Už dlho sa rozhodujem a odhodlávam na kúpu MARLINA 336 až nastal ten správny čas.
No vždy ma niekto odhovorí od ráže ktorú chcem, aby som ju nekupoval ale radšej inú...
Ak má niekto takéto kalibre, dodajte mi prosím viac info v tejto oblasti.
Ďakujem.
možná by to chtělo kouknout na stránky výrobců jaké udávají hodnoty a né na nějaký článek odkaz odkaz a je velký rozdíl z jaké zbraně se střílí odkaz ◄ reagovať
Ale ten 2236J by som chcel vyskúšať :-))) ◄ reagovať
Lanus ja verím, že aj Ty dokážeš urobiť tu usťovku na cca 1500 J, ale aby to malo 1500 J na 100 m to sa mi už zdá veľa. ◄ reagovať
pandur1 - .44 magnum sa aj v továrni dá poriadne nadupať , pozri napr. tu :odkaz ◄ reagovať
Toxi to nie je pravda že s ním nemôžeš polovať, ale len kúzelník z neho urobí náboj tak, aby vyhovoval zákonu. Ja prebíjaniu vobec nerozumiem, len si myslím, že ak má priemerný náboj .44 mag. na 50 m dopadovú energiu cca 600 J pochybujem, že sa z neho dá urobiť taký náboj aby mal na 100 m energiu 1500 J. Neviem si predstaviť čo by robila nábojnica tak predimenzovaného náboja. Toť môj názor. ◄ reagovať
Aj tak si myslím, že tento zákon je postavený na hlavu... V tomto prípade to pekne vidno, priemer strely vyhovuje, aj gramáž a dokonca sa s niektorými strelami dostanete na úroveň 1500J... To znamená, že s týmto kalibrom môžete, ale aj nemôžete poľovať na raticovú zver aj keď je to "pištoľové strelivo",,, ◄ reagovať
Lanus to by aj mňa zaujímalo, ako by si urobil s pištoľového náboja, taký aby bol vhodný na lov raticovej, okrem srnčej. ◄ reagovať
Lanus ty přebíjíš 44magnum na to aby měl 1500J ve 100m jak ti to funguje nezůstávájí přilepený nábojnice ? ◄ reagovať
Suhlas, ale ešte raz opakujem, práve on mi odvrkol takými to argumentami, že 44magnum je pištoľové strelivo, nepoužiteľné na poľovnícke účely... ◄ reagovať
Toxi - Predajca nemusí byť poľovník a tak ani nemusí na rozdiel od Teba !!! poznať zakázané resp. dovolené spôsoby lovu . ◄ reagovať
Lanus samozrejme vševed znalý ďakujem za upozornenie, ale treba čítať poriadne... Keby som nemal problém s tým čo mi bolo povedané v istých poľovníckych potrebách, tak to tu nerozširujem... Ale toto tu je stály problém, a už sme úplne odbočili od témy... Nie neznalosť zákona, ale pochybnosti u predajcu... ◄ reagovať
mirogalas - Tých "6 g "je definovaných v zákone medzi zakázanými spôsobmi lovu tu cit.: c) strieľať na raticovú zver brokmi, strieľať na raticovú zver okrem diviačej zveri jednotnou strelou z brokovnice, strieľať na srnčiu zver guľovými nábojmi s menšou dopadovou energiou ako 1 000 J/100 m a na ostatnú raticovú zver guľovými nábojmi s dopadovou energiou menšou ako 1 500 J/100 m a s hmotnosťou strely menšou ako 6 g a priemerommenšímako 6 mm, strieľať namedvede inými ako guľovými nábojmi s dopadovou energiou menšou ako 1 500 J/100 m . ( A je veľmi smutné,že o tom nevieš !!!) ◄ reagovať
Spito a tych 6 gramov si odkial vzal. ◄ reagovať
Ak sa chceš rozhodnúť iba medzi týmito dvoma, nešpekuluj a ber 30-30 ◄ reagovať
Bežný jav na tejto stránke, že sa do debaty zapájajú mudrci neznalí veci... ◄ reagovať
Toxi- Nepoznáš zákon !!! mali by Ti dať aspoň jeden rok na doučenie a preskúšanie !!! (samozrejme s pozastavením možnosti použitia zbrane !!! ◄ reagovať
uz ziadne 40 mm Toxi, to uz skoncilo... po novom min. 6mm, 6 gramov a 1500J/100m ◄ reagovať
Toxi,máš v tom trchu zmätok. ◄ reagovať
Nalaborovať sa dá každé strelivo, ale pokiaľ viem, 44magnum má nabojnicu 33mm a na lov raticovej zveri potrebuješ min 40mm nie je to tak? ◄ reagovať
Nemáš náhodou na mysli toto odkaz ◄ reagovať
Toxi - 44 magnum sa dá nalaborovať aj nad 1500 J ,potom spĺňa zákonný limit ! Keďže exituje google tak o Marline sa dočítaš tu : odkaz !!! ◄ reagovať
Je to kaliber 444 Marlin. Je to výkonný americký kaliber - zhruba 3900 J úsťová energia. ◄ reagovať
Takže 44magnum , ako som si myslel , nemôže byť použitý na diviačiu zver, takže poľovník, ktorý to požíva a ktorý mi to 100%odporúča porušuje zákon... 44magnum je pištoľové strelivo...je tak? A neexistuje náhodou niečo ako 44marli??? V poľovníckych mi povedali že toto je to strelivo nie magnum....??? ◄ reagovať
čo presne by si potreboval?čo chceš vedieť presnejšie?naša legislatíva nepovoluje polovanie s 44magnum ak sa nemýlim.a ak už porovnať a vybrať si tak by som sa skôr rozhodoval medzi 30-30 win a 45-70 gov.čo sa týka 30-30 win sa dá energicky porovnať s 243 win.,ale predsa to nie je ono je to lepšie. ◄ reagovať
jestli se nepletu tak ani podle vašeho zákona nesplňuje 44 magnum který má zhruba ve 100m 1350J z dvaceti palcové hlavně výkon na černou a vysokou ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.