dnes je štvrtok,  5. december 2024,  meniny má Oto,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:26,  dnes západ slnka: 15:48
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

CZ 550-557-FS - diskusia

autor: off brano027
pridané: 25.11.2012 19:26

Ake su recenzie na novu gulovnicu od Českej Zbrojovky na rok 2012-13 . Bude to to iste ako model 550 s maličkymi vylepšeniami alebo to bude uplne nova gulovnica s vymakanejšim zaverovym mechanizmom lebo už teraz starši model 550 mal zaver nič moc ... Čo vy na to ?

počet zobrazení: 96 499
počet hlasov: 0
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off BLEIKER, 13.3.2014 o 19:51

Moja prvá a zároven posledná skúsenost s touto zbranou-v jednom polovníctve mali skladom ráž 30-06 a 243.Po overení,že sú na sklade som sa v rámci služobky rozhodol ich "otestovat".Vyzbrojený vybíjacími nábojmi v oboch rážach som si nechal vyložit obe.Klady-krásne drevo u oboch modelov,spracovanie bez výhrad,výborné vyváženie-tažisko zbrane je medzi strelcovimi rukami,bližšie k lúčiku,čím nepripadá,že má 3,3kg.Spúšt-u oboch výborná už z fabriky,lepšia ako má moje SAKO.Vravím si -paráda,až na tú krátku hlaven.Horšie to už bolo s chodom záveru-síce lepší ako u 550,ale stále NIč-MOC.Kryt mušky-nič sa nedeje,dá sa dolu.Ergonomia-pištolová rukovat fajn,ale chrbát pažby sa nepodaril-po prilícení cez mech .mieridlá super,na optiku to nie je.A potom to prišlo-vsuniem vybíjací náboj priamo do komory-nevytiahlo a pri vybíjaní ostal v komore u oboch ráží.Skúsili sme vybíjčky priamo z predajne-rovnaký výsledok.Náboje som vytiahol a skúšal s ostrými.Naládoval som do schránky 5-prvé 4 bez problémov nabíjanie aj vybíjanie,posledný sa vždy vzpriečil a ani za B..a do komory-u oboch ráží!Pružina schránky!Nerozumiem jednej veci-ako niečo takéto može opustit fabriku a prejst cez výstupnú kontrolu.Chcel by som sa spýtat p.Vrágu,ako robil nástrelný terč-asi s tuškou,alebo posledný náboj vložil priamo do komory.Ked porovnám túto katastrofu s AZ 1900 PRO S BATTUE,kde pultová cena je vyššia iba o 180Ečiek,tak nie je o čom.CZUB Už ASI SKUTOčNE STRATILI SúDNOST.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 11

komentáre

zoradiť
zobrazené 681-720 z 795 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

Príspevok presunutý z diskusie CZ 550 FS kaliber 270win! PROSIM vyjadrite sa aky mate na to nazor? (autor: Hunter69).

off alfa, 10.12.2008 o 9:38

iboo, čo sa paprčíš. Musel som reagovať na teba z 5.12., lebo len ty máš vždy pravdu a to nie len v tomto príspevku. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

Príspevok presunutý z diskusie CZ 550 FS kaliber 270win! PROSIM vyjadrite sa aky mate na to nazor? (autor: Hunter69).

off iboo, 8.12.2008 o 12:53

alfa - čo miešaš zase? toto nieje téma ZP tak načo to tu špínime naďalej ? nedá ti to ? Rok 1994 nikoho nezaujíma, títo páni sa pýtali na situáciu teraz, tak to sem nepleť. A navyše, keby aj, ty si ma z tej polície určite nevrátil, nemal som dôvod prísť s tebou do kontaktu. A to, čo som ja vedel, nevdel, alebo kedy som nadobudol moje presvedčenie nechaj na mňa ;-) , ale bolo to okolo roku 1990, kedy si ty takisto nebol polovník ! ◄ reagovať

off alfa, 8.12.2008 o 11:23

iboo v 1994 si ešte ani nevedel, že budeš poľovník. Teraz je to iné. Platí to od 18r. Nebol som vtedy sám, čo ťa vrátili z polície, že nemáš 21r., že čo tu hľadáš. ◄ reagovať

off jaro1, 7.12.2008 o 15:30

Hunter69, zastávam názor, že je vhodná pre začiatočníka. Keďže sa nepýtaš na iné veci, len takáto jednoduchá odpoveď. ◄ reagovať

off jakubson, 7.12.2008 o 11:51

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SOM SA POMYLIL! NEMÁM 6,5 ALE 4,5 mm! ◄ reagovať

off iboo, 5.12.2008 o 23:47

páni mrknite lepšie do zákonov, či tam náhodou neobjavíte aj ZP od 15 rokov ( tak isto ako je možné mať ZP s polovným lístkom od 18 r., tak isto je možné mať ZP od 15 r. ako klubový športový strelec) . ◄ reagovať

off lovecccc, 4.12.2008 o 15:57

rado sa stalo :) ◄ reagovať

off Hunter69, 4.12.2008 o 15:08

lovecccc velmi pekne ti dakujem za tvoje rady a komentare a LOVU ZDAR ◄ reagovať

off vlcindol, 4.12.2008 o 12:03

alfa, tiež mám takú skúsenosť. Odkiaľ si? ◄ reagovať

off alfa, 4.12.2008 o 11:54

v 1994 platilo ešte, že zbrojak platí od 21r. pre všetkých. Vydržalo to 2-3 roky, teraz platí od 18ky. Viem to, lebo som chcel aj ja zbrojak a musel som čakať do 21ky. ◄ reagovať

off lovecccc, 4.12.2008 o 9:16

Hunter69 - myslím že si sa rozhodol veľmi dobre . Nemá zmysle isť k výkonnejším kalibrom teda aspoň u nás nie . Podlievanie diviny môžeš ovplyvniť výberom vhodného streliva a výkonovo ti postačuje naozaj úplne na všetko .A spätný ráz je v porovnaní s mojou 308W podstatne menší ! čo je si myslím že je dalšie plus . Už len zvoliť dobrú optiku a mať pevnú ruku . ◄ reagovať

off Hunter69, 3.12.2008 o 21:42

noooooooo je to moje vysnivane mat tu 270win a uz som to aj skusil a je to celkom fajn a myslim ze je to aj vsestranne ◄ reagovať

off bodo1948, 3.12.2008 o 19:52

No tak som sa mylil.Pozabudol som,lebo tie hranice boli predtým trochu inak. ◄ reagovať

off iboo, 3.12.2008 o 18:45

hunter69 - a musí to byť 270 win ?? ◄ reagovať

off lovecccc, 3.12.2008 o 17:56

bodo1948 - zbroják na "dlhé zbrane od 18 !
" na krátke zbrane" od 21 ! ◄ reagovať

off Hunter69, 3.12.2008 o 17:29

poriadne som sa o to zaujimal ze ci si mozem kupit zbran hned v 18 takze teraz sa kazdemu takemuto komuntaru len z humorom zasmejem sak ja chcem len polovat a nie by profesionalny vojak alebo nieco take :D PROSIM VSETKYCH VYJADRITE SA LEN K TEME ANO? DAKUJEM ◄ reagovať

off iboo, 3.12.2008 o 17:14

páni čo riešite ????? šak si urobil kurz, má 5 ročný polovný lístok a podal si žiadosť o zbroják, do mesiaca má zbroják doma a ide polovať. Ako 18 ročný..... ◄ reagovať

off bodo1948, 3.12.2008 o 17:08

No v tvojom profile máš 18 rokov.A ak nie si lesník,alebo polovník z povolania,zatiaľ ti je poľovný lístok na hov... Ak nie, tak zbraň možeš mať,len keď dovršiš 21 rokov.Alebo sa mýlim? ◄ reagovať

off Hunter69, 3.12.2008 o 15:52

neviem preco by som mal na nu cakat sak polovny listok uz mam a na zbrojnom uz sa pracuje tak neviem preco by som mal cakat nechapem ◄ reagovať

off iboo, 3.12.2008 o 2:36

páni píšte k veci, nerobme si tu bordel zbytočne.... ◄ reagovať

off Finist, 2.12.2008 o 23:37

Zbrojný preukaz možno vydať fyzickej osobe, ktorá dosiahla vek 21 rokov. Fyzickej osobe, ktorá spĺňa vyššie stanovené podmienky a dosiahla vek 18 rokov, možno vydať zbrojný preukaz s vyznačením skupiny D, ak je držiteľom poľovného lístka. ◄ reagovať

off pachatel, 2.12.2008 o 21:56

Ak nie si lesník,tak si ešte počkáš na tú tvoju flintu vysnívanú....cca 3 rôčky..... ◄ reagovať

off Hunter69, 2.12.2008 o 21:39

dakujem ale kludne sa mozete vyjadrovat aj ostatny chcem pocut aj vase nazory a ak mate zaujem mozete si pozret aj ako vyzera tak FS-ka odkaz ◄ reagovať

off bodo1948, 2.12.2008 o 21:33

Može byť Hunter69 velmi dobrý výber. ◄ reagovať

off Hunter69, 2.12.2008 o 21:29

naozaj vam vsetkym za vase rady velmi pekne dakujem som zacinajuci polovnik a este sa v tom moc neviznam?a ked ste sa pytali na aku zver tak v prvom rade diviacia a potom aj jelenia a srncia ◄ reagovať

off iboo, 2.12.2008 o 18:41

Jednoznačne najlepšia sa javila strela Winchester silvertip (konkrétny typ TXP podla tvrdosti neviem!),odporúčam Normu Oryx, ale málo farbí.Alebo to Sako, údajne je problém so strelivom na SK.Jedným z najdostupnejších a podla mňa najlepších riešení je Norma Vulkan 10,1g, ikeď mnohým sa Vulkn nepáči, lebo nieje taký kompaktný ako oryx.Všetko je vec vkusu. 270 Win nieje zrovna ten kaliber, ktorý by bral nejaké tažké gule, ale pri tom priemere by som niečo okolo 11g už čakal, ale zas naproti tomu má lepšiu balistiku. ide o to, na čo to chceš. KAždý máme inú filozofiu, ja som vybral cestu vyššieho knock-out efektu, ktorý máš vyšší pri tažších strelách, je to účinné. Zhoršuje sa ti balistika, ale povedzme keď strielaš do 150 m tak pri tomto kalibri ej to vec zanedbatelná. Nedubem ti nútiť moje myšlienky, ale ja ti odporúčam Norma Vulkan 10,1g v prijatelnej cene. Ak zoženieš Winch. Silvertip tak máš vyhraté, ikeď netuším v akých váhach sa robia. Veď skúšaj, nič nepokažíš, a keď aj hej tak je to tvoja skúsenosť. A potom tu napíš svoje skúsenosti. Sú to najlepšie rady, ktoré si len tak nekúpiš. Potom už nemusíš byť odkázaný na drístanie kdejakých tiežexpertov... ◄ reagovať

off lovecccc, 2.12.2008 o 18:33

Myslím že je to dobrá voľba 270W je v USA druhý najobľúbenejší kalibrom po 30-06 a domáci určite vedia prečo :) Pri výbere streliva rozhodne nešetri ! Či voliť ľahšiu strelu alebo ťažšiu je skôr vecou vkusu -pravdaže za predpokladu zvolenia kvalitnej munície . Najťažšiu strelu v tomto kal. robí Sako a to 10,1g. Z ľahších máš na výber v viacero druhov. Najkvalitnejšia munícia v 270W bola od firmy Winchester (pomer cena kvalita ) . Na muníciu od RWS strelu KS - sú dosť rozporuplné skúsenosti . kámoš do toho láduje SaB a je vraj spokojný . Výber je na tebe - ael myslím že týmto kal. nič nepokazíš ved Amíci s tým lovia Vapiťáky a Losa . ◄ reagovať

off Hunter69, 2.12.2008 o 18:00

dakujem za radu IBOO a na margo toho streliva ake strelivo presne by si do toho odporucal? a teraz ty jakubson pocuj myslim ze si este moc mlady na taketo rady a blbe poznamky som sice od teba starsi ale zasa viem pochopit ze len dieta tak s prosim ta takymto rozhovorom nevenuj ok? ◄ reagovať

off iboo, 2.12.2008 o 17:31

Hunter - len sa neuchýľ k šporeniu cestou alcného streliva. Dobré strelivo a pre tento kaliber obzvlášť je niekde od 800 sk a viac, prihováram sa za Normu, RWS a podobné . Pri nábojoch SB som počul nevyspytatelné správanie sa strely. Čo sa pušky týka - to je o vkuse, nemá význam k tomu nič písať, ty máš blondýnku, ja brunetku....Ale to s tým strelivom som myslel vážne, a čo najťažšie strely ! ◄ reagovať

off jakubson, 2.12.2008 o 16:33

Ja mám na vzduchovke kaliber 6,5 mm. ◄ reagovať

off jakubson, 2.12.2008 o 16:32

Ja vystrelím aj z motyky keď chcem. Nič sa neboj, je to dobrý kaliber! ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie CZ 550 FS kaliber 7-64 alebo 308 W (autor: choze23).

off jaro1, 26.11.2008 o 15:54

Áno, čiže to všetko podstatne dlhšie potrvá..... ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie CZ 550 FS kaliber 7-64 alebo 308 W (autor: choze23).

off iboo, 26.11.2008 o 11:32

Jaro1 - najhoršia vec na tomto všetkom je to, že vždy je to tak, že stará generácia vychováva mladšiu a medzi našim vedením a mojou generáciou je ešte jedna celá:-//// ◄ reagovať

off KriKa, 26.11.2008 o 8:00

Edu.Prosim, nenechaj sa vyprovokovat!!! ◄ reagovať

off jaro1, 25.11.2008 o 21:32

Ibo, no naša spoločnosť má stále veľké zastúpenie bývalých komunistov a to dokonca na najvýznačnejších postoch. Si zober, že dlhé roky žili v takom zriadení a tak majú naučené isté praktiky a rozhodovania. Ich myslenie je také, aké je, ako ich naučil komunizmus. Aj preto sa brzdia demokratické zmeny a premeny niekde viac, niekde menej. V bežnom živote a v praxi je to vidieť najlepšie. Zatiaľ je to stále akýsi mišung – akýsi zlepenec. Takisto z hľadiska zloženia obyvateľstva, ich veku je stále prevaha starších ľudí, ktorí myslia komunisticky a tak sme stále len v nejakej komunisticko- demokratickej, alebo neviem akej prítomnosti. Dúfam, že Edu mi pomôže a osvetlí to trošku viac. ◄ reagovať

off iboo, 25.11.2008 o 19:48

u nás zatial diskusia neexistuje, keĎ tak tak len po navrhnutí výborom. Predseda kraluje a je vždy podla neho. niečo som ale počul, že má (chce? nútia ho? neviem) končiť. teraz neviem či končí volebné obdobie výboru, alebo sa bude meniť len predseda. Modlím sa k Diane a sv. hubertovi aby konečne nastala zmena, šanca na lepš zajtrajšok. U nás Vládne komunizmus ešte asi stále... ◄ reagovať

off alfa, 25.11.2008 o 12:04

vlcindol - aj u nas je to tak. Vsetko s rozumom. Poniektori sa s tym nemozu zmierit, ze dokralovali. ◄ reagovať

off vlcindol, 25.11.2008 o 12:01

iboo, u nás je výhoda asi to, že keď povie rozumnú vec aj jednotlivec za ktorým nie je väčšina - odhlasuje sa. Ale bolo to aj horšie, tak ako uvádzaš ty. Pravdu mali vyvolení a len tí aj poľovali. Dostali na frak vo voľbách - nedá sa ísť stále tou istou cestou nezmyslov. ◄ reagovať

off jaro1, 24.11.2008 o 19:57

ibo, no hádať nie, to máš pravdu, ale na papulu mu v tichosti môžeš jednu prištartovať, čo povieš? Myslím, len keď je to naozaj nevyhnutné a sú už vyčerpané všetky dostupné miernejšie prostriedky..... ◄ reagovať

off iboo, 24.11.2008 o 17:54

radím vám - nehádajte sa s výborom, so staršími a s väčšinou. velmi rýchlo sa môže stať že na konci vášho nového inzerátu bude značka: nemám revír ! :(( ◄ reagovať

zobrazené 681-720 z 795 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk