M.K.P. AGRO služby
dnes je štvrtok,  23. január 2025,  meniny má Miloš,  spln: 13. január 2025,  dnes východ slnka: 07:28,  dnes západ slnka: 16:27
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

CZ 550-557-FS - diskusia

autor: off brano027
pridané: 25.11.2012 19:26

Ake su recenzie na novu gulovnicu od Českej Zbrojovky na rok 2012-13 . Bude to to iste ako model 550 s maličkymi vylepšeniami alebo to bude uplne nova gulovnica s vymakanejšim zaverovym mechanizmom lebo už teraz starši model 550 mal zaver nič moc ... Čo vy na to ?

počet zobrazení: 97 418
počet hlasov: 0
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off BLEIKER, 13.3.2014 o 19:51

Moja prvá a zároven posledná skúsenost s touto zbranou-v jednom polovníctve mali skladom ráž 30-06 a 243.Po overení,že sú na sklade som sa v rámci služobky rozhodol ich "otestovat".Vyzbrojený vybíjacími nábojmi v oboch rážach som si nechal vyložit obe.Klady-krásne drevo u oboch modelov,spracovanie bez výhrad,výborné vyváženie-tažisko zbrane je medzi strelcovimi rukami,bližšie k lúčiku,čím nepripadá,že má 3,3kg.Spúšt-u oboch výborná už z fabriky,lepšia ako má moje SAKO.Vravím si -paráda,až na tú krátku hlaven.Horšie to už bolo s chodom záveru-síce lepší ako u 550,ale stále NIč-MOC.Kryt mušky-nič sa nedeje,dá sa dolu.Ergonomia-pištolová rukovat fajn,ale chrbát pažby sa nepodaril-po prilícení cez mech .mieridlá super,na optiku to nie je.A potom to prišlo-vsuniem vybíjací náboj priamo do komory-nevytiahlo a pri vybíjaní ostal v komore u oboch ráží.Skúsili sme vybíjčky priamo z predajne-rovnaký výsledok.Náboje som vytiahol a skúšal s ostrými.Naládoval som do schránky 5-prvé 4 bez problémov nabíjanie aj vybíjanie,posledný sa vždy vzpriečil a ani za B..a do komory-u oboch ráží!Pružina schránky!Nerozumiem jednej veci-ako niečo takéto može opustit fabriku a prejst cez výstupnú kontrolu.Chcel by som sa spýtat p.Vrágu,ako robil nástrelný terč-asi s tuškou,alebo posledný náboj vložil priamo do komory.Ked porovnám túto katastrofu s AZ 1900 PRO S BATTUE,kde pultová cena je vyššia iba o 180Ečiek,tak nie je o čom.CZUB Už ASI SKUTOčNE STRATILI SúDNOST.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 11

komentáre

zoradiť
zobrazené 401-440 z 795 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

Príspevok presunutý z diskusie Aky typ gulovnice si mam vybrat? (autor: consul).

off 3006sprg, 25.3.2012 o 20:57

pavelb proti cezetam nemam nic okrem toho ze zaver ide tazko, su pomerne nachylne na hrdzavenie a co je najdolezitejsie tak cena nezodpoveda kvalite, keby stali o 200 eur menej tak nepoviem nic, ale za tu cenu 850 eur ci kolko stoji CZ, tak zato uz sa fakt da kupit nieco ovela lepsie...moj nazor ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

Príspevok presunutý z diskusie Aky typ gulovnice si mam vybrat? (autor: consul).

on pavelb, 25.3.2012 o 20:27

Pred ROSSLER TITAN by som uprednostnil CZ. Ja som tak urobil a nebanujem...ten ROSSLER, ja neviem,,, ◄ reagovať

off consul, 25.3.2012 o 20:23

lovec - nepochybujem, tazke sa rozhodnut. Predpokladam ze 90% ludi chvali zbran aku vlastni (peter764 - to popisal super s jeho vlastnou skusenostou) Je tazke si vybrat z tolkych zbrani hlavne ked sa neda vsetky na nejakom jednom mieste odskusat ktora mi ako sadne, budem musiet vyberat na zaklade hodnoteni. Tikka T3 hunter boduje, sako a manlicher nepoznam vobec, resp moje skusenosti s "dlhou gulovou zbranou" su minimalne preto som sa obratil na vase nazory. Browning je pre mna asi jedina znama znacka. Teda aj CZ ale tak ako su kratke gulove zbrane CZ chvalene len majitelmi ktory ako pise Blaser300VM ze v zivote nic ine v ruke nedrzali... Preto CZ uplne ze nic :) no idem si pozistovat ceny u mojho predajcu a prelustrovat web, aby som sa mohol rozhodnut :) ◄ reagovať

off lovec84, 25.3.2012 o 14:46

Aj Sako a Manlicher sú super. ◄ reagovať

off consul, 25.3.2012 o 0:18

Dakujem vam za rady, urcite mate vacsie skusenosti a vase odporucania su pre mna smerodajne k vyberu loveckej zbrane. Urcite to CZ nebude :) jednoznacna zhoda s kalibrom, dobre odkazy na puskohlady a zbrane. Prekvapivo velky vyber zbrani v tejto cene, to som necakal. Boduje tikka, browning, zolli... Dam vediet ako som sa rozhodol, este raz diky vsetkym ◄ reagovať

off kohut64, 24.3.2012 o 21:11

Odznelo tu viacero rád, od ktorého výrobcu zvoliť guľovnicu. Podčiarkujem : voľba kalibru 7 x 64, pre naše (ale platí to v širšom , min. európskom rozmere) je naozaj veľmi dobrá a budúci maliteľ sa sám opakovane presvedčí, že sa pri jej kúpe nepomýlil. Ale... akú značku, to je naozaj dilema !? Nakoľko je jednoznačne stanovený cenový limit, doporučujem - Tikka T3 HUNTER, verziu s napináčikom a mieridlami. Optiku k nej by som osobne zvolil túto : odkaz Ak však autor otázky už má, z akýchkoľvek dôvodov, značku zbrane zvolenú, myslím , že s ním uvedenou zbraňou bude tiež v svojom budúcom poľovníckom živote spokojný, čo mu zo srdca želám. ◄ reagovať

off lovec84, 24.3.2012 o 19:11

V tejto cene by som šiel do Manlichera, puškohľad Zeiss duralyt, Kahles KXi alebo meostar a montáž leupold QR. ◄ reagovať

off Pepes33, 24.3.2012 o 17:25

Keď to tak zhrniem, tak pred dvomi rokmi som kupoval guľovnicu Tikka T3 Hunter v kalibri 308W, guľovnica - 1090 eur, optika Nikon Monarch E 2,5-10x50 červená bodka - 804 eur, montáž - weavrová lišta od ERA - 50 eur, rýchloupínacie krúžky od ERA, priemer 30 mm - 120 eur, keď to zrátam, tak to je : 1090 + 804 + 50 + 120 = 2064 . A máš to všetko fungel nové. Už len náboje potom kupuješ...:D ◄ reagovať

on Jager68, 24.3.2012 o 17:05

Max.suhlas s 3006.sprg Aj ja teraz vybavujem synatora ..jeho prvou štartovacou výbavou. Kedže je pri strelbe ortodoxný ľavák...pani z DETEXu nam dali info,že SAKO HUNTER mod. 2012 na ľavaka bude v juni možné dodať...som zvedavý či Fíni dodržia termin...skor nie ako ano. Montaž bude ERA..optika zrejme Victory Diavari....50 tka. ◄ reagovať

off jarodt, 24.3.2012 o 17:00

Tikka T3 Hunter + Zeiss Duralyt + montáž ERA cena v pohode do 2500, rozmýšľať s týmto rozpočtom o CZ to už na tom musí byť človek dosť zle. ◄ reagovať

off 3006sprg, 24.3.2012 o 16:41

za tu cenu ti radim kombinaciu browning eurobolt odkaz a puskohlad meopta meostar odkaz nato nejaku montaz ERA a bude to dokonale. ◄ reagovať

off snipko, 24.3.2012 o 14:49

consul: ja na tvojom mieste by som si vybral z tohoto. Rossler titan 6 alebo Tikka T3 Hunter, puskohlad Nikon Monarch alebo Leupold montaz Leupold QR alebo Sako. Vsetko záleží od nárokov majitela. Mal som možnosť testovať tieto zbrane, optiku a montáže a bol som naozaj velmi spokojny. Ale kolko ludi tolko chuti.. ◄ reagovať

off peter764, 24.3.2012 o 14:08

ja ti poradím na základe vlastnej skúsenosti. Pred 3 rokmi som si kúpil asi najlepšiu verziu ČZ 550 - výročné vydanie, kal. 7x64, vybral som si ju v podnikovej predajni z viacerých, mala najkrajšie drevo. Potom som kúpil 15-ročnú nemeckú guľovnicu zn. Heym. Porovnanie týchto zbraní, ako tu už neraz odznelo - Škoda Fabia (ČZ( a Mercedes (Heym). Odporúčam ti preto v tvojej cenovej relácii ísť do staršej, ale renomovanej značky. Aj keď tá flinta bude mať 20 rokov, stále bude lepšia ako ČZ. ◄ reagovať

off consul, 24.3.2012 o 9:45

Ja nie som zastanca cz. Ked som si vyberal brokovnicu nahovarali ma na cz ale vybral som si berettu. To sa neda porovnat samozrejme. Ta cz sa mi paci a chvalia ju, chcel som lacnejsiu zbran cca 1200€ + puskohlad asi za 1000€ nejaka montaz a som na 2500€ ◄ reagovať

off Blaser300VM, 24.3.2012 o 9:24

To je ovocie tych blbin o Z-kach a inych ceskych humporach. Ked sa tu stale objavuju chvalospevy o spokojnosti ich uzivatelov, co nemali nic ine v zivote v rukach, ja sa nedivim. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Hekler, 24.3.2012 o 8:26

tak tu Ti už prestávam rozumieť, máš 2500E a uvažuješ o CZ550, nechápem ◄ reagovať

off consul, 24.3.2012 o 7:27

Dakujem za reakcie, budem sa musiet lepsie porozhliadnut :) Soson: na puskohlad cca 1.000€, spolu gulovnica + optika + montaz cca 2.500€ ◄ reagovať

off Sokolik, 23.3.2012 o 22:12

Toto máš aj s optikou, a dobrou! odkaz ◄ reagovať

off motaq, 23.3.2012 o 17:51

suhlas so sosonom, radsej CZ a poriadnu optiku ako drahu gulovnicu a optiku za 300 Eur. ◄ reagovať

off soson, 23.3.2012 o 16:08

Na puškohľad máš koľko vyčlenené ? Aby si neprestrelil pri flinte a optiku z jarmoku nemusel riešiť. ◄ reagovať

off glen, 23.3.2012 o 14:01

Za tie peniaze určite Tikka T 3 hunter s mieridlami a napinákom a s istotou,že je na zbrani super-kvalitná hlaveň. Viem,že sa dá v starých cenách zohnať okolo 1.050,- EUR ◄ reagovať

off motaq, 23.3.2012 o 13:30

skus kuknut aj do starsich diskusii. 7x64 je dobry univerzalny kaliber ako mnoho dalsich, pre SR a EU uplne postacujuci. zbrani v tejto cene najdes neurekom a je len na tebe a tvojich sympatiach aku zvolis. CZ, Antonio Zolli, Roessler, Tikka, Browning, Howa.... osobne by som volil Antonio Zolli. odkaz ◄ reagovať

off vlados, 23.3.2012 o 10:08

Ja som objednal Browning X-bolt odkaz ,ale v prevedení composite stalker v kalibri 308 win a kamarát taktiež, ale v kalibri 270 WSM a cena je 1000 eur aj s montažou.Takže cena je super.Tu ČZ-tu, ako tu už bolo spomenuté nekupuj! ◄ reagovať

off goret, 23.3.2012 o 9:13

príp. Tikka T3 Hunter odkaz :) ◄ reagovať

off Hekler, 23.3.2012 o 9:06

súhlasím doslovne, pri peniazoch čo máš by som sa ani nepozrel na CZ550, kaliber je pre SR aj EU ideálny, ◄ reagovať

off Edu, 23.3.2012 o 8:25

za 1200 by som si tiež nekupoval čezetu ani za polovicu nie starú vyhrkanú tiež nie Je tu celá šklála gulovníc v tejto cene . Antonio Zoly ,Remington ,rossler a mnoho iných . ◄ reagovať

off peters, 22.3.2012 o 23:18

kaliber je ok, ale za nikdy by som nedal za CZ 1200 Eur. tri stovky pridam a mam steyr mannlicher co je uz ina liga... ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie CZ 550 FS kaliber 8*57 JS (autor: pipo112233).

off jezevec2, 8.2.2012 o 17:41

já už tam taky něco nakoupil. Pandur co bych pro tebe za dovču v Tatrách neudělal :-) :-) :-).ne jen myslivci by si měli pomáhat.jdu do lesa tak lovu. ◄ reagovať

off cita, 8.2.2012 o 17:17

Pana Koubu z Uh. Brodu doporučuji, už jsem tam byl pro dvě flinty i když to tam mám dost daleko... ◄ reagovať

off mibe74, 8.2.2012 o 16:33

pandur1-ja ked som kupoval moju magnumku, tak som ju kupil za MOC. Tolko som nabidnul ako moju maximalnu cenu predavacovi a dohodli sme sa bez problemov. ◄ reagovať

off pandur1, 8.2.2012 o 16:28

chlapi ďakujem za info, skúsim. ◄ reagovať

off jezevec2, 8.2.2012 o 15:34

Pandur přímo v Uh. Brodě je soukromá prodejna kde jsou nižší ceny jako v podnikové prodejně. Pan Kouba 572633169( do cz předvolba 00420),zeptej se. ◄ reagovať

off mibe74, 8.2.2012 o 13:24

kmit hlavne ma podla mna vyznam pri presnych zbraniach. Ze vraj by mala byt hlaven volne ulozena. moja je este zo spodu pod cielnikom prichytena srubou a striela presne-nekonal sa ziaden 15 cm rozptyl a pod. ◄ reagovať

off Mrlian, 8.2.2012 o 12:56

Pacentko, ak ti funguje 100%, nechaj to tak. Je pravda, že by si medzi hlavňou a predpažbím mal prestrčiť list papiera. Vraj ak to nejde, tak by vďaka kmitom hlavne malo dochádzať k nepresnostiam, hlavne pri opakovanej streľbe, ale opakujem, čo funguje, do toho by sa nemalo zasahovať. ◄ reagovať

off veroslavorlovsky, 8.2.2012 o 7:05

pandur mě sa podařila za 14 tis. a výběrová-), ale pro druhé to bohužel zařídit neumím-(...napínáček je O.K....uložení hlavně mám v pořádku,jinak na pažbě je opravdu dost dřeva,moja půjde zeštíhlit a přetvarovat,jiné rybiny a do oleja-ne lak...pak to bude dle mích představ! ◄ reagovať

off orol, 7.2.2012 o 23:38

Voči kalibru nemám námietok, ani voči vzhľade a tvare zbrane. Aj keď som zástancom pevných pažieb, krku pažby či predpažbia, na môj vkus je na tejto puške zbytočne veľa dreva a o nejakých 10 dkg by mohla byť ľahšia. ◄ reagovať

on Jager68, 7.2.2012 o 22:22

Celkom vydarena STUTZKA....ja osobne by som ju obliekol do krajsieho dreva...FS-ka co vazi cca 3,3kg je o.k. ◄ reagovať

off mibe74, 7.2.2012 o 22:09

pacenko-magnumka ma celkovo mohutnejsiu pazbu oproti medium modelom. Predtym som mal 30-06 lux a tam bola asi polovica dreva, ako mam teraz na magnumke. sama zbran o sebe vazi 4,2 kg-v tom mal vyrobca pravdu-vazil som ju a ta mohutna pazba sa velmi dobre drzi v rukach-teda aspon mne. mne sa da papierik prepchat pod celu dlzku hlavne s vynimkou miesta, kde je este zo spodu skrutka do hlavne v oblasti cielnika ◄ reagovať

off pacenko, 7.2.2012 o 22:04

mám ju v 30-06..mne tak isto ako písal mibe74 tá pažba vyhovuje.chcem sa spýtať na to vybrúsenie predpažbia.počul som,že na celopažbách by som mal medzi hlavnou a drevom prestrčiť papier.u mojej to možné nieje,ale zatial je v strelbe 100%tná.mám s tým aj tak niečo robiť?alebo ak to striela dobre tak to nechám radšej tak?? ◄ reagovať

off pandur1, 7.2.2012 o 21:46

jezevec2 dúfam že tá info o cene nie je blud, pretože ja som sa informoval aj primo v podnikovej predajani v Bánove aj priamo v závode a na FSsku mi nevedeli dať lepšiu cenu ako 22.000.- Kč. Ak by si ju vedel vybaviť za 19.500.- Kč bol by som Ti veľmi povďačný. ◄ reagovať

zobrazené 401-440 z 795 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM