Dobrý deň.
Som vo fáze výberu ďalekohľadu resp. monokulára a keďže viem o týchto prístrojoch len málo a takmer vôbec nič o zaznamenávaní, potrebujem rady.
Parametre by mali byť 8-10x50-70 podľa mňa s konštrukciou Roof. Niečo takéto by sa mi páčilo a cenovo od 100 - 200 €.
V tejto cene som však uvažoval o záznamoch (fotky alebo videá). Buď si kúpim len ďalekohľad alebo niečo na snímanie. Mám obavy nad kvalitou fotiek alebo videí. Zoženiem v takejto cene niečo? Ak áno, potreboval by som vidieť výstupy, pretože sa nespolieham na parametre ako 3Mpix, 5Mpix...
Nájde sa tu teda nejaký odborník alebo skúsenejší užívateľ, ktorý by mi priblížil správnejšiu predstavu o týchto prístrojoch?
Ďakujem.
lanus ja som zase nikde neuviedol že sa mi trepocu ruky ako si čítal v predchadzajucich príspevkoch trepocu sa asi všetkým okrem teba .Si asi iluminat . Samozrejme komu sa chce nosiť statív najlepšie s gimbal hlavou môže si naň zavesiť čokoľvek . K tomu trasenie trocha odborného náhľadu . Citujem : Aké zväčšenie zvoliť? Väčšina ľudí má problém udržať v rukách bez prijateľného trasenia a záchvevov ďalekohľad s 10 násobným zväčšením. U väčších zväčšení treba stojan - trojnožku. U malých vreckových ďalekohľadov je vhodné voliť zväčšenie približne 8x, lebo majú nižšiu svetelnosť danú menším priemerom objektívu a viac sa pri držaní trasú, lebo ich držíme prstami. U klasických ďalekohľadov, ktoré majú oproti vreckovým väčšie rozmery, môžeme voliť zväčšenie 10x až 12x, lebo ich možeme "poriadne" držať v rukách a preto sa tak netrasú. odkaz Čiže asi článok písali tiež alkoholici ako si diagnostikoval u mňa :-D
Bresser by som na tvojom mieste nevolil , to je optika na rok , po roku na každom zožltnú šošovky , u nás ich mali kolegovia a nevedeli sa toho zbaviť !!! radšej fomei alebo deltu ◄ reagovať
Edu, dakujem za vysvetlenie :) Pozerala som sa na ten odkaz, u nás v ČR je za 4250 kc najlacnejší, slušná cena :) Ak poprípade viete o rovnako kvalitnom ako písal Edu za nižšiu cenu, poprosím odkaz :) ◄ reagovať
10 x priblíženie bude iba brat svetlo a ovela tažšie sa udrží v rukach oproti 8x . Čiže sa prejaví chvenie ruk na neostrom obraze . ◄ reagovať
v takokm prípade by som doporučil tento odkaz velmi slušná vec za výbornú cenu . ◄ reagovať
Za šera je veľmi dobrý tento odkaz alebo ako hovorí Lubo 8x56 s ED sklami je tiež veľmi vydarená odkaz. Osobne sa priklánam k tej Delte. ◄ reagovať
Ja som sa rozhodol pre Fomei 8x56 s ED sklami.Stal ma 300euri.Je to slusny pomer kvality a ceny.Mozem vrelo odporucit. ◄ reagovať
ked chces aby bolo aj za sera nieco videt urcite 8x56 no a znacka zalezi uz od ceny ktoru chces investovat ako povedal edu ◄ reagovať
za 200€ napríklad odkaz všetko záleží od ceny ktorú si ochotná investovat. ◄ reagovať
aká je to normálna cenová relácia ?? :)daj nejaký cenový strop ! ◄ reagovať
Aký dalekohlad? -
Prosím o radu - aký dalekohlad kupit polovníkovi, resp. rozlíšenie, zoom, vzdialenost atd...tak, aby bolo vidiet aj za šera . Prosím o konkrétne typy dalekohladov a v nejakej normálnej cenovej relácii , dakujem :)
◄ reagovaťodkaz v cene do 200 EUR nenájdeš nič, ale v relat. dobrej cene je napr toto :) PS: nejak detailne som to neštudoval, len som si ho pri prezeraní všimol, tak som ho tu šupol :) taktiež odporúčam skôr monokulár s fotoadaptérom, napr. v tvojej cene: odkaz v Podstate si prezri celú stránku, je super :D :P ◄ reagovať
si tu asi nový a pravdepodobne nemáš dostatok skúsenosti s fotografovaním, nečuduj sa chlapcom, že si tu z teba robia srandu. Požiadavka akú si zadal je nerealizovateľná, neexistuje nič v cenovej hladine do 200 €, čo by ti mohlo priniesť ako tak uspokojivé výsledky. Ak sa uspokojíš so šmejdom, tak potom v pohode. ◄ reagovať
za 200 Eur mas co robit aby si kupil relativne dobru optiku, dalekohlad ako taky a nie este kvalitne zariadenie co hladas, tot moj nazor. ak mas digi fotoaparat tak by som radsej riesil monokular a konverziu pre digi fotoaparat. ◄ reagovať
CathartesAura - napr. odkaz ale s cenou do 200 € by som nekupoval, nemyslím si že by išlo o kvalitu, skôr vyhodené peniaze. Skúsenosti mám s tým čo som dal ako odkaz, ale to je dva krát tak drahé. Moje skúsenosti: odkaz ◄ reagovať
357AS - No toto sa mi pozdáva. Idem si pokecať s obchodníkom a porovnám s tými dvoma... Vďaka. ◄ reagovať
ferio - Vďaka za odkaz. Takže zrejme okolo takejto sumy sa pohybujú tieto prístroje. Dúfam, že sem zavíta čoskoro ešte aj niekto, kto má s takýmito vecami skúsenosti, aby som sa mohol uistiť, okolo akej ceny sa začínajú predávať tieto prístroje hodné zakúpenia. dede - Ako demonštráciu sú tu dve ukážky okolo 200 €: odkaz odkaz Namiesto žartíkov alebo iných zbytočností by som poprosil recenzie. Vďaka. ◄ reagovať
Ferio - nezmestil si sa do cenového mantinelu ( 100 - 200 € ). Chlapci pred obchodným reťazcom áno. ◄ reagovať
Ja na pobavenie radšej pozerám ,, Dva a pol chlapa ,, ako ,, Simpsonovcov ,, ... ◄ reagovať
odkaz viem len o niecom takom ze existuje, ale s cenou cez 1000€ , a myslim ze aj olympus take nieco robi , ale neviem to najst ◄ reagovať
ferio - Ktovie aké fotky/videá by takéto prístroje spravili. Ak by som mal ako výstup celkom slušnú fotku, uskromnil by som sa na zväčšovacej vlastnosti, svetelnosti a i. ◄ reagovať
Nemam s tym skusenosti , ale do 200€ pochybujem ze bude nieco kvalitne, takze s tym neporadim... ◄ reagovať
ferio - No ja uvažujem nad ďalekohľadom so zabudovaným fotoaparátom alebo monokulár so zabudovaným fotoaparátom. Tieto prístroje ma zaujímajú, či sa to vôbec oplatí a či to vôbec je kvalitné, a aké máte s tým skúsenosti. ◄ reagovať
Zober si dalekohlad, budes mat z neho vacsiu radost ako z fotoaparatu do 200€ ... ◄ reagovať
Cením si žarty, no na pobavenie mám rád Simpsonovcov momentálne. Nejaká ďalšia "rada"? ◄ reagovať
Niekedy pred TESCOM sa predávali prístroje ktoré hladáš,aj za nižšiu cenu,dalekohlad s nočným videním a ak by si chcel aj fotky možno robil,skús,možno tam ešte nejakého počerného stihneš,predá Ti. ◄ reagovať
Ďakujem za prvú reakciu každopádne, no ak pominieme dedukciu o mojom zdraví a vôbec, nezdá sa mi, že som sa čo i len zmienil o tejto téme, nech už z akéhokoľvek uhlu sa na to pozerám. ◄ reagovať
Ako čítam Tvoju požiadavku ( Kondor morkovitý ) zisťujem, že si vo ,, fáze ,, , predpokladám, že nežiješ zdravo. Smeruj svoju otázku sem odkaz určite Ťa potom napadne niečo rozumnejšie. ◄ reagovať
odkaz nie je to síce žiadna novinka ale v praxi ....Ešte aj 100 éčiek ušetríš. ◄ reagovať
Páni.nebudem otvárať novú tému,nakoľko som sa hodne dozvedel z tejto,takže na ňu len nadviažem.Väčšinou píšete o 8X56,no ja celý život používam 10-tku.takže,otázka znie.Aký ďalekohľad 10x56 do 300 euro?Žiadam o skúsenosti prípadne kde objednať. Vďaka. ◄ reagovať
Do 300 Eur by som bral tento, je to novinka ale kvalitná odkaz ◄ reagovať
Čo tak NIKON MONARCH 8,5x56 DCF. V Poľsku stojí v obchode 290 €, na Slovensku zoženieš za 330€, ale už bol v akcii aj za 301 €. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.