Zdravím vás, môžete mi poradiť, akú guľovnicu a aký kaliber pre začiatočníka si kúpiť do 1200 - 1500 € aj s optikou? Bude to moja prvá guľovnica a loviť budem v poľnom revíri, čiže srnčie, sem tam diviak. Dá sa za túto cenu kúpiť niečo, čo bude spoľahlivé a presné? Vopred ďakujem za vaše odporúčania a názory.
Dusab ked uz sme pri tom tak tu nie je namieste hodnotit spatny raz vobec. Archer ktory ozivil temu sa na to nepytal. A okrem toho spatny raz alebo ako tomu niekto hovori "kopanie" je cisto sibjektivna zalezitost a okrem kalibra ju ovplyvnuje mnoho kalibrov. Niekomu nie je prijemne strielat 30-06 a niekto nema problem ani s 375 HH....Archer napisal ze 30-06 nechce. Je ti jeho rozhodnutie a treba ho akceptovat. Nerozumiem preco mate potrebu ho spochybnovat a presviedcat o vasej pravde???
Reakcia na príspevok od Madams, 26.11.2023 o 21:38 :
tazka otazka ale pozrel by som sa na Heaenel Jager 10, Tikka T3, Bergara B14, CZ600, alebo plastoveho americana ako Weatherby Vanguard..........konkretny model a prevedenie zalezi na tvojich preferenciach - pazba klasicke elegantne drevo, kde ta zamrzi kazdy skrabanec alebo "na "udrzbu" menej narocny plast. asi by som uprednostnil pusku so zavitom pre ustovu brzdu/tlmic. myslim ze postupne sa pouzitie tlmicov bude rozsirovat. idealne je vzdy mat moznost pusku vyskusat strelnici, ci sedi v ruke a v pleci, ci zaver nedrhne / neduh dlho spajany s vyrobkami CZ/, ci podava naboje bez problemu, ci zasobnik bez problemu zaklapne, ci sa da lahko vybrat, ci umiestnenie a ovladanie poistky dava pre teba zmysel. uvazit sposob polovania. za mojich mladsich cias som sa liepal po stromoch s puskou ako opica pripadne som rad poloval dlhou rannou posliedkou. vaha cz550 mi vtedy nevadila- skrabance na dreve ma ale mrzia do dnes. s pribudajucim vekom, problemami s kolenom a chrbtom som si zaobstaral aj lahsiu pusku lebo kazde deko navyse zacinam citit. ◄ reagovať
Guľovnica pre začiatočníka - Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či by ste mi vedeli poradiť nejakú spoľahlivú guľovnicu 308 win. do 1500€ pre začiatočníka. Lov na danieliu, srnčiu, jeleniu, diviaču zver. Ďakujem ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od miso111, 24.2.2021 o 18:14 :
Mišo pravdu máš. Rodina je na prvním místě. Tak jim jako bonus obývák v létě rozbourám a uděláme nový :-) Všechno co si psal by bylo v pořádku. Jen F & H v našich zeměpisných šířkách na Skylinku přes den jen chytají ryby, takže ho nemáme.
Borgeo tam asi nebudou mít takové ty šperky jako prstýnek s beruškou, co byl na střelnici na pouti na tři špejle... ◄ reagovať