M.K.P. AGRO služby
dnes je streda,  22. január 2025,  meniny má Zora,  spln: 13. január 2025,  dnes východ slnka: 07:29,  dnes západ slnka: 16:26
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

CZ 550-557-FS - diskusia

autor: off brano027
pridané: 25.11.2012 19:26

Ake su recenzie na novu gulovnicu od Českej Zbrojovky na rok 2012-13 . Bude to to iste ako model 550 s maličkymi vylepšeniami alebo to bude uplne nova gulovnica s vymakanejšim zaverovym mechanizmom lebo už teraz starši model 550 mal zaver nič moc ... Čo vy na to ?

počet zobrazení: 97 408
počet hlasov: 0
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off BLEIKER, 13.3.2014 o 19:51

Moja prvá a zároven posledná skúsenost s touto zbranou-v jednom polovníctve mali skladom ráž 30-06 a 243.Po overení,že sú na sklade som sa v rámci služobky rozhodol ich "otestovat".Vyzbrojený vybíjacími nábojmi v oboch rážach som si nechal vyložit obe.Klady-krásne drevo u oboch modelov,spracovanie bez výhrad,výborné vyváženie-tažisko zbrane je medzi strelcovimi rukami,bližšie k lúčiku,čím nepripadá,že má 3,3kg.Spúšt-u oboch výborná už z fabriky,lepšia ako má moje SAKO.Vravím si -paráda,až na tú krátku hlaven.Horšie to už bolo s chodom záveru-síce lepší ako u 550,ale stále NIč-MOC.Kryt mušky-nič sa nedeje,dá sa dolu.Ergonomia-pištolová rukovat fajn,ale chrbát pažby sa nepodaril-po prilícení cez mech .mieridlá super,na optiku to nie je.A potom to prišlo-vsuniem vybíjací náboj priamo do komory-nevytiahlo a pri vybíjaní ostal v komore u oboch ráží.Skúsili sme vybíjčky priamo z predajne-rovnaký výsledok.Náboje som vytiahol a skúšal s ostrými.Naládoval som do schránky 5-prvé 4 bez problémov nabíjanie aj vybíjanie,posledný sa vždy vzpriečil a ani za B..a do komory-u oboch ráží!Pružina schránky!Nerozumiem jednej veci-ako niečo takéto može opustit fabriku a prejst cez výstupnú kontrolu.Chcel by som sa spýtat p.Vrágu,ako robil nástrelný terč-asi s tuškou,alebo posledný náboj vložil priamo do komory.Ked porovnám túto katastrofu s AZ 1900 PRO S BATTUE,kde pultová cena je vyššia iba o 180Ečiek,tak nie je o čom.CZUB Už ASI SKUTOčNE STRATILI SúDNOST.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 11

komentáre

zoradiť
zobrazené 561-600 z 795 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

Príspevok presunutý z diskusie CZ550 exclusive (ebony edition) (autor: michal89).

off michal89, 7.1.2011 o 19:50

a Remington 700 sa kde da kupit na slovensku?... za 1200 Eury by som to aj zvazoval... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

Príspevok presunutý z diskusie CZ550 exclusive (ebony edition) (autor: michal89).

off motaq, 7.1.2011 o 19:37

lanus prepac za preklep ◄ reagovať

off motaq, 7.1.2011 o 19:36

lnus, neviem ci je extra lahky ten Seven ale ked ho zoberiem do ruky a porovnam s mojou CZ537 tak je to rozdiel. ked sme ju kupovali tak si manzelka skusala CZ550 a aj Rosler ale ked potom zobrala do ruky seven nebolo o com. ◄ reagovať

off peter1985, 7.1.2011 o 17:29

mate problemy moja puska vazi 7 kg :D ◄ reagovať

off lanus, 7.1.2011 o 16:40

Edu nerozumiem tvojej otázke,ja som sa k Rösslerovi zatiaľ nevyjadroval (vyzdvihnutím vyváženosti u Sevena som chcel "vysvetliť" jeho zdanlivú ľahkosť) ! Skúsenosť s Rösslerom mám však takú,že potrebuje už aj v 308 Win. mimoriadne silný ú chop podpažbia pri streľbe pre extrémny zdvih hlavne! ◄ reagovať

off Jager68, 7.1.2011 o 16:04

EDU..Dr.Hanák vychváli každú guľovnicu ktoru dostane zadarmo... ◄ reagovať

off Edu, 7.1.2011 o 15:49

lanus a rossler je nevyváženejší v čom ? ◄ reagovať

off lanus, 7.1.2011 o 15:45

Seven nie je vôbec extra ľahký,pri dĺžke hlavni 20" (50,8 cm) má 2,95 kg ;je však výborne vyvážený ! Nie každý však zaregistroval,že ako správna flinta do pohonu má stúpanie vývrtu v 308 Win. 10" (namiesto obvyklých 12") čiže žiaden problém so stabilizáciou aj najťažších laborácií ! ◄ reagovať

off Edu, 7.1.2011 o 15:17

motaq mňa by zaujímalo o koľko je ten remington ľahší od rosslera ??? Keď píšeš :"co sa tyka remingtonu model SEVEN tak je to velmi dobra volba hlavne ak chces lahucku, kratku gulovnicu" Podľa mňa je remington oveľa ale oveľa ťažší. Remington je dobrá zbraň nestojí však 800€ ale 1200€ potom je blaser R 8 ktorý sa dá kupiť už okolo 2000€ a tak by sme mohli pridávať . Keby stál remington a rossler rovnako moja voľba by bola pre rossler . ◄ reagovať

off peter1985, 7.1.2011 o 15:04

Edu: Ja mam osobnu skusenost s troma reklamaciami , to nie je ze niekde niekto pvoedal :D Urcite by som si vybral niektoru z rady od remingtonu a SEVEN tu dobre padol ◄ reagovať

off peter1985, 7.1.2011 o 15:02

Seven je urcite vyborny za 1200 eur je to vyborna zbran , v podstate by som povedal ze je nejakou odpovedou na Manlicher ultra light, s tomu montaz NF a nieje co riesit , spracovanie je pekne, a spust X-Mark pro je plne nastavitelna ◄ reagovať

off Edu, 7.1.2011 o 15:01

peter1985 ja som povedal iba môj názor na zbraň že sa stotožňujem s pánom Hanákom ,ktorý mal možnosť rok testovať túto guľovnicu . Neviem do akej miery je informácia o troch reklamáciach spúšte hodnoverná ,ale keby sa to i stalo nič to neznamená. To sú také keci ako že zaver na blaseri je nebezpečný lebo to niekto niekde napísal :-D a pridal foto o nehode :-D Môj pocit zo zbrane rossler je len ten najlepší po všetkých stránkach . Doporučujem vyskúšať každému kto má iný názor. ◄ reagovať

off motaq, 7.1.2011 o 14:56

michal89, ak myslis tu vystavu v Inchebe co byva kazdy rok tak to by som veltrhom nenazval. Za posledne roky zbytocne vyhodene peniaze na vstupne. co sa tyka gulovnic, rosler porovnat s ceskou neviem ale co sa tyka remingtonu model SEVEN tak je to velmi dobra volba hlavne ak chces lahucku, kratku gulovnicu, manzelka ju ma v 308Win. a maximalna spokojnost. nekope, lahocka no proste fantazia. ◄ reagovať

off peter1985, 7.1.2011 o 14:52

Rostler ma problemove spuste 3x reklamacia 3 zbrani nie jednej :D, ale samozrejme zalezi ale je to problematicke, nech si kazdi kupi co chce :D Dr. Ing Jana Hanaka by som nejak zvlast nebral nakolko je pre srandu kralikom najme svojou neznalostou ◄ reagovať

off michal89, 7.1.2011 o 14:43

o dva tyzdne cez vikend je v Bratislave v inchebe veltrh tak sa tam chystam a istotne ju tam budu mat. Omakam si ju a uvidim. Ráž zoberem asi najskor 270 w. ◄ reagovať

off Edu, 7.1.2011 o 14:36

Jager68 mne sa práve roosler veľmi páči. Za 800 euro samozrejme ! Rakusky poľovník si kúpi Blasera R8 ,merkla,sauera ,heym atď. Mňa guľovnica roosler veľmi oslovila a to prakticky všetkým ! V tej cenovej kategorii by som si určite vybral práve túto guľovnicu . Takto to vidí Dr. Ing.Jiří HANÁK po roku používania Kulovnici Rössler Titan hodnotím po konstrukční stránce jako excelentní, kde je vidět dlouholetá zkušenost jejího tvůrce v konstrukci zbraní. Mechanismy jsou jednoduché, účelně funkční a plně spolehlivé. Velkou výhodu spatřuji v možnosti výměny hlavně za jinou ráž a to, že hlavně pochází od renomovaných výrobců a jsou špičkových technických parametrů. Dílenské zpracování celé zbraně je bezchybně dokonalé. Při praktickém používání jsem oceňoval především chod spouště, který je v jakémkoliv režimu zcela precizní a zdůrazňuje pocit jistoty a důvěry ve zbraň a především zajišťuje překvapivě přesnou střelbu. Přesnost zbraně je její favorizovanou předností. V praktických podmínkách jsem ocenil vyjímatelný zásobník, který zvyšuje bezpečnost a operativnost zbraně. V letních vedrech, při lovu srnčí zvěře, byla velmi pohodlná nízká hmotnost zbraně, která se ani u ráže 8 x 57 JS neprojevila v nijak silnějším zpětném rázu. Ten je eliminován především dokonalou ergonomií celé zbraně. Zbraň se příjemně nosí a jednoduše ovládá. Je estetická na první pohled a ve své funkčnosti dokonalá tak, že uživatel si ji rychle oblíbí. V neposlední řadě je pro její budoucí uživatele předností velmi příjemná cena. odkaz odkaz odkaz Mal som možnosť vyskúšať a držať v ruke . Nádherná zbraň lahunká ako pierko a podľa mňa od cz má lepšie uplne všetko. Čo sa týka skladačky všetky renomne značky sa uberajú práve smerom skladačiek Blaser,merkel,sauer,heym a iné. Hlaveň od Lothar Walther lepšia ako čz ,spúšť lepšia ako čz ,pažba lepšia ako čz ,záver lepší ako čz atď. Samozrejme komu sa viac páči čz nech si ju kúpi. ◄ reagovať

off Jager68, 7.1.2011 o 14:13

TAk...Rosler..nic moc.Taka hračka z detskeho obchodu..chabý úpokus o flintu.(Majitelia flinty..neurazajte sa.RAdsej si kupim CZ alebo Browning a to je uz za 1200€ velmi slusna zbran.).Rosler a kvalita lepsia ako CZ.??..s velkym otaznikom.a to nie som zastanca CZ flínt.(,,mojím tajným snom" je IŽ-ka v cene dvoch krabiciek lepsieho streliva)..ale Rosler´=..možno sem tam ,,jemnejsie" spracovanie a nieco pre oko.Ked sa na Rosler opytas rakuskych jagrov.len mavnu rukou..nebudem rozpisovat..Ano.Remington nie je vzhladovo pekná flinta.Ale 700vka alebo rada SEVEN..slovom..su daleko lepsie ako Rosler..6x62 Freres je velmi velmi slušný kaliber.Poloval som s nim v Rakusku s jednoranovou zlamovackou.Parada.Strelivo zoženieš v Rakusku.Cena je tiez Rakuska.KJG nie je problem.85€ krabicka??? Edu napisal 270W.maximalny súhlas.Pozdravujem všetkych. ◄ reagovať

off Edu, 7.1.2011 o 14:06

Veru tak operak ja mám ekvivalent o R 1mm v GB 7x65/12 . Je zbytočné vymýšlať niečo iné . Toto je na Slovensku dostačujúce . Netreba nič silnejšie ani slabšie .Teda samozrejme pri výbere jedinej guľovnice . ◄ reagovať

off operak, 7.1.2011 o 13:58

270 W je americký ekvivalent kalibru 7x64.Ako Ti Edu doporučil,je to na naše podmienky ideálny kaliber.Poľuje s ním celý život môj otec i ja. ◄ reagovať

off peter1985, 7.1.2011 o 13:45

Preco kupovat nieco kde je maly dostup streliva 270 win dobra volba mal som CZ 550 v nom, aj 6,5x55 SE ◄ reagovať

off michal89, 7.1.2011 o 13:42

povodne som chcel 6x62 fréres, len problem by bol do toho zohnat strelivo.. ◄ reagovať

off Edu, 7.1.2011 o 13:41

Osobne by som sa rozhodol pre W 270 zo spomenutých ráží. ◄ reagovať

off michal89, 7.1.2011 o 13:24

no tak pojdem pozriet k teremovej do bystrice..prevedenie exclusiv by som chcel ale neviem sa rozhodnut medzi ražami, zvažujem 6,5x55 SE, 6,5x57 a 270 winchster.. ◄ reagovať

off peter1985, 7.1.2011 o 13:14

Vsetko je lepsie od CZ ◄ reagovať

off Edu, 7.1.2011 o 13:08

michal89 chyt ten rossler do ruky a bude ihned rozhodnuté !!! Je to ako sa baviť o škodovke a mercedese . ◄ reagovať

off michal89, 7.1.2011 o 13:00

tie remingtony možu byt kvalitne ale sa mi vobec nepačia vzhladovo a chcem nejaku peknu gulovnicu ktora mi sadne do oka a konkretne ta cz a rossler sa mi zapacili.. ◄ reagovať

off army9, 7.1.2011 o 12:42

Ta CZ 550 EXCLUZIVE (EBONY EDITION) je oproti beznej luxke rozdielna len na vzhlad . Nebude ani presnejsia , ani kvalitnejsia . Jednoducho len inak vyzera . V podobnej cenovej relacii by som uvazoval nad Remingtonom . Je tam mnozstvo typov a prevedeni jak konstrukcnych , materialovych tak i cenovych. ◄ reagovať

off Edu, 7.1.2011 o 12:06

michal89 rossler je zbraň za 800€ uplne špičková . Tu by bolo moje rozhodnutie pre rossler bez mihnutia oka !!! ◄ reagovať

off peter1985, 7.1.2011 o 11:46

vsetky hlavne CZ su kovane za studena , najlepsie hlavne ako krieger, Border, Lilja alebo tsar-canon pouzivaju metodu tzv. "rifle cut". Zastudena kovane hlavne nikdy nedosiahnu tuto presnost a kvalitu. na tuto vzdialenost si mozes kupit cokolvek 250 m nieje ziadna zavratna vzdialenost ktoru by nezvladla lovecka puska s CIP komorou ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Začiatočník (autor: medom).

off wato, 21.12.2010 o 20:39

Taký istý problém som pred pár rokmi riešil aj ja ako začiatočník. Nakoniec zvítazila 7x64 ako univerzál do našich podmienok. Ale každý jeden polovník ti chváli svoju. Kúpiš nakoniec aj tak podľa seba. ◄ reagovať

off durko59, 21.12.2010 o 18:59

to je uz len vecou vkusu...vsetky tri kalibre su velmi vhodne a je široky sortiment vyberu streliva...mislim ze su u nas aj najoblubenejsie... v tejto diskusii si bude chvalit kazdy svoj chvost :) ◄ reagovať

off 308-Win, 21.12.2010 o 17:40

7x64 alebo 308. vykonne su si dost podobne a su vynikajuce na nase podmienky...30-06 je aj dost rychla...ale porozmyslaj aj nad 8x57 js, vykonne je na tom jak 30-06 ale je pomalsia a netrha tak. ◄ reagovať

off orol, 21.12.2010 o 11:48

Čo by si chcel, už viacmenej vieš. Teraz by bolo úplne ideálne streliť si dva-tri krát zo 7x64, 308W a 30-06 a potom kupuj. Všetky tri uvádzané kalibre sú vhodné. ◄ reagovať

off fatran, 21.12.2010 o 10:50

zožeň troják 7x64/308WIN/30-06 a máš pokoj ◄ reagovať

off brandys, 21.12.2010 o 10:27

kup si 30-06. ◄ reagovať

off hunter2, 21.12.2010 o 10:16

Rozhodne 7x64 a nad iným ani nerozmýšľaj . Potom dáš na moje slová. ◄ reagovať

off iboo, 20.12.2010 o 21:38

medom založil si svojim sposobom blbú tému a teraz čítaj a vyznaj sa :) ◄ reagovať

off startoci, 20.12.2010 o 20:31

radšej 308-čku ◄ reagovať

off swdtiger, 20.12.2010 o 20:05

springfilda ◄ reagovať

off adam89, 20.12.2010 o 14:55

7x64.... ◄ reagovať

zobrazené 561-600 z 795 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk