M.K.P. AGRO služby
dnes je piatok,  10. január 2025,  meniny má Dáša,  spln: 29. január 2025,  dnes východ slnka: 07:39,  dnes západ slnka: 16:09
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Metodika hodnotenia trofejí - diskusia

autor: off spidy5
pridané: 5.9.2012 10:29

zháňam nejakú literatúru kde by bolo všetko podrobne vysvetlené ako sa bodujú trofeje,,,,,, prípadne rozprúdiť diskusiu,,,,,

počet zobrazení: 2 390
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
off spidy5, 5.9.2012 o 17:51

neviete kedy sa koná ďalší kurz hodnotenia trofejí v Nitre? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off kaso79, 5.9.2012 o 13:39

SPK vydalo brozurku na hodnotenie trofeji. Bolo to k dostaniu na kurze hodnotenia trofeji v Nitre na jar tohto roku. Autori tusim Ciberej, lebocky a dalsi. Mozno to na RgO SPK budu mat...a suhlasim s Heklerom, prax je dolezita a obvodna hodnotitelska komisia bude najlepsie vediet den pred chovatelskou, kedy sedia nad trofejami, povedat co a ako.raz vidiet ako 100 krat pocut :) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off cita, 5.9.2012 o 13:07

Hekler má pravdu, ale pokud Tě zajímá literatura, tak např. Přehlídky, hodnocení a úprava trofejí, Hodnocení a přehled trofejí z českých zemí, Hodnocení loveckých trofejí zvěře z celého světa. Seřazeno podle data vydání, docházelo k drobným úpravám, takže nejčerstvější jsou ty z celého světa. ◄ reagovať

off spidy5, 5.9.2012 o 11:43

je mi jasné že najviac mi dá praktická ukážka,,,, aj tá vyhláška je v pohode,,,, ešte ako sa meria srnčia výsada,, od stredu kmeňa? ◄ reagovať

off Hekler, 5.9.2012 o 11:25

ale veď literatúra je uvedená vyhláška a kritéria chovnosti v danej oblasti a knihy rôznych autorov, ale najviac Ti dá praktická ukážka ◄ reagovať

off spidy5, 5.9.2012 o 11:21

žiadna literatúra k tomu nieje?? prípadne práca ◄ reagovať

off Hekler, 5.9.2012 o 11:15

diskutovať o tom na stránke je nie dobrý nápad, časť Ti bude radiť správne a odvolávať za na vyhlášku, ale bez chytenia trofeje do ruky Ti diskusia dá teoriu ale nie prax, okrem toho sa sem zapoja aj mudrlanti ktorí spochybnia aj vyhlášku a hlupáci ktorí budú písať od veci a len Ťa dopletú, ak sa to chceš skutočne naučiť zájdi si pred chovoteľskou prednáškou na SPK alebo OLÚ a popros ich aby si sa mohol zúčastniť na hodnotení trofejí, určite Ti vyhovejú a tam od skúsených hodnotiteľov dostaneš inf. ako sa trofeje merajú, hodnotia ale hľavne ako a prečo sa body pridávajú alebo zrážajú, ale aj niektoré vôbec nehodnotia, moja rada ◄ reagovať

off Jelsovec, 5.9.2012 o 11:14

odkaz Dávam do pozornosti časť " K selekcii raticovej zveri podľa parožia ". Niektorí " hodnotitelia " sa tam asi nájdu... Tiež som za oddelenie hodnotenia trofejí z voľných revírov a z intenzívnych chovov ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

on maros17, 5.9.2012 o 11:01

odkaz Od strany 45 je hodnotenie trofejí. ◄ reagovať

reklama

www.LUK.sk