Ma niekto skusenosti z bendlingtonom ako sa chova na polovackachh ?? na diviaky a brloharenie??? Aky mate nazor na neho??
Ondro tvoj nazor berem, Janko ma Arvystasa Style Hunter co je vlastne syn Akelu Ja Sta czech a Babsy Ja Sta Czech, vsetky stence z tohto spojenia makali az na jedno co bolo na gauci, neda a ani povedat, ze Arvy bol najlepsi bohuzial jeho brat Arymantas zhynul v jazvecich hradoch pred tym vsak uspsne noroval a na diviaka si ho nevedeli vynchvalit a Alber donedavna robil spickovu robotu u mojho kamarata, bohuzial asi pred mesiacom zmizol, suku Apple mam ja je to spickovy dohladavac a tiez ma toho velmi vela dohladane a vybrlohovane, nie je vsak tak dorazna. k tomu opakovanemu krytiu, zasnem kolko je odbornikov na pribuzensku plemenitbu, z predosleho vrhu sa mi narodilo 6 psov, jeden zostal na gauci jeden je tu u polovnika, ktory je nim nadseny a uspesne robi u nas skusky a poluje, ostatny su v zahranici. kedze sa ten vrh vydaril, ziadne vady tak som ho zopakoval a narodili sa 3 suky. korektne skusy, zatial vsetky zuby afantasticke povahy. zatialsom videl len psika co si nechal Janko a mozem povedat, ze co do exterieru tieto 3 suky su uplne inde, velkostou a silou mordy, kostry postavenim bedrovych koncatin a uhlenim. uvidi sa ked dorastu. ostatne stence som nevideltakze mi je ich tazko hodnotit. Akela je podla mna najlepsia ovca aka kedy tu bola, jeho bojovnost a srdce nema konkurenciu a zaroven je to podla mna najlepsia ovca co vysla po pracovnej stranke od Janky Uriankovej, spojenie Dustina a Aylin bolo jedinecne, ostatne psy co som mal v ruke neboli spatne ale nedali sa porovnavat. velmi Dobrou sukou je este Dizzy matka honzovych stenat a polovicna sestra Akelu. suky su uz prec, majitelia su spokojny takze diskusia je bezpredmetna. ja budem len rad pokial janko bude mat este vrhy a aj pani Hodova aj Tomas co ma dalsiu suku. bude konkurencia aj ked ja ich tak nevnimam. ◄ reagovať
a ešte čosi, z JASTA CZECH som mal suku vraj na poľovanie, tak som bol uistený. prvá poľovačka na kormorány: po prvom výstrele zdrhla, keď som ju priviedol späť, vôbec nejavila záujem o prácu. dal som ju k domácim mačkám u kamaráta, asi na 0,5m a suku ani nehlo. nerád dávam takéto referencie, no bohužiaľ. ajka/apple/ od maťa v ôsmych týždňoch bez rečí rozpolila morča, ani som nestačil zareagovať. a viem o všetkých dospelých psoch zo stanice Norník a všetky sú trieda. snáď sa vyjadrí aj maťo. ◄ reagovať
treba to vidieť pri práci a napadne ťa kacírska myšlienka: načo šľachtili ostatné plemená? ◄ reagovať
pekný psík ako ovečka. Ovečky na diviaka neviem . Treba vyskúšať . ◄ reagovať
Bedlíky ješte odchovává v čechách Honza Konvička(+420737107321), který ma špičkového pracovního psa a loni mel nějaká štěňata (nevím jak letos). Bedlík je opravdu velmi dobré plemeno na práci. Já bych se trochu bál opakovaného příbuzenského krytí z chovné stanice Norník. Pokud se dobře dívám na stránky tak nabízená fenka je z krytí otce (Akéla) a vlastní dcery (Apple). Já bych takové štěně nechtěl(otec x vlastní dcera). Jinak dobré bedlíky má jěště v čechách Jana Uriánková JASTA CZECH (odkud mimochodem pochází otec tohoto vrhu Akéla). Takže bych se podíval při výběru štěňat i tam. Určitě si myslím, že s oběma lze domluvit rozumnou cenu pokud chcete pejska na práci. Jana Uriánková - +420604250666. Teď má také velmi nadějnou fenu paní Hodová (CHS Srdcové eso, +420724282968, odkaz). ◄ reagovať
ako rychlo diskusia zacala tak aj skoncila. velkou nevyhodou je vysoka cena stenata ceny sa pohybuju medzi 550e do 800e u nas a cechach. v zahranici to id pravdaze ovela vysie. ◄ reagovať
dobrý begbinton nie je zlí :))))) ◄ reagovať
ak mas zaujem zavolaj na 0908811535 ◄ reagovať
z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť predošlé slová. excelentné brlohovanie, no i práca s diviakmi. a bohužiaľ, maťo je u nás jediný, kto odchováva poľovnú vetvu týchto psíkov a jeho chov je aj v krajine pôvodu považovaný za špičkový. môžem len doporučiť. iné chovy sa venujú "spoločenskej" vetve, nie je garancia vlôh. ◄ reagovať
ked to chces na lov tak inu moznost ako moju stanicu nemas, vsade inde to bude len loteria, s malou sancou na ake tak vlohy. moje odchovy uz tiez uspesne poluju. ◄ reagovať
mam skusenosti, chovam ich od 2004, prveho som mal 1999. Maji psy maju vybrlohovanych 87kusov skodnej tento rok. Maju farbiarky, lesne, duricske, brloharky v prvych cenach. rad predvediem na oplotku, aport z vody. fotodokumentacia, videa..... ine plemeno nechcem. mam suku akurat k odberu. kontakt 0908811535 matej hrasko ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.