Zdravím všetkych. Chcem sa spytat, či má niekto skusenosti s umelými Bahniskami? Ako tam udržať vodu, aby nevsiakla do zeme? Dakujem za odpovede.
Liať olej do bahniska je riadna blbosť, ale diviaky ho majú radi aspoň moja Karla ho mala rada určite. Kedysi dávno som mal bachyňku ktorá sa volala Karla a chodila so mnou po dvore a po záhrade ako pes. Raz som nechal na dvore 10 litrovú bandasku s olejom čo som používal na mazanie reťaze motorovej píly. Karla tú bandasku rozkúsala a vyliala. Celá sa v tom vyváľala bola mastná a smrdela ako stará škodovka no jej sa to bohovsky páčilo. Po tejto príhode som už musel olej schovávať. ◄ reagovať
Neberte to tak ze som to tam daval to nikdy aj vtej knihe to bolo pisane ze to neni v hodne z ekologickeho hladiska mna iba zzaujimalo ze aky by mohol mat vpliv na diviaky ked to tam bolo uvedene a dalej to nebolo vysvetlene ◄ reagovať
Motorový olej do bahniska a takisto kdekoľvek inde môže vyliať len neekologické hovado. ◄ reagovať
motorový olej do bahniska??? v poľovníckych kurzoch asi chýba predmet ekológia ◄ reagovať
Olej neviem,ale bukovy decht tam naliať môžeš pokojne. Pôsobí ako magnet na diviaky, ale prvý je tam vždy medveď :) teda aspoň u nás je to tak. ◄ reagovať
Ak hcete abi voda vidrzala dlhsie treba pridat do vody sol kludne aj za vrece a ked sa tam zver vala tak to pekne zamiesa taketo bahoriska vidrzia ovela dlchsie a zver ich rada navstevuje.Ale zase to mozes robit iba tam kde ma zver pristup k inej vode aby nemusela pit slanu vodu ◄ reagovať
starý olej do bahniska ??? osobne si myslím že je to blbosť , možno to diviaky láka ale mne do bahniska chodí aj vysoká , srnčia dančie , ktoré sa chce v lete aj napiť a neviem či by pili vodu kontaminovanú starým olejom ◄ reagovať
Aky to ma vyznam alebo ste daco poculi o pridani vypaleneho motoroveho oleja do bahniska cital som to v knihe o diviacej zveri od Hella. ◄ reagovať
no je to jednoduchý spôsob ale dá to trochu námahy to rozbahniť , ale ke´d to urobíš a začne ti to navštevovať vysoká a diviaky tak ti to rozbahnia a ušlapú oni a potom tam stačí len doplnať vodu ◄ reagovať
majko82. na tom mieste sa to da urobit len tak, ako si napisal. Edu to miesto je hlboko v horach a voda tam nie je a myslim,ze by ju tam aj bolo treba. Diviaky aj vysoka sa tam dost zdrzuju a urcite by ju tam uvitali. Dakujem vam za odpovede. ◄ reagovať
u nás sme robili bahnisko tým štýlom že sme do neho nosili dva týždne vodu a rozšlapávali sme to v gumákoch , keď sa ti tam vytvorí bahno tak ti už voda s tade utekať nebude , a už len doplním ak nie je v okolí iný zdroj vody (ako u nás v okruhu 2 km nieje žiadna voda ) je takéto umelé bahnisko super vec , srnčia a zajace sú tam stále. a ešte doplním v tej traktorovej kolaji sa ti voda drží preto lebo tam to už je rozšlapané ! ◄ reagovať
Nemyslím si že nosiť vodu do kaliska ktoré nie je ošetrené proti priesaku bude zmysluplným činom . Kalisk je v našom revíri dosť . Netreba do nich vodu ani hlinu nosiť . Príde mi to ako keby niekto vedľa kukurničného poľa po kríkoch klásky s kukuricou vešal . Ešte tak volať báger :-D potom cisternu to je už masochizmus . Odhliadnuc od toho ,že báger nemôže kopať jamu bez povolenia tam kde sa mu uráči . ◄ reagovať
Ak nemáš podložie ktoré neprepúšťa vodu, musíš ho zabezpečiť a to buď ílovou vrstvou, alebo dnom z gumovej fólie prípadne betónovým dnom. tento rok sme urobili bahnisko s betónovým dnom a naplnili ho hlinou zo surovej nepálenej tehly ktorá je ílová a dobre drží vlhkosť. Tá hlina je úplne žltá a je zaujímavé pozorovať kade všade sú po lese žlté otery na stromoch. ◄ reagovať
zrejme je tam nasiakavé podložie. my sa snažíme samozrejme umiestňovatť bahniská na miestach dlhodobo pozorovaných, kde je predpoklad že voda chvíľu vydrží. a nosíme naraz minimálne 3 kubíky vody. ◄ reagovať
No tak to je super. ale dali sme 1kubik vody do bahniska a na druhy den tam bolo len blato, bez vody a to potrebujem nejak doriesit. Vedla je kolaj od traktora a tam je voda pomaly cely rok??? ◄ reagovať
u nás príde nakladač, vykope kalisko, potom príde traktor s cisternou a naplní ho. odvtedy sa dopĺňa priebežne podľa potreby. Vďaka poľnohospodárom, ich technike a ochote. ◄ reagovať
Podla toho by to bol kazdy krmelec, nasypnik solisko a vsetko, co tam clovek da je umele a podla vas aj teda to je plytvanie casom a energiou. Neviem ci viete ale voda sa straca a v niektorych lokalitach je len do juna a potom koniec a tak je tomu aj tento rok. Samozrejme ze su najlepsie prirodne ale len vtedy, ked naozaj su,ze? ◄ reagovať
Keď je taký veľký poľovník od 8mich rokov to by mohol poznať prírodu, že najlepšie kaliská sú prírodné a vytvárať niečo umelo je plýtvanie časom a energiou. ◄ reagovať
Možno je kandidát a chce aj fotit,alebo sa venuje polovnictvu od ôsmich rokov. Ale prečo riešite preco a naco? Chcel som len vediet, ci ma niekto s tym skusenost. ◄ reagovať
Prečo nepoľovník chce umelé kalisko? ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.