Chcel by som sa opýtať čo robiťe s mäsom z jazveca?? Veľa ľudi mi hovorilo aby som to vyhodil , zase veľa ľudi mi hovorilo že to je výborné mäso . Poradťe mi čo stým robíte , poprípade aj nejaký recept napíšte . Ďakujem !
Nehovorte ze fuj a potom preco jete diviacie meso ked diviak zerie zdochliny,larvy, a ine cudesne veci ved jazvec tak isto len zerie chrobaky,ovocie,kukuricu, korienky a sem tam aj nejake meso to je to iste ako diviak tak isto aj bobor perfektne meso ved zerie len travu ,koru meso je cisto ako zo srnca v kanade mas v kazdej restike meso z bobra to len na slovensku to este neprislo davam tomu par rokov a aj na slovensku budeme jest bobra,jazveca,medveda vsetky 3 varianty odporucM keby ti niekto uvaril gulas z jazveca A nepovie co jes tak by si oblizoval misku a by si si myslel ze jes meso z diviaka
Reakcia na príspevok od Hunter243, 28.8.2013 o 10:05 :
No vidíš , a niektorí to vraj zakopávajú.... ◄ reagovať
Kolečga Igor , výborný brokový aj guľový pretekársky strelec, dobrý poľovník a gurmánsky kuchár má už ulovených viac ako 20 jazvecov.Preto som bol riadne prekvapený, keď sa ma spýtal ako mi ten mnou ulovený jazvec chutil. Keďže na poslednej postriežke ulovil riadne tučnú jazvečicu pýtal sa ma ako to moja manželka pripravovala . O dva dni mi volal, že aby som prišiel (s červeným vínom) na hostinu. Jazveca namarinoval podľa môjho návodu a nakoniec to ešte obohatil kúpenou marinádou. Po 24 hodinách marinovania rozporcovaného jazveca bez pridaného tuku upiekol a musím povedať, že som bol nesmierne rád , keď on , naozaj prieberčivý gurmán , dal s nadšením za pravdu všetkým , ktorí divinu z jazveca obľubujú a propagujú... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Lysec, 22.9.2024 o 2:26 :
Musím sa pochváliť ja som mal viac šťastia keď som to rátal tak už 10 ks mal som šnúru každý rok sa podaril v jednom dokonca dvoch teraz už asi štyri roky nič a kolegovia vždy brali pokiaľ nebol veľa rozbitý ,väčšinou to bolo v čase ruje takže spestrenie posedení na chate a koštoval som tiež za mňa super ale sú ľudia ktorí by to určite do úst nedali a gratulujem k úspechu aj gurmánskemu. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od lubenko, 28.8.2013 o 21:29 :
Inak za mojej dlhoročnej praxe poľovného hospodára a poľovného referenta u št.lesov pamätám len jeden pozitívny nález Trichinely . A bolo to zhodou okolností nie u jazveca, ani u diviaka , ale u - medveďa ...A ten macík bol ulovený v Jánskej doline ... ◄ reagovať
V mojich 75 rokoch som ulovil len svojho tretieho jazveca a teraz som si povedal, že tohto už musím okoštovať. Priateľ Marian mi ho odborne odral a rozštvrtil (veľa som sa pritom naučil) a manželka zopár kúskov namarinovala len natretím zmesou kečupu, horčice, cesnaku , grilovacieho korenia a trochou kalvadosu. Po cca 12 hod. to obložila slaninkou a upiekla. A výsledok ? Musím povedať, že zrejme veľa jazvecov , ktoré ešte stretnem v dobe lovu to zrejme neprežije... ◄ reagovať
Mám kamaráta z Ukrajiny, ktorý mi povedal, že do ich národného jedla plov sa najviac hodí mäso z jazveca. Vraj niektorý ľudia sa tam živia tak, že sa špecializujú na lov jazveca kvôli dodávkam na toto jedlo a dokáže ich to slušne uživiť. ◄ reagovať
aspoň máš pak víc bílkovin když ho má:D nedávno jsem někde četl že zhruba 10% lišek a jezevců Trichinelózu má ◄ reagovať
svalovec je bielkovinovi cerv vystavis ho teplote nad 65 stupnov( pri teplote 60.c dochadza k rozpadu bielkovin) a mas pokoj netreba sa toho tak bat!! ◄ reagovať
poriadne to upeč a lebo uvar a nemusiš mat strach zo svalovca:):):) ◄ reagovať
K tomu svalovcovi. Akým spôsobom sa tomu dá predchádzať??? Aké vzorky posielate na vyšetrenie svalovca? ◄ reagovať
přesně a tohle je určitě lepší jak nějakej guláš z vlka :D ◄ reagovať
Leon, tak všetky tie lasicovité a psovité šelmy necháme gurmánom, my dvaja si dáme diviačie rebierka s čerstvým voňavým chlebom a dobre vychladeným pivom. ◄ reagovať
Ondrik hold někdo sežere i vlastní H.. :-))))tak čemu se divíš já tvrdím že to co má špičáky nežeru protože nejsem vietnamec a zažil jsem jednoho co smutnil nad tím že mu sežrali guláš z vlka ◄ reagovať
Ondrik opravdu i ježek se dá sníst. Jedlý se prý pozná podle tvaru nosu. Nejde o to že by byla bída, ale někdo hold zkusil jezevce upravit, našel starý recept a světe div se!!!! ono to je výborné, stejně jako nutrie. Osobně taky nechápu proč někdo začal produkovat nabízet a ještě jíst brokolici :-))))))) ◄ reagovať
Ale jasné, že rebierka z dzička sú fajn a iné DOBROTY z diviny, ja som sa len podelil s tým, čo som mal možnosť "okoštovať" a rozhodne som "neblil". Prajem všetkým LZ. ◄ reagovať
niekto jazveca, nutriu či iné malé zvieratko. ja radšej pečené rebierka z takého mladého difiačika. nuž 100 ludí 100 chutí. možno raz príde doba, že budeme vďační aj za toho jazveca, zatiaľ to tak nie je, chvalabohu! ◄ reagovať
a ako zákusok smaženého ježka! a keď niečo zostane v zuboch je si to aspoň čím vyšpárať ◄ reagovať
Páni, kdeže zúfalstvo, fantastické gurmánstvo!!! Mal som možnosť jesť aj "jágerek", čo bolo "eňo-ňuňo", vylízali sme kastról mäkkým chlebom len taký praskot, no a potom bol pečený v hlinenom pekáči na spôsob kačice, alebo husi a poviem, že kačka a hus sa môžu oproti tomu schovať. Chalani, ktorí to pripravovali boli borci. Jedol som taktiež mäso z nutrie, fantastická "cigánska" a taktiež aj mäso z medveďa naklepané a naložené na spôsob "cigánskej", hranolky, horčica...., paráda. ◄ reagovať
Jezevec vhodně upravený je delikatesa. Jak psal Leon, naložit do zelenini a péct. Nejdřív jsem taky říkal, že to nedám do huby, ale jen do prvního sousta. Ano jezevec, v podstatě lasička, je všežravec a jistě nic špatného neskonzumuje. Liška taky nevezme nic špatného, ale tu bych opravdu nemusel, ikdyž ve staré kuchařce jsem našel recept. Z jezevce je údajně výborný i guláš. Jenpozor na svalovce. V 9. čísle Stráže myslivosti píšou o tom, že není tak úplně pravda, že svalovce ničí mráz při uskladnění v mrazáku. ◄ reagovať
to sme na tom Slovensku už tak zúfalí, že začneme žrať jazvece??? ◄ reagovať
Nehovorte ze fuj a potom preco jete diviacie meso ked diviak zerie zdochliny,larvy, a ine cudesne veci ved jazvec tak isto len zerie chrobaky,ovocie,kukuricu, korienky a sem tam aj nejake meso to je to iste ako diviak tak isto aj bobor perfektne meso ved zerie len travu ,koru meso je cisto ako zo srnca v kanade mas v kazdej restike meso z bobra to len na slovensku to este neprislo davam tomu par rokov a aj na slovensku budeme jest bobra,jazveca,medveda vsetky 3 varianty odporucM keby ti niekto uvaril gulas z jazveca A nepovie co jes tak by si oblizoval misku a by si si myslel ze jes meso z diviaka ◄ reagovať
Zjem vsetko co nestihne zjest mna. :-) Dnes som na dvoch mieril, no este skoro. ◄ reagovať
Z jazveca sú vynikajúce fašírky. ◄ reagovať
já to nejím tak že jsem to neochutnal když jsem ho pekl na zelenině jako svíčkovou a chlapy se cpali jak nezavřený tak to bylo asi dobrý.Jenom bacha musí ho stahovat někdo kdo to umí aby dal pozor na pachový žlázy a nechat vyšetřit na svalovce ◄ reagovať
JEZEVCE.................no přece spapat...stáhnout,naložit na den do mléka..pak na tři dny do zeleniny( jako na svíčkovou)......a pak upéct...no co vám budu povídat...delikatesa...neopomenout vyšetřit na trichinelozu ( svalovec).dobrou chut´. ◄ reagovať
do prdele tak ono je to nakoniec delikatesa a ja som ho dal rybam zozrat :/ ale pochybujem ze po tom ako som ho videl odrateho by som dal kus z neho do ust.. by som si myslel ze jem psa :) ◄ reagovať
mne vravel jeden myslivec,že raz tiež mali jazveca prvé ho varili potom piekli a tak rigali :-) ◄ reagovať
když ho stáhne odborník já se do toho nes.. tak ho naložit jako na svíčkovou tak na 3-4 dni a pak upéct jednou jsem to takhle pekl vonělo to nádherně a chlapy žrali jak nezavřený ale já bych to do huby nevzal:-)) ◄ reagovať
ja by som len vypiekol . Ingrediencie až po . max sol. po zliatí sadla sa dá robit čokolvek. ◄ reagovať
motaq nemyslel som jazveca ale divinu . Súhlasím jazvec má špeci chuť . ◄ reagovať
Ak máte niekto nejaký dobrý recept na prípravu, pridajte ho prosím i do sekcie Recepty. Ďakujem. ◄ reagovať
Edu, ja som nehovoril o tom ze to dodavas, ja som jazveca uz tiez mal tu moznost jest, peceneho, bol dobry, este lepsie boli skvarky, ale co bolo zaujimave ked sa kusok hodil psom tak ho nechceli ani vidiet....A jasne jazvec ma specificku chut ako kazda divina.... ◄ reagovať
na šípkové omáčce nebo se zelím :D ◄ reagovať
ako lowec pečeň jazveca je max delikates ◄ reagovať
Niekdy vtedy...písal sa den ked ma kamaráti celí den prehovarali na večernu hostinu "pečení jazvec" na chate..nechcel som ísť ale nakoniec som aj išiel.... na chate bolo velmi vela ludí ,dobrá atmoška,prišla tá chvíla a jazvec bol fajne upečení ,vona sa rozímala tuším všade ,podla kuchara jazvec bol pred upečením dobre naložení v páci ,keby som mal definovať chuť hmmm bolo to niečo ako kačacina ale ešte niečo delikantnejšie chutovo tak mi to vyznievalo ,velmi rád si na ten moment spomeniem a uprimne poviem nebanujem , že som okoštoval aj niečo také... ◄ reagovať
fuj tak ako všeličo ale jazvec teda ani náhodou bŕŕ... ◄ reagovať
motaq všetko ma svoju chut kačica , kura , hus , prasa atd aj jazvec . Do reštík som maso nikdy nedodával . Bolo by to proti mojim zásadám a to samozrejme legálene dodávky ! ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.