Ake su recenzie na novu gulovnicu od Českej Zbrojovky na rok 2012-13 . Bude to to iste ako model 550 s maličkymi vylepšeniami alebo to bude uplne nova gulovnica s vymakanejšim zaverovym mechanizmom lebo už teraz starši model 550 mal zaver nič moc ... Čo vy na to ?
Moja prvá a zároven posledná skúsenost s touto zbranou-v jednom polovníctve mali skladom ráž 30-06 a 243.Po overení,že sú na sklade som sa v rámci služobky rozhodol ich "otestovat".Vyzbrojený vybíjacími nábojmi v oboch rážach som si nechal vyložit obe.Klady-krásne drevo u oboch modelov,spracovanie bez výhrad,výborné vyváženie-tažisko zbrane je medzi strelcovimi rukami,bližšie k lúčiku,čím nepripadá,že má 3,3kg.Spúšt-u oboch výborná už z fabriky,lepšia ako má moje SAKO.Vravím si -paráda,až na tú krátku hlaven.Horšie to už bolo s chodom záveru-síce lepší ako u 550,ale stále NIč-MOC.Kryt mušky-nič sa nedeje,dá sa dolu.Ergonomia-pištolová rukovat fajn,ale chrbát pažby sa nepodaril-po prilícení cez mech .mieridlá super,na optiku to nie je.A potom to prišlo-vsuniem vybíjací náboj priamo do komory-nevytiahlo a pri vybíjaní ostal v komore u oboch ráží.Skúsili sme vybíjčky priamo z predajne-rovnaký výsledok.Náboje som vytiahol a skúšal s ostrými.Naládoval som do schránky 5-prvé 4 bez problémov nabíjanie aj vybíjanie,posledný sa vždy vzpriečil a ani za B..a do komory-u oboch ráží!Pružina schránky!Nerozumiem jednej veci-ako niečo takéto može opustit fabriku a prejst cez výstupnú kontrolu.Chcel by som sa spýtat p.Vrágu,ako robil nástrelný terč-asi s tuškou,alebo posledný náboj vložil priamo do komory.Ked porovnám túto katastrofu s AZ 1900 PRO S BATTUE,kde pultová cena je vyššia iba o 180Ečiek,tak nie je o čom.CZUB Už ASI SKUTOčNE STRATILI SúDNOST.
Príspevok presunutý z diskusie CZ 550 FS kaliber 7-64 alebo 308 W (autor: choze23).
Príspevok presunutý z diskusie CZ 550 FS kaliber 7-64 alebo 308 W (autor: choze23).
jaro1- presne tak jaro- rozumieme si --si v práve to je jasné !ale za daných okolností môžeš vyhrať len " bitku " vojnu nie :) ◄ reagovať
Áno rozumiem Ti a beriem, poznám to. Nie som si celkom istý, či sa rozumieme a preto to poviem na príklade. Ulovím zver 222 rem v revíri, kde členovia PZ nadpolovičnou väčšinou hlasov schválili opak - teda že s 222 sa loviť srnčia nemôže. Teda ma za to potrestajú a ja sa odvolám. Myslím si, že to vyhrám, pretože zákon je nadradený stanovám - má vyššiu právnu silu.
Teda v mojich príspevkoch som len tam mieril, kde som mieril. ◄ reagovať
jaro1 - to je pravda -ale vieš ak sa v vnútorných stanovách toto schváli tak už proti vaščine nič neurobíš :) tu platí iba jedno že "kto chce z vlkmi žiť, musí s nimi vyť " - lebo inak ťa zo združenia vyštvú - žiaľ poznám aj také prípady:( ◄ reagovať
Áno, ako píšeš. Zákon je zákon a stanovy sú stanovy. Stanovy sú len akýmsi odporúčacím predpisom a tieto by mali byť vypracované tak, aby neodporovali zákonu, resp. aby s ním boli v súlade. Stanovy nie sú nadradené zákonu ( sú podriadené) a majú nižšiu právnu silu, ako zákon. Čiže zákon je nadradený stanovám. Pokiaľ teda platný zákon o poľ. 23/62 v znení ďaľších predpisov nezakazuje loviť srnčiu zver kalibrom 222 Rem – dokonca ju povoľuje loviť týmto kalibrom, každý vie, kde je pravda a ako sa robí........ ◄ reagovať
K tým "zakázaným" kalibrom. Zákon je zákon. No vnútorné stanovy PZ môžu byť prijaté nadpolovičnou väčšinov všetkých členov aj tvrdšie, čiže môžu zakázať používanie napr. 22LR v revíry. No nemôžu byť mäkšie ako zákon. Nemôže to byť tak, že hospodár alebo predseda bude rozkazovať, čím majú členovia poľovať. Aj napriek tomu, sa mi zdá pritiahnuté za vlasy, že používanie kalibrov ako r.222 je na srnčiu v PZ zakázané. Chvala Pánu, že sa v našom PZ takýmito blbosťami nezaťažujeme. ◄ reagovať
milanko12 - len ja sám, ja sa za svoje názory nehanbím a nepotrebujem si tu vyrábať imaginárnych priateľov. napíš mi súkromne, o ktorých nickoch si myslíš že sú moje! ◄ reagovať
Iboo-tak to máte dost,zlé aby mi hospodár,alebo predseda rozkazoval,akým kalibrom mám strielat,ale to je váš problém, a u nás sa to stat nemože.K základu tejto linky-je to moj názor a sám by som si vybral pri CZ 550 FS,kedže má krátku hlaven 55 cm,kratšiu nábojnicu kalibru 308W( 7,62x51),len z dovodu svojho uspokojenia-prach z kratšej nábojnici cal 308w o 13 mm ako 7x64 zhorý v krátkej hlavni dokonalejšie,pri dostatočnom výkone.Píšem, je to len moje uspokojenie,moj názor.I ked určite je na tom niečo pravdy. ◄ reagovať
Ibo, asi nie. Je to z tvojej strany dobré uvažovanie. Takto uvažujem aj ja. ◄ reagovať
iboo na toto forum prispeivas iba ty? nemas viac mien na tomto fore? ◄ reagovať
rys2 - vďaka :) ale zas keby som zajtra šiel za pánom Križanom a povedal mu, že si chcem zaobstarať gulovnicu 9,3x62 na všetku našu zver, lebo viem, že ťažká pomalá strela je šetrná aj k srnčej zveri a stabilná v hustých porastoch, tak by som bol za blázna nielen v jeho očiach :))) ◄ reagovať