Zaujimalo by ma, ako a ci vobec po vycisteni zbrane uvolnujete spustovy mechanizmus na zbrani (napr. pomocou vybijacich nabojnic alebo inak) a tak ju odkladate do skrine, alebo ju jednoducho vycvaknete na prazdno, alebo ju odkladate s natiahnutym spustovym mechanizmom - samozrejme bez ostreho naboja. Jedna sa mi o to, ci sa pruzina v zbrani "neunavi", resp. nezoslabne, ak spustovy mechanizmus zostane dlhsi cas (tyzdne, prip. mesiace) natiahnuty. Jak pri gulovnici, tak pri brokovnici.
Reakcia na príspevok od army9, 2.8.2019 o 14:22 :
toto funguje na niektorych ZH-ckach aj dvojspustovch IZ-kach (aspom na mojej to ide) ale na jednospustej IZe mi to nejde. mam sice mod. 233, ale mechanizmus je takmer rovnaky. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Mirorr, 1.8.2019 o 6:13 :
Konkrétne túto brokovnicu síce nemám a ani som nemal ale postup by mal byť zhodný . Zhodíš predpažbie , pridržíš napínaciu páku ktorá trčí z baskule a stlačíš spúšť . Treba si len odsledovať ktorá páka ti súšťa ako prvá , ale to už po prvom spúšťaní budeš vedieť . Na pridržanie je vhodné použiť napr. nejaké drievko , holým prstom to ide zle . ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Mirorr, 1.8.2019 o 6:13 :
nie ◄ reagovať
Oživim túto tému. Získal som brokovnicou iž 27 s jednospúšťou. Je možné vybiť zbraň bez na to určených nábojníc? ◄ reagovať
pre niečo si asi ten zháčkar kúpil spúšťadlo :-D odkaz ◄ reagovať
všeličo sa stáva pri tých zhčkach niekedy až neuveriteľné veci odkaz úderníky sú na zh spotrebný material :-D odkaz aj so sustrelom je potiaž odkaz ◄ reagovať
pre orol 16.8. o 14:59 - už sme sa o tom niekde na tejto stránke spolu bavili, mám GB 502.10 v kal. 30.06/12 ◄ reagovať
Adamjandel, k tomu sa ešte vrátime. ◄ reagovať
no vidíte,mal som o tej zh104 pravdu,stačí si len spomenúť orol :) takže sme to vyriešili... ◄ reagovať
No ešte tá chatka je záchrana pred tým hnusom mesta . Ked´som vyšiel z panelovej krabičky plnej príkazov a zákazov rovno na ulicu bolo mi na grc .Niet nad rodinný dom !!! ◄ reagovať