Je čas ruje isto sa podaktorým podarilo ulovit krasného jelena. Nastáva otázka čo z divinou? ,,smrdi" skuste dať milí kolegovia nejaké rady nápady ako pripraviť divinu z takéhoto jeleňa
Vačšina príspevkov su velkohubé somariny. Jelene ulovené v ruji, ktoré idú do výkupu sú normálne použiteľné na ludský konzum. Ovšem za predpokladu, že je dodržaný určitý postup. Tieto kusy nechávajú firmy, čo sa zaoberajú obchodom s divinou a jej spracovaním, zamrazené pri -27°C až -32°C cca. 90-120 dní (teploty -70°C su holý nezmysel). Potom idú normálne do rozrábky, kde sa spracujú a následne ako mrazený tovar do predaja. Mäso je bez problémov konzumovateľné a nemá nejakú pachuť. Mám s tým osobnú skúsenosť z Nemecka a aj niekolkí moji kolegovia čo mali vsugerované podobné hovadiny, že ani pre seba a pre psa tiež nie, tak tí to s chuťou zjedli. Velmi velmi zatažko im padlo uznať že tam nič necítili. Žial tu u nás na tom malom SK maju väčšiu váhu vyjadrenia velkou papulou než reálne informácie. V Nemecku, Rakúsku, Maďarsku, Polsku je mnoho zavedených firiem z tejto oblasti, kde prevažná časť výkupu sú na jeseň práve rujné kusy. Tie firmy z krajin kde sa hovori nemecky majú často tradíciu mnoho desiatok rokov, prípadne sú až zo začiatku minulého storočia. Podla toho co som sa u nich dozvedel, tak materiál skupuju u nás, u maďarov, v Polsku, zo Škótska a samozrejme domáci trh. Sú to stovky až tisícky ton, čo potom skončia v normálnej maloobchodnej sieti. Človek potom nevie či sa má smiať alebo plakať nad tou zadubenosťou. Alebo čo to vlastne máme zakorenené. Jak to neni po mojom automaticky je to blbosť. Čo tam po tom že vo svete s tým robia a pekne na tom zarobia. Je to blbosť a basta.
Ict-S - Hláška Tvojej manželky je síce rozumná,ale nerieši problém prípravy v zmysle témy . ◄ reagovať
Podľa nariadenia Europskeho parlamentu a rady č. 854/2004 Kapitola V. odst.1, písmeno p) Mäso sa posúdi ako nepoužiteľné pre ľudskú spotrebu, ak prejavuje patologicko - fyziologické zmeny, najmä výrazný pohlavný pach. ◄ reagovať
jelena nechat 5 dni visiet v kozi v chladnicke ako vo vykupe, vraj vysmradne. Neskusal som, nemam taku velku chladnicku :) ◄ reagovať
Lanus aj pri "pikantnej" priprave smrdi cela chalupa a este dalsieho 1/2 roka aj mraziak ◄ reagovať
Manzelka sa zvrta v kuchyni ( je velmi dobra kucharka, uznavana ). Nahlas som precital tuto otazku. Zakricala. PREDAT ! ◄ reagovať
dekurio - Dôkladne !!! odblanené mäso treba nechať v mrazáku min. 1/2 r. a až potom na "pikantno" kuchynsky upraviť . ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.