Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Združenie poľovníckych organizácií HUBERT - diskusia

autor: off hubert2012
pridané: 15.9.2012 21:57

Priatelia poľovníci!

Otvárame novú tému, po anylýze situácie v poľovníctve na Slovensku, sme sa rozhodli založiť novú organizáciu - Združenie poľovníckych organizácií HUBERT.

Ide o občianské združenie, ktoré nie je poľovníckou organizáciou, ale chceme združovať na báze DOBROVOĽNOSTI poľovnícke organizácie na Slovensku, ktorých je v registri Min. pôdohospodárstva cca 950. Ide o veľké množstvo poľovníckych organizácií so samostatnou právnou subjektivitou, zaregistrovaných na LÚ, ktoré vykonávajú výkon práva poľovníctva, alebo sú poľovnícke organizácie bez revíru.

Členovia tíchto organizácií sú však aj z dôvodu poistného aj členmi SPZ, pretože sa nemôžu výhodne poistiť, iba v SPZ alebo v SLOS Pribina. Takže sú členmi dvoch poľovníckych organizácií.

Hlavnou úlohou Združenia poľovníckych organizácií HUBERT, ďalej len HUBERT, bude združiť na báze dobrovoľnosti tieto poľovnícke organizácie a vytvoriť organizáciu, ktorá ich bude zastupovať v súčasnej dobe hlavne vo vzťahu k legislatíve a to zmeniť súčasný zákon o poľovníctve, ktorý bol vytvorený skupinou funkcionárov SPZ podľa ich predstáv.

Chceme hlavne:

- zrušiť povinné členstvo v SPK, túto organizáciu pokladáme za nepotrebnú pre poľovníkov a myslíme si, že jej existencia je aj v rozpore s ústavou SR.

- zrušiť predlžovanie poľovných lístkov, ako je to aj v okolitých štátoch.

- zmeniť niektoré paragrafy v zákone - uzatváranie nových zmlúv na prenájom reviru a pod.

Vyzývame všetkých poľovníkov na diskusiu na túto tému a pripomienkovanie Vašich návrhov a názorov, aby sme spoločne zmenili túto katastrofálnu situáciu v slovenskom poľovníctve a pokúsili sa o zmeny v zákone o poľovníctve tak, aby bol tento jasným pravidlom, ako ďalej v slovenskom poľovníctve existovať.

ZPO Hubert má pripravenú dohodu s poisťovňou, cez ktorú môžme pre členov tejto organizácie zabezpečiť výhodné individuálne poistenie, pre výkov práva poľovníctva na obdobie 5 rokov. To znamená, že členovia poľovníckch organizácií, ktoré sú členmi združenia Hubert, nemusia byť členmi aj inej organizácie napr. SPZ, ale budú členmi iba svojej a budú mať uzatvorené poistenie na svoje meno a tým spĺňajú podmienku na predlženie alebo vydanie PL.

Očakávame Vaše pripomienky a návrhy...

počet zobrazení: 53 746
počet hlasov: 8
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off hubert2012, 7.3.2018 o 19:17

Priatelia poľovníci, v diskusií sú rôzne témy, zaujímavé, aj dôležité. Chcem sa spýtať, evidujete, že MPaRR pripravuje novelu zákona o poľovníctve? Zaujímate sa, čo sa má zmeniť, zrušiť, aké sú zámery novely?? Nevadí Vám, že zase sa tu rieši niečo o nás, bez nás. Je pravda, že v komisií je p.Lebocký, ale vieme aké zmeny napr. chce SPk, SPZ alebo iné PO ? Máte dôveru voči tomuto zástupcovi poľovníkov? JA NIE !! Prečo napr. SPK nezverejní témy na diskusiu o novele, zámery, čo chce zmeniť, zlepšiť a pod.Samotná SPK vznikla bez akejkoľvek diskusie, chceme aby to pokračovalo??Ja nie, preto Vás vyzývam, vyjadrite svoj názor na túto novelu, mala by byť na základe širokej diskusie medzi poľovníkmi. Alebo máme iba posielať členské príspevky a nezaujímať sa ako ďalej. Tento mesiac sú znovu chovateľské prehliadky, spojené so zasadnutiami OPK - okresné konferencie. Jeden krát za rok je takáto konferencia, prečítajú sa všeobecné informácie a dosť. Zástupcovia PZ a PO poslušne zdvihnú ruky a zase rok pokoj. Takto to funguje..Tak Vás vyzývam, vyjadrite sa, ste spokojní, vyhovuje Vám tento stav?? Myslím, že by sme sa mali spoločne vyjadriť k situácií a prípadným zmenám v zákone o poľovníctve. Navrhujeme zrušenie povinného členstva v SPK, zrušenie predlžovania PL, vydávanie nových a evidenciu držiteľov PL vrátiť na okresné úrady. Ostatné odborné veci riešiť v diskusií so skutočnými odborníkmi na poľovníctvo.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 13

komentáre

zoradiť
zobrazené 121-160 z 396 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off goret, 2.4.2020 o 1:28

Reakcia na príspevok od hubert2012, 1.4.2020 o 20:24 :
Naši politici to isto nejako šikovne vymyslia, aby aj pri dobrovoľnom členstve v SPK, spravovanie poľovníckych vecí platili len poľovníci a nie všetci daňoví poplatníci. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off hubert2012, 1.4.2020 o 20:38

Občas tu píšete, že čo sme urobili, tak si pozrite naše príspevky od r.2010, už vtedy sme upozorňovali na zlý zákon, na tzv. ustanovujúci snem, na to že SPK konštituovala organizácia, ktorá nemala zaregistrované stanovy v súlade so zákonom a mala ísť do likvidácie, že celá SPK je SPZ,ktorý si sprivatizoval polovníctvo, na netransparentnosť tejto firmy Lebocký-Šuba..na to že SPK neposkytuje informácie o svojej činnosti, podnet na Ústavný súd, ktorý rozhodol v rozpore so zdravým rozumom, ale však za vlády Smeru bolo všetko možné.Na zneužívanie funkcie tzv. riaditeľa kancelárie Šubu, viete že Šubovi minulý rok vyslovilo 5 členov prezídia nedôveru a žiadali výmenu??No nepodarilo sa, p.Prezident ho iba pokarhal, no veľa toho vie..Viete o tom, že účtovníctvo SPK sa robilo až do konca minulého roku v rozpore so zákonom..je toho veľmi veľa. Je tu veľa polovníkov, s ktorými spolupracujeme, bojujeme, no ale aj takí, čo im je to jedno..Ak bude SPK dobrovoľná organizácia, potom sa ukáže kto mal pravdu..Priznám sa, že už ma to tu velmi nebaví, reagovať na rôzne komentáre, ktoré nič neriešia.. ◄ reagovať

off hubert2012, 1.4.2020 o 20:24

Goret, nedávno konštatoval súd v jednom zdôvodnení rozsudku, na základe stanoviska najvyššieho súdu, že SPK je občianske združenie, ktoré vzniklo na základe zákona a nemôže mať prenesený výkon štátnej správy, že neriadi poľovníctvo, to riadi ministerstvo a okresný úrad a nemôže dávať tresty s finančným postihom..iba toľko..A keď bude SPK dobrovoľná organizácia, tak si bude riadiť tie PO ktoré budú jej členmi..a bude robiť aj niečo pre nich, ...uvidíme ak to tak bude, kto zastane v takejto SPK.. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off goret, 1.4.2020 o 20:10

Reakcia na príspevok od hubert2012, 1.4.2020 o 18:55 :
Hubert, skús si uvedomiť, že SPK nie je občianske združenie a ak aj bude dobrovoľná, to ešte nemusí znamenať, že do nej nečlenovia, nebudú musieť prispievať. Nečlenovia akurát nebudú mať šancu rozhodovať, ako bude SPK gazdovať aj s ich príspevkami, akousi daňou za výkon práva poľovníctva. ◄ reagovať

off hubert2012, 1.4.2020 o 18:55

Kolega Dede, čo tým chcete povedať, čo ste Vy urobil pre to, aby sa situácia zmenila, alebo Vám to vyhovuje? Nám nie..Šuba je úradník, nie je partner na diskusiu, iba tolko. Minimálne sme upozorňovali na to čo sa deje v našom poľovníctve, ale zmeniť sa musí zákon, vtedy sa niečo podarí, verím, že sa zmení, nebude to dlho trvať..Polovnícka mafia mala silné pozície doteraz, súčasný minister a jeho štátny tajomník ako poslanci NR tri krát podali návrh na zmenu zákona o polovníctve, aby bola SPK dobrovoľná...Myslíte, že na to zabudli?? A neni som SV. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off dede, 1.4.2020 o 16:53

sv. Hubert alo ste založil tuto diskusiu v roku 2012 som ako polovník, že na základe Valšho kvakotania došlo k zmene ktorú by som pocítil, nič sa nezmenilo. Mám taký dojem, že tu štekáte ako starý ratlík z gavča na velkoplošnú obrazovku na ktorej je velký pes. Kŕmil ste nám tu uši ( radšej ste mohol kŕmiť zver ) chcel ste id nás volebné listky aby došlo k zmene. Mal ste možnost, ako ste sam pisal , ale doposial sa Vam to nepodarilo na nejakom stretnuti kde bol p. Šuba mu položit konkretne otazky avak z doposial nezistenych pricin ste to neurobil, prečo ? Som rád, že robíte pripomienkovač čo treba zaplatiť, bez Vašej pripomienky by bol naš pokladnik nato zabudol. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off dede, 31.3.2020 o 18:28

Reakcia na príspevok od hubert2012, 31.3.2020 o 9:55 :
Zaplatíte to za našu PS ? ◄ reagovať

off hubert2012, 31.3.2020 o 9:55

Priatelia poľovníci, dnes je posledný deň na zaplatenie tzv. členských príspevkov do SPK. Verím, že to platíme naposledy. Za minulý rok na základe informácie z ústrednej kancelárie, sme dali do SPK 2,5 mil. EUR. Vypočítajte si, koľko je to od r.2010.Iba toĺko ... ◄ reagovať

off hornet22, 4.3.2020 o 18:25

Reakcia na príspevok od hubert2012, 2.3.2020 o 11:47 :
... vážený, ak by vám volalo doteraz len 10% poľovníkov (nie 90 ako ste presvedčený že s vami súhlasí) tak by ste už bol na infuziaach z dôvodu totálneho vyčerpania lebo by ste musel telefonovať aj v noci ◄ reagovať

off WolfHunter, 2.3.2020 o 18:35

Reakcia na príspevok od Jager68, 2.3.2020 o 11:26 :
ja utocim?...dotycny si ma nazve nastrcenym pajacom komory len preto ze nezdiela jeho nazor na co mam padne dovody takze prr drahy pane disciplina zacina vzajomnym respektom ci je niekto dedo ci sopliak to nie je o veku to je o tom ze okrem fnukania tento pan realne nic nedosiahol a ani nedosiahne preco pretoze zmena sa nerobí s bunbom na zajace ... pána som upzornil ze politika do polovnictva nepatrí to by uz pochopit mohol a je mi jedno ake velke a uslachtile ciele ma ◄ reagovať

off WolfHunter, 2.3.2020 o 18:31

Reakcia na príspevok od hubert2012, 2.3.2020 o 11:47 :
máte klapky ako kôn miesto vašho fnukania by si trebalo asi rozkliknut profil a tam zistite s kým mate do činenia to vaše neustale omielanie funkcionarov spk s ktorých ste sa asi pripokakali je trpapne keby to bolo take ako vam udajne vyvolavaju tu vasu spravnu cestu za desat rokov realne nieco zmenite ...zatial ste a obavam sa ze aj v buducnosti zmenili tak figu borovu ◄ reagovať

off hubert2012, 2.3.2020 o 11:47

Vidím, ze ideme dobre, volá mi vela polovnikov, ktori si zelaju zmenu ako aj celá nasa spolocnost. A nejaký zufalec ktory sa boji o svou stoličku a funkciu má nezaujímá. Budem sa tu bavit s každým kto má dobrý nápad ako zmenit polovnictvo k lepšiemu a nemusime mat na vsetko rovnaky názor. Treba diskutovat, ale nebudem reagovat na nejaké nicky za ktorym je nejaky zakomplexovany zbabelec. Kto chce nemáme problém diskutovat ako dalej.. ◄ reagovať

off Jager68, 2.3.2020 o 11:26

Reakcia na príspevok od WolfHunter, 2.3.2020 o 10:46 :
mas abstak??Co utocis ako besny.. Poznas cloveka s nick.hubert 2012 osobne?? rozpraval si sa snim??.Ublizil ti?.To,že SPK potrebuje zmenu je realita .NIk predsa nechce SPK rusit. To co napisal Goret ..uroven sebadiscipliny..s tym sa da len suhlasit...Sialene Slovensko,ked polovnictvo ako konicek uz ludi nedokaže spájať ale ich rozdeluje. ◄ reagovať

off WolfHunter, 2.3.2020 o 10:46

Reakcia na príspevok od hubert2012, 1.3.2020 o 21:04 :
Neurobili. Ste nič. A. To že mám málo. Rokov neznamená že nevidím že. Chcete zat kde ste nesiali čo ste. Urobil pre. Svojich. Členov kde ste šírili. Dobré meno poľovníctva pre zver. Okrem toho. Že ju lovite? Nic tak. Sa najprv. Pozrite do. Zrkadlá pán moralista! ◄ reagovať

off goret, 2.3.2020 o 10:21

Reakcia na príspevok od hubert2012, 1.3.2020 o 21:04 :
Škoda, že tí, ktorí vás povzbudzujú na, podľa vás, správnej ceste, poznajú len vaše tel. číslo, a nie aj tento portál. Na dobrovoľnú SPK by nemuseli doplatili len ľudia, ale pri našej úrovni sebadisciplíny aj zver. ◄ reagovať

off hubert2012, 1.3.2020 o 21:04

nebudem na Vás reagovať a ani na Vášho predchodcu, teraz mi volali poľovníci, že ideme správnou cestou...iba jedna odpoveď, ak bude SPK dobrovoľná, tak sa ukáže kto mal pravdu...A nakoniec Vás upozorňujem, že ja tu nikoho neurážam, tak sa ukludnite, máte málo rokov na to, aby ste mohol hodnotiť, čo som pre poľovníctvo spravil... ◄ reagovať

off WolfHunter, 1.3.2020 o 20:21

Reakcia na príspevok od hubert2012, 1.3.2020 o 20:09 :
To každý kto nezdieľa s vamy vaš nazor je dosadený komorou?...sa nehnevajte ale dosiahli ste uplne dno ste tak zamotaný vo vlastnom bahne ze uz nedokazete triezvo uvažovat?dole vas na to upozornili ale vasa agresia a utoky trvaju vaša ZPO hubert nie je polovnickou organizaciou ... takže čo chcete ...neurobili ste nič za cely čas čo idete proti komore ako takej ste úbohý...ešte raz vas upozornujem že ja nie som nikým nasadený ale čo vy vystrajate na to sa už nedá pozerať su iste veci ktoré su v polovnictve alfou omegou ale to vy skrz svoje ego a osobne pohnutky nikdy nepochopíte tak neotravujte vzduch radi by ste prebrali opraty lenže to sa nestane čudujem sa vzhladom na vaš vek že vas neunavuje vlastné škriepenie sa áno to jediné ste za 10 rokov svojho boja ukázali... ◄ reagovať

off hubert2012, 1.3.2020 o 20:09

Reakcia na príspevok od 17LABUZNIK17, 1.3.2020 o 18:53 :
Vidím, že komora pracuje ...odpoviem otázkou, čo spravila pre poľovníctvo komora..teraz tu vylezie zoznam akcií, ktoré robí SPZ a tá istá komora..Neviem kto má stanovy v rozpore so zákonom, ale viem že napr.SPZ v r.2010 nedal stanovy do súladu so zákonom a nemal napr. ani štatutára a pod..nebudem sa tu baviť s nejakými nasadenými mladými komorníkmi..Ale napr. informovať členov SPK, ktorí financujú túto organizáciu koľko sa vyberie peňazí ako a kde sa používajú, to ich nezaujíma..škoda času..A zdá sa mi, že tento odborník je od nás OPK Topoľčany...pán.Ing. prečo sa schovávate?? Ak tá komora náhodou nebude povinná, čo potom..asi si bude treba niečo nájsť..serioznu prácu..možno problém.. ◄ reagovať

off 17LABUZNIK17, 1.3.2020 o 18:53

p. hubert a čo prospešné Ste spravili Vy pre slovenské poľovníctvo? A teraz nemyslím podpísanie nejakého povolebného memoranda /ktoré podpísalo občianske združenie, ktoré nie je poľovníckou organizáciou, právnická osoba, ktorá má stanovy v rozpore so zákonom a asociácia poľovníckych organizácií, ktorá nemá doložený počet členov... Koľko ľudí teda reálne zastupujete? A neberte to ako útoky /sú to jednoduché otázky, na ktoré sú ešte jednoduchšie odpovede...nie je treba infektíva...tých je na nás poľovníkov bez tak dosť a postupne budeme čeliť čoraz väčším tlakom zo strany mimovládnych organizácií a nepoľovníckej verejnosti/. A aj preto treba jednu materskú organizáciu, ktorá bude chrániť naše záujmy, nakoľko v jednote je sila. Vážme si teda,skrášlujme, a ďalej budujme dedičstvo, ktoré nám tu zanechali naši predkovia. Buďme viac ľudskí, chápaví a verní nášmu stavu. Neničme, ale naprávajme chyby. Prestaňme len kritizovať a priložme ruku k dielu. Poľovníctvu zdar! ◄ reagovať

off hubert2012, 1.3.2020 o 13:06

Rozhodol som sa, že sa tu nebudem zapájať do diskusií, ktoré nič neriešia. Je to zbytočné, ešte raz tu zopakujem čo chceme zmeniť. Chceme zrušiť predlžovanie PL, nové lístky a evidenciu držiteľov PL bude robiť Okresný úrad. Ten zo zákona aj riadi poľovníctvo, nie SPK, je to stanovisku súdu, nie moje.Pýtam sa, je to zlé?? Do SPK dávame každý rok 2,5 mil EUR, čo za to dostávame??? Chceme zrušiť povinné členstvo a príspevky do nej.SPK je organizácia nedobrovoľná, netransparentná a neprospešná. Nebránime sa diskusií o tzv.Zastrešujúcej organizácií, dobrovoľnej, transparentnej, prospešnej..Je to zlé ???? Po tejto zmene otvorme diskusiu o problémoch poľovníctva, škody spôsobované zverou, ich riešenie, transparentné a jednoduchšie zmluvy o prenájme poľovných revírov, výšku nájomneho, vzťah vlastníkov pozemkov a ich možnosť polovať na svojich pozemkoch, riešenie tzv. nezaradených poľovníkov a mnoho aktuálnych problémov, ale do tejto diskusie sa musia zapojiť poľovníci a všetky zainteresované strany..To je všetko..môžte tu pokračovať v diskusiách..o všetkom možnom.. ◄ reagovať

off Stagstalker, 1.3.2020 o 12:46

Reakcia na príspevok od hubert2012, 1.3.2020 o 11:49 :
Moj nick a moje sukromie je len a len moja vec, to treba akceptovat. Rozhodujuci je nazor, ktory prezentujem a nie moje meno v profile, ktore ani automaticky neznamena, ze je skutocne. Ohliadnuc od toho, vela ludi z fora ma pozna aj osobne, nie som tu prvy rok a tych prispevkov som tu uz par napisal, nie som ziadny “funkcionar”. Ono vo vseobecnosti zaradzovat hoc mierneho nazoroveho oponenta automaticky medzi “funkcionarov” SPK ci SPZ a delenie na tych “zlych z SPK” a “dobrych” slubujucich zmenu v podobe svetlejsich zajtrajskov ci zmeny zakona o polovnictve “pre slusnych ludi”(teraz je pre neslusnych?) su v tomto stave a kontexte pre mna len bezobsazne hesla. Preco by polovnikov mala zdruzovat jedna silna organizacia a ake to ma vyhody som sa vyjadril. Rovnako aj k tomu, ze povinne clenstvo v takej organizacii ma byt vecou diskusie. Predlzovanie polovnych listkov je uplne ina tema a nebola predmetom prispevku, tiez si myslim, ze predlzovanie byt nemusi a ked by muselo, nie kazdych 5 rokov. A pri hodnoteni treba byt co najviac objektivny, mozno vyssie rocniky neholdujuce socialnym sietam to tak nevnimaju, ale SPK na tomto fronte za posledne obdobie smerom k verejnosti uz nejaku robotu odviedla, nehovoriac o projektoch ako zelena luka ci cisty revir. Cize miska vah ma pozitivne aj negativne veci. Koniec vasho prispevku je skor temou legislativnou, nie temou cinnosti SPK ako takej, ale ked sme nacali hovorcu, mozete svoje otazky adresovat jemu :) A co sa tyka funkcii, prav a povinnosti SPK, tie taktiez dokaze vyprecizovat najma zakon, chcete bojovat za zmenu, tak bojujte, ja kazdej aktivite v prospech polovnictva budem drzat palce :) Ale pripisovat niektore negativne aspekty suvisiace s polovnictvom SPK, hoc ich nevie priamo ovplyvnit je voci ostatnym manipulativne a prakticky len vyvolajuce nevrazivost a dalsie stvave prispevky. Preto opat si precitajte ten prispevok mladeho polovnika najma v casti o zakladych principoch a vytesneni zavisti... ◄ reagovať

off hubert2012, 1.3.2020 o 11:49

No začína diskusia, asi je to dobre, len by bolo dobré keby tu nediskutovali ľudia, ktorí sa schovávajú za rôzne nicky, o niečom to hovorí. S posledným príspevkom čiastočne súhlasím, len SPK mala vzniknúť zdola, nie na objednávku záujmovej skupiny a zneužitím politickej moci. Vtedy Vám to nevadilo, teraz keď chceme stav zmeniť,nedá sa inak ako zmenou zákona, zrazu Vám politika vadí.Ja som zažil rôzne povinné organizácie v socializme, národný front a podobné hlúposti. Teraz máme národný front vo forme SPK, ktorá vzniklatak, že funkcionári SPZ si vytvorili SPK, pre seba.Tak kolega Stagstalker, chcete zmenu, ako to chcete???S memorandom, ktoré sme podpísali, vyjadrilo súhlas veľa poľovníkov, aj vrcholových funkcionárov SPK, ktorí vidia čo sa deje v štruktúrach SPK a sú zásadne proti a inú cestu, ako zrušenie povinného členstva v SPK nevidia.Ak sa podarí presadiť ciele memoranda, je treba predlžovať poľovné lístky??Načo?? Povinné členstvo, nech je SPK dobrovoľná a uvidí sa či ju poľovníci chcú. Ale nebude nám tu diktovať nikto, čo máme robiť, Iba slušný seriózny zákon a hotovo..Je toho ešte veľa, ale asi aj zbytočne, po dnešnej noci tu budú príspevky za ktorými sa schovávajú funkcionári SPZ a SPK ktorí sa boja zmeny, tá príde, za to budeme bojovať. Nie proti poľovníctvu a poľovníkov ale proti parazitom v našom poľovníctve..Čo sa týka tzv. hovorcu, môže to byť ešte zaujímavé..Ako rieši SPK to, že tu narastá počet tzv. nezaradených poľovníkov, čo urobila pre riešenie škôd v poľnohospodárstve, lesníctve, ako eliminovala vplyv tzv. pseudoochranárov, čo spravila v boji proti záujmovým skupinám, keď sa skupina pár ľudí zmocní zaujímavých revírov a domáci poľovníci sa môžu akurát pozerať??Tak načo nám je takáto organizácia.??? ◄ reagovať

off Stagstalker, 1.3.2020 o 11:29

Reakcia na príspevok od hubert2012, 1.3.2020 o 10:09 :
Mozno je mlady polovnik, ale vo svojom prispevku z 10:01 hod. ma podla mna absolutnu pravdu. Politika naozaj do polovnictva nepatri, nie v rozsahu, aby bola predmetom nejakeho vnutorneho boja medzi polovnikmi. Polovnictvo potrebuje v “ramci politiky” v prvom rade presadit, aby novela ci novy zakon o polovnictve bol vyvazeny a neboli tam pretlacene zaujmy zaujmovych skupin z polnohospodarskych ci ochranarskych kruhov, a teda, aby pravo vykonu polovnictva bolo mozne vykonavat bez dalsich zbytocnych obmedzeni, kedze uz v sucasnosti je to silne regulovana cinnost. Polovnictvo potrebuje zosilnit svoje PR smerom k verejnosti, dementovat niektore tvrdenia nepodrobene kritickemu mysleniu, lebo sami vidime aky nasledok a uvahy priniesli silnejuce tendencne reci a prejavy “pseudochranarov” v medialnom priestore a na socialnych sietach. Polovnici musia bojovat s obdobnym hanenim ako lesnici, pricom priciny su najme v neznalosti verejnosti o funkciach polovnictva a oblastiach, ktore sluzia aj verejnemu zaujmu a nie v nejakej “‘mafii v polovnictve”. A SPK? Ci uz v nej ma byt clenstvo povinne alebo nie je vec na diskusiu, pravdou vsak je, ze polovnici potrebuju organ, ktory bude zdruzovat co najviac polovnickych “hlasov” lebo len tak je mozne presadzovat svoje zaujmy a pohlady na vec aj pred organmi statnej spravy ci roznych odbornych komisiach, kde su zastupcovia SPK, prave ako zastupcovia polovnikov pozyvani. A politikov zaujimaju aj cisla, tj organizacia x pocet volicov co zastresuje. Ved aj v state su dominantne odborove organizacie s vela clenmi, nie tie rozdrobene, hoc mozno sledujuce rovnake zaujmy. SPK treba v urcitych smeroch stransparentnit, komunikacne otvorit aj smerom na verejnost. K tomu druhemu uz existuju prve lastovicky, nedavno vznikla medialna rada a hovorca SPK, ktori maju prave taketo veci zastresovat...Preto ja osobne si myslim, ze radovi polovnici veci pomozu najviac, ked budu dodrziavat vzajomnu uctu medzi sebou a aj smerom k verejnosti, kazdy jeden clen vie sam od seba pozitivne PR vytvarat a sirit. Staci len menej arogancie a viac trpezlivosti, kusok po kusku zlepsovat image zeleneho cechu a zvysovat povedomie laikov. A ked budu takito radovi polovnici, obdobni budu aj nimi voleni funkcionari. Len to musi zacat najprv v mysleni kazdeho z nas, nie v politickej dohode, ta charakter ludi nevytvori... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 9

off WolfHunter, 1.3.2020 o 10:59

Reakcia na príspevok od hubert2012, 1.3.2020 o 10:09 :
Výborné len ma utvrdzujete v tom ako ste mimo mám vlastný rozum a všetka čest starším polovníkom ktorý budovali zveladovali dávali rady usmernovali ...no kolko je takých čo len paraziutuju na tom že si myslia že úcta príde sama vekom žiju v tej svojej bublinke od roku 80 a paranoidne broja proti vonkajšiemu svetu leboi si myslia že problemy končia za prvým pňom v revíri?! neviem čo ste zažili a ani ma to nezaujíma lebo ani to vám nedáva právo štvat a útočit pretože zmena sa dá aj inak lebo vidím že za 10 rokov ste nič prevratné nedokázali v tomto smere nie som žiaden funkcionar spk ale som ladý a nahnevaný polovník lebo máme x problémov väčšieho rozzsahu ako tie vaše škriepky hoc chápem ich opodstatneniu ....novy návrh zakona neprešiel bolo to zdovodnené a aj ked ho bude riešit nová vláda váš sen o odstrihnutý spk bude utopiou lebo cesta akou sa uberate v snahe zmeny je zlá...paranoja o tom ako su všeci manipulovatelný?! Preberte sa a pochopte že hlavnou príčiou je toi že velka väčšina nás je bud s týmto stavom spokojna alebo je pre nu rola mrtveho chrobaka vyhodnejsia v hesle kto nič nerobí nič nepokazí...tam to hladajte...mnohý možno nemáme pri realnom vykopne prava polovnictva a pri bežnych starostiach života čas plnit vaše sny a akceptovat vašu verziu slušneho polovnictva...ešte raz vas upozornujem ze som si plne vedomy svojich myslienkovych pochodov a nepotrebujem aby mi nejaky starší polovnik podsuval reakcie v snahe vam oponovat... ◄ reagovať

off hubert2012, 1.3.2020 o 10:09

No vidím, že asi sa vyjadril mladý poľovník, možno aktívny funkcionár SPK. Kolega, ja som už v poľovníctve, na rozdiel od Vás niečo zažil. Rešpektujem Váš názor, len Vám chcem napísať, v r.2010 ked sprivatizovala poľovníctvo záujmová skupina, asi ste o tom nič nevedel. Tak sa radšej nevyjadrujte, možno aj tento príspevok Vám napísal nejaký starší kolega, funkcionár SPK, nehádžem všetkých do jedného vreca..No ak chceme slušné poľovníctvo, musíme to riešť zmenou zákona, nie na schôdzi PZ, kde všetci zdvihnú ruky a nevedia za čo..iba toľko.. ◄ reagovať

off WolfHunter, 1.3.2020 o 10:01

Reakcia na príspevok od hubert2012, 1.3.2020 o 9:11 :
Pane ako Vám treba vysvetliť že politika do poľovníctva nepatrí?!!! už ste trápny tento nástroj len rozoštváva ľudí a ide proti podstate zeleného cechu ešte nie je zložená vláda nevie sa kto bude mat rezort pôdohospodárstva o aké zmeny sa bude usilovať tak už prestante múťiť vody...nie sme schopný urobiť si poriadky v združeniach medzi sebou vytensniť závisť pozdvihnúť uroven výkon práva poľovníctva robiť kolektívne kto ste aby ste prstom ukazovali na to kto je dobrý a kto zlý poľovník chýbajú vám základné princípy...nepáči sa váím nakladanie s prostriedkami tak sondujte kde končia to že máme iné pohľady na tú istú vec ešte neznamená že je zlé moje alebo váš kde do čerta sa podeli kompromisy zlate stredne cesty vzájomný ohlad...cele to fórum tu stojí za hovno iba si tu chodíme ventilovať naše nálady čím sme odlišný od naších oponentov?...zamyslite sa a prajem pekný deň už by bolo načase aby emocie boli nad zdravy sedliacky rozum tie naše žabomyšie vojny su len vodou na mlyn pre tých ktorým sme na smiech ◄ reagovať

off hubert2012, 1.3.2020 o 9:11

Dobré ráno priatelia, želám Všetkým krásny a pokojný deň, voľby dopadli dobre,no Smer a fašisti dostali veľa, ale musíme to rešpektovať...Je tu veľká nádej, že odstavíme mafiu v našom poľovníctve..zmeníme zákon pre slušných ľudí..preto, žiadam každého poľovníka, ktorý chce zmenu, nech sa k nám pridá... ◄ reagovať

off Hekler, 29.2.2020 o 12:11

ale veď mi dvaja sa podľa toho aj správame, ja Vaše názory beriem na vedomie a Vašu otvorenosť a slušnosť v diskusii oceňujem, ostatné v pošte ◄ reagovať

off hubert2012, 29.2.2020 o 11:31

Pan kolega ake máte riesenie na zmenu situacie v nasom polovnictve? Alebo ste spokojný? Na tie percenta.. Nech je SPK dobrovolná organizacia kolko ludi tam zastane.? Asi tolko.. A kludne mozte volit koho chcete nic neprikazujeme a určite nás nikto nezneuzil..A zanasanie politiky.. Ako vznikla SPK?? Nevznikla zneužitím politickéj moci.? To bolo v poriadku a zrazu teraz je to zle? My vidíme riesenie zmenou zakona a máme na to právo.. Ako aj každý na svoj názor a jeho prezentaciu.. ◄ reagovať

off Hekler, 29.2.2020 o 11:21

Reakcia na príspevok od hubert2012, 26.2.2020 o 20:19 :
aj napriek tomu že s veľkou časťou vašich názorov súhlasím nedá mi nenapísať svoj názor ešte pred výsledkom volieb ... spájať sa takto s "demokratickou opozíciou" pokladám osobne za veľmi nevhodné, slušne povedané až hlúposť lebo je to zanášanie politiky až nenávisti medzi časť poľovníkov a občanov (čo mimochodom doteraz nikto nespravil) na čo vás "demokratická opozícia" hrubo zneužila a žiaľ prídete na to podľa mňa až pozde, mne osobne pripadá "demokratická opozícia" s prepáčením skôr ako drb..tá opozícia doslovne čo to slovo znamená, ak by s vami súhlasilo 90% poľovníkov tak by ste už dávno boli zvolali stretnutie čo aj na Strahove a urobili zmeny, to sa ale nestalo tak si nenahovárajte že je za vami 90%, nie je, problém s SPK ktorý máte je čiastočne určite oprávnený ale je ho potrebné riešiť ale nie jej nerešpektovaním, ale jej uznaním, lebo vznikla zo zákona a až potom zmenami ale v zákone ktorým vznikla ... ináč sa to nedá ... prepáčte za úprimnosť, musel som napísať svoj názor takto aj napriek tomu že sme sa už stretli aj osobne ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

off fire, 29.2.2020 o 9:26

snívajte s nami......len toľko k tomu.....vieš koľko ešte št.majetku ostalo v štáte?novozvolenci ani na tom sa ešte nezhodnú že kto čo urve pre seba a nie riešiť nás poľovníkov....ale je pekné mať sny..Lovu Zdar! ◄ reagovať

off hubert2012, 29.2.2020 o 6:55

Goret ani jeden, najlepšie rozumejú polovnictvu polovnici, tak budeme mať šancu spraviť zákon pre nás.... Len netreba čakať, mudrovať ale nieco pre to robiť... A koho volit? Jednu zo strán, ktoré podpisali memorandum... ◄ reagovať

off dede, 28.2.2020 o 21:57

Hubert - koho mam teda volit ? ◄ reagovať

off goret, 28.2.2020 o 19:28

Reakcia na príspevok od hubert2012, 28.2.2020 o 18:50 :
Ktorý zástupca PS/Spolu sa cíti, že rozumie poľovníctvu? Baláž? Wiezik? Nejaký iný expert? ◄ reagovať

off hubert2012, 28.2.2020 o 18:50

Goret, nikto nedal predvolebný slub, že chce zrušiť poľovníctvo, ani jedna strana s ktorými sme jednali a podpísali memorandum, skôr naopak, vyzvali nás, aby sme sami navrhli, čo treba riešiť a zmeniť k lepšiemu, napr. toto tlmočil aj p. Sulik, aj zástupca PS Spolu.Preto už sme niekoľko krát vyzvali poľovníkov aby sa zapojili do zmeny ktorú chceme. Čo je dobré treba ešte zlepšiť a čo je zlé, zmeniť.Pokiaľ sa tu budú šíriť názory, že nič sa k lepšiemu nezmení, tak tí čo to hovoria nech čakajú...my napr. nechceme ani zrušiť SPK, nech je dobrovoľná, kto chce nech je tam.Ale už sa vyjadrili aj niektorí poľovníci, že ak to má takto fungovať, nech sa to zruší a vybuduje po novom.. Najlepšie je nič nerobiť a čakať čo spravia iní. Keď sa to podarí, potom hurá..Je smutné, že poľovníci vo svojich združeniach si nevedia spraviť poriadok, v malej skupine, tak čo chceš riešiť?? s Kým?? Prepáč, nemyslím to osobne, na Teba..platí to pre všetkých..Ja verím v zmenu a všetko pre to urobíme, ešte raz, každý kto to chce a má dobrý nápad, pridajte sa... ◄ reagovať

off goret, 28.2.2020 o 12:51

Reakcia na príspevok od hubert2012, 27.2.2020 o 9:01 :
Mám, nemiešať politikov do poľovníctva, nespoliehať sa, že politici myslia vážne ich sľuby, viď. pán Sulík a jemu podobní, ale sami si riešiť vlastné problémy. Hubert, isto nie som jediný, kto si všimol aj predvolebný sľub zrušiť poľovníctvo, hoci neskôr označený za recesiu, zrejme z obavy, že takýto sľub by krasorečníkovi narobil viac škody ako osohu. ◄ reagovať

off fire, 27.2.2020 o 11:17

v krátkosti....funkcionári SPZ si myslím že niesu všetci členovia Smeru....za vytvorenie zbytočnej SPK hlásovali si myslím nie poslanci parlamentu,ale samotní poľovníci ,ktorí boli nominovaní obv.poľov.komorami atď.......samotná nová vláda a to je jedno kto bude na jej čele ,určite SPK nezruší...to mi ver....mne sa to tiež nepáči že platíme duplicitne,ale my ako radoví poľovníci určite nemáme vplyv na jej zrušenie a preto ani nemám riešenie ◄ reagovať

off hubert2012, 27.2.2020 o 9:01

Kolega máš ine riesenie? ◄ reagovať

off fire, 27.2.2020 o 8:28

očividná predvolebná kampaň to je,skoro so všetkým súhlasím aj ja,lenže všetko sú len sľuby a sľuby,nikto nič pre teba nespraví,každý pozerá len na seba a na svoje vrecka,keď už bude tam,na občanov zvysoka nakašle každý ◄ reagovať

off hubert2012, 26.2.2020 o 20:19

Priatelia poľovníci, v sobotu je pre všetkých občanov Slovenska významný deň.Aj pre nás poľovníkov. Od r.2010 je naše poľovníctvo sprivatizované záujmovou skupinou funkcionárov SPZ, ktorí zneužili politickú moc jednej strany Smer a vytvorili si v novom zákone svoju firmu SPK, cez ktorú ovládajú poľovníctvo na Slovensku. Spravili to o nás, bez nás.Ako to funguje poznáme všetci, za minulý rok sme do SPK dali 2,5 mil EUR. čo sme za to dostali? Nič, všetko čo robi táto firma, si dokážu a aj robia poľovníci sami. Dokážu to aj bez tabule SPK. Organizujú to v obyčajní poľovníci, ale aj veľa nadšencov a funkcionárov poľovníckych organizácií. Už 10 rokov bojujeme proti tejto skupine, máme vážne podozrenie, že vytvorenie a činnosť tejto záujmovej skupiny sa dá charakterizovať, ako činnosť organizovanej zločineckej skupiny.Tento stav môžme zmeniť iba politicky, pretože aj vznikla zneužitím politickej moci a to zmenou zákona č.274/2009 Z.z. o poľovníctve. Máme na to absolútne právo a je to naša občianska povinnosť.Som presvedčený, že s touto situáciou nesúhlasí 99 % poľovníkov. No je smutné, že nedokážu tento svoj názor aj prejaviť verejne. Podpísali sme tzv. Memorandum o spolupráci so šiestimi stranami demokratickej opozície. Tieto strany sa písomne zaviazali, že ak vytvoria vládu a budú mať väčšinu v parlamente po voľbách, zmenia tento stav, zmenia zákon o poľovníctve. Nerobíme tu propagandu žiadnej strane, nemusíte s nami súhlasiť, každý má právo na svoj názor a svoje rozhodnutie. Ak chcete zmeniť stav nášho poľovníctva, je tu riešenie, možte si vybrať jednu z nich. Memorandum je na stránkach SLOS Pribina, Apos, Slovenský klub sokoliarov, na FB ZPO Hubert.Je to na Vás ako sa rozhodnete, ak chcete zmenu máte šancu, ísť voliť a vybrať si stranu, ktorá nám pomôže. Veríme, že sa to dá a podarí... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

zobrazené 121-160 z 396 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov