M.K.P. AGRO služby
dnes je piatok,  11. apríl 2025,  meniny má Július,  spln: 13. apríl 2025,  dnes východ slnka: 05:06,  dnes západ slnka: 18:28
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Výber bino/monokuláru - Prosím o radu skúseného človeka alebo odborníka - diskusia

pridané: 9.10.2012 17:11

Dobrý deň.

Som vo fáze výberu ďalekohľadu resp. monokulára a keďže viem o týchto prístrojoch len málo a takmer vôbec nič o zaznamenávaní, potrebujem rady.

Parametre by mali byť 8-10x50-70 podľa mňa s konštrukciou Roof. Niečo takéto by sa mi páčilo a cenovo od 100 - 200 €.

V tejto cene som však uvažoval o záznamoch (fotky alebo videá). Buď si kúpim len ďalekohľad alebo niečo na snímanie. Mám obavy nad kvalitou fotiek alebo videí. Zoženiem v takejto cene niečo? Ak áno, potreboval by som vidieť výstupy, pretože sa nespolieham na parametre ako 3Mpix, 5Mpix...

Nájde sa tu teda nejaký odborník alebo skúsenejší užívateľ, ktorý by mi priblížil správnejšiu predstavu o týchto prístrojoch?

Ďakujem.

počet zobrazení: 13 611
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Edu, 9.8.2014 o 21:26

lanus ja som zase nikde neuviedol že sa mi trepocu ruky ako si čítal v predchadzajucich príspevkoch trepocu sa asi všetkým okrem teba .Si asi iluminat . Samozrejme komu sa chce nosiť statív najlepšie s gimbal hlavou môže si naň zavesiť čokoľvek . K tomu trasenie trocha odborného náhľadu . Citujem : Aké zväčšenie zvoliť? Väčšina ľudí má problém udržať v rukách bez prijateľného trasenia a záchvevov ďalekohľad s 10 násobným zväčšením. U väčších zväčšení treba stojan - trojnožku. U malých vreckových ďalekohľadov je vhodné voliť zväčšenie približne 8x, lebo majú nižšiu svetelnosť danú menším priemerom objektívu a viac sa pri držaní trasú, lebo ich držíme prstami. U klasických ďalekohľadov, ktoré majú oproti vreckovým väčšie rozmery, môžeme voliť zväčšenie 10x až 12x, lebo ich možeme "poriadne" držať v rukách a preto sa tak netrasú. odkaz Čiže asi článok písali tiež alkoholici ako si diagnostikoval u mňa :-D

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 161-200 z 330 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off johnturturo, 7.9.2012 o 20:30

Konkurovať si môžu, ked obidva rozbiješ a potom ich je možné aj porovnávať :-) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off rado100, 7.9.2012 o 20:22

OK porovnávať Blaser a Zastavu je ako porovnávať Hawke a Swara a to porovnávať nejde. A o konkurencii ani nehovorím. ◄ reagovať

off johnturturo, 7.9.2012 o 20:00

rado 100 - myslím, že konkurencia a porovnávanie sú 2 rozdieľne veci. Príklad: Konkurovať si môžu Peter Hoffer a Stefan Gobec z Ferlachu so svojími luxusnými zbraňami. Porovnávať môžeš napr. Blaser a Zastava, ked chceš. ◄ reagovať

off johnturturo, 7.9.2012 o 19:55

pandur1 - drby nechám pre teba, tuším sa k tebe hodia. no a ten manažér by ti to rýchlo vysvetlil, ak rozumieš dobre nemecky :-) Myslím, že by sa s tebou ani nebavil, nepotreboval by to k šťastiu. No tak mi to vyčísli z tvojho pohľadu som zvedavý... strašne fakt :-) Ale ja som nepovedal, že Hawke je lepší než Swarovski, ani som ich neporovnával, len som doporučil Hawke zakladateľovi tejto témy. A len som povedal, že je Swarovski je predražený... A nemusíš mi ďakovať, nemáš za čo :-DDD ◄ reagovať

off motaq, 7.9.2012 o 19:48

Riso nesranduj, snad si nezmenil zamestnavatela :-) alebo mas aj ty bratrancovho suseda kamarata co robi u Swara vysokopostaveneho manazera? :-) ◄ reagovať

off johnturturo, 7.9.2012 o 19:46

motaq - v pohode, beriem tvoj názor. ok. ja som len zakladateľovi temy chcel doporučiť Hawke a Yukon - môj názor. Hawke mám zatiaľ už 2,5 roka a úplne super. No tak teda čakám, že čo po 3 rokoch sa stane... :-) Ale jasne ved ked niekto na to má a hlavne chce, tak nech si kúpi aj za 2000 eur, mne je to jedno :-) a 150 eur je cena v akcii, Hawke a Yukon majú dalekohlady aj za okolo 500 eur. ◄ reagovať

off pandur1, 7.9.2012 o 19:01

johnturturo šak daj nejaké "drby" o výrobných nákladoch swarovski čo Ti porozprával ten manažér. Potom ti ja vyčíslim výrobnú cenu swarovskeho a hawku a porovnám Ti aj ich kvalitu. Ďakujem. ◄ reagovať

off motaq, 7.9.2012 o 18:30

johnturturo, ja netvrdim, ze tie spolcnosti na tom nezarabaju, keby na tom nezarobili tak to nerobia, nepatrim medzi zakaznikov, na ktorych by sa mohli vyrobcovia zabavat, mam v tejto problematike myslim dost dobry prehlad ale nechajme to tak. Hawke skla ak su to co pouzivaju da vobec nazvat sklom, urcite nedosahuju kvalitu a ani zivotnost skiel vyrobcov ktorich uvadzas. Je viac takych znaciek ako Hawke ktore su lacne a na prvy pohlad maju uzasny obraz, po 3 rokoch pouzivania su ale skla pekne zlte, a obraz uz davno nie je to co bol....Ked niekto chce nech si kupi Hawke, nebranim mu, ja mam svoje oci a penazenku rad, takze u mna dalekohlad za 150 Eur miesto nema... ◄ reagovať

off rado100, 7.9.2012 o 18:21

johnturturo napísal si ,,a prečo by nemohol konkurovať" Konkurencia musí byť zhruba na rovnakej úrovni s toho usudzujem že porovnávaš. ◄ reagovať

off matino, 7.9.2012 o 17:20

a čo hovoríte na tú meoptu Meostar B1 8x42 WP z inzerátu? len tých 897g oproti 740g čo má Kahles bude asi poznať ◄ reagovať

off johnturturo, 7.9.2012 o 16:39

rado100 - a to ťa ako napadlo, že ich porovnávam? ja som len povedal že docter a swarovski sú výborné, ale predražené dalekohlady. čo je na tom porovnávacie? ◄ reagovať

off rado100, 7.9.2012 o 16:30

johnturturo ak porovnávaš Hawke s Docterom Kahlesom alebo Swarom , porovnávaš neporovnatelné. ◄ reagovať

off johnturturo, 7.9.2012 o 16:18

motaq - a výrobná cena nie je všetko. aj docter, swarovski atd. nemajú výrobné ceny až tak vysoké, o tom ťa uisťujem. :-) jeden z vysoko postavených manažérov swarovski je môj dobrý zákazník (má odo mňa drahý nôž aj zbraň som mu gravíroval). Trochu mi porozprával ako je to s ich výrobnými cenami a predajom a následným ziskom. Len sa usmieval aké má swarovski rozprávkové zisky :-DDD Prajem firmam docter a swarovski mnoho takých zákazníkov ako si ty :-) Oni zbožňujú takých zákazníkov čo celú výplatu dajú za dalekohlad. :-))) ◄ reagovať

off johnturturo, 7.9.2012 o 16:04

motaq - mam doma aj 30 ročný dalekohlad a slúži... :-) a prečo by nemohol konkurovať? to akože tie sklá sa o 10 rokov pokazia? :-DDD docter, swakovski su super dalekohlady, ale predražené neskutočne. ako som povedal, predajcovia sa môžu smiať ako zarabajú na svojich zakaznikoch. ◄ reagovať

on lanus, 7.9.2012 o 15:46

matino - Kuk : odkaz ◄ reagovať

off motaq, 7.9.2012 o 15:42

johnturturo, drzim palce aby si to iste tvrdil aj o par rokov. dalekohlad za 150 Eur nemoze byt vziadnom pripade dobry a nie to este konkuovat naozaj kvalitnej optike. vyrobna cena toho dalekohladu je mozno 20 Eur to chcem vidiet to sklo co za tolko vyrobca kupi. Ale drzim palce nech ti sluzi....matino, kahles je urcite dobra volba, este by som zvazil docter... ◄ reagovať

off johnturturo, 7.9.2012 o 14:29

ja osobne doporučujem HAWKE 8x42. Vynikajúci, ľahký, kvalitný, vodeodolný dalekohlad s parádnou ostrosťou a kresbou. Má vynikajúce riešenie pre pozorovanie s okuliarmi alebo bez nich. cena do 150 eur. odkaz Výborné a cenovo výhodné sú aj dalekohlady Yukon. Je zbytočné za dalekohlad platiť tak vysoké ceny ako 500 eur. Tieto dalekohlady su vysoko predražené a len predajcovia sa v duchu smejú ako so zákazníkmi vykocúrili... :) ◄ reagovať

off solium, 7.9.2012 o 0:04

Nemusi byt ten Kahles zly, ale ta sirka ZP - 110 m je pri 8x42 v tejto cenovej kategorii viac ako malo...!odkaz Takze ten Steiner sa na neho "chyta" min. o 12m sirsim ZP, co je teda dost. odkaz ◄ reagovať

off matino, 6.9.2012 o 23:46

vďaka za názory, ten kahles sa mi pozdáva, isto je dôležité nechať si poradiť ale veľkú úlohu hrá aj subjektívny dojem, takže asi pôjdem do toho kahlesu ◄ reagovať

off lovec84, 6.9.2012 o 23:29

jarodt-máš pravdu. Kahles je kahles. Binokuláre maju dosť lacné oproti puškohľadom. ◄ reagovať

off solium, 6.9.2012 o 22:20

Kotmo, tu mas komentar k Tvojej otazke: odkaz ◄ reagovať

off kotmo, 6.9.2012 o 10:18

pouziva niekto vortex talon HD???je to dobra volba? ◄ reagovať

off solium, 5.9.2012 o 19:47

Zdar. Pri hladani sa sam opieram o testy, nazory jednotlivcov ci fy nemusia byt objektivne.Tiez hladam na ornito, i ked je to 10x42, posielam, Ti link odkaz. Davam do pozornosti polozku 11: odkaz , este lepsia volba je 10, ale ten je uz tak tesne do rozpoctu. Ale bez ED upravy skiel by som dnes v tomto cenovom segmente uz az na vynimky ( napr. ten Bushnell) nekupoval... ◄ reagovať

off jarodt, 3.9.2012 o 23:45

Ak máš rozpočet 600 € určite by som došetril ešte 69 a zakúpil tento ďalekohľad odkaz Steiner Ranger Pro 8x42 je síce tiež dobrá voľba, ale na tento Kahles nemá. ◄ reagovať

off motaq, 3.9.2012 o 23:18

steiner ranger je dobra volba, este by som zvazil novinku od nikonu odkaz ◄ reagovať

off matino, 3.9.2012 o 23:05

zhodou okolností otec má niečo podobné ako ste dali v odkaze - Steiner Hunting 10x42 ale neustále odpadávajú gumičky z okuláru už keď bol nový, bojím sa že to nemajú doriešené ◄ reagovať

off namor676, 3.9.2012 o 22:55

Nedávno som bol pred podobnou voľbou, potreboval som ľahký ďalekohľad. Po mnohých úvahách a porovnávaniach ako víťaz vyšiel tento odkaz= myslím že v danej cenovej relácii je to asi najlepšia voľba. Alebo ešte tento víťaz testu odkaz= ◄ reagovať

off matino, 3.9.2012 o 22:46

pozorovací binokulár - výber -

Zdravím, začínam poľovať tak by som chcel pomôcť s výberom ďalekohľadu. chcel by som niečo okolo 8x42 vačší asi nie. cenovo okolo 500-600€ neviem čo konkrétne hľadať

◄ reagovať

off emo1, 12.8.2012 o 10:45

Rozhodujem sa medzi Zeiss 10x50 DDR alebo Fomei leader pro ed 8x56....čo je lepšie pre polovnika po 50tke??? ◄ reagovať

off motaq, 9.8.2012 o 22:02

ma niekto dlhodobejsiu prakticku skusenost s dalekohladom KAPS 8x56 pripadne inym dalekohladom KAPS? ◄ reagovať

off Finist, 10.7.2012 o 9:38

Jager ten Ranger už je objednany :-) ◄ reagovať

off Jager68, 10.7.2012 o 9:03

Ked je dobry mesiac a mas dobre mlade oči..potom kvalitna 42 jka je v pohode. Ked 56 tku,potom aspon Steiner Ranger Pro..je to okolo 500€ a je to slušná optika. ◄ reagovať

off Finist, 9.7.2012 o 15:23

Aj mne sa zdá 42 na večer a noc dosť málo :-( Chcelo by to aspoň 50ku s ED sklom v tej cene :-) ◄ reagovať

off MarianJ13, 9.7.2012 o 15:14

to finisth> je to krásna akcia, ja to kúpiť za tu pôvodnu sumu a o pár dni je cena takáto, tak sa asi predajcovi pekne poďakujem.... 42mm je na poľovačku málo, hlavne večer....min 50mm, ideál je 56 ◄ reagovať

off Finist, 8.7.2012 o 17:53

A čo hovoríte na toto? odkaz Povodná cena bola 686 EUR! ◄ reagovať

off MarianJ13, 5.7.2012 o 21:42

ako podľa mňa dať za ďalekohľad 400, 500 Euro a viac je šialené a zbytočné, keď si niekto myslí, že za 2 násobný balík peňazí dostane 2 krát viac, tak je na omyle, ja som kúpil tu: odkaz. Ďalekohľady, ktoré stoja 2x viac ako tento sú možno o 20% lepšie, maximálne, a to podľa mňa za tie peniaze nestojí, naviac je český výrobca s českým servisom, ako mi vravel predajca, takže žiaden problém v prípade rozbitia a podobne. ◄ reagovať

off Solirov, 4.7.2012 o 7:54

a co tak tento? odkaz otcovi som poriesil vortex viper 10x50 - obraz vynikajuci, este si pockam kym ho poriadne otestuje za sera.. v testoch v myslivosti dopadol vyborne. zaujimave je ze ta 10x50 je podstatne drahsia ako 8x56 podla toho co pozeram na strankach. ◄ reagovať

off motaq, 28.6.2012 o 23:22

Finist, 10x56 napr. Nikon Monarch, Vixen ne foresta, je viac ako 400 evri ale oplati sa. ◄ reagovať

off rado100, 28.6.2012 o 19:03

Ak nechceš banovať, tak dospor aspoň na steinera. Vixen atrek mám a za šera to nie je bohvie čo. Cez deň ok ale na večerné šero je treba už niečo lepšie. Kamarát má Steiner ranger pro 8x56 tak som ho večer porovnal s Vixenom a Steiner je iná káva. ◄ reagovať

off Finist, 28.6.2012 o 18:40

Ja by som pre zmenu chcel 10x56-ku v cene okolo 400 eur. Viete poradit? ◄ reagovať

zobrazené 161-200 z 330 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk