Počul som od starších ľudí že nejlepší odpudzovač komárov je lístok z paradajky alebo muškátu...vraj si treba jeden-dva vložiť do vrecka keď ideme do revíru a komáre nám daju pokoj. Dnes sa to hodlám vyskúšať. Poznáte tento alebo neaké iné odpudzovače komárov ? Vyskúšal som vraj pár najlepších repelentov ale ani z jedným som nebol spokojný ! Je to otrava keď je nadomnou roj komárov...nedá sa ubrániť štípancom.
Ako uviedol LEon repelent Szuka je jeden z najlepších repelentov vôbec. Odskúšaný na XY rybačkách pri rieke Morave. Samozrejme proti komárom dosť pomôže aj kvalitné oblečenie proti prepichnutiu komárom. ◄ reagovať
súhlas s Leonom masť vydrží podstatne viacej . Sprej vyprchá za krátko. ◄ reagovať
od kamaráda jsem na slovensku dostal tohle sprej funguje menší dobu ale je to rychlejší mast vydrží dlouho jenom je to nepříjemný na dlaních tak namazat a umýt ruce odkaz ◄ reagovať
Raz som sa dal nalákať na elektronický odpudzovač komárov odkaz . Na moje prekvapenie mašínka pípala tým ,že pípala sa samozrejme zohriala . Keď že komár cíti teplo sadol si rovno na horúcu mašinku za 5 euro . To už bolo na mňa priveľa . Odpudzovač ihneď putoval do smetného koša .Na Slovensku žije okolo 50 druhov komárov . Najznámejšie sú však asi tri . ◄ reagovať
Je pravda že niekedy ani repelent nepomáha.Používam spray Diffusil na kliešte a komáre. Na kliešte pomáha ale na komáre niekedy proste nestačí.Mam zkusenost z pobytu na postriežke na kterú ma pozval moj dobrý kamarát a poviem po pravde za 3 hodiny čo som sedel pri zemi na stoličke,som sa striekal 6 x a aj tak to nestačilo.Komáre mi dali zabrat.Ale u nás treba na komáre spray diffusil funguje v pohodě.Tak asi tam kde som bol na postriežke je iná sorta komárov.Edu to máte doma asi radioaktivne komáre,či.odkaz ◄ reagovať
Uf ja som zasadil také veľké nejaké čo som dostal od kamoša . Tak mám také pol kilové a samozrejme žlté i červené koktejlky . Tornáda sa tento rok nekonali . ◄ reagovať
No ktovie Edu...ja som včera obral paradajky....a som spokojný tento rok...ako si natom ty... ◄ reagovať
Tak to ti gratulujem nadocnik . Ja som dnes paradajky oberal a komáre ma štípali veselo . A listov tam mám požehnane . Možno mám zlú odrodu. ◄ reagovať
Edu-ja som dneská vyskúšal tú paradajku...pár lístov som šuchol do vrecka a na posede som si dal aj za klobúk a nedostal som ani jeden štípanec...komárov bolo hodne ale nie na mne...možno to bola iba náhoda...vyskúšam to aj na budúce. ◄ reagovať
Videl som kolegu sedieť pri poľovačke na kačice s vencom na hlave z rajčín . Sedel tam ako rímsky cisár . Doštípaný bol rovnako . Takže koho to obťažuje asi len repelent . Ten spolu s potom keď začne tiecť do očí tak to nie je žiadna výhra . ◄ reagovať
Nemám... Vratič by měl být ale trochu rozmačkaný, má takový zvláštní pach. Kapradí by mělo stačit dát např. na klobouk. Ořechové listí taky odpuzuje např. blechy ve psí boudě, takže možná i proti komárům... ◄ reagovať
cita máš to overené ? a tiež ro stačí dať len tak par lístkov do vrecka ? ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.