Dobrý deň.
Som vo fáze výberu ďalekohľadu resp. monokulára a keďže viem o týchto prístrojoch len málo a takmer vôbec nič o zaznamenávaní, potrebujem rady.
Parametre by mali byť 8-10x50-70 podľa mňa s konštrukciou Roof. Niečo takéto by sa mi páčilo a cenovo od 100 - 200 €.
V tejto cene som však uvažoval o záznamoch (fotky alebo videá). Buď si kúpim len ďalekohľad alebo niečo na snímanie. Mám obavy nad kvalitou fotiek alebo videí. Zoženiem v takejto cene niečo? Ak áno, potreboval by som vidieť výstupy, pretože sa nespolieham na parametre ako 3Mpix, 5Mpix...
Nájde sa tu teda nejaký odborník alebo skúsenejší užívateľ, ktorý by mi priblížil správnejšiu predstavu o týchto prístrojoch?
Ďakujem.
lanus ja som zase nikde neuviedol že sa mi trepocu ruky ako si čítal v predchadzajucich príspevkoch trepocu sa asi všetkým okrem teba .Si asi iluminat . Samozrejme komu sa chce nosiť statív najlepšie s gimbal hlavou môže si naň zavesiť čokoľvek . K tomu trasenie trocha odborného náhľadu . Citujem : Aké zväčšenie zvoliť? Väčšina ľudí má problém udržať v rukách bez prijateľného trasenia a záchvevov ďalekohľad s 10 násobným zväčšením. U väčších zväčšení treba stojan - trojnožku. U malých vreckových ďalekohľadov je vhodné voliť zväčšenie približne 8x, lebo majú nižšiu svetelnosť danú menším priemerom objektívu a viac sa pri držaní trasú, lebo ich držíme prstami. U klasických ďalekohľadov, ktoré majú oproti vreckovým väčšie rozmery, môžeme voliť zväčšenie 10x až 12x, lebo ich možeme "poriadne" držať v rukách a preto sa tak netrasú. odkaz Čiže asi článok písali tiež alkoholici ako si diagnostikoval u mňa :-D
sniper - už keď tu zadávaš otázku a neprečítaš si predošlé diskusie tak by si sa mohol aspoň zapojiť do diskusie, ak hľadáš niečo do 300 € tak určite by som zvažoval niečo s ED sklami, napr. Fomei 8x56 DCF LEADER PRO ED FMC odkaz alebo Delta Titanium 8x56 ED, všetky tieto skla však v priamom porovnaní ako po stránke optickej, tak aj po stránke estetickej v pohode zatieni Steiner Ranger Pro 8x56 odkaz , síce cena je niečo cez 500, ale cenový rozdiel naprosto zodpovedá špičkovej kvalite. ◄ reagovať
ak chces nieco do 300€ tak mozes vyskusat Vixen Atrek 8x56 odkaz Pouzivam ho 3 roky. Spokojnost. Aj v sere. Nemozem sa stazovat. Urcite nedosiahnes kvalitu Zeiss alebo Swarovski ale pri tej cene je to fakt vhodny dalekohlad. Deltu som este nemal dlhsie v ruke, takze nesudim. ◄ reagovať
Na Slovensku sa dá kúpiť VIXEN NEW FORESTA 8x56 DCF za 385,00 eur. Je to nejaký ďalekohľad za nejakú cenu. ◄ reagovať
Jednoznačne dalekohlad fomei dcf leader pro ed 8x56. Za 300E nič nepšie nekúpiš. ◄ reagovať
zalezi kolko chces investovat. z tych lacnejsich ale kvalitnych je asi najlepsia volba steiner ranger pro 8x56. ◄ reagovať
Ja som minulý týžden skúšal tento pri postriežkach na srnca a bol som velmi milo prekvapený. odkaz ◄ reagovať
8x56 -
mam zaujem o neaky dalekohlad 8x56 vie mi niekto poradit aku znacku a po pripade neaky link na dalekohlad
dakujem
◄ reagovaťPodľa mojich osobných skúseností vidím lepšie v 8x56 ako v 12x50 alebo 10x50, pretože pri zväčšení 12x nedokáš dokonale stabilizovať obraz a aj nepatrný pohyb ti ho rozmazáva. ◄ reagovať
Ked sedíš v klude a opreš si lakte o kolená,alebo ked sedíš na posede je to dobré,po stojačky a ešte ak si zadýchaný ti to bude behat a moc z toho nemáš. ◄ reagovať
ďalekohľad 12x50 -
Dobrý deň. Má niekto skúsenosti s ďalekohľadom 12x50? Myslím hlavne na to, či zväčšenie 12 nie je príliš veľké na pozorovanie z voľnej ruky. Ďakujem
◄ reagovaťv tom pripade si to kup, na poli to je naozaj potrebne, poznam to, ale ako som uz povedal, bude lepsie ked si to opries o nejaky strom ◄ reagovať
Hlavne to chcem využívať ráno,cez deň. Za šera ani moc nie. 12 násobné zväčšenie chcem aj preto lebo sme poľný revír s dosť veľkými rolami a k tej zveri je ťažšie sa dostať. ◄ reagovať
maros 12 nasobne zvacsenie sa este da udrzat v ruke, obcas to vyuzivam ked sa idem cez den prejst tam sa celkom dobre da roroznat srnec na 400 metrov, ale ja si to aj tak vacsinou opriem o nejaky strom, 16 som tiez skusal ale to uz sa neda udrzat, jedine so stativom, ale pokial to chces napozorovanie aj za sera alebo ako univerzal dalekohlad tak to rozhodne neodporucam ◄ reagovať
Nechcem zakladať novú tému, len sa chcem spýtať či tu má z vás niekto skúsenosti s ďalekohľadmi s 12 alebo 16 násobným zväčšením?? ◄ reagovať
Veď áno, ale na kieho ďasa vláčiť takmer poldruha kila na krku pri posliedke, keď môže 600-700g. P.s- Pri ťažkej váhe neprekrvuje po čase dostatočne mozog a tým pádom človek nie je čulý, je malátny, dvojito vidí a zle strieľa, jednoducho nemá úspechy :-o))) ◄ reagovať
ja nosím 8x56 aj na pochôdzky a nejak to neriešim, tu je veľmi zaujímavá 8x56 odkaz= ◄ reagovať
Kup si Legend Binoculars - 8x42 ED + UWB Coating Manufacture ID: 198042 Legend 8x42 ED + UWB Coating Features: - Ultra Wide Band Coating - Rainguard HD water-repellent lens coating - Ultra wide field-of-view - Long eye-relief - Lightweight, magnesium chassis - Waterproof/fogproof - Soft touch grips - Locking diopter - Includes premium carry case, neckstrap, microfiber lens cloth and deluxe binocular harness Specifications: - Magnification x Objective Lens (mm): 8x 42 - Size Class: Standard - Focus System: Center - Prism System: Roof - Prism Glass: BaK-4 - Lens Coating: Fully Multi - Field of View (ft.@1000yds / m@1000m): 420 / 140 - Close Focus (ft. / m): 6.5 / 1.9 - Exit Pupil (mm): 5.3 - Eye Relief (mm): 17.2 - Eyecups: Twist-Up - Waterproof / Fogproof: Yes - Adapt to Tripod: Yes - Rainguard HD: Yes - Color: Black - Weight (oz. / g): 22.4 / 635 Neolutujes,odskusane,bohato postaci,aj na posed,aj na pochodzku,siroke zorne pole 140m,ED skla,ak nie si zatazeny znackami a nebude Ti vadit,ze je vyrobeny v Cine,da sa kupit cca za 250.-€,len ho nekupuj od akoze vyhradneho predajcu na slovensku z BB.............predrazeny,sice teraz to nejak polcneli.. ◄ reagovať
Opravím sa že s týmto obchodom mám dobré skúsenosti.pandur1 na tvoje otázky ti neviem odpovedať :-) ◄ reagovať
LOVEC55 a prečo potom po piatku stiahli niektoré produkty z predaja? Prečo sa všade pasujú za výhradného dovozcu zn. S&B, keď o nich v S&B nič nevedia? To sú len dve otázky, ale po reštudovaní ich obchodných podmienok by som ich mal aj viac, len toto nie je téma založená na toto. ◄ reagovať
Vixen ma na New Forestu akciu preto je tam cena cca 280 Eur povodna bola vyssia odkaz. kvalita New foresty je aj pri 8x42 velmi dobra a cena nie je na ukor kvality. ◄ reagovať
Ak by som bral 8*56 Tak by to bol Steiner ranger pro cca500€ alebo Vixen New Foresta cca 450€ tu su ceny porovnatelne obidva mam vyskusane a je to kvalitka.Steiner ma priepustnost svetla 88% Vixen som nezistil.Ale co je zaujmave dalekohlady od tychto vyrobcov v parametroch 8*42 uz su cenami uplne odlisne Rnger pro 8*42 445€ New foresta 8*42 240€ Ako je to mozne? Je Steiner predrazeny alebo je Vixen lacny na ukor kvality? ◄ reagovať
MINOX BF 8x42 BR za 130ecok ale na posed to neni bohvieco asik ze? mal som zatial jeden dalekohlad no ten dosluzil tak teraz neco hladam som vtom strateny pravdupovediac odkaz ◄ reagovať
to som nepovedal, to si povedal ty ale to uz je debata, ktora sem nepatri. kazdy ma moznost rozhodnut sa sam a dobrovolne. v kazdom pripade VIXEN je dobra volba osobne by so ale isiel do NEW FORESTY 8x56. ◄ reagovať
ano motaq ako hovoríš , len potom ten pôvod podla teba je neistý u 90% predajcov na slovensku :) ◄ reagovať
kazdy nech si urobi ako vie, ja len upozornujem, ze sa na slovensku objavuju Vixeny a aj delty, ktorych povod je nejasny a neisty ◄ reagovať
a pozrel som si ten tvoj zoznam momentálne a našiel som tam aj Betalov šala a )dalších 2 predajcov čo sa mestia do 250 eur , ja nechcem šprtať , len informujem že aj lacnejšie sa dá ◄ reagovať
neboj poriadne som šprtal a je to to čo predáva každý , aj keď máš právdu , aj lacnejích som našiel ale tý mi nevedeli odpovedať na moje otázky , a sranda že pán Mráz ich už objednáva z Barlov :))) ◄ reagovať
majko nebol by som si celkom isty tym co tvrdis, toto je oficialny zastupca VIXEN pre SR odkaz a zoznam predajcov, no narozdiel od Mraza som tam Barlov nenasiel. takze prajem nech ti sluzi. obcas sa sice oplati sprtat po nete ale ked to robis oplati sa sprtat poriadne. :-) ◄ reagovať
Ferko tu som ho kúpil odkaz , je to ten istý origoš čo aj Jarko Mráz predáva za 370 eur a prehliadol som si ho pozorne , niekedy sa oplatí trošku viac povŕtať na nete :) ◄ reagovať
jojo - new foresta je vyssi rad, je to uroven ako monarch co si tu napisal. atrek nie je zly ale new foresta je opticky lepsia. ◄ reagovať
no len aby to za 240 bol aj original Vixen a aby tam bola aj zaruka tak ako ma byt. neviem kde si ho kupil ale cena je podozrivo nizka. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.