Zravím všetkých, chcem Vás poprosiť o radu, ktorý foťák by ste uprednostili a prečo(čip, funkcie, ovládanie, +a -), prípadne, ak máte skúsenosti s iným modelom Canon či Nikon, ktorý by ste mi odporučili, cenový limit je 1000 Eur. Viem, že fotenie v lese je hlavne o svetelných podmienkach teda o objektívoch, fotil som aktívne, no už to je pár rokov a stratil som prehľad v dnešnej technike...
Vopred veľmi pekne ďakujem za všetky názory k téme!
Bafos si si istý tým slavy štochla ocenením ? Zúčastnil si sa ? Ja som v tejto súťaži cenu preberal :-D odkaz ◄ reagovať
Občas mi to nedá a i když bych neměl podle některých... ◄ reagovať
Trošku provokácie nezaškodí ... :) ◄ reagovať
Bafos,to si zas prilial enzínu do ohna :-))) ◄ reagovať
pozor štochla vyhrál letos nikoňák -) odkaz ◄ reagovať
Sláva Štochl asi ne... tam neberou fotky z Bavorského lesa a z dravců z workshopů .. Tam mají Stacha a jemo podobné. ◄ reagovať
Steyr, nehryzie ťa svedomie za to , akú válku si tu rozpútal? :) ◄ reagovať
lubo125 18:06 super koment. Je rozhodnuté na 90% Canon 60D... ◄ reagovať
lesniromantik,že fotografická ostuda Slovenska na tri písmená ? EDU :-DDDDD tak som sa už dávno nenasmial :-)))))))))))))))) Dobréééé. ◄ reagovať
Tebe to dnes nepáli Edu, píšem ti tretí krát , že odkazy už máš v tomto fóre... , inak gratulujem k tým výhram, Čo tak zlatý jeleň Slávy Štochla, tam si sa nezúčastnil? :D ◄ reagovať
a ty steyere si kup 600D od Canonu a jediný pořádný teleobjektiv a to je 300/4 - teda pokud chceš tisknout plakáty, jinak na A3 ti stačí i nějaký kompakt a nepotřebuješ přitom zrcadlovku, jen ti to bude trochu šumět, což u tištěné fotky není až taková vada ◄ reagovať
V českých křížovkách už se začala objevovat nová otázka. Fotografická ostuda Slovenska na tři písmena? EDU -) ◄ reagovať
ferio asi som chcel od teba privela :-DDD rátal som s tým :-DDD Nuž ephoto nie je pre mna nejaký etalon fotoservru . Je ich naozaj viaceero napríklad odkaz odkaz každopádne od ephoto som doastal viacero ocenení i úspechov v súťažiach odkaz odkaz tých sutaží nie len Slovenských bolo naozaj dosť nerobím si štatistiku :-D odkaz ferio no tak šupni nejaku fotku ten modrý srnec asi neohuri verejnost :-D ◄ reagovať
ferio nemam problem diskutovat na ephote. viem argumentovat nepotrebujem ku tomu 300 odkazov ◄ reagovať
Lubo125 dávam ti za pravdu , končím, ale rád by som sa z touto diskusiou presťahoval na E-photo s pánmi , ktorí tu diskutujú, no taký Edu neviem či by sa tam odvážil niečo pridať, kedže so svojou ,,odbornosťou" tu môže oblbovať ľudí , no tam neviem neviem... Navyše, zrejme ešte stále si tam ľudia spomenú na jeho legendárneho sršňa , či čo to bolo :) ◄ reagovať
zaujimave je, ako sa dokaze na polovnickej stranke zvrhnut diskusia o 2 konkurenčnich zančkach fotakov :D čakal by som to npr. na ephoto.sk ale tu ? :D ....ty čo môzte chodte radšej zajtra rano do hory dačo nafotit ako sa tu hadat ◄ reagovať
Edu , už som ti napísal že nejaké odkazy som už sem hodil nižšie, no zrejme si momentálne v takom Amoku, že nevnímaš nič okolo seba... A neviem o akej kačici to hovoríš? ◄ reagovať
lesny muz ,ale to všetci debatujuci dobre vedia len sa s tým nechcu zmierit že si kupili horší fotak :-DDD ◄ reagovať
martin9113 jaaaj canonaci :-DDDD hahaha škoda že absolutne nevieš o čom píšeš . odkaz Ukaž ake fotky si zmajstroval aby sme vedeli kto sa zapája dpo debaty . ferio neprekvapil si vedel som že nedáš žiaden odkaz ono je ťažko dať niečo čo neexistuje . Na jednu prepalenú kačicu si mi raz odkaz poslal ale rád by som ju zhliadol znova .Steyr račej ako nova sigma požita canon 100 -4OO je to profesionalny objektív super rýchly super ostrí ! ◄ reagovať
Priložím do ohňa: Aj tak je Canon vo všetkom lepší ako Nikon:-)) ◄ reagovať
kazdy je rad ze ma to čo ma,teras je uz len na steyr-ovi nech sa rozhodne (: ◄ reagovať
Edu, nejaké odkazy som ti už poslal nižšie, opakovať sa mi už nechce, a máš pravdu, keď som kupoval systém tak som váhal, že či som urobil dobre, no čuduj sa svete , neurobil som sprostosť, a som rád že mám nikona :) A nerozčuľuj sa... Ako sa hovorí , zachovaj chaos a paniku, nič sa nedeje :D ◄ reagovať
steyr ked tele od sigmi tak jedine 120-400, na zečiatok učite stači.... 150-500 určite nekupuj ◄ reagovať
sami canonaci si priznavaju ze nemaju jednu jedinu dobru 50 . havk ◄ reagovať
steyr nei su výraznejšie horšie sú pomalšie inak kvalita je vysoka i u sigma objektívov . Nie je to však trieda profi L ako od canonu . martin9113 pevná 50 od canonu je absolutna svetova špička odkaz samozrejme tých pevných je cela škala . ◄ reagovať
50 f1,8 je plastak, 50f1,4 je dobre sklo, 50f1,2 L je uz uplne inde, ja som si kupil 85f1,8 a maximlana spokojnost ostry uz pri plnej diere, ukaz mi podobne nikon sklo ktore nebude mat obrovsku chromaticku vadu ? (: okrem toho ja nahodim hocijake canon ef sklo na hocijaku eos zrkadlovku a funguje mi AF, ked ma niekto nikon telo bez motorčeka tak sa s polkou potencionalnych skiel môze rovno rozlučit ◄ reagovať
Edu jasné že Sigma nemá lepšie objektivy ako Canon, len som chcel vedieť či sú použiteľné, ked vidím v odkazoch foto s nimi robené chcel som vedieť či sú vyrazne horšie alebo je rozdiel pre amatéra možno v budúcnosti poloprofesionála postačujúce? ◄ reagovať
ferio chápem tvoje ego že nepripustiš že si si kupil nikona a bola to sprostost . Daj odkaz na jedinu fotku kde si tým drahým nikonom dosiahol aspom priemernu technicku kvalitu . Nie špičkovu iba priemernú . Ja som taku fotku od teba nevidel . Vždy len kopa reší o nikonoch o tvojom genialnom pevnom skle 300 a ine drísty . Ja chcem vidiet fotku !!! Fotku nie reči !!! Máš ? Nemáš ? ◄ reagovať
lubo125 , fantastický argument, tlieskam :) Ešte že sa tie nikon objektívy dajú na toho canona nasadiť, lebo dosť fotografom vo svete teraz stačí vymeniť 5d mark za nikon d800, kde môžu k plnej spokojnosti plnohodnotne používať nikon 14-24 f 2.8 , ktorý doteraz s obmedzeniami používali na canon zrkadlovkách ... :D ◄ reagovať
steyr nie sigma nema kvalitnejšie objektívy ako su originál lkove skla od canonu profi triedy L s červeným prúžkom . Stručna odpoved ◄ reagovať
lubo a co ked su bez motorceka? daj ho sem mne funhuje. ja si potrpim na dobre zakladne objektivy tie canon nema. canon pevna 50 uplna katastrofa. triedy fotakov u ktorych ma nikon uz pentahranol canon lepi zrkadielka. ◄ reagovať
pevna 400 od canonu sa začala vyrabat v roku 1993 a doteras ju nič od konkurencie neprekonalo,357AS neviem ako ty ale ja dokazem udzat čas 1/160 ked si npr. pri foteni poklaknem,,, nikonisti nezabudajte nato ze nikon sklo sa da nahodit na canon ale canon na nikon uz nie, ale kto by chcel tie vaše skla ked doteas je polovica znich bez motorčeka :DDD ◄ reagovať
Ešte pre zástancov ,,lacnejšieho canonu" rýchlo si zakúpte staré dobré canon objektívy, lebo keď ich canon stiahne z trhu a nahradí novými verziami tak sa nedoplatíte... :) ◄ reagovať
lesny muz ok k diskusiii. z tochto vyberu jednosznacne nikon 39 af bodov, lepsi af dva sloty lepsie telo. lepsie zakladne aj setove objektivy,To co v poslednej dobe ponuka canon je parodia nova 24-70 f4 za 1400€ to je nasmiech priplatim si 100€ a mam u nikonu 2,8. ano nikon nema skla ttipu 400mm 5,6f ale ma ine. je to vec priorit. Pre oponentov na nikone bezne pouzivam vsetky af body a funguju ako maju prekomponovanie prinasa dost problemov. ◄ reagovať
Martin9113- nechytaj ma za slovíčka pravdaže viem čo sú základné objektívy. Setové objektívy môžu byť napr. aj 18-55 alebo 24-105L! Ale držme sa diskusie. ◄ reagovať
375AS:Ja som nikdy nemal potrebu robiť zväčšeniny fotiek,snažím sa fotiť čo najviac na plný kotol a foto následne tak či tak doostrujem.Nie je to ale myslím nič hrozné,popozerám neskôr nejakú fotku s podobným exifom a môžem ju poslať. ◄ reagovať
lubo chcel by som vidiet zvačšeninu 30X40 odfotenú 1/160 nou z ruky a na 400mm bez stabilizátora a ešte viac by som chcel vidiet Margot takú zvačšenimu 1/30 z ruky na 400mm :-))) ◄ reagovať
chybička se vlúdila :D, ale bolo to dobre myslene ◄ reagovať
Máš pravdu Lubo,tiež som iný ako stredový ostriaci bod nikdy nepoužil a v rýchlosti prekomponovaváť,aj letovky tak neni problém.So stabilizátorom sa dá v pohode udržať aj 1/30s z ruky na 400mm,treba zatajiť dych poopierať sa ako sa dá a sériovým snímaním búchať za radom,vždy sa jedna ostrá podarí.Lepší čas ako 1/100s mám tak raz za rok...:)Podexponovanie je preto nevyhnutnosť,z -1 expo sa z rawka vytiahne bezproblémová fotečka. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.