Ake su recenzie na novu gulovnicu od Českej Zbrojovky na rok 2012-13 . Bude to to iste ako model 550 s maličkymi vylepšeniami alebo to bude uplne nova gulovnica s vymakanejšim zaverovym mechanizmom lebo už teraz starši model 550 mal zaver nič moc ... Čo vy na to ?
Moja prvá a zároven posledná skúsenost s touto zbranou-v jednom polovníctve mali skladom ráž 30-06 a 243.Po overení,že sú na sklade som sa v rámci služobky rozhodol ich "otestovat".Vyzbrojený vybíjacími nábojmi v oboch rážach som si nechal vyložit obe.Klady-krásne drevo u oboch modelov,spracovanie bez výhrad,výborné vyváženie-tažisko zbrane je medzi strelcovimi rukami,bližšie k lúčiku,čím nepripadá,že má 3,3kg.Spúšt-u oboch výborná už z fabriky,lepšia ako má moje SAKO.Vravím si -paráda,až na tú krátku hlaven.Horšie to už bolo s chodom záveru-síce lepší ako u 550,ale stále NIč-MOC.Kryt mušky-nič sa nedeje,dá sa dolu.Ergonomia-pištolová rukovat fajn,ale chrbát pažby sa nepodaril-po prilícení cez mech .mieridlá super,na optiku to nie je.A potom to prišlo-vsuniem vybíjací náboj priamo do komory-nevytiahlo a pri vybíjaní ostal v komore u oboch ráží.Skúsili sme vybíjčky priamo z predajne-rovnaký výsledok.Náboje som vytiahol a skúšal s ostrými.Naládoval som do schránky 5-prvé 4 bez problémov nabíjanie aj vybíjanie,posledný sa vždy vzpriečil a ani za B..a do komory-u oboch ráží!Pružina schránky!Nerozumiem jednej veci-ako niečo takéto može opustit fabriku a prejst cez výstupnú kontrolu.Chcel by som sa spýtat p.Vrágu,ako robil nástrelný terč-asi s tuškou,alebo posledný náboj vložil priamo do komory.Ked porovnám túto katastrofu s AZ 1900 PRO S BATTUE,kde pultová cena je vyššia iba o 180Ečiek,tak nie je o čom.CZUB Už ASI SKUTOčNE STRATILI SúDNOST.
Príspevok presunutý z diskusie CZ 550 FS kaliber 8*57 JS (autor: pipo112233).
mám přesně to samé s meostárem R1 r 3-12/56 s bodem,střílí se mi s tím dobře,dřív jsem měl jen kulobroky.střílí se mi s tím dobře a napínáček nepoužívám.v Uh. Brodě se dá koupit nová za 19500kč. ◄ reagovať
Mrlian ma pravdu, CZ-tacke zbrane co kus-to original. Inak ja mam na mojej magnumke mohutnu pazbu-co mne osobne vyhovuje. mam aspon za co poriadne chytit. ja neoblubujem stihle pazby, ale to je len moj nazor. kazdemu sa paci nieco ine. ◄ reagovať
Veľmi dobrá zbraň za rozumnú cenu, má ale pár múch. Napríklad skoro každý kus potrebuje vybrúsiť predpažbie, aby sa ho hlaveň nedotýkala. Napináčik na uherskobrodských zbraniach sa nemôže naladiť úplne najemno, inak hrozí spontánne odpálenie zbrane. Ďalšou nevýhodou je relatívne vysoká hmotnosť a masívna pažba. Teraz je moderná výmena hlavní, to tiež v Brode nezachytili. Ku kalibru žiadne výhrady, ten je jeden z najlepších. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie winchester 308 alebo 30-06 Spring. (autor: esky).
esky - rozdiel medzi kal. 308 win a kal. 30-06 spring. vo ,,výkone" je 7% až 10%, čo pre bežného poľovníka, na bežné poľovné vzdialenosti je rozdiel zanedbateľný - pri použití rovnakého druhu streliva. Je to už iba na Tebe či máš rad dlhšiu alebo kratšiu nabojnicu. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie winchester 308 alebo 30-06 Spring. (autor: esky).
Leon, môže byť vôbec sa o tomto nebudem hádať :-)) ja som len písal čo majú v ponuke a čo môže od nich zákazník očakávať, je otázne čo od nich dostane :-))) ◄ reagovať
na stránce to mají napsáno ale dodávka je problém jak byla ta debata na LF tak jsem kecal se známým který chtěl schránku a do dnešního dne jí nemá tak že jedině si to nechat překopat v UH jde asi všechno ztuha :-) ◄ reagovať
Leon - Diskusie "308Win.so schránkou" na loveckém fóru som sa zúčastnil ;poznám nielen fotky ale aj samotné zbrane,vymedzovacia prepážka je štandardnou výbavou ,(netreba ju dodatočne vyrábať !). ◄ reagovať
Leon CZUB má v ponuke na svojej stránke ráž. 308W aj v zásobníkovej aj v schránkovej verzii 550 LUX, vo verzii American a FS majú v ponuke len zásobníkovú verziu, vo verzii MC len schránkovú atď.... ◄ reagovať
lanus zavolej si nebo napiš do Brodu 308 udělali jenom pár se schránkou jestli to najdu tak ti pošlu foto jak tam je řešený ten omezovaš délky ale možná chodíš na lf tak jsi ty fotky viděl a otázka je na cz 550,Leon ◄ reagovať
Leon - Máš nedostatočné informácie CZ 550 v 308Win. sa oficiálne vyrába i bežne predáva aj v schránkovej verzii !( V CZ 555 má zásobník zase aj 30-06 Spring.) ◄ reagovať
a z jakého důvodu přebíjíš že si do toho naladuješ těžší střely? ◄ reagovať
leon suhlasim, to bol presne moj problem v kombinacii so ZKK mi proste tento kaliber nesadol... ◄ reagovať
z tych dvoch jednoznacne 30-06-to by bola moja volba ◄ reagovať
mibe tady nejde o kopání mám odzkoušeno dost kalibrů a vím že to není o kalibru ale o flintě.Ale jde o to že otázka je jasná 308 nebo 30-06 i když nenapsal na co tak podle mě díky minimálnímu rozdílu ve výkonu je to o tom jestli chce schránku nebo zásobník 30-06 je jenom schránka a 308 zásobník když si to nenecháš upravit na schráku ale pak se tam musí dělat omezovač délky schránky ◄ reagovať
esky, zober 8x57JS a si zahojený...alebo zober patrón ktorý sa bude tebe páčiť, mne sa kľudne aj 6,5x55SE páči..:D ◄ reagovať
lanus nic asi to bude najmudrejsie riesenie:) ◄ reagovať
premvadasz - A čo bráni eskymu spraviť niečo také aj s flintami ?! ◄ reagovať
Leon, ked ti poviem, ze moj holand kope menej, ako moj byvaly 30-06, tak mi uveris? ◄ reagovať
lanus keby sa jednalo a maru alebo jaru tak by som odporucal vyskusat obe naraz:) ◄ reagovať
Chlapci nič v zlom ,ale téma je zadaná v štýle "Maru alebo Jaru",bolo by hádam dobré uviesť kde a na čo sa bude predmetná flinta používať ?! Takže "esky" najprv udaj správne zadanie ,alebo si prečítaj niečo z histórie takýchto tém tam nájdeš habadej !!! ◄ reagovať
mibe74 ja som iba napisal moj postreh, mozno som esky-mu pomohol pri rozhodvani, kto si co vyberie aky kaliber to je jeho vec kazdemu sedi nieco ine, premna zamna mozes strielat aj protilietadlovym kanonom to je tvoja vec do toho ma nic ja som zostal pri spring. lebo mi to vyhovuje tot vsjo:) ◄ reagovať
nejde o knedlíkomety otázka je jasná ale to je asi jedno hlavně něco napsat i když to není odpověď na otázku ◄ reagovať
premvadasz-kuk moje fotky a tam mam sfoteny 30-06 a 375H&H-aspon uvidis nejaky ten rozdiel.. ◄ reagovať
ja som z 30-06 na 375H&H presiel naprosto bez problemov. o kopani sa ani nebavim. kukni si na you tube, jak v afrike lovia s 458 win mag, 458 lott 505 jefery a ziaden z nich nepada k zemi a ani ho kopanec zbrane nezabil...8x57is je tiez dobry kaliber. To len ja mam slabost pre knedlikomety... ◄ reagovať
ani nie proste to boli poriadne slahy bola to uplne ina strelba ako z mojho spring.? tento rok som skusal kamosovu 8x57 to bolo v pohode ◄ reagovať
kopala ta 9,3x62? musela byt zle zapazbena, alebo ti nedobre sadla. ◄ reagovať
esky mam 7 rokov 30 06 pred 2r. som uvazoval o zmene na 9,3x62 dvaja kamosi ho maju a vychvalovali tento kaliber, 2 krat som bol vyskusat tuto raz ale zoztal som nemilo prepvapeny pre mna to bola neprijemna strelba!(pritom nie som ziadne 60kg titntitko, 182cm 115kg) 9,3x62 som si teda vobec nezamiloval:)takze ja by som ti odporucal 30 06 alebo ako pepes33 uz pisal 8x57JS, ◄ reagovať
Leon na trening mam malorazku. S holandom strielam obstojne a zatial som z neho za rok vystrelil 40 nabojov. tento rok som bol 3x na strelnici-nepotrebujem tam chodit kazdy tyzden ◄ reagovať
mibe74,zúhlasim z tebou.Nepísal som že treba šetrit na strelive.Je to vec každého z čím sa uspokojí.Poznám x poľovníkov ktorým je i trebars 1 euro za náboj od S/B príliš vysoká cena. ◄ reagovať
nejde o to co stojí munice na lov ale o to co stojí munice na tréning ale to asi moc lidí neví co je :-))))))) ◄ reagovať
esky, 30-06 som mal 8 rokov je to dobry kaliber, ale 9,3x62 si zamilujes ◄ reagovať
brandys, mna stoji jeden naboj morma oryx 300 grainovy 3,15 eur a labor fur balistik 5,4 eur jeden kus. Kolko tej zveri rocne vystrielas? stovky? na kvalite streliva sa neoplati setrit. tolko, co stoji jedna krabicka mozno pustis za jeden vecer v bare-bez urazky ◄ reagovať
Nekupuj ani jeden z týchto kalibrov, kúp si 9,3 x 62. &osem rokov som poľovl s 308 WIN už by som nemenil. 9,3x62 je ksliber použiteľný pre akúkoľvek zver. ◄ reagovať
Každý si bude chváliť to svoje, takže je na tebe ako sa rozhodneš, ani jedným z nich nič nepokazíš, 308 Win. - FOREVER :D ◄ reagovať
přemýšlej jenom o tom jestli chceš zásobník nebo schránku jestli nepřebíjíš tak ten rozdíl ve výkonu je o níčem ◄ reagovať
No ja mam flintu v ráži 30-06 19 rokov a po pravde za 308 by som nemenil.Ked už by som sa rozhodol pre novú flintu tak 8x57js.Inak ten odkaz čo dal mibe74,strelivo vypadá dobre ale cena je 75kč za kus.Každy podľa svojho gusta a obsahu penaženky.Springfield je pre chlapov a nie pre ženské :) ◄ reagovať
no ja sice mam magnumku s drevenou pazbou, ale teraz uz by som ju nekupil. Urcite by bola 550 synthetic v plaste 9,3x62 a strelivo mimo toho breneeke aj odkaz SM TMR 285grs./18,5g klik na ten sedy stvorcek ◄ reagovať
mibe74 som rad ,že máš svoj názor na zbrane a strelivo .Nereaguješ emocionalne a to si vážim . Ano 9,3x62 je dobrá voľba . ◄ reagovať
ale ta 9,3x62 je aspon v plaste-osobne uznavam vsetky vyhody plastovej pazby oproti drevenej. Len by mohli na to tad kamuflaz dreva a bolo by to super-teda aspon mne by sa to pacilo. A strelivo: odkaz to uz by bola pecka ◄ reagovať
Mareno29 haha pravdu máš v kopaní to neni ! 30-06 je uni ako 7x64 atd. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.