Zdravím páni poľovníci, poprosil by som Vás sem písať svoje zážitky a dojmy zo spoločných poľovačiek v tejto sezóne. Či ste mali úspech prípadne Vám diviaky presli cez rozum a usli z pohonu, akú zver ste videli, aká je účasť na poľovačkáchk, prípadne aké máte u podmienky a v akých revíroch poľujete a pod. Myslím ze táto téma potesí nie len mna :) Lovu zdar
no myslim ze ta partia si u nas uz nezapoluje. ked sa nahodou niekedy stalo ze bola zo strany hosti nejaka nespokojnost, vzdy sa to nejako poriesilo tak, aby boli spokojne obe strany. ◄ reagovať
Hyberon: po takých skúsenostiach ako opisuješ, je aj ťažko ešte sa snažiť, v prípade že by došla ta istá partia. Ja som bol minulý rok na jednej poplatkovej cca 170 € štand pri ulovení do 30 kusov a 200 € nad 30 kusov diviačej zveri. Ulovilo sa 31 kusov keďže však dve prasiatka boli o váhe 5-6 kg, domáci skonštatovali že sa bude platiť iba 170 €. (pekné gesto) ja som však napr. za celu poľovačku mimo jedného kusa srnčej zveri nevidel nič, a aj napriek tomu sme sa poďakovali za nádherne prežitý deň, perfektnú organizáciu atď. nie je to len o tom či vidíš, ulovíš, ale o tom, ako to všetko prebieha okolo. ◄ reagovať
pripojim sa do diskusie aj ja. u nas spolocne byvaju povacsine pekne a aj celkom uspesne, ale tak isto sa nam raz stalo, ze na vyrade sme mali iba 2 lisky. a na nasledujucej polovacke sa strelilo takmer 20 kusov. raz darmo, niekedy je hojno a niekedy h... ale stala sa nam aj taka vec ze hostia stelili 16 diviakov (dohoda bola min 6), ku dvom sa strelci ani nepriznali a potom sa tam naslo par takych, co znevazovali vyrad vykrikovanim a osocovanim nasho PZ, pretoze oni diviaka ani nevideli... chvalabohu, sa toto stalo iba raz (dufam ze aj naposledy), lebo to bolo velmi nefer voci nam, co sme sa cely den nahanali po krikoch a vysledok v pocte strelenych diviakov na standoch hovoril jasnou recou. u nas v pohone sa v pripade poplatkovej polovacky strielat moze iba v pripade, ze diviaci chcu cez nas prerazit, takze samozrejme ze si obcas strelime aj my ale vacsinou stelci strelia 5x viac ako my v pohone. byva to naozaj rozne. niekedy hostia nastrielaju dost vela, ale casto je to aj zavisle od toho aky je vietor a v tom pripade niektori nastrielaju aj niekolko kusov a niektori ani nic nevidia, ale to je polovacka. takze prispevky typu gulas za "stovku", lebo si niekto nesteli, su pre mna dost usmevne. pokial niekto ide na takuto akciu s umyslom ze musi strelit a musi strelit toho co najviac, tak takym ludom odporucam ist niekam do obory a tam sa mozu vyblaznit kolko len chcu... ◄ reagovať
vie niekto doporučiť PZ, ktoré orgaizuje spoločné poľovačky na diviačiu zver pre doplnkovu partiu 4-5 strelcov v priebehu tejto sezony? Jedna sa mi o PZ, kde to nebude len ocaji... ◄ reagovať
ano stava sa na spolocnych polovackach ze poniektori psi su nezvladnutelni u nas aj co som bol na hostovackach sa takyto pes na spolocne polovacky neberie. Dokonca som sa zucastnil aj polovacky kde veduci polovacky vykazal psa z polovacky nakolko bol velmi agresivny k ostatnym psom ◄ reagovať
Dnes spoločná pol. katastrofa moj pes hnal diviakov do susedného PZ a až turisti mi volali že sa motá pri nich pes neviem čo sa tam stalo prečo sa nevrátil,a kamarátou pes si pri obrane pred druhým psom o strom zlomil vaz a na mieste ochrnul a zomrel aj touto cestou chcem upozorniť budúcich kynológou aby polovného psa neučili len stopu a oplotok ale aby hlavne robili socializačné cvičenia inde cesta nevedie! ◄ reagovať
ano ferdo kazdy by sa potesil takemu vyradu len nie vzdy sa podari... Niekedy sa ocitne na vyrade len liska a aj z tej by mala byt radost :) clovek by mal mat radost aj ked sa nic nestreli aspon zo zveri ktoru videl v pohonoch ◄ reagovať
nie vzdy vyjde spolocna podla predstav,zver sa ppri spol.polovackach prehana z jedneho reviru do druheho... ◄ reagovať
takto by mala vyzerat polovacka odkaz ◄ reagovať
Pani mna by zaujimalo ake mávate výrady na polovackách. Ak povedzme po prvom pohone máte ulovených 7 diviakov pokracujete alebo koncite? ◄ reagovať
Lubenko tak to bola akcia ako hrom. Viem ze v tej lokalite co ste polovali je diviačej zveri naozaj veľa. A taký úsek...Ak vam vyslo este pocasie,predpokladam,ze kazdy bol spokojny. ◄ reagovať
Keď si ho želáš, tu ho máš : -Chlapi, ale už by stačilo. Zdá sa, že u Vás už pominuli dôvody na držanie ZP ( zmena zdravotného stavu ), ako aj podmienky spoľahlivosti a bezúhonnosti, čo jasne dokumentujú Vaše "názory". Etický kodex poľovníka tiež nič nehovorí? :-o)) ◄ reagovať
Edo suhlas ,je vidiet že vieš o čom pišeš na rozdiel od podaktorych poplatkovych lovcov ◄ reagovať
Joj nemusime sa chytat za slovicka :) ano mal som na mysli odradzadla mas pravdu :) ◄ reagovať
mám takú skúsenosť, že vlk zareaguje aj na srnčiu vábničku ◄ reagovať
Rimo nič v zlom, len poopravím odrádzadlá. ◄ reagovať
Inak by ma aj celkom zaujimalo ako sa poluje u nas na vlky. Robia sa velke pohony? Videl som vela videi na youtube ako robia ohradzadlá a podobne. Robí sa to aj u nas? Este som na takej polovacke nebol. Vlka som videl vzdy len na postriezke alebo individulnej posliedke. Alebo sa na vlky poluje len nahodne ked sa objavia v pohone na diviaky? ◄ reagovať
Rimo...to neviem kolko bolo tych vlkov to je cudzie zdruzenie ale som o tom pocul...podrobnosti neviem ◄ reagovať
Kto zavola poľovačku na diviaky? niekedy v decembri? :) ◄ reagovať
Tak že kamarád Edo bavím sa na tvojich diskusných príspevkoch ale teraz už musím reagovať na tvoje poviem to slušne zavádzanie respektíve podávanie zlých informácii neviem čo ťa k tomu vedie. Tie čísla čo uvádzaš sú totálne nepravdivé Tá stalinová brigáda aj s tebou mala 75 členov a polovačiek sa zúčastňovalo zhruba 60 možno tých 70 ludí. Foto ktoré používaš v odkaze je s polovačky z Ivanoviec a nie z Bošáce.Je tam asi 50 ludí a bol som na tej polovačke tiež. ◄ reagovať
70 strelcov to ste museli mat obstaty cely les :) u nas zvykne byt na spolocnej polovacke tak 10 - 12 strelcov. Ale hlavne ze je dobra partia. Durko59 a kolko tych vlkov este odislo? 4 vlky strelit to je pekne na jednu polovacku ◄ reagovať
pamätám si polovačky keď som bol ešte v PZ Bošáca respektíve sa to volalo Polovné združenie II. Stalinovej brigády :-D v nerozdelenom kde nas bolo tuším ak si dobre pamätém 114 členov prišlo zhruba 20 -40 hostí a desiatky honcov . Polovalo sa i po usekoch ale mali sme i spoločne polovačky až po Lopenník . Čiže 150 ludí bol bežný stav na polovačke . Dnes tiež pod 40 strelcov nemáme skoro nikdy na polovačke.odkaz ◄ reagovať
No ked ich bolo 70, tak sa nedivim, ze museli jest aj posledne lečo s gulasom. Po prichode 30 strelca by som sa zvrtol a uz by som aj prasil domov. ◄ reagovať
70??? sialene vela...Lubo to ste mali štandy okolo celeho Baranca??? ◄ reagovať
70strelcov???? kam my chodime 25 max 30.... ◄ reagovať
dneska spol.polovačka na Liptove asi 70 strelcou padlo 10 diviakou,3 prasiatka,4 lanštiaky,2kančeky a jedna nevodiacia diviačica,partia super,posledna leč s gulašom nemalo to chybu ◄ reagovať
na vcerajsej spolocnej v okr.SP sa strelilo 9 ks-diviaky a 4 vlky ◄ reagovať
Koľko padlo vodiacich diviačic? ◄ reagovať
Sľúbil som že dám vedieť ako bolo včera na poľovačke ktorú organizovali LESY z. Topoľčianky. Poľovačka bola oranizačne zvládnutá na výbornú, zo 16 rakúskych hostí ulovili 13 hostia 26 ks diviačej zveri. Veľmi úspešná poľovačka, nádherné zážitky, počasie vyšlo tiež, bol som veľmi spokojný. Dúfam, že čoskoro pridám i video z poľovačky. ◄ reagovať
Sak by bolo nacase zeby sa uz daco pohlo v spominanych reviroch. Mladych medzi seba prijimaju velmi malo a to nestaci zeby spravili nejaku zmenu. A tym skalnym clenom je dobre ked sa vadia a drobia na male skupinky. Len na smiech su okolitym zdruzeniam...Mimochodom dnes som sa bol doobeda prejst so svojim kopovom, snehu po clenky v lese a diviakov ako maku :) cca 5O som ich videl. Psik sa nahlasil az az :) tesime sa na spolocnu ◄ reagovať
Rimo , nie v niektorých , je ich dosť ,, ale takým sa treba vyhýbať a raz padnú na hubu ako sa hovorí :) ◄ reagovať
Ano niektore postrehy su sice usmevne ale bohuzial v niektorych reviroch realita... ◄ reagovať
zaujímavá téma , ale človek sa aspom zasmeje :)) Lovu Zdar na spoločných priatelia :) ◄ reagovať
No tak toto ja nikdy nepochopim ze sa skupinka polovnikov vrati po ukonceni polovacky po strelene zatajene kusy. Osobne som to este nezazil len som o tom pocul z ust kamarata ktory poluje v zdruzeni s rozddrobenou clenskou zakladnou na viacero skupin. Takyto pristup neni normalny. Ked je polovacka spolocna tak sa ma ulovena zver rozdelit medzi vsetkych zucastnenych. Ak nemozem vystat clenov PZ tak na tu polvacku nejdem a hotovo. ◄ reagovať
lubenko ja som na ňu bol pozvaný od kamoša do opakujem sa "vychyreného revíru" takže ma nestála nič a mohlo by mi to byť jedno, ale to čo tam predvádzali miestni :-))) mrzí ma nie to, že som nič nestrelil ale chovanie sa tých chujov . Poňali to komerčne a to ešte honci nechali niektore strelene kusy a po polovke sa pre ne vratili ako som sa potom dozvedel. Tam sa ojebavaju všetci. V revíri solventného majiteľa toto nehrozí aj ked tu na tejto stránke ked nie si majitel IZ, mosina atď. tak si starý blbec ako som sa dnes dozvedel od jedneho 26 ročného chlapca,lebo som napísal komentár pod foto jeho zbraní ktorý mu nepasoval:-))) ◄ reagovať
Rasto vôbec si ma nepochopil ,presne to kritizujem čo povedal isty prispievatel,dobre ho poznaš,ked na to nemaš nepoluj a to je tvoj pripad ,šiel si na polovačku za 300 Euračou a stala za ho...,ja by som na taku určite nešiel,pretože sa tam o dobre partii určite neda povedat ,je to banda vydriduchou a take združenia by mali zrušit pozvem ta ku nam i ked nič možna nestreliš ,ale budeš sa citit ako mezi svojmi a o tom je vlastne polovačka Lovu a lesu zdar ◄ reagovať
Budeme sa tesit na zazitky :) ◄ reagovať
Páni poľovníci..ak máte toľko skúseností zo spoločnými poľovačkami na diviaky kde sa i platí, určite medzi ne patria i tie kde ste boli fakt spokojný.Ak máte tip na nejakú peknú spoločnú poľovačku na diviaky(i poplatkovú) kde sa fakt oplatí tak dajte tip.Budem Vám vďačný.Pre tých ktorý nemajú veľa možností a poľujú počas zimnej sezóny hlavne na zajace, bažanty a líšky to bude len prínosom.ďakujem ◄ reagovať
V sobotu idem na spoločnú do Topoľčianok-Hostí do pohonu s kamerou v ruke. Snáď sa podarí pár zážitkov priniesť. Potom dám vedieť ako bolo. ◄ reagovať
Najlepsie je mat kamaratov ktori ta pozvu zadarmo :) a na oplatku pozvem ja ich :) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.