M.K.P. AGRO služby
dnes je streda,  22. január 2025,  meniny má Zora,  spln: 13. január 2025,  dnes východ slnka: 07:29,  dnes západ slnka: 16:26
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

CZ 550-557-FS - diskusia

autor: off brano027
pridané: 25.11.2012 19:26

Ake su recenzie na novu gulovnicu od Českej Zbrojovky na rok 2012-13 . Bude to to iste ako model 550 s maličkymi vylepšeniami alebo to bude uplne nova gulovnica s vymakanejšim zaverovym mechanizmom lebo už teraz starši model 550 mal zaver nič moc ... Čo vy na to ?

počet zobrazení: 97 411
počet hlasov: 0
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off BLEIKER, 13.3.2014 o 19:51

Moja prvá a zároven posledná skúsenost s touto zbranou-v jednom polovníctve mali skladom ráž 30-06 a 243.Po overení,že sú na sklade som sa v rámci služobky rozhodol ich "otestovat".Vyzbrojený vybíjacími nábojmi v oboch rážach som si nechal vyložit obe.Klady-krásne drevo u oboch modelov,spracovanie bez výhrad,výborné vyváženie-tažisko zbrane je medzi strelcovimi rukami,bližšie k lúčiku,čím nepripadá,že má 3,3kg.Spúšt-u oboch výborná už z fabriky,lepšia ako má moje SAKO.Vravím si -paráda,až na tú krátku hlaven.Horšie to už bolo s chodom záveru-síce lepší ako u 550,ale stále NIč-MOC.Kryt mušky-nič sa nedeje,dá sa dolu.Ergonomia-pištolová rukovat fajn,ale chrbát pažby sa nepodaril-po prilícení cez mech .mieridlá super,na optiku to nie je.A potom to prišlo-vsuniem vybíjací náboj priamo do komory-nevytiahlo a pri vybíjaní ostal v komore u oboch ráží.Skúsili sme vybíjčky priamo z predajne-rovnaký výsledok.Náboje som vytiahol a skúšal s ostrými.Naládoval som do schránky 5-prvé 4 bez problémov nabíjanie aj vybíjanie,posledný sa vždy vzpriečil a ani za B..a do komory-u oboch ráží!Pružina schránky!Nerozumiem jednej veci-ako niečo takéto može opustit fabriku a prejst cez výstupnú kontrolu.Chcel by som sa spýtat p.Vrágu,ako robil nástrelný terč-asi s tuškou,alebo posledný náboj vložil priamo do komory.Ked porovnám túto katastrofu s AZ 1900 PRO S BATTUE,kde pultová cena je vyššia iba o 180Ečiek,tak nie je o čom.CZUB Už ASI SKUTOčNE STRATILI SúDNOST.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 11

komentáre

zoradiť
zobrazené 521-560 z 795 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

Príspevok presunutý z diskusie CZ 550MC (autor: tomko).

off peter1985, 22.1.2011 o 16:55

Dotaz bol na zbran do 1000 eur, odpoved je cokolvek len nie CZ , tato diskusia je OT!!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off lovec84, 22.1.2011 o 16:29

Edu ja sa nemienim dohadovať čo je lepšie, ja som len napísal čo sa dá zohnať v tej cene +- daaká stovka. ◄ reagovať

off lovec84, 22.1.2011 o 16:22

Neviem či aj lepší, ale určite je rossler krajší ako ČZ. Ide o to ako zhltne ranu. Pokiaľ je to 7x64 alebo 308 Win je to OK, ale ak by si si strelil s 300 WM s manlicherom a s rosslerom tak by si videl rozdiel. ◄ reagovať

off peter1985, 22.1.2011 o 16:22

nieje plast ako plast toto su sklolaminaty je to omnoho lepsie ako drevo ak sa bavime a vlastnostiach drevo sa celkovo nehodi vobec- pracuje, ja by som si drevo na zbran nikdy nedal- ak tak len laminatove drevo max., podstatne je ulozenie ako je zaver ulozeny v tej pazbea.E ste ste nikto nespomenul RPA na seriovky su to vyborne zbrane lepsie ako manlicher ci blaser, akurat ich cena zacina od 3000 eur , s tou montazou - kazda puska si vyzaduje kvalitnu montaz ci uz weaver listu alebo nieco ine kvalitne kruzky, hlavne to musi byt vylapovane do roviny, aby to neplo puskohlad , potom sa mozete cudovat ze vam skacu zamerne osnovy ◄ reagovať

off Edu, 22.1.2011 o 16:19

v čom je vyváženejšia od rosslera ??? odkaz Keď už dá 1200€ za manlichera môže dať rovno 1600 za blasera .Bavíme sa samozrejme o plasťáčikoch nie o drevennej zbrani akou je rossler. Ja som rossler porovnal cenovo s čž nemusíme sa baviť o tom že keď si 20 000 sk priplatí môže mať lepšiu zbraň . Samozrejme to môže !!! Chyť si do ruky čezetu a rosslera a ihned vieš v čom je rozdiel!!! Celkový závěr Kulovnici Rössler Titan hodnotím po konstrukční stránce jako excelentní, kde je vidět dlouholetá zkušenost jejího tvůrce v konstrukci zbraní. Mechanismy jsou jednoduché, účelně funkční a plně spolehlivé. Velkou výhodu spatřuji v možnosti výměny hlavně za jinou ráž a to, že hlavně pochází od renomovaných výrobců a jsou špičkových technických parametrů. Dílenské zpracování celé zbraně je bezchybně dokonalé. Při praktickém používání jsem oceňoval především chod spouště, který je v jakémkoliv režimu zcela precizní a zdůrazňuje pocit jistoty a důvěry ve zbraň a především zajišťuje překvapivě přesnou střelbu. Přesnost zbraně je její favorizovanou předností. V praktických podmínkách jsem ocenil vyjímatelný zásobník, který zvyšuje bezpečnost a operativnost zbraně. V letních vedrech, při lovu srnčí zvěře, byla velmi pohodlná nízká hmotnost zbraně, která se ani u ráže 8 x 57 JS neprojevila v nijak silnějším zpětném rázu. Ten je eliminován především dokonalou ergonomií celé zbraně. Zbraň se příjemně nosí a jednoduše ovládá. Je estetická na první pohled a ve své funkčnosti dokonalá tak, že uživatel si ji rychle oblíbí. V neposlední řadě je pro její budoucí uživatele předností velmi příjemná cena. ◄ reagovať

off lovec84, 22.1.2011 o 16:09

Tak ale manlicher je puška inej kategórie ako rossler. Vyváženosť, kvalita a nepochybne i značka. ◄ reagovať

off Edu, 22.1.2011 o 16:02

Keď mám dať 882€ za českú čezetu kúpim si proste radšej rosslera za 800€ nie len že je lacnejší ale po všetkých stránkach lepší !!!Krajší ,presnejší a o dosť ľahší !!! ČZ 3,3 kg rossler 2,9 kg !!! Je tam možnosť dokúpenia hlavne a iných častí až po luxusne drevo atď. odkaz odkaz Proste si vyskladáš guľovnicu podľa toho aká sa ti páči odkaz ◄ reagovať

off Edu, 22.1.2011 o 15:43

za 1600€ už kupiš blasera s plastovou pažbou a tak môžeme pridávať až prídeme po desatisícové ceny. ◄ reagovať

off lovec84, 22.1.2011 o 15:29

Okolo 1200 € kúpiš aj manlichera s plastovou pažbou. ale tam musíš rátať, že dáš ešte minimálne 250 € za montáž. ◄ reagovať

off peter1985, 22.1.2011 o 15:08

Zalezi aky model,ale dodavky sa vobec nezlepsili, hunter a lite skladom su, ale varmint supervarmint a tactical to je na dlhe cakanie , v podobnej cenovej kategorii a s vybornou kvalitnou mam skusenost s Howou 1500 Super varmint, zbran striela pod 1,5 cm na 100 m 5 ran teda 1/2 MOA a menej, spracovanie vyborne zaver lepsi ako Remington 700 ◄ reagovať

off Edu, 22.1.2011 o 15:03

Karlo ja nestrielam čezetou ale sabatti ani sa nevozím v škodovke ale v Eclasse mercedesi, ani nepoužívam strelivo od S&B ale RWS :-DD Takže ja si nemusím pomáhať .Komu nieto rady tomu niet pomoci. ◄ reagovať

off andy8, 22.1.2011 o 14:59

lubos2,ja som mal objednanú pred časom no zrušil som to ked neprišla ani po 9 mesiacoch,ani predajca napodiv nejak neprotestoval,asi už ani sám neveril, že sa jej dočkám.No asi teraz zavolám do tých šurian alebo Zelenča.Mojím favoritom je Tikka T3 battue lite,takže tú nemusia mať všade skladom. ◄ reagovať

off Karlo, 22.1.2011 o 14:38

edu pomôž sám sebe ◄ reagovať

off Edu, 22.1.2011 o 11:32

dusab vo všetkom je rossler lepší ako čz .Prečítaj si rezenzie a skúsenosti po roku používania .Pozri si dfole uvedené odkazi. Sú však ľudia ktorí sa budú do konca života voziť v škodovke strielať čezetou a strelivom S&B SPCE .Tým žiaľ pomôcť nedokážem . ◄ reagovať

off lubos2, 22.1.2011 o 11:23

V tejto cenovej hladine jednoznačne Tikka. Kvalitná a presná zbraň. Je to robotníčka. A že nemá 4-ku drevo??!! Za drevo sa dnes platí. Daj na predošlé rady starších :)). Určite sa vyrovná iným drahším zbraniam, len tým drevom sa od nich líši. Je to daň za cenu. Skrátka výrobca chce ponúknuť kvalitné zbrane aj menej náročným poľovníkom. Ale preklikaj si trošku fóra a prídeš na to, že skúsený strelci ju dosť chvália. Je to hlavne VEĽMI prsná a ľahučká zbraň, na spätný raz príjemná..., mohol by som pokračovať. Som s ňou nadmieru spokojný :-))). Určite T3-ky majú skladom aj v Šuranoch (tel.č.:0905616251) a taktiež v Zelenči (tel.č.:0905248478). Asi severania prišli na to, že aj štáty bývalého východného bloku môžu byť pre ich trh atraktívne. Nielen USA, kde smeruje väčšina ich produkcie. Dostalo sa mi do uší, že sa v dodávkach na náš trh zlepšili. ◄ reagovať

off peter1985, 21.1.2011 o 22:05

S Tikkou je problem myslim dodavky , firma SAKO/TIKKA vyrobi rocne max 7-8000 zbrani ale castokrat aj menej , dovod je spominany standard kvality , komu sa nepaci T3 hunter moze ist do SAKO 85, inak dodavky su otrasne castokrat Vam nedojde to co ste si objednali, ale ak clovek pocka aj rok a pol ako ja tak zisti preco tak dlho cakal :D, k T3 hunter alebo aj lite a ostatne lovecke verzie len tolko ze s prebijanym nabojom na mieru som dosiahol presnost 3 ran na 100 m do 1,3 cm teda menej ako 1/2 MOA., spust sa da nastavit aj pod 1 kg , chod zaveru ide hladucko myslim ze je jeden z najhladsich seriovych na trhu, dokonca ani na Sako 85 nesiel tak hladucko, zaver je z nereze , dostatocne mohutny 2 ozuby a SAKo vyhadzovac, ak by niekomu vadili plastove casti tak na nete sa da dokupit vsetko kovove , krytka zaveru, zasobnikovy system aj zasobnik pazby cokolvek, set na vymenu hlavne "doma" atd... ◄ reagovať

off tomko, 21.1.2011 o 20:49

kamarát má Rossler titan 6 exclusive a je s ňou celkom spokojný takže teraz neviem ale ma ju už vymenenú lebo na predošlej mu nejak záver pri prebití išiel dosť ťažko..... ◄ reagovať

off andy8, 21.1.2011 o 20:42

lanus,predbehol si ma.akurát som uvažoval,že v danej cenovej relácii do 1000 eur tu ešte nikto nespomenul antonio zolli,má krásne drevo,takže pre tých ktorým nesedí tikka pre škaredé drevo alebo remington lebo je príliš "americký" by to mohla byť dobrá volba ak chcú europsku klasiku.Mal som v rukách,rozhodne lepšia volba ako CZ. ◄ reagovať

on lanus, 21.1.2011 o 13:10

Pre bežného poľovníka môže byť táto akčná ponuka veľmi zaujímavá voľba;(má optimálnu dĺžku hlavne a napináčik sa automaticky "ruší" pri zaistení zbrane;plastovú botku však treba bezpodmienečne vymeniť za gumovú)!odkaz ◄ reagovať

off Pepes33, 21.1.2011 o 12:42

Ahoj, ja som pred dvomi mesiacmi kúpil túto Tikku T3 hunter, v 308W, u pána Jedličku v Zelenči. Stála 1091 eur. ◄ reagovať

off Discover5, 21.1.2011 o 10:07

Nazdar chlapi. Nemáte náhodou nejaký odkaz na Tikka T3, čo stojí, prípadne predajca. Ďakujem. ◄ reagovať

off Jager68, 21.1.2011 o 9:15

Tikka tiež vyzera akoby ju robili nohami(este som nevidel pekne drevo na tej flinte) ale je urcite kvalitnejsia ako spominane flinty.Urcite vydrži spolahlivo fungovať dlhe roky.V cene okolop 1000€ je Tikka T3 vyborna voľba. ◄ reagovať

off dusab, 21.1.2011 o 9:04

A dalsi rakusky super vytvor su gulovnice Voere...tiez podobna konstrukcia, povedal by som este horsia. Pekne je tam jedine drevo, nic viac... Ak Rakusku tak jedine Mannlicher. Aj ked aj ten uz ma dost plastovych dielov. Celkom cenovo dostupny... ◄ reagovať

off dusab, 21.1.2011 o 7:45

V com je ten Rossler taky neporovnateny to by som rad vedel. Ved ta gulovnica vyzera ako keby bola cela z plastu, a nielen vyzera. Poistka z plastu, zasobnik z plastu (kryt) a neviem ci nie aj cely drziak zasobnika a lucik z plastu. Mna teda vobec neoslovila, urcite by som radsej bral nejaku staru zanovnu ZKK, alebo novu CZ550. ◄ reagovať

off palo3006, 21.1.2011 o 7:19

Prípadne Tikka T3 ◄ reagovať

off Edu, 20.1.2011 o 22:30

Za 800€ kupiš rakúskeho rosslera neporovnateľná guľovnica s čz . Takže moja rada za 800€ rossler. Po všetkých stránkach lepšia,krajšia,presnejšia,ľahšia,atď. odkaz odkaz odkaz ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie CZ550 exclusive (ebony edition) (autor: michal89).

off MSmarian, 16.1.2011 o 12:38

CZ550 - normálna puška, strojová pažba,hlučná poistka, niajká sláva. Ani pozlátený kohútik alebo gravír z CZ550 neurobí nijakú výnimočnú zbraň. Ak sa rozhoduješ čo si máš kúpiť určite ti môžem doporučiť Blaser R93 v štandarde alebo R8 v štandarde. Budeš mať kvalitnú zbraň a určite s ňou budeš celý život spokojný. ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie CZ550 exclusive (ebony edition) (autor: michal89).

off motaq, 10.1.2011 o 12:56

v pohode ◄ reagovať

off Edu, 10.1.2011 o 12:33

Ten som nejako prehliadol sorry. Veľmi pekná zbraň . ◄ reagovať

off motaq, 10.1.2011 o 12:29

EDU pozri o akom remingtone hovorime, REMINGTON SEVEN a REMINGTON 700 su dve rozdielne zbrane. Ano REMINGTON 700 ma inu vahu ale ja a aj lanus sme hovorili o REMINGTON SEVEN. staci napr pozriet tu stranku co si daval link ty odkaz. hladaj Remington SEVEN ráže 308Win. tu pisu dokonca ze 2.8 kg. ◄ reagovať

off Edu, 10.1.2011 o 10:37

Ja som chcel vidieť tie rem váhy keď si písal o tom aký je remington ľahučký :-D Ano pri kalibroch 7mm Rem. Chce.; .300 Win. Chce.; .270 WSM; 300 WSM; atd je rossler o 50g ťažší remington však o rovné kilo:-D :-D :-D 2,9 kila majú všetky štandartné kalibre od rosslera pozri si tie váhy remingtona . To nie sú gramy !!! Veľmi ťažký kvicht skoro 4 kilový . ◄ reagovať

off Edu, 9.1.2011 o 22:37

Motaq prajem manželke veľa úspechov. Daj link na terem kde sú tie údajne iné váhy :-DDDD Ďakujem. ◄ reagovať

off motaq, 9.1.2011 o 21:51

Teremova na stranke pise 2,9 - 3 kg podla kalibru, ale suhlas ci 2,9 alebo 2,95 nie je rozdiel. Nad rosslerom som rozmyslal aj ja ked sme manzelke hladali gulovnicu ale nakoniec vyhral remington seven, dlazka hlavne a celkova dlzka a vyvazenie zbrane, skratka lepsie jej sadol ◄ reagovať

off Edu, 9.1.2011 o 21:47

motaq tu som si to v rýchlosti prečítal . odkaz Tych 5g nepridávaj rossleru :-D je to 2,9 kg. ◄ reagovať

off motaq, 8.1.2011 o 22:19

Edu ako si prisiel na ten rozdiel skoro pol kila medzi rossler a remington seven? 2,9 - 3,0 kg pri rossler a 2,95 kg pri remington seven. ◄ reagovať

off peter1985, 8.1.2011 o 12:46

Frano nieje jediny co vozi Remington na SK maju ich aj inde a lacnejsie ako on. ◄ reagovať

off Edu, 8.1.2011 o 11:26

army9 výhody preti čz treba zhrnúť do jednej kolónky proste všetky :-D Lanus aj čz je taká ťažká a remington je ešte ťažší kvicht skoro o pol kila od rosslera to je dosť podľa mňa . ◄ reagovať

off army9, 8.1.2011 o 11:11

Remington predava Frano v Nitre. Kedze ma aj velkoobchod tak by sa mal dat zohnat v hociktorom polvnictve na Slovensku . Napr. 700 CDL stoji cca 950 eur. Rossler ma puzdro zaveru z lahkej zliatiny tak je logicke ze je tazsi na predok . Ja ked som sa obzeral po gulovnici mal som naraz v ruke Rossler aj CZ 550 . Vyhody oproti CZ - lepsi chod zaveru , nizsia hmotnost , cistejsie spracovanie , lepsie mieridla a lepsie mi sadol (standard prevedenie) . Nevyhody Rosslera - chod poistky nic moc , plast a lahke zliatiny (ja ich moc nemusim) . ◄ reagovať

on lanus, 7.1.2011 o 20:22

motaq - "ľahkosť" Sevenky som vysvetlil jej vyváženosťou t.j.,že nedržíš prevahu hmoty ľavou rukou ! Inak CZ 550 má 3,3 kg ! ( Ak sa ti pri písaní podarí preklep ,môžeš ho hneď t.j.až do napísania ďalšieho príspevku v predmetnej téme "upraviť" ). ◄ reagovať

zobrazené 521-560 z 795 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM