Zaujimalo by ma, ako a ci vobec po vycisteni zbrane uvolnujete spustovy mechanizmus na zbrani (napr. pomocou vybijacich nabojnic alebo inak) a tak ju odkladate do skrine, alebo ju jednoducho vycvaknete na prazdno, alebo ju odkladate s natiahnutym spustovym mechanizmom - samozrejme bez ostreho naboja. Jedna sa mi o to, ci sa pruzina v zbrani "neunavi", resp. nezoslabne, ak spustovy mechanizmus zostane dlhsi cas (tyzdne, prip. mesiace) natiahnuty. Jak pri gulovnici, tak pri brokovnici.
presne ako povedal Edu a Orol. ◄ reagovať
Kup si Blasera a mas po probleme... ◄ reagovať
Vytiahnutý záver z flinty drž pevne ľavou rukou a pravou otoč kľuku záveru doprava - takto by mal byť podľa mňa záver "spustený". P.s- keď ho budeš dávať znovu do flinty, tak podobne len dáš kľučku doľava (napneš). ◄ reagovať
Na ZKK-čke som zvykol tak že som držal spúšť a zatvoril záver.Na marlin-e držím spúšť a spúšťam kohútik.Na brokačke tak ako píše Edu. ◄ reagovať
OK, a ako je to pri gulovnici? nie je mi uplne jasne, ci pri vytiahnutom zavere zostane natiahnuta pruzina, alebo sa pruzina natahuje az pri potlaceni paky zaveru dopredu a dole. Vdaka. ◄ reagovať
Edu presne tak ako rozpravas ◄ reagovať
Kto nevlastní Gb ZH a má logické myslenie zbaň odkladá vždy s nenatiahnutým úderníkom . Stlačí sa spúšť a zbraň sa zatvorí . Netreba žiadne nábojnice ani nič podobné . ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.