Ake su recenzie na novu gulovnicu od Českej Zbrojovky na rok 2012-13 . Bude to to iste ako model 550 s maličkymi vylepšeniami alebo to bude uplne nova gulovnica s vymakanejšim zaverovym mechanizmom lebo už teraz starši model 550 mal zaver nič moc ... Čo vy na to ?
Moja prvá a zároven posledná skúsenost s touto zbranou-v jednom polovníctve mali skladom ráž 30-06 a 243.Po overení,že sú na sklade som sa v rámci služobky rozhodol ich "otestovat".Vyzbrojený vybíjacími nábojmi v oboch rážach som si nechal vyložit obe.Klady-krásne drevo u oboch modelov,spracovanie bez výhrad,výborné vyváženie-tažisko zbrane je medzi strelcovimi rukami,bližšie k lúčiku,čím nepripadá,že má 3,3kg.Spúšt-u oboch výborná už z fabriky,lepšia ako má moje SAKO.Vravím si -paráda,až na tú krátku hlaven.Horšie to už bolo s chodom záveru-síce lepší ako u 550,ale stále NIč-MOC.Kryt mušky-nič sa nedeje,dá sa dolu.Ergonomia-pištolová rukovat fajn,ale chrbát pažby sa nepodaril-po prilícení cez mech .mieridlá super,na optiku to nie je.A potom to prišlo-vsuniem vybíjací náboj priamo do komory-nevytiahlo a pri vybíjaní ostal v komore u oboch ráží.Skúsili sme vybíjčky priamo z predajne-rovnaký výsledok.Náboje som vytiahol a skúšal s ostrými.Naládoval som do schránky 5-prvé 4 bez problémov nabíjanie aj vybíjanie,posledný sa vždy vzpriečil a ani za B..a do komory-u oboch ráží!Pružina schránky!Nerozumiem jednej veci-ako niečo takéto može opustit fabriku a prejst cez výstupnú kontrolu.Chcel by som sa spýtat p.Vrágu,ako robil nástrelný terč-asi s tuškou,alebo posledný náboj vložil priamo do komory.Ked porovnám túto katastrofu s AZ 1900 PRO S BATTUE,kde pultová cena je vyššia iba o 180Ečiek,tak nie je o čom.CZUB Už ASI SKUTOčNE STRATILI SúDNOST.
Príspevok presunutý z diskusie Čo hovorite na CZ 550 FS?hodi sa pre zaciatocnika? (autor: Hunter69).
activex11- ako ti drži ten leupold? ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Čo hovorite na CZ 550 FS?hodi sa pre zaciatocnika? (autor: Hunter69).
k tym kalibrom, ja co som pocul od viacerých polovnikov tak kto mal 270win tak sa na to stazoval ale so 7x64 boli spokojny ale ako vravim to netvrdim ze je tak to som len pocul. ◄ reagovať
Doporučujem si kalibre 7x64, 270W, W308, 30-06 a pod. napísať na lístky a vytiahnuť si z klobúka. Nie vždy je účelné robiť vedu, tam kde to nie je potrebné. ◄ reagovať
A aky je medzi nimy rozdiel? Ved su to takmer identicke kalibre. :o)))))) ◄ reagovať
a čo mylite kaliber tej FS 7x64 alebo 270win prosim poradte a vyjadrite svoje nazory dakujem :D ◄ reagovať
activex, my plníme zaváraninu ( marmeládu) do umelohmotných nádob, kde VEKO od zaváraniny má v priemere 38,6cm ( to najväčšie ). Tak to hej, takéto veko od zaváraného trafíš. ◄ reagovať
optiku mam uz teraz LEUPOLD VX 3 6.5 20mm x 50mm
strelivo NORMA VULKAN ◄ reagovať
activex11 - to každou ránou na 170 m? Nebo na 100? Anebo na 170 metrů občas? Jakou máš optiku? A jaké střelivo? ◄ reagovať
Akou zbraňou začneš,tak sa naučíš,tak budeš loviť celý čas.Niet čo špekulovať.Kúp si na čo máš,a čo sa ti páči. ◄ reagovať
activex11 - to zaváraninové viko na 170m ? ◄ reagovať
tak ja mam CZ 550 FS cal. 7x64...k predoslim poznamkam..tato FS ma skutocne 3100g ale ked das na nu puskohlad tak pochopitelne viacej.
ma sice od LUXky o dost kratsiu hlaven, ale FS zvladne to, co zvladne aj LUXka...mam ju nastrelenu na 170m a pouzivam naboje NORMA VULKAN 11g a viem trafit veko od zavaranin,,,
je to super volba,,aspon ja som teda s nou velmi spokojny ◄ reagovať
Hunter69- Nikon za tú cenu ? akože 35 ? čoho eur ? :))) za 35tisic. určite žiaden Nikon nieje- iba ak Nejaký na dlhé trate možno Monarch 2,5-10x44 alebo 6-24x50 ale aj to silno pochybujem. najčastejšie používaný 2,5-10x50 IL alebo 2,5x10x56IL boli cenovo okolo 24 - 27 tisíc -ale teraz by mala byť zľava 4 táceš na každý . Ten čo ty spomínaš nieje náhodou 2,5-10x50 ? ten bol skôr za 20 teraz môže byť okolo 16 ? Za tie prachy je to určite super kúpa . samozrejme myslím Nikon Monarch E. ◄ reagovať
iboo nie nie neboj to by som nespravil ale viem ze stoji okolo 35 a viem ho zohnat za 15 ◄ reagovať
Hunter69 - ako píšeš, tak ja pochybujem že má "3100granov" čo je na naše cca 200,81 gramov. Ale môže to byť preklep. Nové CZ FS majú ale robustnú tú celopažbu, čísla hovoria jedno, dojem druhé. Niekedy pozrieš na to, chytíš do ruky a povieš že to miá ja neviem xx kíl, odvážiš a prídeš na to že mi moc nadsadil. To ale len o dojmoch a omyloch. K tomu nikonu- nemám s ním poriadnu skúsenosť, len že je lahký. Nieže kúpiš, poserie sa a budeš u mňa reklamovať:))) ◄ reagovať
iboo ale ja som ju uz v rukach mal a vobec nieje tazka ma presne 3100granov a myslim ze neni tazka narozdiel od cz 550 lux je lahsia:Dale dakujem za radu nech sa ti dari a LOVU ZDAR ◄ reagovať
Hunter 69 dobrá volba hneď tak na začiatok:) k celopažbe poradím niečo lahšie, tuším ten Nikon bude o kus lahší. Samotná FSka bude mať nejaké to kilečko navyše, na začiatok mať hneď opachu pušku, aj chuť ťa prejde :)) ◄ reagovať
dakujem pani za rady a ak mam byt trosku konkretnejsi chcel by som ju v kalibri 270 win a puskohlad by bol bud meosrat 3-12x56RD akebo nikon monarch 2,5-12x50 ◄ reagovať
Na odkaz je ponuka výrobcu.
Iba samotná skupina CZ 550 má asi 11 kalibrov od 5,6mm do 9,3mm. Takže otázky by mali byť špecifické. V prípade začiatočníka je to pochopiteľné, že otázky sa takto kladú.
CZ svojou produkciou nerobí hambu ich vlastníkom aspoň u nás.
Takže, ak si sa rozhodol pre túto zbraň, buď si istý, že chybu neurobiš a útechou Ti môže byť to, že prevážna väčšina poľovníkov s nimi loví desiatky rokov a nepovažovali za potrebné ich vymeniť.
Názory pochopiteľne sú rôzne, ale to sú extrémy.
Rozdiely oproti svetovým výrobcom sú, ale tie sú po kvalitatívnej stránke veľmi malé. O estetických hodnotách sa vyjadrovať nebudem, lebo je to individuálne a umenie sa merať fyzikalnými veličinami nedá. Rozhodne aj pri akomkoľvek ich vyzdvihovaní vzhľadu, rozdiely /dvoj a viac násobnej ceny/ nezodpovedajú realite. Je pravda, že väčšina chce kvalitu tzv. značkovú, ale je otázne, či na ňu máme a či ten rozdiel pri love dokážeme posúdiť.
Ja som si kúpil CZ ZKK 600 30-06 pred 35 rokmi, ako 18 ročný. Napriek tomu, nepovažujem potrebu ju meniť, nikdy ma nesklamala a pritom by som si mohol to dovoliť. Napriek tomu sú pre mňa iné dôležitejšie hodnoty.
Prajem šťastnú voľbu správneho kalibru a Lovu zdar.
V súvislosti s pripravovanou legislatívou pre lov raticovej zveri /podobne, ako v ČR/ nedoporučujem, ako hlavnú zbraň kaliber 5,6 pre jeho energiu, lebo bude zrejme vylúčený pre lov tejto zveri. ◄ reagovať
cz550 su jedny s najdostupnejsich gulovnic.podla mna dobry vyber,pre zaciatocnika.ci FS?celo pazbi su kratsie,zalezi od postavy.moze ti bit kratka do ruk,ale zbran je to dobra.ja mam 555,som snou spokojny.vyber dobru raz,dobri puskohlad a si za vodou.prajem lovu zdar ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie cz550 (autor: Rado2404).
4 mesiace dozadu som kupil CZ 550 lux cal.7x64,osadil som na nu Meoptu 7x50 a som velmi spokojny,ta zbran sa mi vzdy pacila.Kamaratov otec s takou istou poluje uz vela rokov a flinta ho nikdy nesklamala.Ako uz napisal gabrielS0 sto ludi sto chuti,ja osobne by som zatial inu nechcel. ◄ reagovať
Rado,sto ľudí, sto názorov ja keď som začínal v roku 91 taktiež som dosť rozmýšľal nad tým čo si kúpim ,hoci ešte vtedy nebola taká široká škála zbraní a nábojov ako teraz,po počúvaní jedných i druhých som sa rozhodol pre novú W 308, vtedy stála 11 700,osobne si myslím že je to univerzálny kaliber pre poľovanie u nás,dodnes z ňou aktívne poľujem zatiaľ bez najmenšej poruchy.Otázku streliva u seba mám takisto vyriešenú SB, SPCE 9,7gr,niekto to zatracuje mne to zatiaľ na 100 % vyhovuje. ◄ reagovať
jasne ze este pouvazujem a este trochu postudujem rady starsich polovnikov aj ked sa tu poniektori chytaju za slova ....ale aj to musi byt ◄ reagovať
Ahoj Rado, ja vlastním 550 Lux 7x64 nové prevedenie. Doporučujem Ti pozrieť si staršie diskusie, lebo o 55O- ke toho bolo popísané veľa. Dokonca v polke januára niekomu na túto tému ani nikto nereagoval. Pozri späť a ušetríš si veľa otázok. Ak by Ťa predsa niečo zaujímalo naviac, rád odpoviem ak budem vedieť. Veľa úspechu pri rozhodovaní. Riaď sa podľa srdca, ty budeš tú zbraň používať. Samozrejme v Tvojich finančných možnostiach. ◄ reagovať
Mám tuhle kulovnici skoro 9 let a jsem celkem spokojený. Je pravda, že povrchová úprava není nic moc a černění je spíš " náznakové"... A doporučuju spíš 7x64 než 308W. Mám totiž 308 a párkrát se mi stalo, že při rychlém přebíjení se mi šprajcl náboj. Zásobníková schránka je totiž dělaná na delší patrony. To bylo lepší u ZKK, protože tam existovala varianta 601 pro kratší hilzny - 243 a 308 Win. Tu jsem měl taky, ale prodal jsem jí po 3 letech. Nevyhovovala mi a " neměl jsem jí rád". :-) Z ČZ mám vystřeleno asi 800 ran a celkem to jde. Jen jsem už začal střílet bez napínáčku, protože se oběhal a není ho možný naštelovat najemno. Jak jsem se dozvěděl, to je u těhle kulovnic běžný. Prostě Mannlicher to není :-)) ◄ reagovať
Rado CZ550 sa robi v kope kalibrov, 308Win je samozrejmostou, komercne najrozsirenejsi kaliber by si malokto nedovolil zaradit do vyrobneho programu. Spomedzi lovecky bezneho streliva je 308 win taky najvyvazenejsi naboj co sa tyka energie (zhruba) k dlzke naboja. A pritom malokto vie, ze hilzna 308W ma na ovela viac ako ju laboruju vyrobcovia. ◄ reagovať
kolega teraz objednaval CZ550 cal.270W podla mna celkom slusne nemam sice s tym skusenost ale ja mam zalusk na 308W je aj v tomto kalibri? ◄ reagovať
SPCE-nieje neaka svetoborna strela ale ked zabijala pred 50 rokmi tak bude zabijat aj za 50rokou ...jasne ze su aj lepsie strely ale su o dost drahsie ja si rad vystrelim aj dohlupa na terc a raz tak drahe strelivo to fakt len kupit na jelena a potom cely rok pozerat na pusku a nestrelit si s nej....ja osobne pouzivam SPCE preto ze ma doteraz nesklamalo a je lacne...a 550 nava v 7X64 bude mozno aj moja volba ale az na buduci rok:)este musim dosetrit na 223exclusive:)))) ◄ reagovať
mam CZ 555 je dost podobna CZ550 a som snou spokojny,pouzivam naboje Sellier Belot su dobre a hlane cenove najdostupnejsie,priatelia maju CZ550 su spokojny....k predaju moj nazor....je ich uz dost vela na trhu .....odporucam Rado2404 ◄ reagovať
nie co ja na to nikomu neberiem jeho nazor ◄ reagovať
prave vcera som tu cital ze SPCE je najhorsie strelivo co ty na to??pouzival si aj nieco ine? ◄ reagovať
to je fakt len som chcel aby niekto z vlastnych skusenosti co to napisal o tejto zbrani.a ake strelivo pouzivas slavomir? ◄ reagovať
aj ja ti dam otazku Rado 2404 prečo sa tiez predavaju Blaser, preco sa predavaju Beretta, preco sa predavaju Zkk a ine luxusne zbrane ktore uz boli pouzite. Je to vec nazoru kazdeho, poznam ludi ktori uz mali minimalne 15 pusiek a vzdy nieco skusaju a stale niesu spokojni. ale asi chyba bude v nich. Ja osobne mam CZ555 v kalibri 7x64 a puskohlad Meopta 7x50, nemam toho vela postrielaneho , ale to co som strelil tak som s presnostou a s ucinkom kalibru nadmieru spokojny. Co sa tyka sucasnych ponuk zbrani na trhu, myslim si ze za tie peniaze kvalitna a elegantna zbran. To je moj nazor. ◄ reagovať
chcel by som nieco ako 308W,alebo 7x64 ◄ reagovať
su kvalitou umerne cene urcite ti posluzi k spokojnosti a teraz nova florianka je fakt podarena gulovnicka uz len dobry kuker montaz a mas super pracovnu pusku ktora ak niesi narocny nesklame moj skromny nayor:) ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie CZ 550 FS kaliber 270win! PROSIM vyjadrite sa aky mate na to nazor? (autor: Hunter69).
alfa - aké paprčenie ? nevyťahujme na seba veci z monulosti, to len svedčí o tom, že sme problém neriešili doteraz. prečítal som si elpšie svoj príspevok z 5.12. a uznám, že som zabudol prihodiť smajlíka. Ty takisto vyberaj slová čo píšeš, tvoj príspevok z 8.12. tiež nieje "najcitlivejší" ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie CZ 550 FS kaliber 270win! PROSIM vyjadrite sa aky mate na to nazor? (autor: Hunter69).
270win, jedna zo správnych volieb v kombinácii správneho streliva. Na Slovenské revíry vhodná. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.