M.K.P. AGRO služby
dnes je piatok,  4. apríl 2025,  meniny má Izidor,  spln: 13. apríl 2025,  dnes východ slnka: 05:20,  dnes západ slnka: 18:18
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Výber bino/monokuláru - Prosím o radu skúseného človeka alebo odborníka - diskusia

pridané: 9.10.2012 17:11

Dobrý deň.

Som vo fáze výberu ďalekohľadu resp. monokulára a keďže viem o týchto prístrojoch len málo a takmer vôbec nič o zaznamenávaní, potrebujem rady.

Parametre by mali byť 8-10x50-70 podľa mňa s konštrukciou Roof. Niečo takéto by sa mi páčilo a cenovo od 100 - 200 €.

V tejto cene som však uvažoval o záznamoch (fotky alebo videá). Buď si kúpim len ďalekohľad alebo niečo na snímanie. Mám obavy nad kvalitou fotiek alebo videí. Zoženiem v takejto cene niečo? Ak áno, potreboval by som vidieť výstupy, pretože sa nespolieham na parametre ako 3Mpix, 5Mpix...

Nájde sa tu teda nejaký odborník alebo skúsenejší užívateľ, ktorý by mi priblížil správnejšiu predstavu o týchto prístrojoch?

Ďakujem.

počet zobrazení: 13 576
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Edu, 9.8.2014 o 21:26

lanus ja som zase nikde neuviedol že sa mi trepocu ruky ako si čítal v predchadzajucich príspevkoch trepocu sa asi všetkým okrem teba .Si asi iluminat . Samozrejme komu sa chce nosiť statív najlepšie s gimbal hlavou môže si naň zavesiť čokoľvek . K tomu trasenie trocha odborného náhľadu . Citujem : Aké zväčšenie zvoliť? Väčšina ľudí má problém udržať v rukách bez prijateľného trasenia a záchvevov ďalekohľad s 10 násobným zväčšením. U väčších zväčšení treba stojan - trojnožku. U malých vreckových ďalekohľadov je vhodné voliť zväčšenie približne 8x, lebo majú nižšiu svetelnosť danú menším priemerom objektívu a viac sa pri držaní trasú, lebo ich držíme prstami. U klasických ďalekohľadov, ktoré majú oproti vreckovým väčšie rozmery, môžeme voliť zväčšenie 10x až 12x, lebo ich možeme "poriadne" držať v rukách a preto sa tak netrasú. odkaz Čiže asi článok písali tiež alkoholici ako si diagnostikoval u mňa :-D

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 121-160 z 330 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Jager68, 14.9.2012 o 16:26

Minox HG je uz velmi slušna kvalita.Aj Steiner Ranger PRO. jeges ta vaha je uplne v pohode.Na posede s tym vydržiš. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off jeges, 14.9.2012 o 16:12

Asi pred mesiacom som si si kúpil Steiner Ranger Pro 8x56, zatial maximálna spokojnosť. len tá váha ale to asi sú všetky v rovnakej váhe. ◄ reagovať

off muran, 14.9.2012 o 15:58

Máte skusenosti s Minox BL 8x56 BR, Minox HG 8x56 BR a Steiner Ranger Pro 8x56? ◄ reagovať

off motaq, 8.9.2012 o 22:09

ako povies... ◄ reagovať

off johnturturo, 8.9.2012 o 21:56

no je pravda, že tie drahšie su skôr pre vojenske jednotky atd... ale na bezne nosenie do prirody stačia. ◄ reagovať

off motaq, 8.9.2012 o 21:52

no ako som povedal, nemam s yukonom skusenosti, yukon za 600-800 Eur som este nevidel, takze tazko sa vyjadrim. ◄ reagovať

off johnturturo, 8.9.2012 o 21:49

ale oni maju aj za 600 - 800 eur dalekohlady. ja myslím, že celkovo dobre veci - pomer cena a kvalita. mam jeden 7x50, som spokojny. ◄ reagovať

off motaq, 8.9.2012 o 21:47

Co by si chcel pocut? ake su to neviem, nemam s nimi skusenosti, stare yukony boli nanic. Aj pri yukone plati to co pri kazdej optike, za malo penazi nemoze byt podla mna dobra kvalitna optika. ◄ reagovať

off johnturturo, 8.9.2012 o 21:41

motaq - aký maš názor na dalekohlady Yukon? ◄ reagovať

off motaq, 8.9.2012 o 21:39

solium, to ze Hawke je anglicka firma to je sice pekne ale optiku si davaju robit cinanom. To by nebol az taky pruser, aj iny vyrobcovia vyuzivaju sikovnost cinanov a cinania dokazu divy, robia aj kvalitne veci vsetko je len otazka ceny. Hawke sice robi aj drahsie modely, nazvyme ich stredna trieda ale urcite ten dalekohlad co tu bol odporuceny za 150 Eur nepatri do strednej triedy. Skus sa vratit spat v diskusii a pozorne citaj, docitas sa ze viacery sme tu odporucali optiku, ktora sa pohybuje okolo 500 Eur,napr Steiner, Nikon....nik tu nepovedal, a ja uz vobec nie, ze jedina dobra optika je za 2000 Eur. Ale nik ma nepresvedci, ze za 150 Eur sa da vyrobit kvalitna optika, a je jedo ci je to Hawke, alebo iny vyrobca... ◄ reagovať

off solium, 8.9.2012 o 21:29

"Motaq", sledujem vase tu vsetkych komentare, a iba tolko k tomu: mas i nemas pravdu a to v tom, ze dnes napr. Hawke, je to inak britska fy, dokaze vyrobit optiku vyssej strednej triedy, ktora Ti nezozltne ani po 15 rokoch...tie casy su uz prec! Dnes uz kazda fy dokaze dat skla v ED uprave. Tu ide o to, ze spickove alfa skla: Nikon, Swarovski, Zeiss ci Leica ci aj bez ED, napr. Bushnell davaju do TOP modelov SPICKOVU optiku! O tomto to cele je, telo sa uz da vyrobit, rovnako ako montaz. TO je drahe na nich, nic ine. A podivaj sa napr., ze aj ich modely pri vysokej cene nemusia byt v TOP 10!:odkaz ( Inak ten Kahles, tu 10x42 az taky super nie je...). Takze, ak mas 2000,-€ na bino, prosim, ale dnes je faktom, ze sa da kupit vyborna optika za 400-500,-€ ( a niekedy i menej, ale treba mat prehlad ), ktora Ti ani za 25 rokov nezozlte! Naviac, uz tu sa dava castokrat dozivotna zaruka , ci 15-25 rokov. Netvrdim ale, ze bude v top10 rebricku, ale ak bude dosahovat min.75% toho, co alfa skla, o oci neprides urcite, a tie opticke vady , ak nemas skusenosti, temer ani nezistis...:-)! Asi takto... ◄ reagovať

off motaq, 8.9.2012 o 21:03

dobra volba, ak dalekohlad je v dobrom stave budes spokojny ◄ reagovať

off matino, 8.9.2012 o 15:58

tak som kúpil nakoniec z inzerátu meostar B1 8X42 za 400€ a vyzerá to fajn zatiaľ spokojnosť ◄ reagovať

off motaq, 7.9.2012 o 23:41

steiner je dobra volba, tento nikon ma zorne pole 140 m co tiez nie je nezaujimave odkaz ◄ reagovať

off strednyjozo, 7.9.2012 o 23:24

Sranda musí byť, ale chlap si z huby riť robiť nemá. Osobne by som doporučil tento steiner odkaz= v danej cene asi najlepšia voľba. ◄ reagovať

off johnturturo, 7.9.2012 o 22:53

ja som len odporučil Hawke a Yukon a ako sa to rozvinulo... :-) trochu srandy nezaškodilo :-) ◄ reagovať

off motaq, 7.9.2012 o 22:51

:-) keci mam rad, ale este radsej mam chlapov co netaraju do vetra, ale blbca robis sam so seba :-), uzivaj si a nechajme to uz tak. ◄ reagovať

off johnturturo, 7.9.2012 o 22:45

motaq - prepáč trochu som si s teba vystrelil. :-DDD Fakt som si chvíľu myslel, že mu napíšeš. Hádam si si nemyslel, že ti len tak budem rozdávať kontakty na svojich zákazníkov :-D Ale Rene naozaj nôž odo mňa má. ◄ reagovať

off motaq, 7.9.2012 o 22:38

len skoda ze este pred chvilkou to bol e-mail plate@foto-erhardt.de mal by si si ujasnit, ktory nemcky predajca odkaz predavajuci aj optiku swaro je ten vysoko postaveny manager v rakuskej firme swaro optik.:-)....ale nechajme to tak, je to od temy. ◄ reagovať

off johnturturo, 7.9.2012 o 22:33

je to v tom emaili :-D - Rene Berger ◄ reagovať

off motaq, 7.9.2012 o 22:30

a ako sa ten clovek vola, aby som ho vedel oslovit? ◄ reagovať

off johnturturo, 7.9.2012 o 22:28

RENE.BERGER@WAFFEN-BERGER.DE a môžete si písať do zbláznenia. ◄ reagovať

off motaq, 7.9.2012 o 22:17

e-mail, posli, v podstate clovek nikdy nevie, ale do swara ma vlastny kontakt, tak budem mat dva. ◄ reagovať

off johnturturo, 7.9.2012 o 22:14

motaq - ved už zase sa neserinkajme zo slovíčkami ako malé deti. no sorry, zle som si to prečítal s tou teoriou o materialoch, ok? no moje nože nie su predražené, ja vyrábam od 300 eur až hodne vysoko, takže si vyberie naozaj každý. môžeš si aj ty nejaký kúpiť, ak chceš a máš na to :-) ano, je pravda, že tieto nože čo mám tu si nekupili Slovaci. s tou teoriou o nožoch máš v podstate pravdu... a ten email chceš alebo nie? ◄ reagovať

off motaq, 7.9.2012 o 22:10

matino, meopta meostar b1, je v celku dobry dalekohla, viac skusenosi ako s 8x42 mam s 8x56, ak by som ho mal kupit za MOC tak by som ho nekupil, je dobry ale podla mna podobnu kvalitu kupis za menej penazi. Ak ho niekto predava za 400 Eur na inzerat, v prvom rade by ma zaujimal dovod, preco ho predava za taku cenu. ◄ reagovať

off johnturturo, 7.9.2012 o 22:06

tá meopta 8x42 WP je dobrý dalekohlad. 400 eur je cena dobrá oproti novej za +- 750. záleží na tvojom rozpočte. ◄ reagovať

off motaq, 7.9.2012 o 22:05

johnturturo, v prvom rade nauc sa citat napisal som " teoreticky zoberies ze cinania budu pouzivat rovnake komponenty ako swaro" ak nerozumies slovu teoreticky tak po nemecky je to teoretisch a ak ani tak nie tak skus vykladovy slovnik. Nikde som nic take nenapisal, ze swaro a hawke pouzivaju rovnake materialy. A k tvojim nozom, ak to zoberiem podla tvojej logiky, tak tvoje noze su predrazene....asi preto si ich slovaci nekupuju....ved je to ako so swarom a hawke....a to bez urazky, ale cena tvojich nozov urcite okrem ceny materialu zohladnuje aj cenu prace, a dovolim si tvrdit, ze cena resp. zisk z prace tvori vacsiu cast zisku z ceny noza, co myslis, ked das cinanovi rovnaky material a ten cinan bude rovnako sikovny ako ty koho noz bude lacnejsi???? no a potom si zober cinana, ktory pouzije material, ktory dnes sice bude vyzerat skoro ako material tebou pouzivany, ale z daleka to nebude ten isty, koho noz bude lacnejsi???? ◄ reagovať

off matino, 7.9.2012 o 22:02

na čítanie je to tu samý balast, znova by som sa chcel teda opýtať, máte niekto tú meoptu meostar B1 8x42 WP? je mimo rozpočtu ale na inzerát ju niekto predáva za 400 ◄ reagovať

off johnturturo, 7.9.2012 o 22:01

motaq - bavil som sa s ním v Mníchove o firme Swarovski, ked si tam v r. 2009 kúpil odo mňa nôž. Bolo to na výstave IMA. Potom mi poslal aj na vygravírovanie baskulu jednej svojej pušky. Ano priznávam, nebol som u neho doma na káve a nekecali sme celý deň o dalekohladoch. tak chceš ten email alebo nie? ◄ reagovať

off motaq, 7.9.2012 o 21:56

Ale vratme sa k teme, v tejto cenovej hladine ja by som volil Steiner, Docter pripadne Kahles, alebo novinku od NIKONU Monarch 7, je to velmi slusna optika s ED sklami...ak nieco lacnejsie tak tu je toho neurekom, Nikon, Vixen, Minox..... ◄ reagovať

off johnturturo, 7.9.2012 o 21:55

motaq - takže priznávaš, že vstupné materiály sú rovnaké? :-) no vieš - to stretnutie - neviem či si naivný, ale aby sa on niekde trepal na stretko s tebou... no neber to v zlom, ale... Ako som písal pandurovi1, on má asi iné starosti ako my. No ak chceš dám ti na neho email a môžeš sa s ním debatiť kolko len chceš, no len neviem či bude s tebou ochotný strácať pre nejakú prkotinu svoj čas. Ved ja viem na čo myslíš, chcel si tým naznačiť, že som si to všetko vymyslel, atd. No ked si mrkneš moje fotky nožov tu na LZ.sk asi pochopíš, že moje nože si nekupujú chudobní Slováci, aj ked aj tu u nás mám super zákaznikov. Takže ak veľmi chceš, ten email ti dám a môžeš mu písať. A pozdrav ho odo mňa. dik. ◄ reagovať

off motaq, 7.9.2012 o 21:55

johnturturo, hlavne ze sa s tebou bavi :-) tak si to neskrab a bud rad ze sa vies dozvediet veci ktore inym pan manazer neprezradi. ◄ reagovať

off johnturturo, 7.9.2012 o 21:48

pandur1 - prečo si myslíš že sa rozčuľujem? a o moje zdravie sa báť nemusíš, radšej rieš seba, určite máš problémov doma vyše hlavy... :-) A prečo si myslím, že by sa s tebou nebavil? Asi preto, že ma trochu iné starosti než sa s tebou baviť... Neviem, čo ešte k tomu dodať. ◄ reagovať

off pandur1, 7.9.2012 o 21:37

johnturturo, presne tak ako napísal motaq. Ja by som si tiež nekúpil swara alebo zeiss, lebo na to nemám. Ale určite by som si nekúpil ani hawk alebo niečo podobné, lebo už som sa na lacnej optike oklamal. Pozri ak Ti hawk vyhovuje a si sním spokojný, tak je všetko v poriadku. Nemám potrebu sa tu s tebou naťahovať alebo doťahovať sa o slovíčka, to nemám rád ani ja. ◄ reagovať

off motaq, 7.9.2012 o 21:27

johnturbo, vyrobna cena hawke pri dalekohlade MOC 150 eur s DPH je asi tak 20 Eur ak som to neprehnal, vyraba sa v cine, a uz len ak teoreticky zoberies ze cinania budu pouzivat rovnake komponenty ako swaro teda materialovy vstup bude rovnaky tak obrovsky rozdiel ti urobi vstup na strane ceny prace, zatial co taky cinan berie tak 1 eur na hodinu tak taky rakusky robotnik u swara co myslis kolko 20 eur??? ale ved ty mas podrobne informacie od manazera zo swaro... kto chce hawke nech si ho kupi, kto chce swaro nech si ho kupi, porovnavat tieto dva optiky je ako porovnavat skodu favorit a mercede S klasse, obe maju 4 kolesa a motor a odvezu ta z bodu a do bodu b. ake je pohodlie toho cestovania uz je ina vec. ◄ reagovať

off pandur1, 7.9.2012 o 21:21

prečítaj si môj posledný komentár ◄ reagovať

off johnturturo, 7.9.2012 o 21:19

pandur1 - ešte si mi zabudol vyčísliť výrobnu cenu Hawku a Swarovskeho, stále čakám a nič.... :-))))) ◄ reagovať

off motaq, 7.9.2012 o 21:19

johnturturo, velmi rad sa snim porozpravam, dohodnes stretnutie? ◄ reagovať

off pandur1, 7.9.2012 o 21:18

johnturturo neviem prečo ťa moja otázka tak vytočila. Prečo myslíš že by sa ten managere so mnou nebavil. Myslíš že ja by som sa bavil s ním? Neodpovedal si na moju otázku. Ak sem napíšeš, čo hovoril ten managere o predražení, tak ja ti tie čísla sem napíšem. A prosím Ťa nerozčuluj sa, škodí to zdraviu. ◄ reagovať

off pandur1, 7.9.2012 o 21:16

Feri asi tak. ◄ reagovať

zobrazené 121-160 z 330 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk