pri love jelenej, srncej a diviacej zveri
DK v .30R Blaser- pada všetko ako handra:) ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od peter764, 29.9.2012 o 22:06 :
Ja mam prvy rok 6,5x55se a s RWS DK nemam najlesie skusenosti. Zver daleko odbieha, ci je to kanec alebo srnec.Uvazujem o zmene, zdasa mi ta strela prilis tvrda, vystrel v pripade razy za lopatu je maly, strela takpovediac zverou preleti s malymi ucinkami - myslim tym devastaciu a odovzdanie energie. Uvazujem na GECO alebo NORMA. ◄ reagovať
Ja polujem s 6,5x55SE, a kancov strelil toho roku dvoch.oboch som nasiel do 30 krokov a obaja boli streleny na komru. Ja by som to v kalibry az tak moc nevidel.Kolega so 7x65R pokazil troch a nasli sme len jdneho aj to rozteceneho po 3 tyzdnoch... Ked zle trafis tak nenajdes ani po 300WM.Zaklad je vediet strielat a hlavne sa neunahlit...Tot moja skusenost a moj nazor. ◄ reagovať
inac ja lovim s 8x60s a strelivo H Mantel, Oryx a vyskusam Nosler Acc. ◄ reagovať
moja ďaľšia bude 8x57, má riadny knockout efekt, nie je priríchla, odovzdá energiu, zver poriadne farbí, bál by som sa pri riadnom kancovi či jeleňovi, možno životnej trofeji, s 6,5, že ho budem fušovať a dohladávať, asi by som si to potom vyčítal...ale to je len môj súkromný názor, nechcem sa nikoho dotknúť, takže sa sčasti ospravedlňujem za formuláciu v predošlom komentári... ◄ reagovať
DK nie je moc vydarena strela, co sa tyka 6,5 by som povedal, bohate staci pokial sa nestriela v porastoch a co sa tyka rany na pecienku tak stary jeleniari hovoria v ruji je rana na pecen lepsia ako na komoru. ◄ reagovať
steyr-a od akeho kalibru by sme mali začat rozmýšlat pri tých jelienkoch a kancoch? ◄ reagovať
na lov jelenej a diviačej by ste mali radšej rozmýšľať nad kalibrom a nie o strele, tak neviem prečo sa divíte, že vám to odchádza...taktiež nechápem prečo sa niekto diví keď trafí jeleňa na 50 metrov na pečeň tak s tým by som sa asi tiež nechválil... ◄ reagovať
Dk použivam v raži 6,5x55se a mne to zasa pada vyborne... ale je pravda ze ked som strelil 200 kilovemu kanovi za lopatku tak zasah neznacil a veselo bezal dalej aj po druhej rane na komoru... ale farba bola zo vstrelu.. inac lanstiaky a preasce padaju na mieste.. ale vsetko su to komorove rany takze ja negativne skusenosti nemam... ulovenych zatial cca 20 kusov raticovej :) ◄ reagovať
Ďakujem všetkým za vyjadrenia. Rozhodol som sa, že si zaobstarám strelivo Sako hammerhead, to bude asi najlepšia voľba. ◄ reagovať
Mal som DK v 6,5X55 a lanstiaka, ktoreho som strielal na 40 metrov a zaprasilo sa mu z lopatky som nenasiel dodnes. Dohladaval som so psom farba po 30 metroch, pofarbena kilometrova stopa do kopca a zmizol mi v komplexe mladin. Dohladavkal na nasledujuci den po praci, s dalsimi dvoma psami a nic. Zatial moja nanegativnejsia skusenost so strelivom, ktore je zbytocne drahe a evidentne sa zachovalo ako celoplast... Peter764 to zhrnul pekne.. ◄ reagovať
Pri love kalibrom 8x57JS s touto strelou som vždy zver našiel. Niekedy bola na nástrele, inokedy bolo treba dohĺadať. Napríklad lanštiak strelený na pľúca ostal na mieste, ale zhasínal ešte 15 min. Z prednej mäkkej časti strely úlomok zasiahol chrbticu, preto ostal na mieste. Nemohol som ho dostreliť, lebo z posedu som ho nevidel, lebo bol vo vysokej tráve a dostreľovať zo zeme som sa neodvážil. Prešiel som na H-mantel a zatiaľ spokojnosť. RWS DK nebudem kupovať. ◄ reagovať
jedno z najhorších strelív,aké som kedy mal možnosť vyskúšať,zver odbieha, strela je tvrdá, na slabšej zveri neodovzdá energiu. teraz mám v 308 Win strelivo NORMA Vulkan-maximálna spokojnosť a v 6,5x57 R- RWS Kegelspitz a to sa nedá s DK porovnať. ◄ reagovať
od viacerých používateľov tejto strely v rôznych kalibroch by som ich skúsenosti spriemeroval a zhrnul do hodnotenia, že je to neúčinná strela, takmer všetci uvádzali pomerne veľkú vzdialenosť odchodu zveri od nástrelu aj po dobrých zásahoch. Moja osobná skúsenosť v kal.8x60 S, jeleň - ihličiak zasiahnutý na pečeň na vzd. cca 50 metrov, pomaly odklusal bez značenia, prvá farba po 80 m, po 150 m som ho našiel zhasnutého. Po rane som si myslel, že som ho chybil, bez psa by som ho nenašiel. Za tie peniaze je veľa lepších striel. ◄ reagovať
myslis od RWS? to dvojjaadro? nieje to ziaden zazrak na to ze to je dost drahe zver dost tupo reaguje na ranu aj dobry zasah na hrudnu dutinu bez znacenia a odbeh od 50do 100m cakal som viac za tu cenu kup si accubond od noslera a budes vysmiaty alebo lacnejsie vulkan alebo sako hammerheand ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.