dnes je nedeľa,  22. december 2024,  meniny má Adela,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:40,  dnes západ slnka: 15:50
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Úprava diviny z rujného jelena - Ošetrenie mäsa - diskusia

autor: off dekurio
pridané: 30.9.2012 9:49

Je čas ruje isto sa podaktorým podarilo ulovit krasného jelena. Nastáva otázka čo z divinou? ,,smrdi" skuste dať milí kolegovia nejaké rady nápady ako pripraviť divinu z takéhoto jeleňa

počet zobrazení: 46 036
počet hlasov: 2
okruh tém: voľná diskusia
 

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off horvathm, 21.9.2014 o 14:40

Vačšina príspevkov su velkohubé somariny. Jelene ulovené v ruji, ktoré idú do výkupu sú normálne použiteľné na ludský konzum. Ovšem za predpokladu, že je dodržaný určitý postup. Tieto kusy nechávajú firmy, čo sa zaoberajú obchodom s divinou a jej spracovaním, zamrazené pri -27°C až -32°C cca. 90-120 dní (teploty -70°C su holý nezmysel). Potom idú normálne do rozrábky, kde sa spracujú a následne ako mrazený tovar do predaja. Mäso je bez problémov konzumovateľné a nemá nejakú pachuť. Mám s tým osobnú skúsenosť z Nemecka a aj niekolkí moji kolegovia čo mali vsugerované podobné hovadiny, že ani pre seba a pre psa tiež nie, tak tí to s chuťou zjedli. Velmi velmi zatažko im padlo uznať že tam nič necítili. Žial tu u nás na tom malom SK maju väčšiu váhu vyjadrenia velkou papulou než reálne informácie. V Nemecku, Rakúsku, Maďarsku, Polsku je mnoho zavedených firiem z tejto oblasti, kde prevažná časť výkupu sú na jeseň práve rujné kusy. Tie firmy z krajin kde sa hovori nemecky majú často tradíciu mnoho desiatok rokov, prípadne sú až zo začiatku minulého storočia. Podla toho co som sa u nich dozvedel, tak materiál skupuju u nás, u maďarov, v Polsku, zo Škótska a samozrejme domáci trh. Sú to stovky až tisícky ton, čo potom skončia v normálnej maloobchodnej sieti. Človek potom nevie či sa má smiať alebo plakať nad tou zadubenosťou. Alebo čo to vlastne máme zakorenené. Jak to neni po mojom automaticky je to blbosť. Čo tam po tom že vo svete s tým robia a pekne na tom zarobia. Je to blbosť a basta.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 50

komentáre

zoradiť
zobrazené 81-86 z 86 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
on lanus, 30.9.2012 o 11:05

Ict-S - Hláška Tvojej manželky je síce rozumná,ale nerieši problém prípravy v zmysle témy . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off namor676, 30.9.2012 o 11:02

Podľa nariadenia Europskeho parlamentu a rady č. 854/2004 Kapitola V. odst.1, písmeno p) Mäso sa posúdi ako nepoužiteľné pre ľudskú spotrebu, ak prejavuje patologicko - fyziologické zmeny, najmä výrazný pohlavný pach. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off jaroslav103, 30.9.2012 o 10:41

jelena nechat 5 dni visiet v kozi v chladnicke ako vo vykupe, vraj vysmradne. Neskusal som, nemam taku velku chladnicku :) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off lct-S, 30.9.2012 o 10:22

Lanus aj pri "pikantnej" priprave smrdi cela chalupa a este dalsieho 1/2 roka aj mraziak ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off lct-S, 30.9.2012 o 10:16

Manzelka sa zvrta v kuchyni ( je velmi dobra kucharka, uznavana ). Nahlas som precital tuto otazku. Zakricala. PREDAT ! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

on lanus, 30.9.2012 o 10:10

dekurio - Dôkladne !!! odblanené mäso treba nechať v mrazáku min. 1/2 r. a až potom na "pikantno" kuchynsky upraviť . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

zobrazené 81-86 z 86 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM