Zdravím vás, môžete mi poradiť, akú guľovnicu a aký kaliber pre začiatočníka si kúpiť do 1200 - 1500 € aj s optikou? Bude to moja prvá guľovnica a loviť budem v poľnom revíri, čiže srnčie, sem tam diviak. Dá sa za túto cenu kúpiť niečo, čo bude spoľahlivé a presné? Vopred ďakujem za vaše odporúčania a názory.
Dusab ked uz sme pri tom tak tu nie je namieste hodnotit spatny raz vobec. Archer ktory ozivil temu sa na to nepytal. A okrem toho spatny raz alebo ako tomu niekto hovori "kopanie" je cisto sibjektivna zalezitost a okrem kalibra ju ovplyvnuje mnoho kalibrov. Niekomu nie je prijemne strielat 30-06 a niekto nema problem ani s 375 HH....Archer napisal ze 30-06 nechce. Je ti jeho rozhodnutie a treba ho akceptovat. Nerozumiem preco mate potrebu ho spochybnovat a presviedcat o vasej pravde???
Zdravím Vás, v 2010 roku som si zadovážil kombináciu - Tikka T3 hunter, v 308W, optika Nikon Monarch E 2,5-10x50 ( červený bod ) a montáž - ERA weaver lišta, plus 30 mm rýchloupínacie krúžky. Neskôr v roku 2012 som dokúpil kolimátor Aimpoint micro H-1. Od tej doby je to puška univerzálna aj na spoločné a individuálne poľovačky. Už má za sebou cca 800 výstrelov a je to furt super. Po nahodený kolimátora sa celý deň s ňou odpoľuje v pohodičke. ◄ reagovať
vyskúšaj túto kombináciu weatherby vanguard II v dreve v cal. .270 (dlhá verzia) cal. .308 (dlhá, krátka verzia) montáž leupold QR, puškohľad Leupold VXr a v pohode sa zmestíš do 2.000 Eur. Puška vynikajúca presnosť, montáž + puškohľad vynikajúca spoľahlivosť. A to hovorím z vlastnej skúsenosti. Mal som možnosť skúšať Weatherby v rôznych kalibroch, nielen v 270 a 308 a s rôznymi puškohľadmi od leupoldu a musím povedať, že táto kombinácia je super. ◄ reagovať
Ja by som v tejto cene volil tikka t3 a leupold vx 3. Mechanicky kvalitna kombinacia pusky aj optiky, pri leupolde co sa mechaniky tyka, niet o com. U mna je dolezitejsia dovera v puskohlad ako top sklo a nestabilna mechanika. Mam starsiu verziu VX 3 a 10 rokov bez problemov a to som s puskou co to odstrielal aj popadal. Kaliber- za mna by to bola .270win, daleko univerzalnejsia ako 8x57, taka vylepsena verzia 7x64. Do 100m ti spravi rovnaku robotu ako 8x57, nad 100m az nad 150m dokazuje naco bola stvorena, vynikajuca balistika, prijemna na strelbu aj z volnej ruky. Dnes je to viac o strelach ako kalibri. Ved urcite nebudes cely zivot strielat len v domacom reviri. Ako bolo spomenute, pri kratsich hlavniach ocakavaj vyslah plamena, ale tych negativ vela nema. Strely zozenies aj nad 10g, ale najlepsie sa citi od 8,4g do 9,7g. ◄ reagovať