamo z predajne-rovnaký výsledok.Náboje som vytiahol a skúšal s ostrými.Naládoval som do schránky 5-prvé 4 bez problémov nabíjanie aj vybíjanie,posledný sa vždy vzpriečil a ani za B..a do komory-u oboch ráží!Pružina schránky!Nerozumiem jednej veci-ako niečo takéto može opustit fabriku a prejst cez výstupnú kontrolu.Chcel by som sa spýtat p.Vrágu,ako robil nástrelný terč-asi s tuškou,alebo posledný náboj vložil priamo do komory.Ked porovnám túto katastrofu s AZ 1900 PRO S BATTUE,kde pultová cena je vyššia iba o 180Ečiek,tak nie je o čom.CZUB Už ASI SKUTOčNE STRATILI SúDNOST.
Príspevok presunutý z diskusie Hlaven CZ 550 (autor: zdenislav1).
to co pise bleiker je pravda, kazda hlaven je schopna strielat s urcitym rozptylom-ale nemaj obavy z hlavni na cz zbraniach. kup kvalitne strelivo, montaz a puskohlad a vsetko bude OK. ja chodim na strelnicu a 95% mojej strelby je strelba z gulovnice. zbytok malorazka. rocne vystrelim cca. 3-4 krabicky z holandky. na strelnicu chodim tak cca. 3-4 krat do roka. z malorazky je tiez paradne strelecke vyzitie-lacne naboje a mozes palit...hlavnoveho materialu na CZ sa neboj-to by bola moja posledna starost :-D nie som long range strelec, takze to neriesim. pokial sa zmestim na 100 m do max. 3 cm kruzku, tak je dobre. v opacnom pripade bude niekde chyba-mozno strelivo montaz, optika...ja sam som tym presiel, takze viem, co hovorim-no prajem ti stastnu ruku pri vybere zbrane. ◄ reagovať
mlsrb-to je pravda,žiadna optika však ti presnost zbrane nezvýši,aj keby bola niekolkonásobne srahšia ako puška.Optikou možeš zbran zdegradovat,ale lepšiu presnost,ktorú dá samotná zbran s daným druhom streliva nezlepšíš-to len pre začiatočníkov,aby si nemysleli,že ked si kupia zbran s vypadaným vývrtom za pár Eur a do toho naladujú podradné strelivo tak im to bude napr.so Swarom lietat ako z odstrelovačky. ◄ reagovať
Uplne suhlasím mibe74 mám 3 gulovnice dve Nemecké a jednu Cesku nevidím žiadny zásadný rozdiel v kvalite hlavní ale daleko dôležitejšie ako hlaven je výber optiky to je už iná téma"puška striela ale optika triafa!!! ◄ reagovať
findula: Pozor uživateľ pepiese je ťeoretický odborník na všetko :D ◄ reagovať
Stare ZKK su na tom s ocelou vraj lepsie... ◄ reagovať
ocel triedy 15230, hlaven kovana, ja som so svojou 550 magnum spokojny-nikde nic nehrdzavie a presnost na 100 m so strelivom hornady paradna. zasahy su v 2 cm kruzku. ja sa stazovat nemozem, samozrejme su aj lepsie zbrane. zbran je OK, skorej sa zameraj na kvalitnu montaz a dobru optiku. ◄ reagovať
Zeptej se pepiese.Je to odborník na české flinty i střelivo ◄ reagovať
Nevie mi niekto poradit, kedy by mohla byt na Slovensku CZ 557 v predaji aj v razi 7x64???? Dakujem. ◄ reagovať
BLEIKER: Berger kupis napriklad aj tu : odkaz ◄ reagovať
Michal 89 ohladom toho videa z 10.02.-moc si z neho neber príklad-po prvé-použitú strelu Berger VLD je pre nás takmer nemožné zohnat-v tom kalibri by už priestrel na tú vzdialenost urobilo len KJG-čko a po druhé-rany na chrbticu sú rovnako riskantné ako rany na krk. ◄ reagovať
Boss8 m-hunt mi potvrdzoval už viac krát, že budú posledný termín tak ako tebe, ale záruku na to nedal. ◄ reagovať
Nedavno som pisal do Ceskej zbrojovky, lebo som chcel vediet kedy bude na trhu 557-cka aj v razi 7x64. Vraj v Cesku ich uz bolo par, ale teraz uz musia byt vypredane. V Cesku aj u nas by mali byt v spominanej razi zaciatkom juna. Potvrdili mi to aj v m-hunte (dovozca CZ na Slovensku). ◄ reagovať
V Česku zahájen prodej v 308W. Pár chlapů na českých stránkách si jí včera přivezlo domů. ◄ reagovať
Asi preto, že zbrojovka zaspala dobu a na Slovensko sa zatiaľ dováža len 30-06. Ostatné ráže už mali byť koncom apríla, začiatkom mája, ale akosi sa to predĺžilo na koniec juna aj to dovozca nezaručuje. Ja som ju mal objednanú v 8x57 JS, ale nečakal som. Zobral som AZ 1900 Bavarian, tá istá cena, ten istý dizajn. Inak 557mička je slušná flinta za tie peniaze. Veľmi dobre mi sadla pažba. Chod záveru je lepší ako na 550tke, spúšť je vynikajúca. Poistka ide hladko a nehlučne. Bohužiaľ som ju skúšal len na "sucho", takže iné poznatky musia dať majitelia CZ 557. PS: Dizajn je celkovo slušný aj spracovanie pažby, čo mi vadilo je veľký, neestetický a zbytočný kryt mušky. ◄ reagovať
to by aj mna velmi zaujímalo,akosi sú ticho... ◄ reagovať
majitelia,ako ste zatial spokojni s 557-ckami? ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie CZ 550 Lux alebo CZ 557 Lux (autor: Studenic).
pandur1,hej uz som si s nim volal,sme sa dohodli ze ma pekne drevo orech vlassky,tak uwidim ako to bude vyzerat potom dam foto...dik za kontakt... ◄ reagovať
v kal. 8x57 JS, prepáč že sme to nepochopili ... ◄ reagovať
steyr - mám guľovnicu Antonio Zoli. ◄ reagovať
Sokolik - tak potom sa ospravedlňujem, popis bližšie nešpecifikuje či zbraň to je. Akú máš teda zbraň keď v profile máš 8x57 a na fotke ZG logicky Hekler i ja sme usúdili že je tvoja. Bohužiaľ tvoj názor na CZ je taktiež mimo témy... ◄ reagovať
steyr - po prvé, podla teba čo mám medzi fotkami aj vlastním?!? to by som bol rád! Tú ZG som len robil repas kamarátovi-čiernenie aj pažba,po druhé, nikoho neurážam len vyjadrujem svoj názor na ČZ, je to "humpora" ako tu píšu iní, chvílu som ju mal tak viem o čom hovorím, bol som rád že som ju predal, lebo je dosť ťažké sa toho zbaviť - toť môj názor! ◄ reagovať
Meostar nie je to skoda dreva ani roboty ak sa ti paci daj si to spravit. Len jedna rada nedaval by som tam turecky orech je zbytocne drahy. Davy ma super drevo aj s obycajneho vlasaku. Vid odkaz. ◄ reagovať
odkaz alebo p.Polák z Prešova,číslo dám do pošty ak chceš... ◄ reagovať
Sokolik - po prvé, máš ju medzi fotkami, to je otázka 3 klikov, po druhé, ZG je isto lepšia ako CZ a po tretie, tvoj príspevok nie vôbec k téme a zbytočne niekoho urážaš... ◄ reagovať
Hekler! po prvé, ako si na to prišiel že mám ZG 47, a po druhé, ZG-čka má to železo isto lepšie ako ČZ-a, to ti potvrdí hocikto, kto sa puškám len trocha rozumie !!! ◄ reagovať
hej pisal som mu Rp nech mi da tel cislo len sa mi este neozval ale dakujem ti.....podla teba je tiez skoda drewa a roboty? ◄ reagovať
Som ti dal odkaz myslim ze davy je z vychodu ◄ reagovať
ja som sa nepytal ci skoda dreva alebo roboty,chcem nejake kontakty na rezbarov....dik ◄ reagovať
nedivte sa sokolíkovi, vie o čom píše veď má ZG47 a to je iné železo a orechovica ako na 550 ◄ reagovať
Samozrejme, ze sa nejaky odbornik na zbrane musel ozvat....! a preco by to mala byt skoda???? ◄ reagovať
Sokolik klud nieje to pre vás... ◄ reagovať
škoda dreva a roboty na ČZ-u !!! ◄ reagovať
Vivatvikend- hej videl som ho, asi najlepšie promo video čo som videl. Blaser je top! ◄ reagovať
K tomu videu od Blasera , najlepsia scena je pohlad toho psa ked strelec nameral vzdialenost 357 metrov a chysta sa vystrelit,ten pes asi nebude privrzenec dialkovej strelby :D ◄ reagovať
veru,kludne mohli z toho spravit celovecerny film,velmi profesionalne video,radost to pozerat ◄ reagovať
Soudruzi z NDR teda natočili parádne video. ◄ reagovať
308Winchester a videl si toto? odkaz Zeby Blaser okopcil promo video na 557? :) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.