Ma niekto skusenosti z bendlingtonom ako sa chova na polovackachh ?? na diviaky a brloharenie??? Aky mate nazor na neho??
Ono jde o to že za ty prachy si polovník nekoupí psa, kterého by pustil do nory k jezevcovi a v horším případě si nechal psa od jezevce zabít. Za tu cenu si polovník koupí několik kusů teriérů zabijáků, kteří udělají tu samou práci. Slyšel jsem o práci tvého Akély a on je myslím příkladem toho psa, za kterého bych takové peníze nedal. Lovec jistě výborný s velkým srdcem dravce, ale veterinární údržba a životnost si myslím standartně nevelká. Ještě když si člověk přečte co může/nemůže dít v chovu, to člověku moc odvahy k nákupu ovce nedodá. ◄ reagovať
Ondra, slovo mnozitel, mam 2 vrhy oviec, jeden CT a jeden patosov. som toho teda namnozil, patos skusky vystavy tes v prirode, CT duricske, fsmp test v prirode vrh v 4r, bedlington DS, FSMP, BL, otec KDST, FD, KLST, BL, MSBL, psici isli pe kamosov co ma o stence poziadali a tento vrh bol tiez na objednavku R. Foota, ktory nakoniec nezobral stence kvoli problemom co u nich nastli a musi znizit stavy psov u seba, slecny co si objednala psa asi pred okom ten sa nenarodil a este jedneho pana. Suku som chcel aj ja.ondra sam som tu napisal. ja som tu nepopieral krytie ani chybne jedince. Binka ano je to smutne ale ovce sa nebudu predavat, ked si pozres napr inzeraty z tohto roku za kolko sa predavaju je tam cena medzi 500-800e. Ziaden z chovatlov Vam uprimne nepovie, vady toho plemena, ze ked je mokro v zime tak vam premoknu a zmodraju od zimi, ze plno psom tecu ocne kanaliky, aju problem z usami, ze velke percento z nich ked prebehne travou tak 2h mozete vycesavat, ze ked prebhnu malincim prijdu o srst a koza je tak jemna ze su hned dosklbany.... uz sa tesim ked zacnu produkovat stence dalsi, ze kolko skusok a sezon budu mat za sebou kym urobia vrh, kolko ludi bude robit teda ten test DNA na toxikozu a paternitu rodicou, vlastne teraz je novinka v rakusku ale uz aj u nas Jagov napr na slovensku, vysetrenie zraku tusim na odchlipenie sosovky. kolko mnozitelov Vas zobere von ak mate zaujem predviest pracu rodicov alebo am poslu videa z prace. ◄ reagovať
Jo teď si všichni začnou kupovat ovce. Teď jo!!! ◄ reagovať
Fakt ze to zvrtlo:-) Matěj se projevil jako správný chovatel(množitel) znám jich dost podobných a mají jednu společnou vlastnost - jejich psy jsou za každou cenu nejlepší, nepřipustí žádnou chybu, ale realita je většinou bohužel jiná. Podle mě je frajeřina a známka dobrého chovatele si připustit, že se občas nějakej pes nepovede. ◄ reagovať
Psy sa este netestuju na zaklade mikrosatelitov teda z danych vysledkov nemoznu urobit jasny zaver. ale vies co Tome a Janka otestujte svoje psy a ja otestujem svoju Ely a Bena a vas poprosim aby ste to zaplatili. OK? ja viem aky bude vysledok a reci, ze ked to dokaze tvoje tvrdenie tak ti to poslme neberem. zajtra mozem hned zavolat vetosovi a vypytat presnu cenu a poslem Vam cislo uctu a budete spokojny. ◄ reagovať
Určovanie paternity pomocou DNA testu Objektívna kontrola pôvodu zvierat je nevyhnutným predpokladom pre efektívny plemenársky program, preto je diagnostickým metódam venovaná v celosvetovom meradle osobitná pozornosť. Ich cieľom je stanoviť, resp. jednoznačne potvrdiť chovateľom uvádzané príbuzenské vzťahy medzi zvieratami. Donedávna sa otázky určovania totožnosti a overovania rodičovstva riešili klasickým testovaním krvných skupín, sérových bielkovín a izoenzýmov, avšak v mnohých prípadoch aplikácia zmienených typov polymorfizmu neumožňovala definitívne závery. V priebehu posledných rokov bol vypracovaný a zdokonalený súbor molekulárno-genetických metód, ktoré sa v súčasnosti už úspešne využívajú v praxi pri kontrole pôvodu rôznych druhov hospodárskych zvierat. Metódy molekulárnej genetiky, ktoré umožňujú určiť rodičovstvo s pravdepodobnosťou hraničiacou s absolútnou istotou, sú založené na vyšetrení hypervariabilných DNA mikrosatelitov, ktoré patria medzi repetitívne oblasti DNA - Short Tandem Repeats. STR sú špecifické úseky DNA, v ktorých sa krátky sekvenčný motív nachádza v rozličných počtoch tandemovo usporiadaných opakovaní. U mikrosatelitov je sekvenčný motív dlhý 1 - 6 nukleotidov a opakuje sa v kópiách dva až niekoľko desiatok krát za sebou. Mikrosatelity sú mimoriadne zaujímavé z hľadiska vyšetrovania rodičovstva a identifikácie jedincov, nakoľko sú veľmi početné, náhodne roztrúsené po celom genóme, vysoko polymorfné, jednoducho a reprodukovateľne detekovateľné a v neposlednej miere preto, že vykazujú mendelistickú dedičnosť. Alely sa detekujú pomocou špecifickej polymerázovej reťazovej reakcie (PCR) s následnou elektroforetickou separáciou. DNA test je pomerne náročný, vysoko citlivý, exaktný, vyhovuje požiadavkám pre sériové spracovanie, no na druhej strane kladie vysoké finančné nároky na materiálno-technické zabezpečenie laboratória. Pri DNA teste je možné využiť automatizáciu - v prvej fáze pri aplikácii PCR (amplifikácii špecifických úsekov DNA s použitím termálneho cykléra) a v poslednej fáze pri vyhodnocovaní alel mikrosatelitných systémov (analýze fragmentov DNA pomocou DNA sekvenátora). Na identifikáciu jedincov a overovanie pôvodu zvierat sa využívajú vysokorepetitívne sekvencie - mikrosatelity, ktoré boli objavené pri štúdiu DNA eukaryotických organizmov. Mikrosatelitné lokusy majú mimoriadne významné postavenie a mnohostranné použitie v genetike zvierat, napr. pri overovaní pôvodu, identifikácii jedinca, populačno - genetických štúdiách, hľadaní genetickej väzby, QTL ukazovateľov a iné. Väčšinou sú lokalizované v nekódujúcich oblastiach DNA - v intrónoch funkčných génov, v pseudogénoch a medzigénových úsekoch. Vysoký polymorfizmus a kodominantná dedičnosť ich alel umožňuje vyšší stupeň identifikácie než poskytujú už spomenuté sérologické metódy. Pravdepodobnosť výskytu spoločných paternitných vzorov v týchto lokusoch je extrémne malá, niektorými autormi odhadovaná až v hodnotách 1:30 biliónom . V súčasnosti sa mikrosatelitné lokusy úspešne využívajú v DNA teste na overovanie pôvodu a identifikáciu jedinca v mnohých svetových laboratóriách, ktoré sú členmi Medzinárodnej spoločnosti pre genetiku zvierat - I.S.A.G.u ( International Society for Animal Genetics). Súčasný stav - postupy testovania vybraných druhov zvierat Hovädzí dobytok: používame 56 krvných systémov. Pravidelne si vymieňame genotypy s 20 - 25 laboratóriami z celého sveta. Táto metodika pomaly, ale isto bude nahradená metódou DNA. Kone, svine, psy: u koní testujeme paternitu prostredníctvom DNA – mikrosatelitov (MS) Ovce: testujeme na polymorfné systémy (transferíny a hemoglobíny) Kozy: testujeme na polymorfné systémy Pštrosy: testujeme na pohlavie pomocou molekulárno genetických metód Mačky: na základe spolupráce so SZCH prichádza do úvahy možnosť testovania ◄ reagovať
som brouk na chrbte. poprosim Admina o vymazanie lebo to tu stratilo uroven. ty si nedal ziadne meno a chov co pomluvam, disusia tu zacala pisal som fakty, o kryti Lotusom, o skuskach, chorobach, o tom ako to bolo s Berushkou.....ja som tu nikoho neohovoril, co sa o tebe povedat neda,Jana tiez tu napisala veci, ako ze Lotus nikdy nekryl Berushku, neboli po nom vadne stence, ked som to vyhrabal tak to uz bola ina. uz ma to nebavi. v skorsom prispevku sa ma pytas na moj posledny vrh ako dopadol lebo tiez si uvazoval o kryti Arvym, neskor uz vies ze to nie je pribuzenska plemenitba a ze su to orechy a vlastne ze otec na dceru je prcenie chovu. ty si tu sam protirecis. este nemas ani chovne psy a uz hovoris o chove, no a cas ukaze s kym nakryjes ci s otcom alebo dedom, potom som zvedavi co povies ked si to tu nazval prcenim chovu. a cakam ze das otestovat Arvyho na toxikozu aj oba svoje psy co mas ci nemaju toxikozu a neprznil chov. a este mal som Suku Chitu, bola po Dustinovi a kedze ste nevideli kto je otec a kto matka dajte otestovat na paternitu aj ich. Suka sice skapala na raka ale mam srst z jej prveho strihana. tak sa realizuj. uz sa tesim ak budes mat stence poprosim ta o paternitu vsetkych potomkov lebo kto vie co pouzijesa mzno ti skocia na suku aj dvaja psy, mozno aj brat suky. ked zacnete robit paternitu u vsetkych vasich psoch mozno zacnem aj ja, chodte prikladom. PROSIM ADMINA O VYMAZANIE LEBO SA TO TU MINULO UCINKOM INFORMOVAT O PLEMENE, DOKONCA SI MYSLIM, ZE TATO DISKUZIA PLEMENU USKODILA. ◄ reagovať
hrajte sa na vlastnom piesocku, rieste si toxikozu, dna testy, robte si kontakty v zahranici, ja uz svojimi kotaktami plytvat nebudem. cestujte kupujte vozte si. nech sa Vam dari. ty mas teraz lepsiu volbu Arvy alebo Lotus. Akela je definitivne pase. ◄ reagovať
AUTOROVI DISKUZE SE OMLOUVÁM ŽE TATO SKLOUZLA DO JINÝCH SFÉR ◄ reagovať
ALE SI SE UKÁZAL V KRÁSNÉM SVĚTLE JAK TU PLUJEŠ A KOPEŠ BEZMOCÍ JAKO BROČEK NA ZÁDECH ◄ reagovať
Tome moji orieskovia sa k vam nedostanu, neboj, z prveho vrhu je na Slovensku len jeden chovny a ma ho moj kamarat, jednemu vbehol neskor semenik dnu a majitel si to nevsimol a nasledne mu ho dal odstranit. je o Bart Nornik. Ben, ktory je chovny kryt nebude kym sa nedohodneme s kamosom. Suku Ely mam doma, kryt ju budem az ked sa uchovni a to je dlho, ostatne dve maju kamarati a ty chovat nechcu a suky tiez nie su uchovnene a nikto nevie ako dorastu je to este na dlho. Po moje ely zostane nieco doma a u kamosa ostatne ide von. takze neboj vy sa k tomu nedostanete, o to sa postaram. ◄ reagovať
a my máme potom dál chovat jak když budou v chovu tví oříšci ◄ reagovať
Z principu, lebo uspech sa neodpusta a uz mam pokrk stale nieco dokazovat, dokazovat, ze ovca robi, dokazovat, ze sa nefotim, so zdochlinami, dokazovat, ze nemam chore psy vkuse nieco a uz som si povedal dost. ja som po tebe nikdy nic nechcel este pred par mesiacmi som ti skoro 2 mesiace pomahal s Glenom z Irska a teraz som podvodnik. radsej nim ostanem vo vasich ociach.zabudni na mojich psov, mna. ps kedysi si mna a Vaska poprosil, aby ista vec zostala len medzi nami, slovo sme obaja dodrzali, lebo potom by si asi mal ine starosti ako psov. a a vasom klude mi....zalezi. Staci, ze mam meno aj u super chovatlov v anglicku, som v knihe. tu mi na nazore ludi vobec nezalezi, max si nekupia moje stence, ale uz mam asi 5 objednanych z dalsieho parenia, budu to zas orechy za vela penazi. ◄ reagovať
ked myslis OK. kde su tie pomluvene psy? chovy? mena? klamstva co sirim. konkretne. ◄ reagovať
proč teda pro klid nás všech nenecháš udělat u svého posledního vrhu testy dna ◄ reagovať
Tomas ja som napisal aj otvorene sa priznal k pareniu Otca s Dcerou, mam to podpisane poradcom chovu, mam to nafotene spojenie, tebe nic nebudem viac dokazovat uz s tym zacinate byt trapny. tvoju omluvu verejnu nepotrebujem, nezalezi mi na nej tak ako na inych ohovarackach. kazdy si urobi svoj obraz. pokial som pre teba podvodnik a parim orechov ok. este napis, ze sme sa nepochytili kvoli Debenu ktory si prezentoval ako aj geodogu, tam si mal rozbroje aj s Honzom. ◄ reagovať
,,, bav ale upozornujem ta ked sklznes do osobnych invektiv a urazok mozno sa neovladnem a ....kedze neviem ci sam si pri pocitaci nebudem pokracovat Tome a zabudni na akekolvek krytie, na bezpapierovych orechov nemas, a na glena tiez teraz si to posral definitivne. tak ako nikdy nebudes mat uz Vakuc tak ani Nornik...,,, MATĚJI JE TO JEN KOPÁNÍ KOLEM SEBE ◄ reagovať
tome krasny prispevok a teraz mi tu otvorene napis koho psy a chovy prznim medzi nami a nebud osobny, lebo aj ja by som mohol a nevymyslal by som si ale len cistu pravdu mam pocit ze odkedy som ti napisal pravdu o Debene ti lezim v zaludku toto jsi mi napsal před chvílí kopeš tu kolem sebe a pravdu o tom že křížíš psy jako ti pasuje pořád mlžíš ◄ reagovať
inac ten namachrovanej arogantny clovek je teraz po tvojom prispevku rad, ze toho Glena co ti vybavil len za prepravu nakoniec nevysiel. vidim, ze na vybavovanie, draheho psa zadarmo e nespocet komunikacie a umele natahovanie casu ked si vedel, ze na prepravu nemas som ti bol dobry. ◄ reagovať
este jedna vec o tom fungovani. po rozdeleni republik sa robil aj novy zoznam PUP. Bedlington tam nebol, po spisani ziadoti a odovzdani na SPZ mi bolo vystavene povolenie zucastnovat sa skusok potvrdene pani Mockovou. tome a je velka ubohost to co tu pise lebo to sem nepatri ja tu tiez nepisem veci co o tebe hovoria renomovany chovatelia a ludia. a poprosim ta este raz koho psy prznim a chovy, bud konkretny. ◄ reagovať
jani apple som predal za 10000skk plus poplatky co do nej do pol roka dal a isla na vymenu za Berusku teda stala ho nie 7000. matematika a ty si doplacala 2000kc a dostali sme sa na hodnotu farbiara. ◄ reagovať
Tomas poprosim konkretne, a mena a skutky. Lokator som doniesol prvy a informoval v Myslivosti, predviedol som ho aj tebe aj Honzikovi co o nasledne ho bral odomna. a este plno ludom. GPS od garminu som mal prvy informoval v myslivosti, zas to Honzik videl u mna a aj ty ked si bol na MSBL. Honzik ma aj zoznamil s panom, co nam to vozil. doniesol si flasku a ja som ta tam odviezol spat. dal si mi jezevca, ktoreho som dosiel zobrat s Petom Cichom a ostal v Bahoni. vestu od Mikuta som videl v rakusku u kamaratov a doniesol a informoval v Myslivosti, dnes ked ju chcem oslovim Honzu lebo tam ma uper styky lebo ich hodne predal asi. a teraz psy a chovatelia co si ich berem do pusy. poprosim ◄ reagovať
po zhruba třech letech pozorování a poslouchání či čtení zpráv jsem dostal nápad trochu strestat jednoho umachrovaného a arogantního člověka a tím jsi ty MATĚJI HRAŠKO naparuješ se tu jako páv že by bez tebe nefungovalo nic ani chov bedlíku ani lokátory ,prostě nic sereš se všude a do všech a pomlouváš mé kamarády a kolegy myslivce ,lovce a chovatele ,dokonce si bereš do pusy i jejich psy a není ti svaté ani soukromí , mé zkušenosti s tvou osobou jsou více než krytycké spostu mých kamarádu jsi sprostě využil či podvedl ale poslední kapkou je tvá snaha vyrábět ve své chovné stanici voříšky , jsem začínající chovatel a majitel bedlíku ale nechci se dožít toho že budu muset v rodokmenu koukat na to estli ten či ten pes je z tvé chovatelské stanice , dle mého a koukám níže že i dle jiných je tvuj poslední vrh štěnat výsledkem křížení tvého pochybného psa a feny kterou jsi už loni nechal zprznit vlastním otcem což je dle mého také prčení chovu ,měl by ses zamyslet nad tím co děláš a kam směřuješ , i kolik lidí svým jednáním poškozuješ , myslíš že budou majitelé tvých bedlíku rádi že mají doma bezcené bezpapíráky za hromadu euro , pokud se ve falešném krytí mýlím klidně se ti po předložení dna testu omluvím pokud né jsi chovatelskou ostudou nebo frajerem který si dělá vše po svém a nehledí na pravidla ve výčtu tvých podrazu bych mohl pokračovat no nechci do toho tahat ostatní ale pokud si přeješ klidně to odvyprávím příklady tvých ,, dobrých skutku ,, s postavami X verzus Y ◄ reagovať
APPLE-tajemství? pro koho ? netuším o čem píšete...no tak Vás stály kapky do uší 9 000 kč-tak jste je p.Stierankovi naúčtovali, no :-) a jaký byl kurs tenkrát? tuším 0.8: 1 nijak velký klidně napište něco na česká fora...ale nezapomeňte mně informovat kam, já na žádné jiné než na tohle nechodím, asi škoda, dá se tu zažít hromada legrace...ale to je asi na všech diskusích a proč bych už neměla mít starosti s kozami a slepicemi?Asi jsem dnes nějak otupělá a nechápu Vaše jinotaje :-)))) Matej, teď ti taky nerozumím... jak vidíš ,jsem upřímná.... a mohla bych ti to říct do očí,kdybys tu byl.. znám pomluvy, zvlášť mezi chovateli... ale já tu říkám, že jsem slyšela(ne viděla) a taky to tak prezentuji..a nic jsem ještě vlastně nenapsala.. a že jsou to štěňata po něm...skoro bych se troufla i vsadit :-) nevím, co pan Stanovský a co v Podolí,nic mně to neříká :-( nevím, jestli si pamatuješ, ale když odešla Anka na Slovensko(teda utekla, jde po ní český finančák)všichni od Vás ji bránili...to, že jsem řekla, jaká je -brali jako ,že je to konkurenční boj.. netrvalo ani rok a dali mně zapravdu :-)pěkná veš v kožichu, tolik lidí je v Čechách rádo,že ji máte na Slovensku(i přes finanční ztráty-dluhy) to jsem odbočila, ale Ance jsem taky řekla, co si myslím,jak dlouho ze mně dělala blbce a já jí to ze začátku žrala.... ◄ reagovať
jani tyka sa to mna pises tu informacie a nemas nic overene ale na to som si zvykol uz aj na slovensku, ludia nemaju radi uprimnost a pravdu. stiplave poznamky na adresu chovov, sfalsovanych rodokmenov, nekompetentnosti rozhodcov, neriesene podvody na klubovkach....upadok terierov v porovnani s jagosmi a jazvecikmy. vedel som, ze jelen otazka casu kedy sa zacnu sirit info, ze moji psy nerobia, ze sa fotim zo zrazeninamy, ze mam chore psy lebo su z pribuzenskej, potom ze britt je bastard, a teraz ze stence su po nom....cakam s cim kto dojde zajtra. najlepsie je, ze ked som bol v Podoli tak sa rozoberala plemenitba otec dcera Akela Apple, ale nikto nemal gule sa postavit a povedat mi to do ksichtu a ked som si vyhladal daneho rozhodcu pan Stanovsky tak to bolo ani som ti to nemal hovorit a zapocul som a tak. Nikto sa nepostavi a nepovie to na rovinu do oci a odkial ma info. Nemyslel som si, ze ty das na take reci, ale hold OK. hlavne ked si bola u mna resp u mojho kamarata aj som s tebou siel na vystavu, boli sme na veceru u Petky, ostrihala si mi Akelu a tak.Zastaval som sa ta v predavnych hadkach s inymi chovatelmi. nech sa ti dari v chove aj v zivote. ◄ reagovať
vážená, vyjadrite sa radšej k mnou uvedeným tvrdeniam, a nie ku nejakým peniazom. váš spôsob myslenia je priam bulvárny, myslíte si, že aké tajomstvá tu teraz uverejňujete, 7000 kč a pod. aký bol vtedy kurz medzi našimi menami? pozrel som si viacero fotiek vrhov včetne rodičov. a čuduj sa svetu, čierne štence a žiadny rodič čierny. prečo som sa na to díval? lebo aj apple bola ako šteňa, nehanbím sa to povedať, akosi tmavšia, skoro čierna. a fakt nám je jedno, ako žijete, kto tu o tom niečo písal? no vráťme sa k očkovaniu a zdravotnému stavu, to je k veci. áno, beruška bola nezaočkovaná, musel som ju dať očkovať. áno, jej zdravotný stav bol slušne povedané hrozný. áno, bola nutná častá vet starostlivosť, antibiotiká, liečivá a to nie je zadarmo, vyšlo ma to ak si dobre pamätám pár tisíc. a nepokúšajte sa vinu zvaliť na niekoho iného a rozvíjať tu konšpiračné teórie. u nás tomu vravíme chrapúňstvo. veď sa to už ani nedá čítať. a či som maťov verný priaznivec? zažil som poľovačky s akelom. na tom základe som sa rozhodol pribrať ku foxovi parťáka. ak je toto vyjadrením mojej priazne, tak som jeho priaznivec. a skalný. a či som aj váš priaznivec? nie, lebo ste sa tu prezentovala dostatočne. myslím, že si právom zaslúžite nejaký odkaz na túto diskusiu na nejakých českých poľovníckych fórach. toľko môžem pre vás spraviť. verím, že vám ubudnú starosti o kozy. aj sliepky. ◄ reagovať
farbiarka nebola za 10 a nedoviezli ju do Ba ale bol som v Trnave kde ju doviezol jeden pan, poviem tomu renomovanemu chovatelovi, ze ma psov na p....to ze surodenci makaju je nahoda. Arvyho si neviezla mne ale Hozovi konvickovi a bolo to stena od Peta Husarika ja som Vas dal len do kopy. Honzo ho normalne zaplatil aj ked povodne som ho mal platit ja a s honzom sme mali barter.cize to nebolo pre mna. S tou Berushkou a kseftom je krasny vtip. tu fotku kde su spojeny Akela a Apple som urobil vo fotosope. a Ricka som oklamal. nekupujte odomna stence nemam etiku a chovam bastardou, a kedze som neprijemny a priamy a viem, ze tym som si urobil vela kamaratov tak ma uplne ignorujete. ◄ reagovať
co se týče těch pasů,tak si taky nepamatuji..čip neměla určitě..to asi není důležité a jestli jsi nepochopil,tak se to víceméně týkalo TEBE a ne psů... ◄ reagovať
roštěpy? doufám,že mně to řekne... mně se taky 1x narodilo štěně s rozštěpem patra,nahlásila jsem to Tiché a utratila ho, ale nedám dohromady po které feně a z jakého spojení to bylo, nějak extra jsem to neřešila..občas se to stává a pokud to bylo 1 štěně z cca 40(myslím u sebe) tak to není tragedie... Oba Bla Skuggani stáli za prd,po obouch lítali zuby, skusy a povahy..bohužel...taky o ně nikdo ve světě nestojí,jenže to jsem s chovem začínala a v Čechách nebylo na čem stavět... mysli si co chceš,ten vrh si nepamatuji... a dodatečně jsem si to našla ... ◄ reagovať
jani o tom petpassporte tu nebudem diskutovat lebo si to nepamatam, ale bezne sa chodilo na medzinarodny ockovat a v 2009 to nebola povinnost takze netusim. a nebola ockovana a zapal mala tazky, bodka. ci este spochybnis aj veterinara v Martine, naco by mi volal a zistoval, keby mal petpassport chip tak je vsetko v systeme. Poprosim Fakty a nie keci pocula som od toho a toho. pan Fronz je renomovany rozhodca a chovatel Jagov a on ma posudoval na duricskych skuskach v Bieni a aj na brlohu na Ostrej Luke, vlastne info co mas od nejakeho hej alebo pockaj su relevantnejsie. z rozhodcom Brtekom som absolvoval x lovov, s panom Krsakom kopoviarom bol u mna na par poplatkovych lovoch, alebo sa opytaj pana Zubicka ( ano toho Zubicka) ktory boli som mnou na lovoch na divocaky, poplatkove co si myslia o psoch. Vlastne Lokatori GPS a Vesty ktore som sem doniesol a predstavil lovcom som kupoval lebo psy sa mi motaju pod nohami a su makky a doktor Bucko zasival asi sebe prst a nie mne psov. ◄ reagovať
barvářka byla za 10 000 SK,něco jsis naúčtoval, ale tuším, že ti ji někdo přivezl do BA, už si to fakt nepamatuji a já ti odvezla Arvyho.. mimochodem byla absolutně k ničemu... Ty jsi měl Berušku zjevně na kšeft... je to tvoje věc.. věřím, že nechceš dělat paternitu, tak to ti opravdu věřím.. z chovatelského hlediska je to spojení dokonce lepší, něco jiného je chovatelská etika.. ti, co se mnou mluvili... neměli ani tak připomínky k práci Tvých psů, ale spíše k Tobě, jako osobě a dál psát nechci,taky si myslím, že se ta diskuze zvrhla, ale poděkuj p. APPLE ◄ reagovať
jani neoverena info tych steniec bolo viacej a s razstepom, martin by vedel viac ale toto nie su info, o ktore sa delia chovatelia, ked je nieco vadne utrati sa. to ze nieco dohladavas ked ti to tu prsknem je irelevantne, to nezachranis a ani ma nepresvedcis, ze si to nepamatala. ◄ reagovať
tak jsem to dohledala, opravdu měl Lotus vrh s Beruškou a jeden pejsek měl předkus(1-2 cm),našla jsem i fotku, tak zato se omlouvám,to jsem nějak vypustila... APPLE, chcete říct, že jsem ji vezla přes hranice nenaočkovanou? Že bych ji nechala udělat petpas a nenechala tam dát razítko ?Tak klidně ,jen se do mně pusťte :-),jste jistě Matějův věrný příznivce... Ale věřím, že měla zánět... u svých psů s tím bojuji pořád...střídavě oblačno...teď už máme klid, ale dlouho nám trvalo,než jsme s veterinářem přišli nato, proč... já , narozdíl od Matěje, nemám ve skříni kostlivce... ikdyž Vy se dokážete pozastavovat nad věcma,které mně divné nepřipadají...třeba, že nechci, aby mně psy likvidovali domácí zvířata.. jo a vajíčka jsem už sebrala :-) dneska byla super snůška :-) ◄ reagovať
Ano islo stena za 7000kc, Apple za 10000 plus ockovania...., a bola vymenena za kus ja som to nepredaval a pan Pavlorek len predal za kolko ho to stalo, a v konecnom dosledku to nebolo za 7000 lebo si tusim doplacala za tu farbiarku max 3tisic. a ta stala 13 ci 15t. takze tych 7 bolo hypotetickych, ja co som si prihodil bolo ai len za to co ma stalo ist pre tu farbiarku autom. Liver fena co uhynula uhynul tusim starsia a uz bola k odberu len som ta poprosil aby chvilu u teba este ostala. Jani to co som hovoril krytie s Arvym papierovo bolo o inom psovi ako Brittovi ale o psovi co uz nieje medzi zivimi, a hovorili sme v teoretickej rovine,Honzo to odmietol. a brata na sestru by mi neschvalil poradca chovu, tak naco by som to robil. a keby som to chcel urobit takto tak pouzijem,papiere ineho psa, nie aby neboli otazky. vies toto krytie bolo pre Ricka Foota z deep diggin Kenel, ktory ma poprosil o to krytie, ma tu pre neho aj nafotene parenie ako bolo zlepeny. ci mam sem dat aj moj komunikaciu s nim? o co ti vlastne ide? vies toto ma byt diskusia o plemene a sirenie info. Jani fakt nerozpravaj co je ako uhol, lebo tie suky su uz svetlejsie ako bol Bart ci Ben Nornik. co sa tyka prace psov tak tu mozem poprosit ludi co ich videli polovat, norovat, Nemco, na FB Cepko, Hotova, Hotovy, Zdeno Fronz, Stefek, Sylvain, Honzo, Nagy, Cimbalik na oplotky v divine, videl Akelu aj doktor Bucko..... mam sem dat linky kde v diskusii jeden madar opisoval ako hviezdy dna v norovani na jazveca Akelu s Brittom. vies poviem to takto nebudem robit DNA ani paternitu ani nic len aby som vyvracal tieto kecy. nestoji mi to za namahu. ◄ reagovať
Matěji, klidně je dohledej :-) Když už, ano, Beruška byla za štěně , liver fenku, která mně ve věku 4 týdnů umřela...Doufám, že taky víš,za kolik jsem ti ji prodala....za 7 000kč, protože byla pro Tebe a byla na práci !pokud vím, tak Ty jsi ji Stierankovi prodal za 16 000 kč,nemýlím-li se.... S tou Beruškou asi budeš mít pravdu :-( Ale fakt si nevybavuji, že by u nás na krytí byli....a už vůbec ne o tom,že by tam byli vady..pokusím se ho zkontaktovat... Matěji....co píšeš, ty jsi u nás nikdy nebyl... je mně jasné, že pokud k nám přijede někdo z paneláku, kdo má doma bílý koberec a dečky na stolech,tak bude valit oči... U nás bydlí 10 psů v bytě,přechodně i víc... Všechna štěňata odchovávám v obýváku,takže fakt bílé koberce doma nemám... a nikdy mít asi nebudu.. pokud vím, tak ty jsi psy měl u táty,nebo ne? Myslíš si, že jsi jediný, kdo štěňata odčervuje a očkuje ?Nechápu,proč to tady píšeš.. A s tím Britem....ty štěňata jsou jako uhel, alespoň ty, co máš na stránkách...A pokud vím...chtěl jsi po Honzovi, aby Ti papírově nakryl Arvym , že ty si pustíš Brita... Tak tu nekecej... nebo ti ty testy fakt někdo nařídí.. A co sem pleteš SHS? Myslíš Ciru? No ano, tu jsem prodala nazpět na Slovensko, aby jste mohli pokračovat v záchraně národního plemene...co na ní bylo špatné :-( pokud vím, tak krátce nato vyhrála CACIBa na světovce.... a když už se tak chválíš ...... měla jsem možnost mluvit s lidmi ,kteří běhají po naháňkách ,ona to zase taková sláva není, přiznejme si, umíš dobře publikovat a vyprávět, ale ...zatím si to nechám pro sebe...zatím. ◄ reagovať
no prosím, kam sa dokáže dostať debata. hrôza čítať. tak zanedbaný zápal oboch uší, ktorého vývoj do takého štádia trvá dosť dlho zapríčinil maťo? Za pár dní? fíha. a tiež pri podávaní antibiotík veterinár zistil, že nie je ani zaočkovaná. s maťom som bol v kontakte, alebo chcete poprieť aj to, že od vás získaval tieto v preukaze neuvedené informácie? to sa vám nepodarí. neuveriteľné, čo dokážete navymýšľať, len aby ste sa vyvliekla z faktov. Matejov nižší príspevok vás znovu usvedčuje z ďalšieho nehorázneho klamstva, nie nepodstatného. Lož, bezočivosť, urážanie sú vám zrejme vlastné. No čo už. S tým sa vysporiadajte sama. Zrejme ste mali dojem, že sa tu niekto zľakne vašej arogancie. Miesto toho ste si len vyslúžili popis reality vašej chovateľskej činnosti. Čas, ktorý by ste venovali písaniu nejakého ďalšieho príspevku venujte radšej niečomu zmysluplnejšiemu. Trebárs pozbierať vajcia po sliepkach. ◄ reagovať
nechci, aby som isiel este hladat maily kde sa pise o Berushke a ako sme sa dohodli. ◄ reagovať
Jani toto si tu napisala: Matěji, Lotus Berušku nikdy nekryl ,myslím, že ji kryli Achylem , a to jsem jim rozmlouvala,vzhledem k příbuznosti..Nevím o jediném Lotusovo potomkovi, který by měl chybějící zuby, natož špatný skus. K TOMUTO SA NEDA NIC DODAT. Chov.stanica Beruschka´s dream ponuka na predaj steniatka-2psiky pecenovej farby po vystavnych rodicoch.Otec:Isotop´s Lotus-Ich, CH Cz, PL, SK, JCH CZ -import Svedsko.Matka:Beruschka Ja-Sta Czech-CH CZ.Steniatka su vhodne na vystavy chov alebo ako rodinny priatel.Odber je mozny po 9.2.2009. Cena: 500 € (15063 SKK) Dátum pridania: 14.01.2009 19:18 Inzerát platí do: neobmedzene (trvalá platnosť) Kraj: Banskobystrický Okres: Poltár Kontaktná osoba / firma: Stieranka Telefón(y) / mobil(y): 0907814580 CHORE STENCE TAM BOLI A TUSIM ESTE VIAC AKO PO ACHYLOVI, ALE TUTO INFOALE NEVIEM PODLOZIT. TUTO, ALE IDE O TO CI SI TVRDILA NAPISALA A CO JE PRAVDA. ◄ reagovať
Janka nechajme to tak, suky az na jednu su uz skoro biele, Britt ma tvrdsiu srst a ta je dominantna, takze ak by boli Brittove tak budu hrube lebo to je dominantny znak. Jani kludne sa do mna pusti, ja sa k tomu nesnizim, ty si vedela kam Beruska pojde, informoval som ta, ze isla k panovi Pavlorekovi, a potom k Matovi Stierankovi. Berushka isla ako nahrada za stena, ktore u teba zdochlo a mal som ho objednane. Isla ako vymena a doplatok za barvorsku farbiarku, ktoru si chcela pre muza na Vianoce, podrobnosti o tom tu nebudem rozpisovat, to je medzi nami a dohodli sme sa. Povedal sm ti aj, ze Apple bola diva a pan Pavlorek mi ju dal najprv na vycvik, ale asi po tyzdni ked bola v Bahoni sme sa dohodli,na moj popud, ze ju zoberem spat a ponukol som mu Berushku, ako kludnejsie zviera, co bude bohate stacit na aport kormorana pripadne dohladavka. Suhlasila si, lebo som ti ju ponukol aj spat, ty ze nech jej najdem domov, ze ty ju nepotrebujes lebo tam mas tu krv. Podla mna to bodlo lebo nebolo treba tolko doplacat za tu Bavorku. Ak toto popries tak sa tu nemame o com bavit. Britt u nas nebude uchovneny a bude urcite parit LEN moje suky a bude to zahranicne parenie. tie stence budu pre kamaratov polovnikov a neboj Vas chov nesprznia. Ja som z Brittom bol aj za panom doktorom, aj za panom Kanasom a povedali mi svoj nazor na jeho uchovnenie. co sa tyka Berushkinho stavu mysli si co chces, bola na tom zle, odomna chodia stence 4x odcervene Drontal Juniorom, DP Puppy, Dhppi plus Lepto vsetko nobivac. v spickovom stave. maju vlastny vybeh v izbe, ktora je cistena x krat denne. vedia to vsetci co boli u mna na navsteve, co brali ovce, ct... vytahujes veci, ktore sem nepatria, Honzo u teba bol a bolo tam vela ludi a ja som ich info nedaval na net, viem aj ako to bolo s Dizzi a Honzom,od neho ale aj spolu smeo tom kecali na FB. alebo SHS co tu mam spat kusok odomna. zostanme v rovine slusnosti a nechajme si niektore info pre seba. Pokial si myslis, ze si dovezem psa z UK, ktory nemoze ist do chovu a vygrcam len za dovoz 1000e tak si to mysli, to je tvoj problem a problem ostanych. ◄ reagovať
Tak jsem si říkala,že už je Vám asi líp...a ono ne :-)) Pokud by mně Matěj řekl( a že to neudělal),že jde Beruška někam jinam než k němu, tak bych s tím v žádném případě nesouhlasila. Kdyby se mně neozvaly její noví majitelé sami, ani bych netušila ,kde je.Nemám tušení, za jak dlouho odešla od Matěje k Vám,jestli měla zánět v uších(předpokládám)tak s tím nemusela přijít ode mne nebo se jí to mohlo zhoršit, mimochodem bedlíci na uši trpí(zarůstává jim srst do uší). Jestli byla psychicky zlomená pobytem na gauči a běháním po zahradě, nevím, hold je to Váš názor:-))) Hlavně si nejsem jistá, že nabízím pracovní bedlingtony....teda , jsem si jistá, že moje ovce jsou show linie, jsou zdraví a mají fajn povahu.Je jen na majitelích ,jak si pejska vychovají... a to je to super na nich a je to ten rozdíl mezi nimy a třeba jagama,foxama a pod. A klidně mně tu prosím ukamenujte :-) Nevím, jestli mám hluboké vědomosti, moudrost...snad po 20 letech chovu trochu jo... Ale cit a lásku ke psům,to tedy opravdu mám, asi i proto je nenechávám roztrhat od prasat, zahrabat od jezevce a tak.. Každý jsme prostě jiný a přiznám se , že i na srnce nebo na jelena se raději podívám jako na živé,než si věšet lebky po zdi :-) Nejsem žádný trhlý ochránce zvířat,nemám problém se zabitím zvířat, pokud jsou na jídlo, ale nečiní mně to radost. Tím neodsuzuji lovce...jen po lovu netoužím...Máme doma ochočený párek lišek,malou kunu, mývalovce a bylo by mně líto na ně pouštět psy. Vzhledem k tomu, že chovám už 20 let a naše odchovy jsou po celém světě , asi ta vizitka chovatele nebude tak strašná(nechovám jen bedlíky,ti jsou spíše na okraj) a celou dobu se snažím skloubit krásu s výkonem(zdraví je nutnost),kdo chová, ví, že ne každý vrh se povede,občas i po pečlivém výběru rodičů se ukáže, že potomci jsou pouze průměrní.Ono ''hraní si na boha'' není jednoduché.. Teď jsem si matěji přečetla ještě jednou Tvůj poslední příspěvek ... takže, ty jsi měl berušku doma jen pár dní... stihl si ji vyzkoušet na divočáky, na lišku a konstatoval jsi, že je k ničemu.... Ty jsi jí nedal ani pár dní nato, aby si na Tebe zvykla, vzpamatovala se z odchodu ze své smečky(vždyť už jí byli 2 roky!) hned si jí vzal na prase, ikdyž si věděl, že to nikdy nezkoušela !!A nakonec si ji s klidným srdcem dal tomu pánovi s ujištěním, že to bude pracovní bedlington!To si teda děláš legraci !!!!A to prosím ZDŮRAZŇUJI, že jsi ji měl na dva dni na vyzkoušení, zatím co jsem byla na duodanube v BA. Proč jsi mně ji hned nevrátil?Upozorňuji, že začínám být naštvaná a to ne na APPLE( to je jen tlachal), ale na TEBE !! Když tak koukám na Tvoje stránky, myslím, že by jsi jistě nechtěl, aby někdo nařídil u štěňat ''Akela x Apple'' test paternity ! Ono by totiž vylezlo na světlo, že to nejsou Akelova, ale Britova štěňata !! takže žádný inbreeding... a věřím, že to budou opravdu pracovní ovce!! Víš, takhle se někdo podívá na ty černé koule a v rodokmenu se dočte, že je to samá ja-staczech a o to nestojím. Kdyby si chtěl, tak Brita v klidu na FCI uchovníš, ale musel bys aspoň půl roku pečovat o srst|( i Honza to dokázal), ale já si myslím( možná se mýlím),že Brit nemá PP, nebo rozhodně nemá PP AKC, takže ti rodokmen v FCI neuznají... Už prošli na výstavách mnohem netypičtější psi než je Brit, ikdyž s VD,stejně by byl chovný,zvlášť , když se přátelíš se Semanem, Bučkem...Brit má hezkou hlavu,srst , pokud bys jí nechal dorůst patřičnou délku,tak bude světlejší... no a hřbet se nechá trochu delší, on není úplně rovný. |tak jsem konečně napsala to, co mně štve,když jste se do mně pustili. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.