Ake su recenzie na novu gulovnicu od Českej Zbrojovky na rok 2012-13 . Bude to to iste ako model 550 s maličkymi vylepšeniami alebo to bude uplne nova gulovnica s vymakanejšim zaverovym mechanizmom lebo už teraz starši model 550 mal zaver nič moc ... Čo vy na to ?
Moja prvá a zároven posledná skúsenost s touto zbranou-v jednom polovníctve mali skladom ráž 30-06 a 243.Po overení,že sú na sklade som sa v rámci služobky rozhodol ich "otestovat".Vyzbrojený vybíjacími nábojmi v oboch rážach som si nechal vyložit obe.Klady-krásne drevo u oboch modelov,spracovanie bez výhrad,výborné vyváženie-tažisko zbrane je medzi strelcovimi rukami,bližšie k lúčiku,čím nepripadá,že má 3,3kg.Spúšt-u oboch výborná už z fabriky,lepšia ako má moje SAKO.Vravím si -paráda,až na tú krátku hlaven.Horšie to už bolo s chodom záveru-síce lepší ako u 550,ale stále NIč-MOC.Kryt mušky-nič sa nedeje,dá sa dolu.Ergonomia-pištolová rukovat fajn,ale chrbát pažby sa nepodaril-po prilícení cez mech .mieridlá super,na optiku to nie je.A potom to prišlo-vsuniem vybíjací náboj priamo do komory-nevytiahlo a pri vybíjaní ostal v komore u oboch ráží.Skúsili sme vybíjčky priamo z predajne-rovnaký výsledok.Náboje som vytiahol a skúšal s ostrými.Naládoval som do schránky 5-prvé 4 bez problémov nabíjanie aj vybíjanie,posledný sa vždy vzpriečil a ani za B..a do komory-u oboch ráží!Pružina schránky!Nerozumiem jednej veci-ako niečo takéto može opustit fabriku a prejst cez výstupnú kontrolu.Chcel by som sa spýtat p.Vrágu,ako robil nástrelný terč-asi s tuškou,alebo posledný náboj vložil priamo do komory.Ked porovnám túto katastrofu s AZ 1900 PRO S BATTUE,kde pultová cena je vyššia iba o 180Ečiek,tak nie je o čom.CZUB Už ASI SKUTOčNE STRATILI SúDNOST.
Príspevok presunutý z diskusie Začiatočník (autor: medom).
Príspevok presunutý z diskusie Začiatočník (autor: medom).
všetko sú to kalibre jednej kategórie a sortiment streliva je široký, teda je viac menej vecou vkusu ktorý si vyberieš. Balistické rozdiely sú síce na úrovni pár centimetrov rozdiely,ale prakticky sú rozdiely nespozorovatelné v bežnej praxi. Vyber si ktorý sa ti páči najviac. nech ti slúži ! ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie CZ 550 EXCLUSIVE 30-06 (autor: edo332).
Ja mam CZ 550 LUX a pouzivam Selier Bellot naboje a nestazujem sa - za dva roky uz mam 3 jelenov, muflona daniela a zopar diviakov. Velmi dobra zbran, truchu tazka aj ked hovorit o tom ze rozdiel 500g je pre niekoho dolezity, ... neviem. Optiku mam Meoptu 3-12 x 50 z bodom a nedam dopustit. okolo 4 je super pri splne a za sera a za dna som zatial pouzil najviac 10, viac netocim, lebo sa Ti obraz chveje pomaly s kazdym uderom srdca a trochu to znervoznuje.
DOBRA SPOLAHLIVA ZBRAN. ◄ reagovať
a čo hovoríte na tú točenú hlaveň? taky nezvyk že? ◄ reagovať
Dnes som mal v ruke.Veľmi pekná zbraň.Pre mňa je nezvyk,že nemá mieridlá a je trošku massívna ale naozaj pekná. ◄ reagovať
Sedí. Ja mám Meoptu 7x50 so svetelným bodom. Poľujem s tým asi 6 rokov a som spokojný. ◄ reagovať
tak ja by som asi meoptu 7x50 ◄ reagovať
Mám Cz 550 Premium. súhlasím so xichtikom, že tam asi nejaký rozdiel nebude. Čo sa mi páči na tejto zbrani je masívne vyhotovenie zbrane a masívna gumená bodka, ktorá tlmí dobre spätný ráz, takže nejako nevnímam údajné "kopance" tohoto kalibru. Aký puškohľa? Záleží koľko máš peňazí a akej značke veríš... . ◄ reagovať
CZ 550 Exklusive. Zbrane bez mieridla.:pozri na odkaz ◄ reagovať
mám CZ 550 LUX 30-06 a myslim ze velky rozdiel to nebude...ja som velmi spokojny, zver dobre znakuje a väčšinou neodbieha ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie cz 550 7X64 (autor: spicer1).
neváhaj a kupuj. paródie na gulovnice typu IZ 18, ZBk ti priensú len problémy, normálna gulovnica doslova už za pár šupiek je v tvojom prípade ZKW či CZ 527, napináčik, zásobník, slušná úprava....alebo chceš proste len "horneta" čo striela ? ◄ reagovať
hmm a na čože ti bude hornet ? ◄ reagovať
ahojte polovbici potrebujem poradit chcem si kupit hornet len neviem aky typ zbrane by bol najlebsi ... kupil by som si a cz tu ale na taky mali kaliber zu hrozne drahe ... ◄ reagovať
edu presne ako hovoris:) ◄ reagovať
Milanko Ty si naozaj celý koli :))) Počuj ,že si Ty chýbal na ZŠ ? Máš jednu veľmi zaujímavú vlastnosť . Urobíš skoro vždy viac hrubíc ako napíšeš slovičiek :) To sa mi na tebe zdá obzvlášť inteligentné . Vlastne okrem tých hrubíc si na tejto stránke ničím neprispel. Maestro inteligent ! :) ◄ reagovať
edu nie koli mne daj koli inym nehamby sa vymackni sa :)co mas na srdci daj ja znesiem neboj :)urcite stvoris este nieco inteligentne ◄ reagovať
Milanko rozumné pre teba ťažko niečo dať. Ty na to či je niečo rozumné nemáš šancu prísť :) No nekúp to ! ◄ reagovať
edu:) ides este daj nieco rozumne ◄ reagovať
Milanko 12 keď si ma už tým Ferdom mravcom nazval, mám tu aj ja pre teba niečo ,ako experta na zbrane a všetko :))
odkaz ◄ reagovať
Milanko 12 ja som tebe nikdy neradil. Radiť sa dá iba tým čo o to stoja . Nenaučili ťa písať !Nenaučili ťa slušnemu správaniu!Nenaučili ťa poďakovať ! Tak žiaden strach teba už nikto nenaučí nič .Už si za horizontom . Budeš to musieť dožiť s tým čo vieš .Vlastne nevieš :) Veľa toho nie je a učiť sa to vidieť ,že ťa veeeeľmi bolí :) Za dva roky učinkovania na tejto stránke si jej veľa neprospel . Tých pár nezmyslov čo si tu vypotil s hrubicami hodnými žiaka 1 triedy ZŠ bez toho by sa stránka určite zaobišla . Ale neboj veď si dobre utajený nik sa nedozvie ,že ten ...... si práve Ty huaaa :))))))))))))))))))))) ◄ reagovať
EDU-mna nerozhadzes aj tak si ferdo mravec vsade si bol vsetko vies a kde si nebol tam sa chystas takze ked ti odpovedam neber to ako konverzaciu iba ako slusnot kaze mudrejsiemu ustupit preto koncim stebou...ty sa sam menoval za najlepsieho radcu ktory vo vsetkom poradi najlepsie ... mozes ty radit tak 14 rocnym chlapcom ty ti to este zeru aj ked nie uz dlho... ◄ reagovať
Mám pocit ,že keď mi odpovedáš tak sa so mnou bavíš :) pán nedokonalý :) Nemaj komplex všetko bude ok :) Len napísať 23 slov a urobiť 24 pravopisných chýb sa mi zdalo priveľa . Aj ja tiež robím pravopisné chybičky bežne, len nejakú mieru by aj toto mohlo mať :) Okrem iného mi unikla pointa tvojho príspevku :) ◄ reagovať
edu-pan dokonaly stebou ja sa nebavim:) ◄ reagovať
Hornet22 - ty sa asi nábojom rozumieš tiež ako murár sústruhu :) 308 Win je s dobrým výberom streliva ovela lepšia na spoločné polovačky, pri 7x64 ťažšiu strelu ako 11,5 gramu asi ani nezoženieš, kdežto pri 308Win v pohode 13 gramové, keď to pritiahneš za vlasy tak aj 14,? neviem presne, tuším 14,3 gramové poloplášte. Odklonila? vychýlila? v suchom obilí ? aké strelivo si používal? hmm, zaujímavé čítať Tvoje skúsenosti, čo si ty vlastne od tej 308 Win očakával? Zhruba tvrdiť, že 7x64 je vo všeobecnosti lepšia ako 7x64 je tiež trochu pritiahnuté za vlasy :))) ◄ reagovať
kaliber je super zbran za tie penize tiez ale nic scetoborne to nieje vseci to kupuju len koli cene malo polovnikou koli kvalite ◄ reagovať
cz 550 7X64 je výborná zbraň .Pomer kvalita a cena je priaznivý a postačí Ti na všetkú zver! ◄ reagovať
Hornet 22 si ma rozosmial :)))))))))))))))))) ◄ reagovať
308W je dobrý kaliber, len som s ňou mal problémi na spoločných polovačkách, strely sa buď odkláňali alebo dokonca rozbíjali o konáriky, podobne aj v suchom obilí, preto som ju predal a mám 7x64, je to optimálna zbraň pre SR s variabilnosťou streliva na všetkú zver, som s ňou naprosto spokojný ◄ reagovať
MSmarian ja som sa vyjadroval len ku kalibru, 7x64 a ku puške CZ 550, nie k niečomu čo ty predávaš, já som len napísal že puška CZ 550 je dobrá puška a 7x64 je dobrý kaliber a maximálne vhodný pre polovanie na zver na Slovensku, to je celé. ◄ reagovať
Lovec84, je to skutočne dobrá puška, za dobrú cenu. Niektorým sa zdá, že pýtam moc, 900,- EUR s montážou a optikoou, lenže vystrelil so ms nej len 49 náboijov, čienenie nei je ošúchané. Ak sa to neikomu zdá moc, nech si kúpi nejaký starý krám alebo novú. ◄ reagovať
MSmarian- tieto dva kalibre su veľmi podobné a oba výborné. Viac záleží na výbere streliva ako na výbere s týchto dvoch kalibrov ja mám 7x64 aj 308W, mne sa zasa osobne páči viac 7x64, ale to je len môj názor.
Inak CZ 550 je výborná puška mám ju v kalibre 7x64 sedem rokov a mám na nej meoptu 7x56 s č. b. . Absolútna spokojnosť.
Ak si ju spicer1 kupi a bude používať strelivo normu vulkan, alebo RWS Evo, tak bude nadmieru spokojný. ◄ reagovať
Ja si myslím, že kalibe 308 WIN je lepší, mám s týmto kalibrom veľmi dobré skúsenosti. ◄ reagovať
Ja si ju idem koncom mesiaca kupiť a som zvedavý aké máte na nich optiky, akú by ste mi odporúčali? ja by som chcel Leupold VX-3 3.5-10x50mm Ger4. LaL zdar ◄ reagovať
Ja mám CZ550 7x64 sedem rokov, strielam líšku, srnčiu, diviačiu a som s ňou spokojný ◄ reagovať
vrelo odporucam ja som sice zaciatocnik mam taky isto cz550 7x64... rozptyl ma na 120m asi okolo 2cm :) ale tak hovorili ze nie kazda je vraj taka vydarena neviem no ...ja som s nou velmi spokojny mam streleneho srnca a diviaciu a lisku vsetko ostalo v ohni...;) skus este nejake stranky alebo najlepsie si ju pozriet a ak ma nejaky tvoj znamy tak vyskusat ... to by ta malo presvedcit ci ano alebo nie LaL zdar :) ◄ reagovať
Normálna guľovnica. Čo chceš vedieť? Mám s tým strelené mačky, líšku, srnčiu, diviaka. Na Slovensku zrejme najrozšírenejšia guľovnica v jednom z najpoužívanejších kalibrov. Či sa ti oplatí, to si musíš vyriešiť sám. O zbrani aj kalibri už toho bolo napísané spústa, stačí prehľadať slovenské a české stránky. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Čo hovorite na CZ 550 FS?hodi sa pre zaciatocnika? (autor: Hunter69).
Hunter69- v 7x64 je širšia ponuka streliva a je to klasika. Inak su tie kalibre ozaj veľmi podobné. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.