Ahojte, máte niekto skúsenosti s bielymi líškami?
videli ste v revíry? alebo som počul, že to niekto aj chová....
Biela líška sa vyskytla na spoločnej poľovačke asi pred piatimi rokmi v revíri malenica slopna trstie v Považskej Bystrici. Počas pohonu prišla kolegovi Jankovi Belavemu,strieľal po nej, len nepočula. ◄ reagovať
...líška strieborná sa môže páriť aj s našou líškou; výsledkom je farebný červeno - čierny mutant... pesec či líška polárna sa s našou líškou nespári... ◄ reagovať
Videl som ju tento týždeň u nás v revíry a keď som sa bavil s chalanmi, ešte sa im to nestalo, aby takú videli.... zrejme to niekomu ušlo ◄ reagovať
Pro podrobnější informace doporučuji Chov kožešinových zvířat...:) Jinak v češtině se používá též název pesec. Je poněkud menší, než naše liška. Zbarvení bílé, nebo kouřové, to je tzv. modrý pesec. Kožešina byla vcelku ceněná, ale nedosahovala ceny stříbrné lišky. Ta vypadá úplně jinak. Jo a v klecích pesec protivně škréká a stažená těla se dají použít na újeď na naše normální lišky. Stačí luBOSSco? ◄ reagovať
však si vygooglujte, že líška polárna môže byť biela, strieborná, či modrá s množstvom prechodných odtieňov v zimnom období. U nás sa chová (chovala sa) ako kožišinové zviera a dá sa (dala sa) vidieť aj slobodná, ak by ušla, alebo by sa ju nejaký "dobrácky" ultraekot pokúsil "zachrániť" = vypustiť do voľnej prírody. ◄ reagovať
Tak by nas mohol cita poucit :) ◄ reagovať
Myslím, že zoologické znalosti některých návštěvníků těchto stránek jsou spíše poslabší... Na druhé straně, kožešiny nejsou dnes v kurzu, takže se není čemu divit. ◄ reagovať
ano videli sme v revíry , keď ušla známemu s farmy :)) ◄ reagovať
Môj starý otec choval ešte aj líšky strieborné, niektoré ich varianty v zime boli absolútne biele (niektorá literatúra uvádza, že ide o špecifická poddruh líšky polárnej - pesca). A potom samozrejme ďalšie varianty okrem hrdzavej - ako napríklad uhliarky. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.